Rescue Paws Curacao pup Frans (2023-05)

Puppies knuffelen

Op Curacao zijn meerdere organisaties die zwerfhonden opvangen. Eén van de grootste is RPC, Rescue Paws Curacao. Je kunt ze gratis bezoeken.

Elke vrijdag, zaterdag en zondag, van 10:00 tot 12:00

Wat is Rescue Paws Curacao

Rescue Paws Curacao (RPC) is één van de stichtingen op Curacao die zich inzet voor de zwerfhonden op het eiland. RPC heeft sinds een paar jaar een eigen center, midden op het eiland. Hier worden tientallen honden opgevangen, van pup tot oude lobbes. De meeste honden die door RPC worden opgevangen zijn van straat geplukt. Ze zijn op straat geboren of op straat gezet omdat de eigenaar er niet meer voor kon of wilde zorgen.

Op het center is het altijd een vrolijke en gezellige boel met allerlei blije snuitjes. Het center is volop in bedrijf maar ook nog in opbouw. Omdat men grotendeels afhankelijk is van vrijwilligers en donaties zal het enige tijd duren totdat het center helemaal klaar is, maar uiteraard worden de honden nu ook al keurig opgevangen. Er zijn verschillende secties op het center, elk voor een aparte ‘doelgroep’, zoals puppies, oudere rustige honden of honden “met een rugzakje”.

Liefde voor de hond

Het center is 5 jaar terug opgericht en ondertussen hebben ze een mooie naam opgebouwd op het eiland. Ooit uit liefde voor de honden begonnen en ondertussen uitgegroeid tot dit mooie grote center. De honden worden dan ook niet alleen maar opgevangen, er wordt meer gedaan zoals:
– Medische verzorging indien nodig
– Sterilisatie/castratie ter voorkoming van nog meer zwerfhonden
– Socialisatie van de honden
– Plaatsing van de honden bij nieuwe eigenaren.

Kom kijken & knuffelen!

Rescue Paws Curaçao vindt het leuk als je een kijkje komt nemen op het Center. Elke vrijdagzaterdag en zondag ben je welkom tussen 10:00 en 12:00. Je krijgt een rondleiding en terwijl je alle vrolijke, lieve hondjes ziet hoor je hoe het er aan toe gaat bij Rescue Paws en leer je van alles over de honden.

Knuffeltijd!

Uiteraard mag je ook heerlijk met de honden spelen en knuffelen. Ook de puppies zullen staan te dringen om jouw aandacht.

Tarief

Een bezoek aan Rescue Paws Curaçao is helemaal gratis. Maar… als stichting die draait op vrijwilligers, donaties en schenkingen kan RPC altijd wel wat gebruiken. Je maakt de hondjes enorm blij met spullen als hondenvoer, hondenspeeltjes, riemen, etc. Eigenlijk alles wat maar handig kan zijn voor een hond is welkom. Lukt het je niet om van tevoren langs een dierenwinkel te gaan, dan kun je ook gewoon een kleine financiële bijdrage achter laten. Niets moet uiteraard, maar alle beetjes helpen om de honden goed te kunnen verzorgen.

Je kunt ook online een donatie achterlaten via de website van Resue Paws Curaçao.

Locatie

Rescue Paws Curaçao ligt bij Plantage Porto Marie
Weg naar Cas Abao, net na villapark Fontein (aan de linkerkant van de weg). Vanaf de hoge Koningin Julianabrug midden in de stad is het een klein half uurtje rijden naar RPC.
Van tevoren aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon langs gaan.

Rescue Paws Curacao route

2 reviews op “Puppies knuffelen”

Dit vinden anderen

Zie hier hoe deze excursie door anderen beoordeeld wordt. Heb jij de excursie ook gedaan, dan hopen we dat je een review wilt achterlaten. Geef je geen 5 sterren? Dat mag uiteraard, maar geef dan aan op welk vlak we kunnen verbeteren. Weet je geen verbeterpunten, dan zijn we blij met je 5 sterren-beoordeling.

5 / 5
sterren
algehele ervaring ;
bestemming/locatie ;
In verhouding tot de prijs ;
medewerker(s) ;
 1. Robin & Saskia
  25 november 2023 at 12:23

  RPC

  algehele ervaring ;
  bestemming/locatie ;
  In verhouding tot de prijs ;
  medewerker(s) ;
 2. Bianca Konings
  16 september 2023 at 01:39

  Ga met eigen ogen zien hoe deze kanjers zich inzetten voor de honden van Curaçao. Iedere gedumpte hond verdient een kans op een beter leven.
  En natuurlijk heerlijk knuffelen met het mooiste ras ter wereld, de Westpointer!

  algehele ervaring ;
  bestemming/locatie ;
  In verhouding tot de prijs ;
  medewerker(s) ;

Schrijf een review

algehele ervaring
bestemming/locatie
In verhouding tot de prijs
medewerker(s)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *