landhuis curacao dokterstuin

Landhuizen van Curacao

Curaçao kent een rijke geschiedenis en dat is o.a. nog zichtbaar door de vele traditionele landhuizen die nog over heel het eiland te zien zijn. En bij sommigen kun je ook naar binnen.

Landhuizen Curacao

De geschiedenis van Curacao bestaat onder andere uit vele plantages, hierbij kun je denken aan water-, zout-, fruit- en koffieplantages. Dit heeft als gevolg dat er veel landhuizen te vinden zijn op Curacao. Velen zijn vergaan, maar je kunt er nog ongeveer 60 vinden die nog in redelijke tot goede staat zijn. Die zijn o.a. ingericht als museum, restaurant of intiem boutique hotel. Dus schijnt de zon een dag wat minder of ben je in voor een dagje architectuur, kunst en cultuur? Dan is het leuk om een paar van deze prachtige landhuizen te bezoeken.

Landhuis Knip (Kenepa)

Landhuis Kenepa (Knip) Curacao | Tula museum

We beginnen direct met een landhuis dat een belangrijke rol in de geschiedenis van Curaçao heeft gespeeld. Bij Landhuis Knip of Landhuis Kenepa begon in 1795 de grote slavenrevolutie onder leiding van Tula. Tot op de dag van vandaag wordt Tula jaarlijks herdacht op 17 augustus. Het landhuis is in 2005 omgebouwd tot het Tula museum met een collectie waarin het plantage- en slavenverleden op Curaçao wordt verteld. Het museum is een paar jaar gesloten geweest, maar opent naar verwachting weer eind oktober 2023. Het museum heeft een opgang voor rolstoelen en rollators. De eerste verdieping van het landhuis is dus ook toegankelijk voor invaliden en mensen die slecht ter been zijn.
Meer over Landhuis Kenepa,
Google Maps routebeschrijving

Landhuis Curacao

Landhuis Klein Santa Martha

Landhuis Klein Santa Martha stamt nog uit de tijd voor 1700. Vroeger was het landhuis een divi-divi- en suikerrietplantage. Ook was het landhuis een van de drie grootste zoutproducenten van Curacao begin 20e eeuw. Het landhuis is volledig gerestaureerd en fungeert nu als boetiekhotel en restaurant. Je kunt hier elke dag van de week genieten van een lekkere lunch of diner of van een verfrissend drankje met prachtig uitzicht over de baai van Santa Martha.
Meer over Landhuis Klein Santa Martha
Google Maps routebeschrijving

Landhuis Santa Martha Curacao | restaurant

Landhuis Curacao

Landhuis Chobolobo

Landhuis Chobolobo Blue Curacao

Ben je nieuwsgierig naar een stuk geschiedenis en wil je wat meer leren over Curaçaos’ erfgoed? Landhuis Chobolobo is niet alleen prachtig om te zien, maar je vindt op het terrein ook de (enige) Curaçao likeur distilleerderij. Het landhuis werd gebouwd in de 18e eeuw. In 1946 werd de distilleerderij gebouwd en deze is tot op de dag van vandaag nog in vol gebruik. Je kunt een rondleiding over het terrein krijgen en genieten van een cocktail met Blue Curaçao. Ben je gek op cocktails? Dan kun je zelfs een cocktailworkshop doen en je eigen creaties maken.
Meer over Landhuis Chobolobo
Google Maps routebeschrijving

Landhuis Curacao

Landhuis Bona Vista

Landhuis Bona Vista is een schitterende accommodatie voor een heerlijke vakantie in stijl. Hoe uniek is dat, vakantie vieren in een authentiek Curaçaos landhuis? Gebouwd in 1781 werd dit landgoed vooral gebruikt voor het telen van mais, groente en vruchten voor eigen consumptie. Maar tegenwoordig een heerlijk boutique hotel op prima locatie. Net buiten de (toeristische) drukte, maar zoek je de gezelligheid dan ben je er zo. Het landhuis is alleen toegankelijk voor gasten die er overnachten.
Meer over Landhuis Bona Vista
Google Maps routebeschrijving

Landhuis Bona Vista Curacao

Landhuis Curacao

Landhuis Jan Kok

Landhuis Jan Kok Curacao

In 1840 werd dit prachtige witte landhuis met donkergroene details gebouwd. De naam van het landhuis stamt af van Jan Kok, een wrede slavenmeester uit de 18 e eeuw. Het leuke aan dit landhuis is dat er een galerie te zien is van een bekende lokale kunstenares, Nena Sanchez. Helaas is ze overleden in 2017, maar haar kunstwerken zijn tot op de dag van vandaag te koop in de galerij. In haar kleurvolle werken staan Curaçao en de natuur vaak centraal. Haar muurschilderingen kun je ook in Punda en op Mambo Beach vinden. Het landhuis is vrij te bezoeken en je kunt als bezoeker door het landhuis en omliggende terrein wandelen. Ook in de tuin vind je verschillende kunstwerken van Nena Sanchez.
Meer over Landhuis Jan Kok
Google Maps routebeschrijving

