Vakantie naar Curacao met coronamaatregelen

Omdat de Nederlandse overheid momenteel Curacao inschat als veilige reisbestemming (Code Groen), is het mogelijk om naar Curacao te reizen.

-Laatste update 16 mei 2022. Deze pagina is vandaag () nog actueel.-

Vanuit overheid Curacao

Er zijn momenteel geen maatregelen meer vanuit de Curacaose overheid. Geen mondkapjesplicht, geen verplichte social distancing, geen samenscholingsverbod, etc. Uiteraard blijft wel het advies om op te passen.

Wél de DI Card

Los van de eventuele corona-maatregelen ben je wel verplicht om vooraf een Digital Immigration Card in te vullen. Deze DI Card heeft ook niets met de corona-situatie te maken, deze moet je altijd regelen voorafgaand aan je reis naar Curacao.

Alles over het reizen naar Curacao.

28 reviews op “Vakantie naar Curacao met coronamaatregelen”

 1. Beste Roel,
  De aantallen lopen momenteel hard op, met over de afgelopen 7 dagen gemiddeld 850 nieuwe besmettingen per dag. De huidige maatregelen gelden t/m 17 januari, er is al een persconferentie aangekondigd voor dinsdag 18 januari over de nieuwe maatregelen (of verlenging huidige maatregelen). Omdat de aantallen nog op blijven lopen en het ziekenhuis redelijk tegen de maximale capaciteit aanzit (momenteel 15 personen op de IC, waar plek is voor max. 16), denk ik dat er nog wel e.e.a. aangescherpt gaat worden. Wat ook zal helpen is dat gisteren is aangekondigd dat er veel strenger zal worden gecontroleerd op het naleven van de maatregelen, met forse boetes voor overtreders.
  Ondanks dat verwacht ik dat het voor toeristen mogelijk blijft om prima vakantie te vieren. Alle horeca en excursies zijn nog open, strand is nog toegankelijk en shops nog open.

  Fijne vakantie!

  met vriendelijke groet,
  Mark/NaarCuracao.com

 2. Beste Mark,

  Verwacht jij strengere maatregelen in de komende periode voor Curacao, wij zouden namelijk 22 januari naar Curacao gaan vliegen maar ik heb totaal geen beeld van hoe het er in Curacao momenteel voor staat behalve dat de besmettingen omhoog gaan.

 3. Beste Sheila,
  Dank voor je reactie. Ik weet niet exact waar je dit gezien hebt op de website van Gobiernu, maar het is echt max. 72 uur oud bij vertrek. Op diverse Mededelingen die ik even bekeken hebt staat vermeld ‘max. 72 uur voor de reis naar Curaçao’, ik zie nergens staan max. 72 uur oud bij aankomst op Curaçao.
  Fijne reis!

  met vriendelijke groet,
  Mark/NaarCuracao.com

 4. Godd afternoon.

  I am traveling to curacao with my family late September. Our daughter is 10 years old; do we also need to bring a negative Covid-19 test?

 5. Beste Wim,
  Momenteel worden mensen vanuit België inderdaad niet toegelaten op Curaçao, gebaseerd op de lijst met ‘veilige’ landen van 6 aug. jl. (waar België dus niet op staat).
  Vooralsnog is de enige optie dat je toestemming vraagt (via Curaçaohuis in NL) en dat je bij aankomst op Curaçao 14 dagen in quarantaine gaat in een toegewezen quarantaine-hotel. Alle kosten hiervan zijn voor jou, reken op minimaal US$ 150 p.p.p.d.
  Ik verwacht dat er voor eind oktober nog wel één update (of zelfs meerdere) zullen komen van die ‘landenlijst’. Maar gezien de ontwikkeling van corona in de meeste landen verwacht ik niet dat er opeens heel veel meer landen als ‘veilig’ zullen worden aangemerkt. Zodra de nieuwe lijst bekend is, zullen we die uiteraard ook publiceren op onze corona-update pagina.

 6. beste Mark
  Zijn Belgen op het eiland toegelaten ? we vernemen dat mensen met de Belgische nationaliteit voorlopig niet toegelaten zijn op het eiland , wij hebben een woning op het eiland en willen er graag naartoe .
  we zouden eind oktober begin november willen gaan .

 7. Beste Ria,
  Op dit moment staat Portugal niet op de lijst van landen met een laag of middelmatig risico, wat betekent dat jullie Curaçao alleen in komen als jullie eerst, op eigen kosten, 14 dagen in quarantaine gaan. Maar dit kan uiteraard nog wijzigen voor eind augustus. Momenteel geldt de lijst van 16 juli, die o.a. te vinden is op onze dagelijkse corona-update pagina. Kijk even bij 17 juli voor de actuele lijst. Mocht er een nieuwe lijst komen dan zullen we die z.s.m. op deze pagina publiceren.

 8. Ria Siertsema

  wij wonen in Portugal (Algarve) en het is de bedoeling om eind augustus naar Curaçao te gaan op vakantie. Wij vliegen de ene dag van Faro naar Schiphol en de dag erna door naar Hato. Waar kan ik de lijst met veilige landen vinden en wordt die lijst nog regelmatig aangepast?

 9. hi Annelein,
  Een update: Spanje lijkt te zijn gekenmerkt als ‘veilig’ land! Er is nog nergens formele communicatie over de lijst met veilige landen te zien, maar als je de verplichte formulieren wilt gaan invullen, dan wordt eerst gevraagd naar het land waar je vandaan komt. Als je daar Spanje aangeeft, ga je gewoon door in het formulier. Vul je daar een land in waar momenteel grote corona-problemen zijn (bv. Brazilië of USA), dan krijg je de melding dat je niet welkom bent (tenzij je in quarantaine gaat).
  O ja, check ook even met TUI of KLM (waar je dochter mee naar Curaçao vliegt): zij horen bij het inchecken te checken op het PCR-certificaat. Dus mogelijk wordt je dochter daar tegengehouden als ze op dat moment nog geen certificaat heeft.

 10. Hallo Annelein, bon dia,
  Dat is wel een mooie uitdaging die jullie hebben.
  PCR-test: Deze is sowieso verplicht, max. 72 uur voor vertrek. Ik weet niet hoe laat jullie terugkomen uit Spanje, maar mijn advies is om voor die dag een PCR-test te plannen. Lukt dat niet, dan voor de volgende ochtend zo vroeg mogelijk. Neem even contact met de organisatie waar je de test laat doen en leg je probleem aan hen voor. Wat in het voordeel van je dochter werkt: de vlucht naar Curaçao duurt 9 à 10 uur, en in die tijd moet het mogelijk zijn om een test-certificaat te ontvangen in de mailbox. Maar let op: als de test per ongeluk positief is of als je bij aankomst toch nog geen certificaat hebt ontvangen, dan kom je waarschijnlijk niet door de douane. Mogelijk wordt je verplicht in quarantaine geplaatst op eigen kosten. (Ik heb nog geen idee hoe de douane op Curaçao met deze situatie om gaat). En nog een extra taak: het PCR-certificaat moet vooraf via een upload al digitaal worden doorgestuurd naar Curaçao. Dus mijn advies hierbij: laat het certificaat naar jou mailen. Zodra het certificaat binnen in kun jij het uploaden voor je dochter (waarschijnlijk zit zij dan in het vliegtuig). Stuur het dan door naar het mailadres van je dochter zodat zij het ook heeft bij aankomst op Curaçao. Formeel moet ze het ook op papier bij zich hebben tijdens de reis, maar dat zal echt even niet lukken. Laten we hopen dat het bij uitzondering voldoende zal zijn als ze het digitaal op haar telefoon kan laten zien.

  Dan Spanje: tot de dag van vandaag heeft Curaçao nog niet bekend gemaakt wat ze als veilige landen in West-Europa zien behalve Nederland. Naar alle waarschijnlijkheid zullen België en Duitsland ook een labeltje ‘veilig’ krijgen en kun je vanuit die landen onder dezelfde voorwaarden als toeristen vanuit Nederland naar Curaçao. Ik heb geen idee hoe ze Spanje zullen beoordelen. Dit zal -letterlijk- vandaag of morgen toch bekend moeten worden als ze de grenzen vanaf overmorgen open zetten. Je kunt op de website van de overheid van Curaçao het overzicht zien van de landen, zodra dit bekend is gemaakt. Let op: ik geef het een redelijk grote kans dat Spanje nog niet als veilig land wordt gezien. In dat geval is je dochter alleen welkom op Curaçao als ze eerst in quarantaine gaat, op eigen kosten.

