dokter strand Curacao medische zorg toeristen

Medische zorg voor toeristen

-advertorial-

Op vakantie kan er altijd wat gebeuren waardoor je medische zorg nodig hebt. Hoe is dat geregeld voor toeristen op Curaçao?
Even een zee-egel niet op tijd gezien...
Even een zee-egel niet op tijd gezien…

Het spreekwoord ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’ gaat zeker ook op tijdens de vakantie. Juist omdat je op vakantie bent en lekker wilt relaxen, let je al snel wat minder op. “Ik ben op vakantie, het zonnetje schijnt: wat kan mij gebeuren?” zal bewust en onbewust de houding zijn waarmee jij heerlijk van je vakantie aan het genieten bent. Maar dan opeens slaat toch het noodlot toe. Je stapt op een stekelige zee-egel, tijdens het zwemmen word je door een kwal gebeten, op het strandbed in de zon val je in slaap waardoor je enorm verbrandt, of gewoon meer alledaagse zaken zoals een ongelukkige val waardoor je iets breekt of wat er dan ook allemaal kan gebeuren. Ook tijdens een vakantie vraag je er niet om, maar het kan zomaar gebeuren dat je medische zorg nodig hebt.

Huisarts? Eerste Hulp?

Wanneer je als toerist medische zorg nodig hebt, is dat doorgaans een nieuwe wereld die je dan moet gaan ontdekken in een land waar je niet bekend bent met de medische zorg. Kun je met jouw klacht naar de Eerste Hulp bij het ziekenhuis, is het meer iets voor een huisarts? Maar waar vind je dan een huisarts waar je terecht kunt? En hoe zit het met de kosten, is alles wel verzekerd? Een hoop extra vragen waar je in de stress van het medische noodgeval helemaal niet op zit te wachten. Gelukkig is er op Curaçao een mooie oplossing.

MedPoint Curaçao

MedPoint Curaçao is er speciaal voor eerstelijns zorg voor toeristen, stagiairs en expats op Curaçao.

 • Nederlandse BIG-geregistreerde dokters
 • Engelse en Nederlandse verpleegkundigen
 • Makkelijke en snelle communicatie (o.a. via WhatsApp)
 • Werelddekking zorgverzekering
 • Huisvisites* en teleconsulten
MedPoint Curacao medische zorg toeristen

MedPoint richt zich specifiek op medische zorg voor mensen die niet permanent op Curaçao wonen en wellicht niet volledig bekend zijn met de medische procedures op het eiland. MedPoint is zeer toegankelijk via WhatsApp en kan indien gewenst naar jouw vakantieadres komen* om de verstoring van je vakantie tot een minimum te beperken. De artsen spreken zowel Nederlands als Engels, dus communicatie vormt geen probleem.
*Huisbezoeken: hier zijn extra kosten aan verbonden t.o.v. consult op de praktijk van MedPoint

Hoe werkt MedPoint:

Stap 1. Stuur een appje

Het verkrijgen van medische zorg via MedPoint is eenvoudig: door simpelweg een WhatsApp-bericht te sturen, kom je direct in contact met de dienstdoende arts. Het kan zijn dat hij/zij op dat moment een consult uitvoert, maar je ontvangt zo snel mogelijk een eerste reactie. Indien nodig zal de arts je bellen, maar ook dat verloopt via WhatsApp, dus er zijn geen hoge kosten voor internationale gesprekken.

MedPoint is 7 dagen per week bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur.
Goed om vooraf te weten is dat er voor alle diensten van MedPoint kosten in rekening worden gebracht, inclusief teleconsultaties en het uitschrijven van recepten.

MedPoint medische zorg via WhatsApp

Stap 2. Bepalen van geschikt type consult

Aan de hand van jouw zorgvraag wordt samen met de arts bepaald welk type consult het meest geschikt is. MedPoint biedt onderstaande drie types consulten:
A. Teleconsult
B. ‘Huisbezoek’ / consult op vakantieadres
C. Consult bij MedPoint op de praktijk

Teleconsult
Hierbij wordt aan de hand van telefonisch contact adviezen gegeven en kunnen er indien nodig recepten worden gemaakt. Ook kunnen er zo nodig foto’s naar de arts worden gestuurd ter beoordeling. Dit type consult kan alleen bij symptomen/klachten waarbij het niet nodig is om je ook in persoon te zien en te onderzoeken. Dit kan bijvoorbeeld bij vragen over huidafwijkingen, wonden, symptomen zoals braken/diarree.

‘Huisbezoek’*/ consult op vakantieadres
Indien na het initiële WhatsApp-contact wordt ingeschat dat een fysiek consult nodig is, is een van de mogelijkheden dat de arts langskomt op jouw vakantieadres. De arts neemt daarbij benodigde apparatuur voor nader onderzoek mee, evenals de meest voorkomende medicijnen, zodat je deze indien nodig direct bij de hand hebt. Mocht je toch andere medicatie nodig hebben, dan ontvang je hiervoor een recept en kun je naar de dichtsbijzijnde apotheek (botika) om deze op te halen.
*Huisbezoeken: hier zijn extra kosten aan verbonden ten opzichte van een consult op de praktijk van MedPoint

Consult bij MedPoint
Indien het niet mogelijk of gewenst is om het consult en/of de behandeling (volledig) op jouw vakantieadres uit te voeren, heeft MedPoint ook een (huisartsen)praktijk waar je terecht kunt.

Stap 3. Follow-up

Natuurlijk laat MedPoint je niet zomaar gaan. Mocht er nazorg nodig zijn, dan staan ze ook voor je klaar. Via WhatsApp blijf je in contact met de artsen zolang als nodig is voor de juiste nazorg tijdens je vakantie.

De kosten

Een belangrijke vraag hierbij is uiteraard: wat zijn de kosten van medische zorg via MedPoint Curaçao? Omdat de kosten per geval verschillen en er ook een extra tarief geldt voor zorg in de avonduren of in het weekend, is dit niet eenvoudig vooraf aan te geven. Wat wel goed is om te weten, is dat de kosten in de meeste gevallen gedekt worden door je zorg- en/of reisverzekering. Je betaalt direct bij het consult via het mobiele pinapparaat dat de arts bij zich heeft. Je ontvangt een medisch rapport en een betaalbewijs, waarmee je de kosten kunt declareren bij de verzekering.

Medische zorg van MedPoint

Je kunt bij MedPoint o.a. terecht voor de volgende medische zorg:

MedPoint Curacao
 • Kleine medische ingrepen, waaronder hechten
 • KNO (oor, neus, keel) problematiek
 • Kindergeneeskunde
 • Dermatologie, inclusief beoordelen van huiduitslag
 • Doorverwijzing naar fysiotherapie
 • Doorverwijzing naar tandartszorg
 • Verpleegkundige zorg
 • SOA testen
 • (Herhaal) recepten
 • Fit-to-fly/Not-fit-fly verklaringen
 • Lab testen en vaccinaties
 • Verhuur van medische krukken
 • Medische training op aanvraag
 • Verloskundige zorg
 • Bij zwangerschap: doorverwijzing voor medische echo’s, periodieke controles en pretecho’s