Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
curacao welkom terug 1247x650 1

Vakantie naar Curacao met coronamaatregelen

Omdat de Nederlandse overheid momenteel Curacao inschat als veilige reisbestemming (Code Groen), is het mogelijk om naar Curacao te reizen. Maar dit gaat niet zomaar, je moet vooraf wel wat dingen regelen. Waar moet je tijdens de reis en op Curacao allemaal aan denken?

Laatste update: 6 juni 2022-
Deze pagina is vandaag () nog actueel.

Vanuit overheid Curacao

Er zijn momenteel geen maatregelen meer vanuit de Curaçaose overheid. Geen mondkapjesplicht, geen verplichte social distancing, geen samenscholingsverbod, etc. Uiteraard blijft wel het advies om op te passen.

Voorafgaand aan de reis

Los van de eventuele corona-maatregelen ben je ook verplicht om vooraf een Digital Immigration Card in te vullen.

Als toerist uit Nederland moet je dus vooraf 1 document online invullen/aanvragen (de DI Card), en dit document ook geprint op papier bij je hebben tijdens de reis. Hier wordt op gecontroleerd op Schiphol. Heb je de boel niet op orde dan wordt je geweigerd voor de vlucht!
Overige corona-maatregelen (denk aan PLC, PCR-test, etc.) zijn momenteel niet aan de orde.
Alles over het reizen naar Curacao.

De leukste excursies van Curacao:

Mondkapjes voor Curacao

Op Curaçao is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Formeel zijn mondkapjes nog wel verplicht vanaf dat je Schiphol inloopt tot dat je op Hato Airport op Curaçao weer naar buiten loopt. Echter, vliegtuigmaatschappijen controleren hier niet op. Je kunt dus in het vliegtuig zitten zonder mondkapje op. Maar op het vliegveld is het nog wel verplicht!

Mondkapjes + Handgel bestellen

Disclaimer: bovenstaande informatie is gebaseerd op de actuele informatie m.b.t. Curacao & corona. De actualiteiten op Curaçao en de communicatie vanuit de Curaçaose overheid hierover worden dagelijks gevolgd. De ervaring leert dat informatie op NaarCuracao meestal sneller is bijgewerkt dan de websites van grote organisaties als KLM, TUI of het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
NaarCuracao.com heeft deze pagina met zorg samengesteld, maar het is mogelijk dat informatie incompleet of achterhaald is. NaarCuracao.com is op geen enkele wijze aansprakelijk voor consequenties (in welke vorm dan ook) a.g.v. het naleven van de maatregelen zoals op deze pagina beschreven.

Comments:

 • Roel de Laat
  13 januari 2022 at 16:16

  Beste Mark,

  Verwacht jij strengere maatregelen in de komende periode voor Curacao, wij zouden namelijk 22 januari naar Curacao gaan vliegen maar ik heb totaal geen beeld van hoe het er in Curacao momenteel voor staat behalve dat de besmettingen omhoog gaan.

 • sheila wasbauer
  27 februari 2021 at 22:57

  Hi,

  Ik lees op deze website dat de PCR test 72 uur voor vertrek afgenomen moet zijn en dat ongeacht eventuele vertraging deze dan geldig is bij aankomst, dus ook als de 72 uur inmiddels is verstreken.
  Maar op de website van https://gobiernu.cw/nl/corona-reizen-naar-curacao/ staat heel duidelijk dat deze PCR test binnen 72 uur bij aankomst moet gelden.

  Een beetje verwarrend?
  Ik hoor heel graag waar ik vanuit moet gaan!

  Dankk
  Groet,
  Sheila

 • Mark Lucas
  8 september 2020 at 15:06

  Godd afternoon.

  I am traveling to curacao with my family late September. Our daughter is 10 years old; do we also need to bring a negative Covid-19 test?

 • Wim Stein
  5 september 2020 at 15:38

  beste Mark
  Zijn Belgen op het eiland toegelaten ? we vernemen dat mensen met de Belgische nationaliteit voorlopig niet toegelaten zijn op het eiland , wij hebben een woning op het eiland en willen er graag naartoe .
  we zouden eind oktober begin november willen gaan .

 • Ria Siertsema
  23 juli 2020 at 18:43

  wij wonen in Portugal (Algarve) en het is de bedoeling om eind augustus naar Curaçao te gaan op vakantie. Wij vliegen de ene dag van Faro naar Schiphol en de dag erna door naar Hato. Waar kan ik de lijst met veilige landen vinden en wordt die lijst nog regelmatig aangepast?

 • Annelein Castenmiller
  29 juni 2020 at 11:45

  Hallo Mark,
  Mijn dochter van 16 gaat in juli naar Curacao om een vriendin op te zoeken.
  Wij gaan eerst met haar naar Spanje voor 10 dagen. Zij vliegt de dag na onze terugkomst naar Curacao.
  A) we kunnen dus niet de coronatest doen binnen het genoemde tijdsbestek omdat ze minder dan 24 uur in Nederland zal zijn.
  B) Is Spanje een land wat door Curacao als verhoogd risicoland wordt aangemerkt?
  Wat is jouw mening en heb je tips om dit toch te kunnen realiseren?

 • Noam
  27 juni 2020 at 00:41

  Beste Mark,

  Mijn vriendin en ik hebben in augustus een vakantie geplanned staan naar Curacao en Bonaire (dus: 27 aug AMS -> CUR (3 sept)-> BON -> AMS). Betekent dat dan dat we 2 PCR-testen moeten afnemen (in NL voor CUR & in CUR voor BON) of is dat niet nodig omdat we het caribische niet verlaten?

  Vriendelijke groet,
  Noam

 • Gerben Sevinga
  24 juni 2020 at 12:12

  Moet ik persè een certificaat laten zien, of is een schriftelijke bevestiging van een laboratorium ( Certe lab. in Groningen) voldoende ?

 • marcel koole
  22 juni 2020 at 14:45

  Goedemiddag,

  wij vliegen 09-07 naar Curacao.
  Indien wij de coronatest 06-07 laten afnemen valt dit dan binnen de 3 dagen regeling?

  Hoor graag

 • Margriet Azier
  18 juni 2020 at 08:48

  Geen enkele verzekering dekt Corona. Dan kan niemand naar Curaçao?

 • Jasper
  18 juni 2020 at 00:20

  Hallo,

  Is het ook mogelijk om als Nederlander vanuit Texas, USA naar cura te vliegen eind augustus? Mijn vriendin en ik zijn straks al meer dan een half jaar van elkaar verwijderd en we willen elkaar graag weer zien in een land waar we beide toegelaten worden.

  Gr,
  Jasper

 • Hilde weering
  16 juni 2020 at 11:35

  Houden jullie ons op de hoogte over de “ vervelende “ verplichte pcr Corona testen voor Curaçao? Vooral voor kinderen is dit erg akelig. Zou fijn zijn als er begrip is vanuit de overheid om deze maatregel nog eens in overweging te nemen. Daar het erg prijzig en m.i. een schijnzekerheid is. Immers een uur na je afgenomen negatieve test zou he besmet kunnen raken bij wijze van…
  Hoorde vanmorgen van een lab dat de verplichte test Vwb Oostenrijk is afgeschaft.

 • Oscar
  14 juni 2020 at 13:53

  Wij hebben een retourvlucht van KLM naar Curaçao. Onze heen vlucht heeft een overstap op Panama. Wij zijn Nederlands ingezetenen. Geeft dit problemen bij aankomst op Curaçao?

 • Jacobine
  12 juni 2020 at 16:18

  Moeten kinderen onder de 7 die van Nederland naar Curacao reizen ook een corona test doen?

 • joyce quast
  12 juni 2020 at 13:14

  wij gaan in juli naar curacao en moeten dus een pcr test doen .in nederland kun je alleen een pcr test krijgen als je carona klachten hebt. ben benieuwd hoe dit word opgelost.

 • Mitchell
  12 juni 2020 at 11:46

  Weten jullie hoe veel tijd voor vertrek die Corona test gedaan moet worden? Is dat 24 uur? 48 uur? Ik neem aan dat een test van de plaatselijke GGD dan voldoende is?

 • Jose jongkind
  10 juni 2020 at 16:42

  Mogen kinderen vrij rondlopen in het vliegtuig

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.