  Lang verhaal kort: het is nogal tricky. Zijn er mogelijkheden om de reis naar Curaçao 1 of 2 dagen uit te stellen dat zou dat sowieso al wat meer lucht geven.

 11. Annelein Castenmiller

  Hallo Mark,
  Mijn dochter van 16 gaat in juli naar Curacao om een vriendin op te zoeken.
  Wij gaan eerst met haar naar Spanje voor 10 dagen. Zij vliegt de dag na onze terugkomst naar Curacao.
  A) we kunnen dus niet de coronatest doen binnen het genoemde tijdsbestek omdat ze minder dan 24 uur in Nederland zal zijn.
  B) Is Spanje een land wat door Curacao als verhoogd risicoland wordt aangemerkt?
  Wat is jouw mening en heb je tips om dit toch te kunnen realiseren?

 12. hi Gerben,
  Op dit moment is het sowieso nog niet 100% helder hoe of wat de regels nou precies zijn, dus uitzonderingen is zeker nog geen duidelijkheid over. Ik adviseer je eerder om de andere kant op te denken en voor de zekerheid te vragen bij het lab in Groningen waarom ze geen certificaat kunnen afgeven. sowieso moet je wel naar een instantie die hiervoor is goedgekeurd door het RIVM. Maakt het qua reistijd en kosten niet heel veel uit om het bij een andere partij te doen waarbij je zeker wel een certificaat krijgt, dan zou ik daar voor kiezen.
  Geniet van Curaçao!

  met vriendelijke groet/saludos,
  Mark
  NaarCuracao.com

 13. hi Noam,
  Kijk tegen die tijd even hoe de situatie is. Maar zoals het nu is, hoef je maar 1x een PCR-test te doen, in Nederland, max. 72 uur voor vertrek naar Curaçao.
  Geniet van de mooie eilandjes!

  met vriendelijke groet/saludos,
  Mark

 14. Beste Mark,

  Mijn vriendin en ik hebben in augustus een vakantie geplanned staan naar Curacao en Bonaire (dus: 27 aug AMS -> CUR (3 sept)-> BON -> AMS). Betekent dat dan dat we 2 PCR-testen moeten afnemen (in NL voor CUR & in CUR voor BON) of is dat niet nodig omdat we het caribische niet verlaten?

  Vriendelijke groet,
  Noam

 15. Gerben Sevinga

  Moet ik persè een certificaat laten zien, of is een schriftelijke bevestiging van een laboratorium ( Certe lab. in Groningen) voldoende ?

 16. Beste Marcel,
  De formele regel is dat de test max. 72 uur voor vertrek naar Curaçao is gedaan, én dat je een officieel certificaat kan laten zien waarop vermeld staat dat het test-resultaat negatief was. Curaçao benoemt echt ’72 uur’ en niet ‘3 dagen’. Ik heb nog geen indicatie hoe streng men op Curaçao aan die 72 uur vasthoudt als het net iets meer is (bv. 75 uur). Ik verwacht dat ze daar niet al te moeilijk over doen, maar dat kan ik nog niet met zekerheid stellen. Daarbij weet ik ook nog niet of op het certificaat alleen de datum van test-afname is vermeld, of ook het exacte tijdstip.

  Veel plezier op Curaçao!

  met vriendelijke groet,
  Mark
  NaarCuracao.com

 17. marcel koole

  Goedemiddag,

  wij vliegen 09-07 naar Curacao.
  Indien wij de coronatest 06-07 laten afnemen valt dit dan binnen de 3 dagen regeling?

  Hoor graag

 18. Beste Jasper,
  Wat vervelend dat je je vriendin al zo lang niet gezien hebt. Of dat op Curaçao kan in augustus valt nu nog niet te zeggen. Sowieso: Het gaat hierbij niet om je nationaliteit, maar om de landen/gebieden waar je 14 dagen voor aankomst op Curaçao geweest bent. Dus dat jij Nederlander bent maakt hierbij niets uit, het gaat er om dat je vanuit de USA komt. Aangezien de situatie in de USA m.b.t. corona momenteel niet zo goed is, worden toeristen uit de USA voorlopig nog geweigerd. Als de situatie in de USA de komende weken een stuk beter wordt, dan zou het kunnen dat de beslissing wordt gemaakt dat in augustus toeristen uit USA wel weer welkom zijn op Curaçao. Maar ik zou voorlopig nog geen ticket boeken.
  Mocht de nood écht hoog zijn dat jullie elkaar willen zien, dan is er de optie dat je eerst 14 dagen in een quarantaine-hotel op Curaçao gaat. Geen ideale oplossing, want je hebt zelf geen keuze voor de accommodatie (de overheid bepaalt waar je moet verblijven), het is op eigen kosten (ruim € 100 p.p.p.d.) en je mag het terrein van je hotel heel de periode van 14 dagen niet verlaten. Omdat het hotel is aangewezen als quarantaine-hotel is het niet mogelijk dat jouw vriendin uit Nederland daar ook mag verblijven.

 19. Margriet Azier

  Geen enkele verzekering dekt Corona. Dan kan niemand naar Curaçao?

 20. Hallo,

  Is het ook mogelijk om als Nederlander vanuit Texas, USA naar cura te vliegen eind augustus? Mijn vriendin en ik zijn straks al meer dan een half jaar van elkaar verwijderd en we willen elkaar graag weer zien in een land waar we beide toegelaten worden.

  Gr,
  Jasper

 21. Hilde weering

  Houden jullie ons op de hoogte over de “ vervelende “ verplichte pcr Corona testen voor Curaçao? Vooral voor kinderen is dit erg akelig. Zou fijn zijn als er begrip is vanuit de overheid om deze maatregel nog eens in overweging te nemen. Daar het erg prijzig en m.i. een schijnzekerheid is. Immers een uur na je afgenomen negatieve test zou he besmet kunnen raken bij wijze van…
  Hoorde vanmorgen van een lab dat de verplichte test Vwb Oostenrijk is afgeschaft.

 22. Beste Oscar, goedemorgen,
  De situatie in Panama rond corona is momenteel minder goed dan op Curaçao. Sowieso wordt er tot 21 juni door KLM niet op Panama gevlogen. Of dat na 21 juni wel weer mogelijk is, is nog niet bekend. Voorlopig is Panama ook nog niet door Curaçao erkend als ‘veilig land’ qua corona, dus de vliegroute Panama-Curaçao is momenteel ook nog niet geopend. Dat je Nederlands ingezetene bent maakt in dit geval niet veel uit, belangrijker is waar jullie de 14 dagen voorafgaand aan de reis geweest zijn. Ik weet niet voor wanneer jullie vlucht gepland is, maar houd de algemene ontwikkelingen m.b.t. Panama in de gaten en neem een week of 2 van tevoren contact op met KLM over de laatste stand van zaken.
  met vriendelijke groet,
  Mark/NaarCuracao.com

 23. Wij hebben een retourvlucht van KLM naar Curaçao. Onze heen vlucht heeft een overstap op Panama. Wij zijn Nederlands ingezetenen. Geeft dit problemen bij aankomst op Curaçao?

 24. Moeten kinderen onder de 7 die van Nederland naar Curacao reizen ook een corona test doen?

 25. joyce quast

  wij gaan in juli naar curacao en moeten dus een pcr test doen .in nederland kun je alleen een pcr test krijgen als je carona klachten hebt. ben benieuwd hoe dit word opgelost.

 26. Weten jullie hoe veel tijd voor vertrek die Corona test gedaan moet worden? Is dat 24 uur? 48 uur? Ik neem aan dat een test van de plaatselijke GGD dan voldoende is?

 27. Beste Jose,
  Of kinderen vrij kunnen rondlopen in het vliegtuig weet ik niet. Wel weet ik dat KLM de regel hanteert dat kinderen onder de 10 jaar oud geen mondkapje hoeven te dragen. Bij TUI heb ik hier geen informatie over kunnen vinden.
  Ik adviseer je om even direct contact met KLM of TUI op te nemen hierover. Sowieso is er geen algemeen geldende regel hiervoor voor de luchtvaart; elke maatschappij mag hierin zelf bepalen hoe ze er mee om gaan.

  met vriendelijke groet,
  Mark/NaarCuracao.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *