daaibooi strand curacao beach

Stranden: Daaibooi

Eén van de eerste stranden die je tegenkomt als je de stad verlaat en richting de westkant van Curaçao rijdt voor een lekker strandje, is Daaibooi. Een heerlijk strandje waar ook veel locals komen genieten. Extra pluspunt: de snackbar van Kees!

Daaibooi Beach

Het, op Bandabou gelegen, Daaibooi strand is in 30 minuten aan te rijden vanuit Willemstad. Je volgt de Weg naar Westpunt en gaat bij St. Willibrordus naar links. Rijd de weg uit tot je bij de kerk van Willibrordus komt en net voor het kerkhof sla je linksaf naar de Weg naar Daaibooi. Je komt uit op de parkeerplaats van Daaibooi Beach. Deze parkeerplaats is onverhard, maar er is genoeg parkeerruimte. Het is een openbaar strand dus gratis toegang en het is te allen tijde geopend. Wil je Daaibooi Beach combineren met een ander strandje? Dan heb je op 10 minuten rijden Playa Porto Marie liggen.

Daaibooi beach Curacao

Barbecueën met z’n allen

Dit strand is niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij de lokale bevolking. Zeker in het weekend kom je hier families en vriendengroepen tegen die hier komen socializen. Naast dat het strand prachtig is, mag je namelijk ook barbecueën bij Daaibooi. Achter op het strand heb je een aantal grote picknicktafels met palapa’s. Hier is het toegestaan om ook de barbecue aan te steken. Door de bomen heb je hier ook veel schaduw. Veel locals komen in het weekend met vrienden en familie naar Daaibooi, dus je moet er vroeg bij zijn als je een picknicktafel wil bemachtigen. Het is mooi om te zien hoe ze o.a. allerlei tafels, stoelen en het hele servies van thuis meenemen. Je kunt in ieder geval nooit zeggen dat ze onvoorbereid op pad zijn. 

Palapa’s en palmbomen 

Over het hele strand van Daaibooi staan palapa’s en palmbomen voor de schaduw. Je hoeft niet te betalen om gebruik te maken van deze schaduwplekjes. Bij de snackbar op het strand staan ligbedden die je kunt huren. Deze mag je van de stapel pakken voor 10 gulden per bedje. Als je deze aan het eind van de dag dan weer inlevert krijg je 5 gulden per bedje terug. Wat uniek is aan Daaibooi Beach is de boom voor de snackbar waar ze vogelvoer in hebben gehangen. Hier komen de hele dag super veel vogeltjes op af, waaronder de lokale gele suikerdiefjes en troepialen. Ze vliegen hier de hele dag op en aan en je hoort dan ook de hele dag gefluit en vogelgezang. 

Snackbar van Kees en vers gevangen vis

Daaibooi heeft een grote plus: de snackbar van Kees! Kees is min of meer een begrip bij de bezoekers die regelmatig naar Daaibooi gaan. Kees zit hier al jaren en is min of meer ook de beheerder van het strand. Hier kun je wat te drinken of een vette hap halen (o.a. frikandel speciaal of patatje oorlog), maar dat is niet het enige wat je op Daaibooi kunt eten. Aan de rechterkant van het strand zit namelijk ook een dame die dagelijks verse maaltijden bereid. ’s Ochtends komt ze langs bij de palapa’s om te vertellen welke vis ze die dag heeft gevangen, denk hierbij aan tonijn, dradu of red snapper. Al voor 13 NAF kun je een maaltijd krijgen met vis en bijgerechten.  Tussen 12.00 en 15.00 uur kun je bij haar verse vis halen. Houd er rekening mee dat je deze alleen met cash kunt betalen. Bij de Snackbar kun je wel pinnen als je daar wat te eten en/ of drinken haalt. Hier kun je ook gebruik maken van de toiletten en simpele verkleedhokjes. 

Snorkelen, duiken en zwemmen

Daaibooi Beach is een wit zandstrand waar je makkelijk de zee in kunt lopen. Waterschoentjes zijn geen overbodige luxe want er liggen veel stenen voor de kust. Het strand loopt geleidelijk af dus voor kinderen is het ook fijn om hier te zwemmen. Daarnaast liggen er regelmatig drijvende speeltoestellen voor de kids. Op Daaibooi kun je snorkelen, maar er zijn mooiere plekken om dit te doen. Omdat het water redelijk lang ondiep blijft moet je best een stukje zwemmen voor er wat te zien valt. Als je het aandurft om, om de rotsen heen te zwemmen krijg je hier wel een mooie onderwaterwereld voor terug. Ook kun je duiken op Daaibooi Beach. Op de parkeerplaats zit een kleine maar goede duikschool gevestigd waar je onder andere ook je PADI en Dive Master kunt behalen. 

Vogeltjes

Leuk bij Daaibooi is de aanwezigheid van de suikerdiefjes. De mooie felgele vogeltjes die met tientallen gezellig kwetterend in de boom zitten.

Daaibooi: leuk voor iedereen!

Conclusie, voeg Daaibooi Beach toe aan het lijstje van de stranden die je wil bezoeken op Curaçao. Een heerlijk strand voor iedereen: jong & oud, lokaal & toerist. Wil je een dagje chillen en heb je geen zin om je op te doffen voor een restaurant? Neem je vrienden, wat muziek, de barbecue en je koelbox mee en je kunt je een hele dag vermaken bij Daaibooi. Maar ook als je geen zin hebt om je voor te bereiden kun je hier een lekker dagje op het strand liggen en je laten verrassen met verse vis. Niet voor niets is Daaibooi één van onze favoriete stranden van Curacao!

Toch liever een ander strand? Dat kan, bekijk hier de andere stranden van Curacao.