Landhuis Curacao

Landhuis San Nicolas

Landhuis San Nicolas, is een groot landgoed met veel ruige natuur net voorbij het dorpje Soto. Het landgoed is niet openbaar toegankelijk, maar je kunt er wel een unieke ervaring doen: je kunt op dit landgoed een strandje huren als privéstrand (alleen toegankelijk bij reservering vooraf). Een heerlijke ervaring voor een ochtend of middag helemaal alleen voor jou en wie je meeneemt; inclusief lekkere picknick.
Meer over Landhuis San Nicolas
Google Maps routebeschrijving

Landhuis San Nicolas Curacao privéstrand

Landhuis Curacao

Landhuis Daniël

Landhuis Daniel Curacao | restaurant

Landhuis Daniël is rond 1700 gebouwd door Daniel Ellis, een Engelse kapitein van een Nederlands WIC schip. Hierna is het landhuis in handen van verschillende bevrijde slaven geweest. In 1976 is het, inmiddels bijna vergane, landhuis volledig gerestaureerd tot originele staat. Sinds 1997 is het in de handen van Jan Francke, hij heeft er een populair restaurant van gemaakt waar geschiedenis, natuur en kunst samenkomen. Je kunt hier heerlijk ontbijten, lunchen en dineren. En al vanaf US$ 100 per nacht kun je hier schitterend in stijl overnachten.
Meer over Landhuis Daniël
Google Maps routebeschrijving

Landhuis Curacao

Landhuis Bloemhof

Een landhuis dat volledig in het teken van kunst staat is Landhuis Bloemhof. Dit landhuis dateert uit 1735 en heeft een belangrijke rol gespeeld in de lokale Curaçaose kunstscene. Bij aankomst krijg je een korte rondleiding over het landhuis en het omliggende terrein, oa. door het beroemde en grote kunstwerk ‘Cathedral of thorns’. Maar je kunt er ook voor kiezen om te reserveren voor een, betaalde en uitgebreide, rondleiding over de kunst en/of geschiedenis van landhuis Bloemhof. Iedere 6 tot 8 weken is er een nieuwe tentoonstelling te zien van lokale artiesten. Nog een voordeel: Landhuis Bloemhof ligt direct naast de ringweg van Willemstad, dus makkelijk aan te rijden.
Meer over Landhuis Bloemhof en Cathedral of Thorns
Google Maps routebeschrijving

Cathedral of Thorns Landhuis Bloemhof Curacao

Landhuis Curacao

Landhuis Dokterstuin

landhuis curacao dokterstuin

In de 17 e eeuw was dit landhuis al in gebruik. In 1996 is het volledig gerestaureerd waardoor het van buiten in prachtige staat is. Het landhuis bestaat uit twee verdiepingen. Als je binnenkomt zie je nog oude meubels en mannequins met de oude traditionele kleding staan om een impressie te krijgen van vroeger. In de overdekte tuin van het landhuis zit nu een lokaal restaurant, Komedor Kriyo, gevestigd. Als je typische Curaçaose gerechten wil eten is dit restaurant van dinsdag t/m zondag geopend van 09.00 tot 19.00 uur.
Meer over Landhuis Dokterstuin
Google Maps routebeschrijving

Weet jij nog meer landhuizen waar je een kijkje kunt nemen? Laat het weten in de reacties hieronder!

1 reviews op “Landhuizen van Curacao”

 1. Mongui Maduro historisch huis Museum & Bibliotheek

  Landhuis Rooi Catootje

  Een landhuis vol met verhalen over de legendarische Maduro familie.
  Wanneer SEL Maduro in 1853 plantage Rooi Catootje koopt voor zijn vrouw, had hij nooit kunnen bedenken waar zijn nalatenschap toe kon leiden.

  Tijdens je bezoek aan het Mongui Madero museum gevestigd in het landhuis maak je kennis met 6 familieleden, die allemaal op hun beurt een belangrijke sociale en economische invloed hebben gehad op Curaçao. Van handelaars, tot verzamelaars, tot oorlogshelden. De Maduro familie heeft een verhaal te vertellen, naast de antieke meubels en familiestukken, hebben zij nog een bijzondere erfenis achter gelaten. Wil je weten wat dat is? Bezoek dan Landhuis Rooi Catootje een absolute Must see!

  Openingstijden

  Maandag 09:00 – 14:00
  Dinsdag 09:00 – 14:00
  Woensdag 09:00 – 14:00
  Donderdag 09:00 – 14:00
  Vrijdag 09:00 – 14:00
  Zaterdag Gesloten
  Zondag Gesloten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *