excursies curacao voor kinderen

Excursies voor kinderen

Ben je met kinderen op vakantie, dan wil je waarschijnlijk ook wel wat leuks doen speciaal voor de kinderen. Op deze pagina de allerleukste kinder-excursies van Curaçao; allemaal zelf getest!

Leuke activiteiten voor kinderen

Uiteraard zijn er heel veel activiteiten leuk voor kinderen. Een dagtrip naar Klein Curaçao, een jeep-safari of stoere buggy-tour: allemaal dikke pret voor jong & oud. Maar op deze pagina kiezen we echt de excursies die juist voor kinderen superleuk zijn. Enne… hebben de kinderen het leuk, dan hebben de ouders het leuk!

Mini Waves

Mini Waves Curacao | containerschip

De kinderen zijn de kapitein! Met de elektrisch aangedreven bootjes ga je er op uit op een rustig deel van het Spaanse Water. De kinderen zitten achter het roer en bepalen de route. Na afloop krijg je nog uitleg over scheepsknopen en wordt een echt kapiteinsdiploma uitgereikt.

Elke dag mogelijk, heel de dag, 30 minuten

Boottrip met Piratenschip

Sinbad boottrip Curacao kindvriendelijk

Dit is stoer, je gaat op pad met een echt piratenschip! Maar je hoeft niet bang te zijn, kapitein Joe en scheepsmaatje Soraida zijn heel aardig. Je krijgt zelfs heerlijke pizza als lunch van ze! En als het schip bij Fuikbaai voor anker gaat, kun je met een glijbaan zo van het schip de zee in.

Op woensdag en zondag, 11:00-16:00

Puppies knuffelen

Rescue Paws Curacao pup Frans (2023-05)

Helaas zijn er veel zwerfhonden op Curacao. Eén van de stichtingen die zich hiervoor inzet is Rescue Paws Curaçao, en je kunt een kijkje nemen op hun rescue center. Hier worden de nodige honden opgevangen en uiteraard mag je met je favoriete hond lekker spelen en knuffelen.

Op vrijdag, zaterdag en zondag, 10:00-12:00

Glasbodem kano

Glasbodem kano | Leuk met kinderen

Maak een leuke kano-tour langs de kust (met gids). Maar je zit niet in zomaar een kano: het is een transparante kano, je kunt mooi door de bodem kijken naar alle vissen en koraal onder je. Alle kano’s zijn voor 2 personen, dus ideaal om je kind voorin te zetten en zelf erachter te peddelen.

Elke dag, heel de dag, 60 minuten

Sea Aquarium

Sea Aquarium Curacao

Heel de dag rondlopen op Sea Aquarium Park en van alles ontdekken over wat er onder water leeft. Bekijk en help mee met het voeren van kreeften, flamingo’s of haaien, en natuurlijk mag je de grote dolfijn trainingsdemonstratie niet missen (3x per dag). Je mag zo lang blijven als je wilt.

Dinsdag t/m zaterdag, 08:00-16:30

Tour met busboot

Splashy Iguana busboot tour Curacao

Hoe leuk is dat: je stapt in een grote bus voor een mooie rondrit door de stad. En opeens… PLONS!! De bus is een boot geworden en je vaart op het Spaanse Water. Leuke veelzijdige tour, mooie ervaring voor kinderen. Ontdek Curacao vanaf land en water zonder over te stappen.

Vrijdagochtend en zaterdagmiddag, 2 uur

Dolphin Encounter

Dolphin Encounter Curacao - kiss

Een Dolphin Encounter is en mooie activiteit voor kinderen om -letterlijk- in aanraking te komen met een dolfijn. De kinderen en hun begeleiders staan aan de zijkant in het water en de dolfijn komt naar je toe zwemmen. De dolfijntrainer staat erbij en geeft instructies voor leuke interactie.

Di t/m za, 3x per dag, 60 minuten

Kindermuseum

kindermuseum curacao

Leren door te spelen! Dat is het motto van het Kindermuseum op Curacao. Dit is zo’n museum waar gestimuleerd wordt om bezig te zijn en van alles te proberen. Het museum richt zich vooral op gezinnen met kinderen van 1 tot 10 jaar oud. Zaterdag en zondag speciale thema-dagen.

Wo t/m za, 09:00-17:00. Zo 13;00-17:00

Oppas service

oppas service babysitter curacao Kyrzah

Toch ook even het vermelden waard op deze pagina: de babysitting service van Kyrzah. Betrouwbaar en superlief. Geen oppas die op de bank neerploft en alleen aandacht heeft voor haar telefoon, maar Kyrzah gaat ook lekker met de kinderen spelen. Spreekt keurig Nederlands en heeft diploma’s.

Elke dag, wanneer en hoe lang jij wilt