Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
Top
NaarCuracao.com / Vliegen naar Curaçao

Vliegen naar Curaçao: KLM of TUI?

Curacao KLM TUI

Hoe kom je op Curaçao? Er zijn niet zo heel veel mogelijkheden, dus dat maakt de keuze daardoor wellicht juist weer wat makkelijker.

De mogelijkheden voor vliegen naar Curaçao

Wat zijn eigenlijk de mogelijkheden voor vliegen naar Curaçao?

 1. Met TUI vliegen naar Curaçao vanaf Schiphol
 2. Met KLM vliegen naar Curaçao vanaf Schiphol

1. Met TUI naar Curaçao vanaf Schiphol

TUI brengt vooral vakantiegangers met pakketreizen (accommodaties + vliegtickets) naar Curaçao, maar je kunt ook je ticket Curaçao los boeken. Je kunt bij TUI flexibeler je reis samenstellen, maar dat werkt niet altijd even prettig. Eigenlijk is je ticket Curaçao alleen voor je stoel, en moet je voor vrijwel alle (kleine) extra’s bijbetalen. Kan prima bij je passen als je de vlucht alleen als ‘noodzakelijk kwaad’ ziet en goed voorbereid instapt, maar soms wel vermoeiend dat je bv. de ene keer een bekertje water gratis krijgt, en twee uur later als de kar voorbij komt kun je alleen een flesje water krijgen als je ervoor betaalt. *UPDATE*: Per midden oktober 2017 heeft TUI de standaard service verhoogd. Je hoeft niet meer bij te betalen voor een personal entertainment-set (je eigen tv-tje). Plus je krijgt een gratis maaltijd plus snacks en softdrinks. Hiermee wordt de service aan boord van TUI vrijwel gelijkwaardig aan die van KLM.

TUI directe vlucht naar Curaçao of met tussenstop

TUI vliegt dagelijks van Schiphol naar Curaçao, soms zelfs 2x per dag. Met TUI vliegen naar Curaçao betekent voor de heenreis meestal direct Amsterdam – Willemstad, maar op de terugweg vlieg vaak eerst nog even via Aruba of Bonaire. Die tussenstop zorgt doorgaans niet voor veel vertraging: snel de nieuwe vakantiegangers er uit en de ‘terugvliegers’ er in. Als het allemaal soepeltjes verloopt ben je met drie kwartier weer in de lucht. Of dit gaat andersom: op de heenreis een tussenstop en de terugvlucht direct naar Amsterdam.

TUI bijbetalen

De vanafprijs (Economy Class) bij TUI is inclusief belastingen en toeslagen en één stuk handbagage. Vrijwel al het overige moet je bijbetalen.

 • Standaard kun je geen koffer meenemen, voor ruimbagage moet je bijbetalen!
 • Stoelreservering: € 5,- (enkele reis). N.B.: Incidenteel krijg je ondanks stoelreservering toch een andere plek in het vliegtuig.
 • Bij de maaltijden is alleen water en frisdrank gratis. Wil je wijn of bier erbij dan moet je daar extra voor betalen.

TUI Comfort vs. Comfort Plus

Met Comfort en Comfort Plus biedt TUI stoelen met meer beenruimte en service. De Comfort klasse is voor een paar tientjes extra nog goed betaalbaar en voor het vliegen naar Curaçao zeker het geld waard. De Comfort Plus is met daar weer ongeveer €100,- bovenop wellicht wat prijzig voor het verschil dat je er voor krijgt, zelfs bij een langdurige vlucht als het vliegen naar Curacao. Ik heb beide ervaren, en met mijn lengte van 2,00 mtr. ging het vliegen naar Curacao prima in Comfort klasse.

Tip: TUI heeft regelmatig een aanbieding voor een vakantie of alleen tickets naar Curacao. Wil jij het snel horen als er een aanbieding naar Curaçao is? Meld je rechtsboven op deze pagina aan voor onze nieuwsbrief!

Boeing 787 Dreamliner vliegt TUI naar Curaçao

TUI 787 Dreamliner naar CuracaoSinds enkele jaren vliegt TUI naar Curaçao met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. Dat betekent meer comfort en hiermee is TUI ook op dat punt een sterkere concurrent van KLM geworden voor je vliegticket Curaçao.

Wil je ook genieten van de Dreamliner naar Curaçao?

> Boek hier je TUI Dreamliner ticket Curaçao!

Bagageregels TUI

Er is soms wat verwarring over de bagageregels bij TUI:

 • Tot 20kg ruimbagage betaal je € 8,- per persoon enkele reis
 • Voor 20 tot 30kg betaal je € 15,- per persoon enkele reis
 • Voor 30 tot 40kg betaal je € 25,- per persoon enkele reis

Bovenvermelde prijzen zijn voor Economy en Comfort klasse. Reis je Comfort Plus, dan is je bagage tot 20kg gratis, en bij de staffels daarboven betaal je €10 resp. €20 p.p. enkele reis.

2. Met KLM vliegen naar Curaçao vanaf Schiphol

Doorgaans is met KLM vliegen naar Curaçao iets duurder, maar je krijgt dan ook wel net even wat meer service aan boord (zonder aan boord extra te moeten betalen). Het is maar net waar je voor kiest: wil je je vakantie al op Schiphol laten beginnen, dan zal waarschijnlijk KLM beter bij je passen. Gratis tv-tje, alle drankjes en snacks gratis, en qua stoelruimte is Economy is prima te doen, ook voor grote personen.

KLM directe vlucht naar Curaçao of met tussenstop

KLM vliegt dagelijks naar Curaçao, soms zelfs 2x per dag (totaal gemiddeld 12 vluchten per week). Meestal vertrekt de KLM naar Curacao aan het begin van de ochtend, waardoor je bij rechtstreekse vlucht en zonder vertraging halverwege de middag (lokale tijd) aankomt op Curaçao. Terug vlieg je met KLM vanuit Curaçao in de loop van de middag weg, en ben je dan de volgende ochtend vroeg weer in Amsterdam. Bij KLM kun je duidelijk kiezen of je direct wilt vliegen of dat een tussenstop acceptabel is. De tussenstop is op één van de andere voormalig Nederlandse eilanden (bv. St. Maarten, Aruba of Bonaire). Let goed op bij het boeken: als je heenvlucht een directe vlucht is, wil dat niet zeggen dat de terugvlucht dat automatisch ook is!

Tip: KLM heeft terugkerende acties zoals de Werelddeal Weken. Wil jij het snel horen als er een aanbieding naar Curaçao is? Meld je rechtsboven op deze pagina aan voor de nieuwsbrief!

KLM Economy vs. TUI Economy Comfort

Het meest zichtbare verschil tussen KLM en TUI is (1) je koffer is bij KLM gratis en bij TUI betaal je 20,- voor 20kg ruimbagage per enkele reis, en (2) de meeste services zijn bij KLM al in de prijs opgenomen, bij TUI moet je voor vrijwel alles nog bijbetalen. Onze ervaring is dat standaard Economy Class bij KLM vergelijkbaar is met TUI Economy Comfort. Zo kan ik met mijn 2 mtr. lengte prima zitten in standaard Economy bij KLM, maar heb ik bij TUI toch echt Economy Comfort nodig om mijn benen relaxed kwijt te kunnen. Ook is bij KLM het tv-tje standaard bij elke stoel, bij TUI moet je bijbetalen. Nog een tip: Ga je KLM Economy vliegen naar Curaçao, probeer dan een stoel achterin het vliegtuig te krijgen: die hebben net wat meer ruimte dan de Economy stoelen voorin!

Vliegen naar Curaçao vanaf Schiphol

 1. Rechtstreeks vliegen naar Curaçao duurt 9 à 10 uur (afhankelijk van de wind), maar op de heen- en/of terugreis maak je misschien een tussenstop op één van de andere eilanden in de regio, bv. Aruba of St. Maarten.
 2. De ticketprijzen voor vliegen naar Curaçao lijken sterk te schommelen tussen hoog- en laagseizoen. Zit je niet vast aan een specifieke reisperiode, kijk dan ook eens of de vliegtickets Curaçao een maandje eerder of later goedkoper zijn. Wil je rond de schoolvakanties of carnaval vliegen naar Curaçao, dan kan zelfs één dag eerder of later al meer dan honderd euro schelen per vliegticket Curaçao!
 3. Standaard bodemprijs/actieprijs voor een los vliegticket Curaçao ligt bij TUI, KLM en Airberlin op € 500 (excl. accommodatie en excl. boekingskosten). Mocht je een ticket voor die prijs kunnen boeken, twijfel dan niet te lang. Er is steeds meer vraag naar tickets Curaçao (gemiddeld 2 of 3 vluchten per dag vanaf Amsterdam) en de tickets voor een prijs rond € 500 zijn vaak snel op.
 4. Let even op als je op de heenvlucht online wil inchecken: Bij TUI is beperkte mogelijkheid om je bagage in te checken, waardoor je alsnog in een lange rij kunt komen te staan. Onze ervaring met TUI is dat ‘ouderwets’ inchecken aan de balie veel sneller is!
 5. Bij online inchecken als je met KLM gaat vliegen naar Curaçao moet je op Schiphol zelf je bagage per koffer via een automaat inchecken. Gaat simpel, maar hierdoor kun je het gewicht van je koffers niet meer middelen: elke koffer op zich mag niet meer wegen dan 23KG!

Douane op Schiphol

Drugssmokkel per vliegtuig vanuit Curaçao is een groot probleem, dus houd er rekening mee dat de douane op Schiphol af en toe 100% controles uitvoert, zowel bij de vliegtuigen die naar Curaçao gaan, als ook bij de vliegtuigen vanuit Curaçao. Dat betekent o.a. dat iedereen door een body-scan moet, en/of zullen douane-medewerkers met alle passagiers een gesprekje aangaan over het hoe en waarom van het vliegen naar Curaçao. Houd hier dus ook rekening mee door voorafgaand aan je vlucht tijdig naar de gate te gaan!

Comments:

 • Angelique
  24 maart 2015 at 18:42

  Beste Mark,
  Leuke site!
  Ik ben op zoek naar een betaalbare reis voor 2 personen. Mijn plan is ca. 14 dagen te gaan waarvan ongeveer de helft in een resort en de helft bij familie. Is zo’n combinatiereis beschikbaar? Of beter losse tickets en ter plekke zelf wat boeken?
  Hartelijke groet,
  Angelique

 • Frank
  11 februari 2015 at 23:58

  Met KLM 747 gevlogen naar Curacao. Goede vlucht, hele goede service. Mijn echtgenote was jarig op de vlucht. Tussendoor even doorgegeven aan de stewardess. Toen kwam ze met 2 glazen champagne door het gangpad. Geweldig is dat. Economy class was heel goed te doen. Terugreis met Airbus 330. Ook goed, maar minder stabiel toestel. Algemeen kies ik nu voor KLM. Inderdaad ietsje duurder, maar voor een totaalvlucht van 18 uur(heen en terug) wil ik wel wat comfort.

 • hadass
  12 januari 2015 at 22:03

  Heerlijk rustige maar wel informatieve site !
  Arke dreamliner staat nog niet bij seatguru vermeld,
  weet iemand de beste stoelen obv Arke indeling ?

 • Marco
  18 juli 2014 at 11:50

  Leuk de info tel ezen op je site. Wij hebben na je site te hebben gelezenv oor arke gekozen. Prijs en vliegtijd gunstiger dan KLM. Vlogen met hun nieuwe dreamliner en vond dit echt een stap voorwaarts dan de klm of andere arke toestellen. Prachtig van binnen, ruim, alle gemakken op je plek, ipod aansluiting, tabletaansluiting, ramen kun je iets verduisteren of helemaal gaat allemaal digitaal. Veel grotere bagaebakken en toch meer ruimte. Knap toestel geworden. Helaas vliegt klm pas over drie jaar hiermee. Service en bediening waren oke. Zou wat beter kunnen maar was netjes en voldoende. Terugweg stop op aruba kost tijd maar viel gelukkig mee, goed uur. Ik ben echt zeer tevreden met arke naar curacao.

 • jan vd brink
  11 juni 2014 at 09:12

  Prima informatie hoor, ben een hoop wijzer geworden.
  Dank jullie wel.

Leave a Reply:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.