parkeren schiphol

Lang Parkeren Schiphol

Vanuit Nederland vliegen naar Curaçao kan alleen via Schiphol. Vaak is dan wel een kleine uitdaging hoe je daar komt met al je bagage. Met je eigen auto is vaak het handigste, maar dan moet je daar nog wel parkeren. Wat zijn de mogelijkheden en vooral: wat kost dat nou eigenlijk?

Lang parkeren op Schiphol: de mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden die je kunt overwegen voor Lang Parkeren op of bij Schiphol:

Parkeren rondom Schiphol

Er zijn veel kleine parkeerbedrijfjes die in de buurt van Schiphol in een loods of op een stuk weiland voordelig lang parkeren aanbieden. Je boekt en betaalt vooraf, je rijdt je auto naar de loods en vanaf daar wordt je in 10 tot 15 minuten met een busje naar de vertrekhal van Schiphol gebracht. Deze initiatieven lijken soms iets voordeliger dan parkeren op het terrein van Schiphol, maar je weet niet altijd hoe veilig je auto daar staat. De afgelopen tijd zijn enkele van deze valet parkings negatief in het nieuws gekomen, o.a. bij Radar en in het AD.

Schiphol P3 Lang Parkeren

Schiphol zelf biedt ook volop parkeermogelijkheden voor Lang Parkeren. Nadat enkele jaren terug de valet-parkingbedrijven rond Schiphol in opkomst kwamen, heeft Schiphol hun parkeermogelijkheden flink uitgebreid en de tarieven verlaagd. Daarmee is in onze ogen Schiphol P3 Lang Parkeren tegenwoordig de beste en meest veilige keuze. Het is doorgaans nog ietsje duurder dan de valet-parkingbedrijven in de omgeving van Schiphol, maar dat wordt zeker gecompenseerd door de voordelen die het biedt.

Enige officiële Schiphol parking

In tegenstelling tot wat sommige valet-parkingbedrijven rondom Schiphol willen doen geloven, is alleen het parkeren op het terrein van Schiphol de officiële Schiphol Parking. Hierbij weet je gewoon dat het goed geregeld is, dat je 24/7 bij je auto kunt en dat je je autosleutels niet af hoeft te geven.

Officiële Schiphol Parking: de voordelen

Schiphol P3 Lang Parkeren heeft de nodige voordelen t.o.v. de valetparking bedrijven die niet op het terrein van Schiphol gevestigd zijn:

  1. Dichtbij parkeren. Je parkeert bij P3 gewoon OP het terrein van Schiphol, waardoor de Vertrekhal en Aankomsthal op nog geen 5 minuten rijden liggen.
  2. Gratis snelbus elke 10 minuten, altijd! Een groot voordeel van Schiphol P3 Parking is de gratis snelbus die je van P3 naar de Vertrekhal brengt, of van de Aankomsthal terug naar P3. Deze bus rijdt elke 10 minuten, ongeacht het aantal reizigers dat is ingestapt.
  3. Altijd bereikbaar. Schiphol P3 Lang Parkeren is gewoon altijd open en bereikbaar, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.
  4. Veilig. Er kan uiteraard altijd iets gebeuren, maar op Schiphol P3 weet je dat je auto veilig staat. Er is videobewaking en je hoeft niet je sleutel in te leveren bij onbekenden.
  5. Kies hoe je parkeert. Schiphol biedt alle mogelijkheden voor parkeren zoals jij het wilt. Overdekt staan of niet? Valet Parking recht voor de Vertrekhal? Parkeren voor minder valide reizigers? Het kan allemaal bij de officiële parking van Schiphol.
  6. Opladen elektrische auto. Omdat we met z’n allen steeds meer elektrisch gaan rijden, biedt Schiphol ook ook P3 Lang Parkeren oplaadpunten voor elektrische auto’s aan. Deze zijn niet vooraf te reserveren.

