Groepsreis Curaçao

Curaçao is een ideale vakantie voor een groepsreis. Heerlijk weer, er is van alles te doen, een open houding van de locals en met de Nederlandse taal kun je overal terecht. Lees hier waarom Curaçao ook dé bestemming is voor jouw groepsreis!

Groepsreis Curaçao: van alles te beleven!

Met een groepsreis (of Singlereis) naar Curaçao gaan betekent voor ieder wat wils: een tropisch strand is eigenlijk altijd wel op loop-afstand, maar wil je iets actiefs gaan doen dan is Curaçao één van de weinige eilanden in de Caribbean waar voldoende mogelijkheden zijn om leuk bezig te zijn. En ondertussen natuurlijk op een relaxte manier je reisgenoten en de locals leren kennen!

Top 5 reden voor jouw groepsreis Curaçao

1. Groot tropisch eiland

Uiteraard zijn er meer schitterende eilanden in de Caribbean waar je voor je vakantie heen kunt gaan met een groepsreis. Maar eilandjes als Aruba of St. Maarten zijn erg klein en zul je snel op uitgekeken zijn; dat is vaak echt niet meer dan strand en hotels. Curaçao is net even groter en daardoor interessanter. Ook qua economische ontwikkeling doet Curaçao het goed in vergelijking met de meeste andere eilanden (denk b.v. aan Dominicaanse Republiek), dus als toerist kun je makkelijk op pad zonder je de hele tijd mogelijk doelwit van straatroof te voelen.

2. Elke dag feest

Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland, waar veel georganiseerd wordt. Regelmatig zijn er dance-feesten waarvoor mensen vanuit heel de Caribbean naar Curaçao komt, maar ook evenementen als North Sea Jazz Festival Curaçao zijn de moeite zeker waard. Sowieso zijn er elke dag wel enkele happy-hours te vinden waar je relatief goedkoop kunt genieten van de tropische biertjes en cocktails!
> Lees meer over Evenementen tijdens je groepsreis Curaçao

3. Keuze uit 37 stranden

Curaçao heeft met 37 stranden voor iedereen wel een passend strand. Wil je een hotel met privé-strand? Geen probleem. Zoek je liever de drukke stranden op om nieuwe (jonge) mensen te ontmoeten? Ook dat kan. Ben je op zoek naar een wat rustiger strandje waar je met je reisgenoten relaxed de dag kunt doorbrengen? Gaat zeker lukken. Of wil je met je (vakantie-)liefde naar een romantisch baaitje om ongestoord van elkaar te genieten? Genoeg keuze! Welk strand je ook zoekt, je vindt het zeker op Curaçao!

4. De taal en de locals

Wil je tijdens je groepsreis ook wel wat meer van het land zelf leren en ook in contact komen met de locals, dan is dat geen probleem op Curaçao. De locals zijn erg vriendelijk en staan open voor contact met toeristen. Wat helpt is natuurlijk dat vrijwel iedereen op Curaçao Nederlands spreekt, dus een eerste praatje is makkelijk gemaakt. Op vrijwel elke (beach)party of happy hour zul je ook een gezellig mix van locals en toeristen tegenkomen die prima met elkaar omgaan.

5. Curaçao en Nederland

Je zult niet de eerste zijn die na een vakantie op Curaçao verliefd is geworden. In het algemeen op het eiland of op één van de vele leuke inwoners. Dan is het wel zo handig dat Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden, waardoor een permanente of tijdelijke emigratie snel te regelen is. Ook bij het verkrijgen van een werkvergunning (Verklaring van Rechtswege) is voor iemand uit Nederland makkelijker op Curaçao dan op welk ander tropisch eiland dan ook. Niet voor niets zijn er jaarlijks duizenden stagiaires op Curaçao en gemiddeld zo’n 5.000 Nederlanders die voor korte of langere tijd op Curaçao gaan werken!

