Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
Top

trouwen op Curacao (foto BanKasa, bankasa.com)Veel mensen dromen er van om te trouwen op een zonnig tropisch eiland. Een mooi wit strand, de zon en de zee en je bent gelijk op een schitterende bestemming voor een super-romantische huwelijksreis. Trouwen op Curacao maakt deze droom verrassend goed bereikbaar. Niet voor niets is Curacao recent weer door lezers van USA Today verkozen tot Top 3 Meest Romantische Eiland in de Caribbean! Lees hier waarom trouwen op Curacao ook voor jou de droom-bruiloft wordt!

Waarom trouwen op Curacao?

Als je wilt trouwen op een tropisch eiland, waarom zou je er dan voor kiezen om te trouwen op Curacao? Er zijn zoveel mooie tropische (ei)landen in the Caribbean, maar juist Curacao is het ideale eiland voor jouw bruiloft:

  Trouwen op Curacao

  Trouwen op Curacao (foto: bankasa.com)

 1. De taal. Op Curacao kun je gewoon trouwen in de Nederlandse taal. Wel zo leuk als iedereen de ceremonie kan verstaan. Daarbij is het ook wel handig dat je met de voorbereiding al je wensen 100% duidelijk in je eigen taal kunt overbrengen.
 2. Het Koninkrijk. Omdat Curacao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden (het is wel een apart land binnen het Koninkrijk) is het soms net even makkelijker en/of sneller om de formaliteiten geregeld te krijgen.
 3. De trouwlocaties. Met de vele strandjes en hotels op Curacao zijn er veel schitterende trouwlocaties om uit te kiezen. Zoek je een mooi baaitje waar je alles zelf kunt regelen? Geen probleem. Heb je liever een top-hotel aan het strand dat de locatie voor je opbouwd? Keuze genoeg!
 4. Goedkope vliegtickets. Of je nou alleen met z’n tweetjes gaat of je neemt al je familie en vrienden mee: de vliegtickets kunnen de kosten van je bruiloft aardig op laten lopen. Omdat KLM en TUI dagelijks op Curacao vliegen (en Air Berlin nog 1 à 2x per week vanaf Dusseldorf), zijn de tickets naar Curacao relatief goedkoop. De prijs ligt vaak rond de € 600,-, maar steeds vaker komen er aanbiedingen voor € 500,- of lager.
 5. De kosten. Trouwen op Curacao is in veel gevallen voordeliger dan trouwen in Nederland. Uiteraard heb je wel je reiskosten als extra kostenpost, maar de kosten voor de dag zelf zullen vrijwel altijd (flink) lager uitvallen op Curacao dan in Nederland. Afhankelijk van hoe je wilt trouwen zou je zelfs je reiskosten terug kunnen verdienen en is trouwen op Curacao goedkoper dan trouwen in Nederland!
 6. De grootte van Curacao. Veel tropische eilandjes bieden niet veel meer dan de stranden en een kleine bewoonde wereld daar net achter. Curacao is één van de grotere eilanden in the Caribbean, waardoor je net even meer ‘bewegingsruimte’ hebt. Wanneer je als bruidspaar ook wel eens een dagje zonder je bruiloftsgasten wilt doorbrengen, zijn er voldoende romantische plekjes te vinden waar je geen bekenden zult tegen komen.

De formaliteiten om te trouwen op Curacao

Natuurlijk moeten er wel wat formaliteiten geregeld worden om te kunnen trouwen op Curacao, maar alles bij elkaar is het relatief snel en makkelijk te regelen. Theoretisch kan het in twee maanden geregeld worden, maar in de meeste gevallen zul je zelf al langer van tevoren met de voorbereidingen begonnen zijn.

Schriftelijk aanmelden

Je moet uiterlijk twee maanden voor de geplande huwelijksdatum schriftelijk aangeven bij de Burgelijke Stand op Curacao dat je wilt gaan trouwen op Curacao. In die brief geef je aan wanneer en hoe laat je wilt gaan trouwen en als bijlage stuur je mee van zowel bruid als bruidegom:

 • Kopie van geldig paspoort
 • Geboorteakte
 • Bewijs dat je nu nog niet getrouwd bent (via de Burgerlijke Stand van je woonplaats)
 • Als je gescheiden bent of weduwe/weduwnaar, dan moet je hiervan ook de betreffende aktes meesturen.

Let op: op het paspoort na moeten het de originele documenten zijn, maximaal 6 maanden oud!

De brief en de bijlagen stuur je dan op naar:
Burgerlijke Stand Curaçao (Kranshi)
Afdeling Bevolkingsregister en Verkiezingen (BSB&V)
Roodeweg 42
Willemstad
Curacao
(Fax: 005999 4618166 – Tel.: 005999 4341600 – info.bsbv@gobiernu.cw)

Binnen twee weken nadat de documenten door de Kranshi ontvangen zijn krijg je te horen of het in orde is of dat er nog aanvullende informatie nodig is. Op de eerstvolgende zaterdag nadat de aanvraag om te trouwen op Curacao is goedgekeurd zal dit worden afgekondigd op Curacao.

En verder…

Verder hoef je niet zo veel meer te regelen om te kunnen trouwen op Curacao. Wel moet je uiterlijk drie dagen voor de huwelijksdag op Curacao langs bij de Kranshi met je paspoort. Waarschijnlijk kun je dan gelijk ook kennismaken met de ambtenaar van de Burgelijke Stand die je huwelijk zal voltrekken.

Vrijgesteld van legalisatie

Om jullie huwelijk ook in Nederland geldig te laten zijn, moet je bij trouwen in het buitenland de trouwakte nog laten legaliseren door de Nederlandse vertegenwoordiging in het land waar je gaat trouwen. Maar als onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden is Curacao hiervoor vrijgesteld. Dat scheelt weer wat regelwerk!

Zelf regelen of Weddingplanner

Je kunt natuurlijk zelf alles regelen om te trouwen op Curacao, maar een bruiloft regelen is vaak een hoop gedoe, en zeker op 9.000 km afstand. Zeker als je niet heel bekend bent op Curacao dan is het handig om een Weddingplanner op Curacao in te schakelen. Een Weddingplanner kan je goed helpen om ‘de mooiste dag van je leven’ ook echt een schitterende dag te laten worden. Een Weddingplanner kent de mooiste locaties, de juiste mensen, de mogelijkheden voor iets speciaals, etc.: alles waar je zelf al snel lang mee bezig bent om het te regelen (áls het je al lukt) kan een Weddingplanner snel voor je doen. Weet jij bv. een goede fotograaf op Curacao? Op welk strandje heb je de perfecte sfeer voor de ceremonie? Wat zijn de lokale gewoontes waar je zelf nooit aan zou denken? Een weddingplanner helpt je echt om er een onvergetelijke zorgeloze dag van te maken.

BanKasa Weddingplanner Curacao

Trouwen op Curacao via BanKasa

Trouwen op Curacao (foto: bankasa.com)

Op basis van ervaringen van bezoekers van NaarCuracao.com kan ik BanKasa Dream Weddings Curacao aanraden. BanKasa Dream Weddings Curacao verzorgt al bruiloften op Curacao sinds 2001 en is daarmee de oudste professionele Weddingplanner op Curacao en die ervaring is duidelijk merkbaar in hun service. Mede doordat de Weddingplanners Nederlandse dames zijn die al lang op Curacao wonen kunnen zijn perfect jullie wensen vertalen naar de juiste lokale mogelijkheden. Wil je geen Weddingplanner maar wel een bureau die een aantal zaken voor je kan regelen, ook daarvoor kun je bij BanKasa Dream Weddings Curacao terecht!
> Neem vrijblijvend contact op met BanKasa voor de mogelijkheden

Huwelijksreis op Curacao

Als je dan toch gaat trouwen op Curacao, kun je er gelijk een heerlijke huwelijksreis van maken. Je kunt niet alleen romantisch trouwen op Curacao, er zijn ruim voldoende romantische plekjes op Curacao om na de bruiloft nog heerlijk samen na te genieten van de mooie dag. Voor elk budget is wel een mooie/romantische accommodatie op Curacao te vinden, tot aan villa’s met je privé-butler. Er zijn genoeg restaurants op Curacao waarbij je een tafeltje voor twee op het strand bij ondergaande zon kunt vragen. Samen een dag naar het onbewoonde eilandje Klein Curacao. Op open zee zwemmen met dolfijnen. Ontdek samen de schitterende Blauwe Kamer met Captain Goodlife. Alles is mogelijk voor een ultiem romantische huwelijksreis op Curacao!

Geeft deze pagina de info die je zocht?

Graag zou ik jouw mening over deze pagina willen weten. Zou je het aantal sterren kunnen aanklikken dat jouw mening weergeeft? Als je nog opmerkingen of vragen hebt kun je onderaan deze pagina een reactie achter laten.
[polldaddy rating=”7014879″][shareaholic app=’share_buttons’ id=’5019195′]

Waarschijnlijk ook interessant om te lezen:

> GOEDKOOP NAAR CURACAO
> MET TUI NAAR CURACAO
> VAKANTIE-INFO CURACAO
> KOSTEN SABBATICAL CURACAO
> AUTO HUREN IN CURACAO

bron: Voor delen van de informatie op deze pagina is gebruik gemaakt van de website van het Kabinet van de Gevolgmachtigde Minister van Curacao.
Foto’s: www.bankasa.com