Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Vliegen naar Curaçao: KLM of TUI?

Curacao KLM TUI
Hoe kom je op Curaçao? Er zijn niet zo heel veel mogelijkheden, dus dat maakt de keuze daardoor wellicht juist weer wat makkelijker.

De mogelijkheden voor vliegen naar Curaçao

Wat zijn eigenlijk de mogelijkheden voor vliegen naar Curaçao?

 1. Met TUI vliegen naar Curaçao vanaf Schiphol
 2. Met KLM vliegen naar Curaçao vanaf Schiphol

1. Met TUI naar Curaçao vanaf Schiphol

TUI brengt vooral vakantiegangers met pakketreizen (accommodaties + vliegtickets) naar Curaçao, maar je kunt ook je vliegticket naar Curaçao los boeken. Je kunt bij TUI flexibel je reis samenstellen, maar dat werkt niet altijd even prettig. Eigenlijk is je ticket naar Curaçao alleen voor je stoel, maar moet je voor enkele (kleine) extra’s bijbetalen zoals ruimbagage en stoelreserveringen.

TUI directe vlucht naar Curaçao of met tussenstop

TUI vliegt dagelijks van Schiphol naar Curaçao, soms zelfs 2x per dag. Met TUI vliegen naar Curaçao betekent voor de heenreis meestal direct Amsterdam – Willemstad, maar op de terugweg vlieg vaak eerst nog even via Aruba of Bonaire. Die tussenstop zorgt doorgaans niet voor veel vertraging: snel de nieuwe vakantiegangers er uit en de ‘terugvliegers’ er in. Als het allemaal soepeltjes verloopt ben je met drie kwartier weer in de lucht. Of dit gaat andersom: op de heenreis een tussenstop en de terugvlucht direct naar Amsterdam.

TUI bijbetalen

De vanafprijs (Economy Class) bij TUI is inclusief belastingen en toeslagen en één stuk handbagage. Vrijwel al het overige moet je bijbetalen.

 • Standaard kun je geen koffer meenemen, voor ruimbagage moet je bijbetalen!
 • Stoelreservering: € 5,- (enkele reis). N.B.: Incidenteel krijg je ondanks stoelreservering toch een andere plek in het vliegtuig.
 • Bij de maaltijden is alleen water en frisdrank gratis. Wil je wijn of bier erbij dan moet je daar extra voor betalen.
 • De service (op verre vluchten) is dit jaar wel wat uitgebreider geworden. Standaard krijg je een entertainment set en tijdens de vlucht worden -gratis- meer drankjes en snacks aangeboden.

Uitbreiding service TUI

Sinds eind 2017 heeft TUI de standaard service (voor verre vluchten zoals naar Curaçao) verhoogd. Je hoeft niet meer bij te betalen voor een personal entertainment-set (je eigen tv-tje). Plus je krijgt een gratis maaltijd plus snacks en softdrinks. Hiermee wordt de service aan boord van TUI vrijwel gelijkwaardig aan die van KLM.

TUI Comfort vs. Deluxe

Met Comfort en Deluxe biedt TUI stoelen met meer beenruimte en service. De Comfort klasse is voor een paar tientjes extra nog goed betaalbaar en voor het vliegen naar Curaçao zeker het geld waard. Deluxe is met daar weer ongeveer €100,- bovenop wellicht wat prijzig voor het verschil dat je er voor krijgt, zelfs bij een langdurige vlucht als het vliegen naar Curaçao. Ik heb beide ervaren, en met mijn lengte van 2,00 mtr. ging het vliegen naar Curaçao prima in Comfort klasse.

Boeing 787 Dreamliner vliegt TUI naar Curaçao

Sinds enkele jaren vliegt TUI naar Curaçao met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. Dat betekent meer comfort en hiermee is TUI ook op dat punt een sterkere concurrent van KLM geworden voor je vliegticket Curaçao.

Wil je ook genieten van de Dreamliner naar Curaçao?
> Boek hier je TUI Dreamliner ticket Curaçao!

