stadswandeling curacao jacqueline dundu tours

Stadswandeling Curacao

Wil je wel eens meer zien van Curacao dan alleen het strand en de Handelskade, ga dan mee met Jacqueline op stadswandeling. Ze brengt je in de mooiste straatjes van Otrobanda en Scharloo en vertelt daarbij de historie van de wijk. Een leuke tour met een vrolijke gids!

Hoe ziet de stadswandeling er uit

Jacqueline biedt twee tours aan: één door de wijk Otrobanda en één door de wijk Scharloo. Beide wijken liggen in Willemstad (centrum) en maken onderdeel uit van UNESCO Werelderfgoed. En dat gaat Jacqueline je laten zien!
Beide wandelingen brengen je naar de mooiste straatjes midden in de wijk die je zonder gids niet zo snel zult vinden.
Een wandeling duurt 1,5 tot 2 uur en eigenlijk is elke wandeling weer uniek. Afhankelijk van jouw interesses zal Jacqueline haar tour aanpassen zodat het voor iedereen een interessante stadswandeling is.

Stadswandeling Otrobanda

De wijk Otrobanda ligt in het centrum van Curacao en wordt door de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) verbonden met de wereldberoemde Handelskade. Otrobanda kent een rijke historie en dat ga je allemaal zien. Terwijl je met Jacqueline door de straatjes loopt vertelt ze die verhalen als achtergrond bij de huizen en gebouwen. Ze brengt je langs de mooiste street-art en de vriendelijke bewoners van deze wijk.

Stadswandeling Scharloo

Scharloo kenmerkt zich door de mooie monumentale panden, de kleurige straatjes en koloniale herenhuizen. Een schitterende wijk om doorheen te lopen. Een wijk waar ambassades en overheidsgebouwen worden afgewisseld met het rauwe straatleven. Jacqueline vertelt je over de mensen die er gewoond hebben, de ontwikkeling van de wijk, de hoogte- en dieptepunten.

Kleine groepen, maximale aandacht

Jacqueline doet de stadswandeling met kleine groepjes. Daarmee wordt het niet zo massaal en kan ze iedereen wat persoonlijke aandacht geven en alle vragen beantwoorden. Ook kan ze hierdoor makkelijk van de standaard route afwijken als net een ander straatje beter past bij het verhaal dat ze verteld of de vraag die Jacqueline beantwoord.

Wie is Jacqueline

Jacqueline Presentacion is één van de weinige gecertificeerde & professionele gidsen op Curacao. Met haar vrolijke, energieke en vriendelijke karakter is ze altijd welkom in de wijken en zorgt ze voor een glimlach bij de bewoners. In haar kenmerkende outfit laat Jacqueline de wijk zien en weet ze de mooie verhalen vanuit de wijk op een positieve en respectvolle manier over te brengen. Mede door haar goede kennis van de historie wordt Jacqueline ook steeds meer gevraagd door officiële instanties op Curacao om tours te doen. Kortom: Jacqueline is een expert die vol trots jou meeneemt door “haar” Curacao!

Tarief

Een stadswandeling met Jacqueline doe je al voor € 19 p.p. Voor dit tarief krijg je er een heerlijk flesje koud water bij voor tijdens de wandeling. Bij reservering een aanbetaling van € 2 p.p..

Wanneer

Jacqueline doet de stadswandelingen op maandag t/m woensdag, vrijdag en zaterdag, doorgaans in de ochtend. Exacte tijd gaat in overleg, maar meestal zal er om 09:00 gestart worden.

Waarom met NaarCuracao.com

Makkelijk en snel reserveren

Alleen via NaarCuracao te boeken

Geen voucher o.i.d. nodig

Stadswandeling Curacao

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
De wandeling zal in de ochtend zijn, exacte tijd zal Jacqueline je laten weten.
Welke stadswandeling wil je doen?*

5 reviews op “Stadswandeling Curacao”

Dit vinden anderen

Zie hier hoe deze excursie door anderen beoordeeld wordt. Heb jij de excursie ook gedaan, dan hopen we dat je een review wilt achterlaten. Geef je geen 5 sterren? Dat mag uiteraard, maar geef dan aan op welk vlak we kunnen verbeteren. Weet je geen verbeterpunten, dan zijn we blij met je 5 sterren-beoordeling.

5 / 5
sterren
algehele ervaring ;
bestemming/locatie ;
catering/verzorging ;
In verhouding tot de prijs ;
 1. Francisca
  16 oktober 2023 at 22:37

  Wat een heerlijk authentiek mens, Jaqueline! Wat hebben we genoten van positiviteit en energie tijdens onze stadswandeling door Otrobanda.

  algehele ervaring ;
  bestemming/locatie ;
  catering/verzorging ;
  In verhouding tot de prijs ;
 2. Sander kuster
  23 augustus 2023 at 13:57

  Afgelopen maandag de stadswandeling gedaan met Jacqueline als gids. Wat een geweldig mens. Zo puur en vol passie over haar mooie wijk Otrobanda. Ook onze meiden (10 en 13 jaar) vonden het een leuke en interessante wandeling. Zeker een aanrader!

  algehele ervaring ;
  bestemming/locatie ;
  catering/verzorging ;
  In verhouding tot de prijs ;
 3. Joy
  22 juli 2023 at 21:21

  We hebben afgelopen vrijdag de wandeling in otrabanda gelopen. Een geweldige ervaring zo verteld ze veel over Curaçao en hebben we een prachtig uitzicht over Willemstad gehad. De street – art echt heel nice! Heerlijk flesje water op het begin van de tour gekregen. Mocht je het echt warm vinden is extra water wel een aanrader.

  algehele ervaring ;
  bestemming/locatie ;
  catering/verzorging ;
  In verhouding tot de prijs ;
 4. Gwendolynn Ridderplaat
  24 januari 2023 at 17:48

  Absoluut aan aanrader, heb genoten!
  Top top top

  algehele ervaring ;
  bestemming/locatie ;
  catering/verzorging ;
  In verhouding tot de prijs ;
 5. Myra borkent
  21 juli 2021 at 17:18

  Mooie stadswandeling! Jacqueline kan met heel veel passie en Liefde voor Curaçao en kunst, vertellen over -ins ons geval- Otrobanda. Super enthousiast en veel ruimte voor vragen, foto’s etcetera.

  algehele ervaring ;
  bestemming/locatie ;
  catering/verzorging ;
  In verhouding tot de prijs ;

Schrijf een review

algehele ervaring
bestemming/locatie
catering/verzorging
In verhouding tot de prijs

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *