Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Trouwen op Curaçao

trouwfotograaf-curacao-memories
© Curaçao-Memories

In het kort:

 • Voordelen trouwen op Curaçao
 • Formaliteiten die je moet regelen
 • Weddingplanner op Curaçao
 • Trouwfotograaf op Curaçao
Weddingplanner Trouwfotograaf
Een mooi wit strand, de zon en de zee en je bent gelijk op een schitterende bestemming voor een super-romantische huwelijksreis. Niet voor niets is Curaçao recent weer door lezers van USA Today verkozen tot Top 3 Meest Romantische Eiland in de Caribbean. Lees hier waarom trouwen op Curaçao ook voor jou de droom-bruiloft kan worden.

Waarom trouwen op Curaçao?

Als je wilt trouwen op een tropisch eiland, waarom zou je er dan voor kiezen om te trouwen op Curaçao? Er zijn zoveel mooie tropische (ei)landen in the Caribbean, maar juist Curaçao is het ideale eiland voor jouw bruiloft:

 • De taal. Op Curaçao kun je gewoon trouwen in de Nederlandse taal. Wel zo leuk als iedereen de ceremonie kan verstaan. Daarbij is het ook wel handig dat je met de voorbereiding al je wensen 100% duidelijk in je eigen taal kunt overbrengen.
 • Het Koninkrijk. Omdat Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden (het is wel een apart land binnen het Koninkrijk) is het soms net even makkelijker en/of sneller om de formaliteiten geregeld te krijgen.
 • De trouwlocaties. Met de vele strandjes en hotels op Curaçao zijn er veel schitterende trouwlocaties om uit te kiezen. Zoek je een mooi baaitje waar je alles zelf kunt regelen? Geen probleem. Heb je liever een top-hotel aan het strand dat de locatie voor je opbouwd? Keuze genoeg!
 • Goedkope vliegtickets. Of je nou alleen met z’n tweetjes gaat of je neemt al je familie en vrienden mee: de vliegtickets kunnen de kosten van je bruiloft aardig op laten lopen. Omdat KLM en TUI dagelijks op Curaçao vliegen, zijn de tickets naar Curaçao relatief goedkoop. De prijs ligt vaak rond de € 600,-, maar steeds vaker komen er aanbiedingen voor € 500,- of lager.
trouwen op Curaçao
© Curaçao-Memories
 • De kosten. Trouwen op Curaçao is in veel gevallen voordeliger dan trouwen in Nederland. Uiteraard heb je wel je reiskosten als extra kostenpost, maar de kosten voor de dag zelf zullen vrijwel altijd (flink) lager uitvallen op Curaçao dan in Nederland. Afhankelijk van hoe je wilt trouwen zou je zelfs je reiskosten terug kunnen verdienen en is trouwen op Curaçao goedkoper dan trouwen in Nederland!
 • De grootte van Curaçao. Veel tropische eilandjes bieden niet veel meer dan de stranden en een kleine bewoonde wereld daar net achter. Curaçao is één van de grotere eilanden in the Caribbean, waardoor je net even meer ‘bewegingsruimte’ hebt. Wanneer je als bruidspaar ook wel eens een dagje zonder je bruiloftsgasten wilt doorbrengen, zijn er voldoende romantische plekjes te vinden waar je geen bekenden zult tegen komen.

De formaliteiten om te trouwen op Curaçao

Natuurlijk moeten er wel wat formaliteiten geregeld worden om te kunnen trouwen op Curaçao, maar alles bij elkaar is het relatief snel en makkelijk te regelen. Theoretisch kan het in twee maanden geregeld worden, maar in de meeste gevallen zul je zelf al langer van tevoren met de voorbereidingen begonnen zijn.

Schriftelijk aanmelden

Je moet uiterlijk twee maanden voor de geplande huwelijksdatum schriftelijk aangeven bij de Burgelijke Stand op Curaçao dat je wilt gaan trouwen op Curaçao. In die brief geef je aan wanneer en hoe laat je wilt gaan trouwen en als bijlage stuur je mee van zowel bruid als bruidegom:

 • Kopie van geldig paspoort
 • Geboorteakte
 • Bewijs dat je nu nog niet getrouwd bent (via de Burgerlijke Stand van je woonplaats)
 • Als je gescheiden bent of weduwe/weduwnaar, dan moet je hiervan ook de betreffende aktes meesturen.

Let op: op het paspoort na moeten het de originele documenten zijn, maximaal 6 maanden oud!

De brief en de bijlagen stuur je dan op naar:
Burgerlijke Stand Curaçao (Kranshi)
Afdeling Bevolkingsregister en Verkiezingen (BSB&V)
Roodeweg 42
Willemstad
Curaçao
(Fax: 005999 4618166 – Tel.: 005999 4341600 – info.bsbv@gobiernu.cw)

Binnen twee weken nadat de documenten door de Kranshi ontvangen zijn krijg je te horen of het in orde is of dat er nog aanvullende informatie nodig is. Op de eerstvolgende zaterdag nadat de aanvraag om te trouwen op Curaçao is goedgekeurd zal dit worden afgekondigd op Curaçao.

En verder…

Verder hoef je niet zo veel meer te regelen om te kunnen trouwen op Curaçao. Wel moet je uiterlijk drie dagen voor de huwelijksdag op Curaçao langs bij de Kranshi met je paspoort. Waarschijnlijk kun je dan gelijk ook kennismaken met de ambtenaar van de Burgelijke Stand die je huwelijk zal voltrekken.

Vrijgesteld van legalisatie

Om jullie huwelijk ook in Nederland geldig te laten zijn, moet je bij trouwen in het buitenland de trouwakte nog laten legaliseren door de Nederlandse vertegenwoordiging in het land waar je gaat trouwen. Maar als onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden is Curaçao hiervoor vrijgesteld. Dat scheelt weer wat regelwerk!

Weddingplanner of zelf regelen

Je kunt natuurlijk zelf alles regelen om te trouwen op Curaçao, maar een bruiloft regelen is vaak een hoop gedoe, en zeker op 9.000 km afstand. Zeker als je niet heel bekend bent op Curaçao dan is het handig om een Weddingplanner op Curaçao in te schakelen. Een Weddingplanner kan je goed helpen om ‘de mooiste dag van je leven’ ook echt een schitterende dag te laten worden. Een Weddingplanner kent de mooiste locaties, de juiste mensen, de mogelijkheden voor iets speciaals, etc.: alles waar je zelf al snel lang mee bezig bent om het te regelen (áls het je al lukt) kan een Weddingplanner snel voor je doen. Weet jij bv. een goede fotograaf op Curaçao? Op welk strandje heb je de perfecte sfeer voor de ceremonie? Wat zijn de lokale gewoontes waar je zelf nooit aan zou denken? Een weddingplanner helpt je echt om er een onvergetelijke zorgeloze dag van te maken.

BanKasa Weddingplanner Curaçao

Op basis van ervaringen van bezoekers van NaarCuracao.com kan ik BanKasa Dream Weddings Curaçao aanraden. BanKasa Dream Weddings Curaçao verzorgt al bruiloften op Curaçao sinds 2001 en is daarmee de oudste professionele Weddingplanner op Curaçao en die ervaring is duidelijk merkbaar in hun service. Mede doordat de Weddingplanners Nederlandse dames zijn die al lang op Curaçao wonen kunnen zijn perfect jullie wensen vertalen naar de juiste lokale mogelijkheden. Wil je geen Weddingplanner maar wel een bureau die een aantal zaken voor je kan regelen, ook daarvoor kun je bij BanKasa Dream Weddings Curaçao terecht!

Meer info BanKasa Dream Weddings

Bruidsfotograaf op Curaçao

Uiteraard wil je van je bruiloft op Curaçao ook mooie foto’s als herinnering aan de mooie dag. Maar ja… vind maar eens een goede en betrouwbare fotograaf, die meedenkt met jouw wensen en ideeën op 9.000 km afstand. Ons advies: Neem dan contact op met Curacao-Memories, het bedrijf van Diana. Haar stijl is spontaan, ongedwongen, natuurlijk, romantisch, en met oog voor detail. Het leuke van Diana is dat ze het duidelijk niet als werk ziet, maar er zelf ook echt van kan genieten om heel de dag voor jullie op foto vast te leggen. De zenuwachtige maar mooie momentjes tijdens het aankleden. Het gezicht van de aanstaande echtgenoot als hij voor de eerste keer zijn bruid ziet. De moeder die trots toekijkt. De vreugde en liefde na het jawoord. Kleine momentjes die je later nog vaak terug zult kijken.

Meer info Curaçao-Memories

Huwelijksreis op Curaçao

Als je dan toch gaat trouwen op Curaçao, kun je er gelijk een heerlijke huwelijksreis van maken. Je kunt niet alleen romantisch trouwen op Curaçao, er zijn ruim voldoende romantische plekjes op Curaçao om na de bruiloft nog heerlijk samen na te genieten van de mooie dag. Voor elk budget is wel een mooie/romantische accommodatie op Curaçao te vinden, tot aan villa’s met je privé-butler. Er zijn genoeg restaurants op Curaçao waarbij je een tafeltje voor twee op het strand bij ondergaande zon kunt vragen. Samen een dag naar het onbewoonde eilandje Klein Curaçao. Op open zee zwemmen met dolfijnen. Ontdek samen de schitterende Blauwe Kamer met Captain Goodlife. Alles is mogelijk voor een ultiem romantische huwelijksreis op Curaçao!

× Kan ik je helpen?