TUI Dreamliner naar Curaçao

Bagageregels TUI

Waarschijnlijk hét grote verschil tussen TUI en KLM waar eigenlijk iedereen mee te maken krijgt, is het bijbetalen van je bagage. Dat moet je bij beide sowieso, maar bij TUI is dat doorgaans net even voordeliger dan bij KLM. Er is soms wat verwarring over de bagageregels bij TUI, mede omdat de tarieven regelmatig wijzigen. Hier de tarieven per 1 augustus 2020, in Economy/Comfort:

 • tot 20 kg ruimbagage betaal je € 25,- per persoon enkele reis
 • tot 25 kg kost € 30,- per persoon enkele reis
 • tot 30 kg kost € 40,- per persoon enkele reis
 • tot 40 kg kost € 50,- per persoon enkele reis
 • tot 50 kg kost € 65,- per persoon enkele reis

Bovenvermelde prijzen zijn voor Economy en Comfort klasse. Reis je Deluxe, dan is je bagage tot 40 kg gratis. Heb je 40 tot 50 kg dan betaal je € 30,- p.p. enkele reis.

Voorwaarden ruimbagage TUI

 • Eén stuk ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen
 • De afmetingen van een gewone koffer zijn maximaal 158 centimeter (L+B+H)
 • Als je met meerdere passagiers binnen één boeking reist, mag je het totale bagagegewicht verdelen. Reis je bijvoorbeeld met twee passagiers en heb je ieder twintig kilo gereserveerd, dan mag je in de ene koffer vijftien kilo en in de andere koffer vijfentwintig kilo vervoeren. Jouw bagage moet je in dat geval bij de balie inchecken, dit kan niet bij onze bagage drop-off.
 • Je mag meerdere stukken bagage inchecken per persoon.
 • Gebruikt je een rugzak? Voorkom dat deze blijft steken op de bagageband. Maak losse riemen goed vast en bevestig geen spullen aan de buitenzijde van de rugzak. Nog beter is het gebruik van speciale rugzaktassen.
 • Voor baby’s van nul en één jaar mag je gratis tien kilo ruimbagage meenemen. Daarnaast mag je één paraplubuggy, andere buggy van klein formaat, maxi cosy of easy walker tot maximaal tien kilo gratis meenemen.
 • Is je bagage zwaarder dan je geboekt hebt? Je betaalt voor overbagage

2. Met KLM vliegen naar Curaçao vanaf Schiphol

Doorgaans is met KLM vliegen naar Curaçao iets duurder, maar veel mensen betalen dat graag om met KLM te mogen vliegen. Het is maar net waar je voor kiest: wil je je vakantie al op Schiphol laten beginnen, dan zal waarschijnlijk KLM beter bij je passen. Volop service, alles inclusief, en qua stoelruimte is Economy is prima te doen, ook voor grote personen.
Let op: Nieuw bij KLM is dat ze hun tickets aanbieden zonder ruimbagage. De ticketprijzen zijn alleen incl. handbagage, max. 12kg. Aangezien de meeste vakantiegangers naar Curaçao toch ook echt wel een koffer mee willen nemen, moet je hiervoor dus nog wel rekening houden met extra kosten. Voordeel hiervan is wel dat je de ticketprijzen nu beter kunt vergelijken met TUI.

KLM directe vlucht naar Curaçao of met tussenstop

KLM vliegt dagelijks naar Curaçao, soms zelfs 2x per dag (totaal gemiddeld 12 vluchten per week). Meestal vertrekt de KLM naar Curacao aan het begin van de ochtend, waardoor je bij rechtstreekse vlucht en zonder vertraging halverwege de middag (lokale tijd) aankomt op Curaçao. Terug vlieg je met KLM vanuit Curaçao in de loop van de middag weg, en ben je dan de volgende ochtend vroeg weer in Amsterdam. Bij KLM kun je duidelijk kiezen of je direct wilt vliegen of dat een tussenstop acceptabel is. De tussenstop is op één van de andere voormalig Nederlandse eilanden (bv. St. Maarten, Aruba of Bonaire). Let goed op bij het boeken: als je heenvlucht een directe vlucht is, wil dat niet zeggen dat de terugvlucht dat automatisch ook is!

Tip: KLM heeft terugkerende acties zoals de Werelddeal Weken. Wil jij het snel horen als er een aanbieding naar Curaçao is? Volg ons op Facebook!

Beschikbaarheid & prijs met KLM naar Curaçao

Met TUI of KLM naar Curaçao?

Er is tegenwoordig steeds minder verschil tusen KLM en TUI, sinds TUI meer service aan boord inclusief de ticketprijs heeft gemaakt en je bij KLM ook moet bijbetalen om je koffer mee te nemen. In het voordeel van TUI is wel duidelijk het vliegtuig: de nieuwere Boeing 787 Dreamliner t.o.v. prima, maar iets verouderde, Boeing 777 van KLM (408 zitplaatsen). Op basis van de meeste meningen, wint KLM het nog wel duidelijk op basis van service aan boord.

Beenruimte in het vliegtuig naar Curaçao

Onze ervaring is dat standaard Economy Class bij KLM vergelijkbaar is met TUI Economy Comfort. Zo kan ik met mijn 2 mtr. lengte prima zitten in standaard Economy bij KLM (79 tot 81 cm beenruimte, afhankelijk van waar je zit), maar bij TUI Economy (beenruimte 76 cm) zit ik nét niet lekker en heb ik toch echt Economy Comfort nodig (beenruimte 86 cm) om mijn benen relaxed kwijt te kunnen. Nog een tip van één van onze fans: Ga je KLM Economy vliegen naar Curaçao, probeer dan een stoel achterin het vliegtuig te krijgen: die hebben net wat meer ruimte dan de Economy stoelen voorin!

Vliegen naar Curaçao vanaf Schiphol

 1. Rechtstreeks vliegen naar Curaçao duurt 9 à 10 uur (afhankelijk van de wind), maar op de heen- en/of terugreis maak je misschien een tussenstop op één van de andere eilanden in de regio, bv. Aruba of St. Maarten.
 2. De ticketprijzen voor vliegen naar Curaçao lijken sterk te schommelen tussen hoog- en laagseizoen. Zit je niet vast aan een specifieke reisperiode, kijk dan ook eens of de vliegtickets Curaçao een maandje eerder of later goedkoper zijn. Wil je rond de schoolvakanties of carnaval vliegen naar Curaçao, dan kan zelfs één dag eerder of later al meer dan honderd euro schelen per vliegticket Curaçao!
 3. Standaard bodemprijs/actieprijs voor een los vliegticket Curaçao ligt bij TUI en KLM € 500 (excl. accommodatie en excl. boekingskosten). Mocht je een ticket voor die prijs kunnen boeken, twijfel dan niet te lang. Er is steeds meer vraag naar tickets Curaçao (gemiddeld 2 of 3 vluchten per dag vanaf Amsterdam) en de tickets voor een prijs rond € 500 zijn vaak snel op. Tijdens de TUI Ticket Sale (jaarlijks in januari en september) heb je kans op tickets vanaf 449,-, maar dat is dan ook echt een bodemprijs die je heel snel moet boeken anders ben je te laat.
 4. Let even op als je op de heenvlucht online wil inchecken: Bij TUI is beperkte mogelijkheid om je bagage in te checken, waardoor je alsnog in een lange rij kunt komen te staan. Onze ervaring met TUI is dat ‘ouderwets’ inchecken aan de balie veel sneller is!
 5. Bij online inchecken als je met KLM gaat vliegen naar Curaçao moet je op Schiphol zelf je bagage per koffer via een automaat inchecken. Gaat simpel, maar hierdoor kun je het gewicht van je koffers niet meer middelen: elke koffer op zich mag niet meer wegen dan 23KG!

Douane op Schiphol

Drugssmokkel per vliegtuig vanuit Curaçao is een groot probleem, dus houd er rekening mee dat de douane op Schiphol af en toe 100% controles uitvoert, zowel bij de vliegtuigen die naar Curaçao gaan, als ook bij de vliegtuigen vanuit Curaçao. Dat betekent o.a. dat iedereen door een body-scan moet, en/of zullen douane-medewerkers met alle passagiers een gesprekje aangaan over het hoe en waarom van het vliegen naar Curaçao. Houd hier dus ook rekening mee door voorafgaand aan je vlucht tijdig naar de gate te gaan!

× Kan ik je helpen?