curacao seminar emigratie

Seminar ‘Emigreren naar Curaçao’

€ 119,50
Je hebt gewikt en gewogen of je gaat emigreren naar Curaçao. Alle plus- en minpunten tegen elkaar weggestreept en toen de knoop doorgehakt: Ja, je gaat ervoor, Curaçao here I come! Maar … dan moet er ook wat geregeld gaan worden. Wij helpen je op weg tijdens het seminar ‘Emigreren naar Curaçao’.

Zaterdag 27 mei 2023

Eén dag met alle informatie van experts
Kom in contact met mede-emigranten
Informele opzet met serieus programma

Emigratie naar Curaçao: alle info op een rij

Het seminar ‘Emigreren naar Curaçao’, is dé gelegenheid voor iedere (mogelijke) toekomstige emigrant naar Curaçao om op één dag volledig geïnformeerd te worden over alles wat maar relevant is voor jouw avontuur.

Hoe regel je de verhuizing? Waar ga je wonen? Heb je al school geregeld? Hoe zit het met de belastingen? En hoe gaat eigenlijk het administratieve traject rond de emigratie? Dat, en nog zoveel meer, komt allemaal aan bod bij het seminar.

wegwijzer naar curacao 1920x1080 1 768x432 1

Al sinds 2016 organiseert NaarCuracao.com dit seminar een paar keer per jaar en is het zeer succesvol gebleken. Het is voor de deelnemers zeker waardevol om het seminar gevolgd te hebben. Niet alleen vanwege puur alle informatie die voorbij komt, maar ook:
– de kans om je persoonlijke vragen te bespreken met de experts
– de map die je meekrijgt, die voor velen het handboek blijkt voor heel het emigratie-traject
– de informele en leuke manier waarop je in contact komt met mede-emigranten, waarmee je gelijk al de liefde voor Curaçao kunt delen en ook het enthousiasme van het avontuur dat voor je ligt.

Onderwerpen tijdens het seminar

We hebben een bomvol programma. Het wordt een informele dag, maar wel met een serieuze insteek. Het is bedoeld voor mensen die echt overwegen om te emigreren, of al met de voorbereiding hiervoor bezig zijn. Aan de ene kant houden we het luchtig en is het een mooie gelegenheid om in contact te komen met ‘mede-emigranten’. Maar vooral zullen we allerlei praktisch bruikbare informatie met je delen, zoals:

  • VRW regelen
  • woning vinden
  • de verhuizing

  • werk vinden
  • onderwijs
  • penshonado

  • belastingen
  • ondernemen
  • …. en veel meer!

Locatie

Het seminar wordt gehouden bij Van der Valk in Zaltbommel (langs de A2). Ruim voldoende parkeerplekken, ook met laadpalen voor elektrische auto’s.
De locatie ligt zo’n 2 km vanaf het treinstation.

Het seminar zal om 10:30 beginnen en we mikken er op om rond 17:30 af te ronden, waarna er voor wie wil nog een borrel wordt aangeboden.

Van der Valk Zaltbommel

Tarief

Voor 119,50 p.p. kun je deelnemen aan het seminar. Heel de dag is qua catering geregeld, koffie/thee/water/frisdrank, fruit & kleine snacks. Er zal ook een broodjeslunch worden aangeboden. De middag is dus verzorgd, zowel qua informatie als qua catering! Na afloop wordt je uitgenodigd om in de bar nog een drankje te doen en even na te kletsen. Per huishouden krijg je een handboek mee met alle presentaties en meer info.

Niet alleen maar droge feitjes

Het seminar is niet alleen maar droge feitjes over wat je moet regelen en hoe dat te doen, maar er is zeker ook aandacht voor tips uit de ervaring en zal o.a. ook het verschil in cultuur tussen Curaçao en Nederland belicht worden.

Belangrijk wie je kent!

Op Curaçao is het van belang dat je mensen kent die je (zakelijk of privé) verder kunnen helpen. Het is dan ook elke keer tijdens een seminar leuk om te zien dat er eigenlijk al een ‘netwerkje’ ontstaat tijdens het seminar. Je hebt je eerste kennissen voor op het eiland al gemaakt.

Is dit seminar iets voor jou?

Het seminar is met name bedoeld voor mensen die echt serieus overwegen om te emigreren naar Curacao; die keuze heb je al gemaakt of je bent nog aan het oriënteren of emigreren naar Curacao überhaupt voor jou de juiste stap is. We zullen je dan ook niet gaan overhalen dat je absoluut het avontuur van een emigratie aan moet gaan. Maar als je de keuze maakt om naar Curacao te gaan, dan ben je met de informatie van het seminar prima voorbereid.

Voor iedereen met serieuze plannen

We richten ons op iedereen die op Curacao wil gaan wonen, ondernemen en/of investeren. Van singles die het avontuur op zoeken tot aan mensen die gebruik willen gaan maken van de Penshonado-regeling. Van jonge gezinnen die voor een sabbatical naar Curaçao gaan tot de ervaren ondernemer die volop business-mogelijkheden ziet in de Caribbean.

N.B.: Ondanks de informele opzet wordt het een pittige dag waarin we veel (heel veel!) informatie zullen delen. Het seminar is dan ook niet geschikt voor kinderen onder de 16 jaar.

Deelnemende partners:

AGS Global Solutions verhuizen
SmitsvandenBroek logo 350x89 1
Vidanova Bank Curacao logo
logo vanaf Facebook 350x150 1
Top Makelaar Curacao logo 300x56 1
Lets go curacao logo 350x179 1
logo Avidi