Schiphol Parkeren: de mogelijkheden

Schiphol heeft diverse mogelijkheden voor parkeren:

P3 Lang Parkeren Terrein

P3 Lang Parkeren Schiphol parkeerterrein

Parkeren vanaf 3 dagen.
De meest gebruikte Lang Parkeren-mogelijkheid op en rond Schiphol. Direct naast de snelweg en je de gratis snelbus brengt je in 5 minuten naar de Vertrekhal.

P3 Lang Parkeren Garage

P3 Lang Parkeren Garage Schiphol

Parkeren vanaf 3 dagen.
Niet bij iedereen bekend, maar P3 Lang Parkeren kan ook overdekt. Maximale doorrijhoogte 2 mtr. Plaatsen beperkt, vooraf reserveren is wel aan te raden.

P4 Basic Parking

Schiphol P4 basic parking lang parkeren

Parkeren vanaf 3 dagen.
De voordeligste parkeerplekken op Schiphol. De gratis snelbus vertrekt elke 15 minuten en brengt je in 10 minuten naar de Vertrekhal. Overdekt parkeren niet mogelijk; videotoezicht aanwezig.

P6 Valet Parking

Schiphol P6 Valet Parking

Parkeren vanaf 3 dagen.
Zorgeloos op reis. Geef je sleutels af bij de balie en loop op het gemak in enkele minuten naar de Vertrekhal. Videoscan bij binnenkomst, wasservice mogelijk.

Parkeren op Schiphol, wat kost het?

Om je een idee te geven van wat het kost om op Schiphol te parkeren, hierbij een indicatief overzichtje.
Uitgangspunt: We boeken 2 maanden van tevoren, voor exact 10 dagen buiten het hoogseizoen.
– De voordeligste optie is P3 Lang Parkeren Terrein voor € 146 als je van tevoren online gereserveerd hebt. Zonder reservering betaal je bijna het dubbele: € 203,50.
– Voor P3 Lang Parkeren Garage betaal je iets meer: € 161. Zonder reservering vooraf kost deze optie je € 208,50.
– P6 Valet Parking heb je voor deze periode al voor € 174 en is alleen mogelijk door vooraf te reserveren.
Let op: Deze tarieven zijn een momentopname en ter indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Schiphol parkeren P6

Kijk uit voor de oplichters

Helaas zijn er een aantal valet parking bedrijven net buiten het officiële Schiphol terrein die voordelig parkeren aanbieden. Maar lang niet al die bedrijven zorgen goed voor je auto. De afgelopen jaren zijn allerlei wantoestanden van meerdere organisaties door diverse media naar buiten gebracht. Wat er zoal kan gebeuren als je niet bij de officiële parking van Schiphol je auto achterlaat:

Auto wordt gedumpt

De toezegging is dat je auto op een beveiligd terrein wordt gestald (al dan niet overdekt), maar in praktijk wordt je auto gewoon ergens op een bedrijventerrein geparkeerd. Ook op parkeerterreinen waar dat niet mag (dus kans op boetes en/of wegslepen) en uiteraard is er geen enkele controle op de auto.

De auto wordt gebruikt voor allerlei ritjes

Als je terugkomt van vakantie wordt je auto weer keurig voorgereden alsof er niets aan de hand is. Maar enkele dagen na thuiskomst vallen er opeens allerlei bekeuringen in de brievenbus voor te hard rijden, door rood licht rijden, fout parkeren, etc. En dat is gebeurd tijdens jouw vakantie. De medewerkers van de valet parking hebben de autosleutel, dus ze kunnen onbeperkt gebruik maken van je auto.

De Valet Parking bestaat niet meer

Als je na je vakantie midden in de nacht op Schiphol landt, wil je nog maar één ding: zo snel mogelijk naar huis. Maar als je de Valet Parking belt, wordt er niet opgenomen. Totdat je er achter komt dat de Valet Parking is opgeheven en dat het bedrijf gewoon niet meer bestaat. Je kunt midden in de nacht een taxi gaan bellen (en betalen) om thuis te komen en de volgende dagen ben je druk met de politie bezig om ergens je auto op te kunnen halen.

Dit zal je zeker niet gebeuren als je parkeert bij de enige officiële Schiphol Parking