Kras: 16-daagse singlereis Curaçao

Voor alle leeftijden, maar de meeste reisgenoten zijn ouder dan 45 jaar. Je slaapt in een hotel in Punda (= centrum Willemstad) met volop winkels en horeca op loopafstand.
> Boek deze groepsreis Curaçao bij Kras

Top 5 Activiteiten voor je groepsreis Curaçao

Als je het strand even een dagje zat bent, is er veel keuze voor een activiteit op Curaçao. Wat zijn nou de leukste activiteiten om tijdens een groepsreis Curaçao te gaan doen? Hier een top 5 van activiteiten waarbij je op een leuke manier je reisgenoten kunt leren kennen:

1. Suppen

Stand UPaddling, staand op een surfplank relaxed peddelen door de binnenwateren van Curacao (Spaanse Water). > Meer over Suppen Curacao

2. Christoffelberg beklimmen

Eén van de meest inspannende activiteiten op Curaçao is het beklimmen van de Christoffelberg. Maar ondanks dat is het toch prima te doen voor bijna iedereen. De berg is 375 meter hoog; als je rustig aan doet (maar wel doorloopt met af en toe een kleine pauze) kun je in ongeveer anderhalf uur boven zijn. Vergis je niet: de afdaling is ook pittig! Omdat de afstapjes vaak nét te groot zijn om met een gewone stap te nemen gaat het niet zo eenvoudig als je van tevoren denkt. Terug doe je er dan waarschijnlijk ook wel iets langer over dan de weg naar boven. Zorg dat je vroeg vertrekt! Vanwege de hitte midden op de dag mag je sowieso na 11:00 niet meer omhoog! > Meer over het Christoffelpark

3. Off-Road Jeep tour over het eiland

Hoe stoer is het om met echte Off-Road Jeeps over de zandpaden van Curaçao te crossen! Je mag zelf rijden en in groepen van een stuk of 10 Jeeps (2 of 4 personen per Jeep) kun je diverse tours over Curaçao doen. Niet voor watjes en denk er aan dat je na afloop helemaal onder het stof zult zitten (of modder, als het geregend heeft!). Tip: Je kunt vooraf een beschermbril krijgen, maar zorg zelf voor een stoffen zakdoek o.i.d. om voor je mond en neus te binden om niet al te veel stof in te ademen.

4. Duiken of snorkelen

Gaan je reisgenoten van je singlereis toch weer een hele dag naar het strand en wil jij wat afwisseling, dan is het zeker een aanrader om te gaan snorkelen of als het even kan te gaan duiken. Als je wilt snorkelen kun je bij elk strandje gewoon de zee in en met een duikbril en snorkel vermaak je je al snel een uurtje (zorg dat je rug niet verbrand in de zon!). Ga je voor ‘het serieuze werk’ en wil je gaan duiken, dan kun je ook overal terecht. Op bijna elk strandje is wel een duikschool te vinden, of vraag het anders even na bij de receptie van je accommodatie. Er is van alles mogelijk: van een kennismakings-sessie tot aan een duiktocht waarbij je de hele dag met een boot de zee op gaat. Omdat de voor jou geschikte duikschool erg afhankelijk is van het strandje waar vandaan je wilt duiken zal ik hier geen aanbevelingen doen. Google zelf even op ‘duiken Curaçao’ + de naam van jouw strandje.

5. Zwemmen met dolfijnen

Een leuke activiteit waarbij je regelmatig deelnemers van een groepsreis Curaçao aantreft is bij het zwemmen met dolfijnen in het Seaquarium (Dolphin Academny). Er zijn meerdere opties: van een Dolphin Encounter waarbij je aan de kant van het zwembad (in het water) staat en er een dolfijn bij je langs komt, tot aan een Open Water Dolphin Dive waarbij je op open zee gaat duiken naar de dolfijnen. Lees alles over de mogelijkheden op de website van de Dolphin Academy bij het Seaquarium Curaçao.

Curaçao, óók voor groepsreizen!

Samenvattend kun je dus wel stellen dat voor een groepsreis Curaçao een prima bestemming is. Curaçao biedt veel actief en passief vermaak met genoeg mogelijkheden om te relaxen. Altijd mooi weer en juist voor een singlereis biedt Curaçao veel leuke beachbars en restaurants. Wil je een zonnige groepsreis? Ga naar Curaçao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *