makelaar curacao

Makelaar Curacao

Ga je een woning kopen of huren op Curacao, dan krijg je vroeg of laat te maken met een makelaar op Curacao. We geven je wat tips.

Makelaar Curacao

Als je op gaat wonen op Curacao, zul je vroeg of laat met een makelaar op Curacao te maken krijgen. En dan is er heel veel keuze! Curacao heeft veel makelaars; voor zover wij kunnen nagaan zijn er zo’n 80 tot 100 bedrijven geregistreerd op Curacao als makelaar. Dat zijn veel kleinere eenmanszaakjes, maar er zijn ook wel wat grotere makelaarskantoren op Curacao. Dat er zoveel makelaars op Curacao zijn, komt omdat:
(a) het beroep niet beschermd is, iedereen die dat wil mag zich makelaar op Curacao noemen.
(b) relatief veel emigranten uit Nederland -vanuit een eigen negatieve ervaring- denken het beter te kunnen dan al die makelaars die al op Curacao zijn.
(c) de grap (met serieuze ondertoon) rondgaat onder de Nederlandse immigranten op Curacao: “Als je echt niet meer weet hoe je je geld kunt verdienen op Curacao, dan begin je als makelaar of autoverhuur.

Goede makelaar op Curacao

Helaas blijkt dat niet alle makelaars op Curacao helemaal te goeder trouw zijn, met oog voor het belang van de klant. Ook zelf hebben we ervaringen met de ‘snelle jongens’ die in strak pak met dure zonnebril op veel te laat bij een bezichtiging komen en dan eigenlijk niets van de woning weten of naar onze vragen luisteren. Het negatieve cliché-beeld van een ‘foute’ makelaar wordt helaas regelmatig bevestigd op Curacao. Curacao is ook wel een makkelijke markt voor slechte makelaars. Er worden relatief veel woningen verhuurd of verkocht aan mensen die vanuit Nederland op Curacao komen wonen. Doorgaans weten die vrij weinig van de woningmarkt op Curacao, dus ben je al snel een expert in hun ogen. Pas dus op met makelaars op Curacao: er zijn echt heel veel goede makelaars, maar ook wel enkele slechte makelaars op Curacao.

Makelaars op Curacao

Op basis van de nodige ervaringen die we de afgelopen jaren gehoord hebben, kunnen we deze makelaars op Curacao zeker aanbevelen:

Top Makelaar Curacao

image 1

Ga je een huis kopen op Curacao, dan moet je bij Top Makelaar Curacao zijn. Een persoonlijke aanpak, altijd mooie en unieke huizen in portefeuille en ze denken mee over wat voor jou als klant de beste woning is.
Naar Top Makelaar Curacao

Let’s Go Curacao

image 2

Let’s Go Curacao, het makelaarskantoor van Dineke Jalloh krijgt volop waardering voor het aanbod en de manier van werken. Als je een huis gaat huren op Curacao dan is Let’s Go Curacao een aanrader om contact mee op te nemen, maar Dineke is zeker ook een betrouwbare partner als Aankoopmakelaar.
Naar Let’s Go Curacao

Herken een slechte makelaar

Er zijn echt wel wat signalen waaraan je kunt herkennen of je te maken hebt met een slechte of een goede makelaar op Curacao:

Check de website

Bekijk de website van de makelaar op Curacao. Ziet dat er een beetje professioneel uit? Je ziet wel eens makelaars die werken met een gratis website (je ziet bv. ‘wordpress’ of ‘wixsite’ in de url vermeld staan), of een mail adres bij Hotmail of Gmail. Op zich hoeft het natuurlijk niets te zeggen over de kwaliteit van de makelaar als hij/zij werkt met een gratis website, maar het is wel een signaal dat deze makelaar niet wil investeren in een professionele uitstraling.

Actueel aanbod

Wat is het aanbod dat de makelaar op de website heeft staan? Zie je veel woningen die ook al via andere makelaars te koop of te huur staan? Let ook op als woningen online als beschikbaar vermeld staan, maar als je dan contact opneemt met de makelaar over specifiek die woning, dan blijkt die ’toevallig’ (…) net verkocht/verhuurd. Dat kan gebeuren natuurlijk, maar stop maar als dat bij meerdere woningen het geval is.

Direct de juiste makelaar

Op Curacao komt het veel voor dat één woning via meerdere makelaars in de markt gezet wordt. Maar uiteindelijk is er maar eentje “de echte makelaar”. Dus heb je contact met ‘makelaar A’, maar komt bij de bezichtiging opeens ‘makelaar B’ opdraven, dan weet je dat je met tussenpersonen te maken hebt. Daar hoeft niets mee mis te zijn, maar de kans is groot dat je teveel betaald omdat allebei de makelaars er aan willen verdienen.

Communicatie

Hoe snel reageert de makelaar op jouw communicatie? In het algemeen reageert men op Curacao traag op e-mails, chat of andere (online) contactverzoeken. Maar dat geldt zeker voor de gemiddelde makelaar op Curacao. Stuur een mail naar vier makelaars op Curacao en je mag blij zijn als er eentje binnen 2 dagen reageert.

Presentatie

Hoe persoonlijk presenteert de makelaar zich op de website? Vrijwel elke makelaar-website heeft wel een ‘over ons’-pagina. Presenteert de persoon zich ook echt zelf, of is het meer een wat vaag verhaal waarin het bedrijf zichzelf vooral probeert te verkopen? Ga er maar van uit: hoe persoonlijker de makelaar zichzelf presenteert, hoe groter de kans dat hij/zij ook echt trots is op het werk wat geleverd wordt.

Dit zijn zomaar wat tips om vooraf al in te kunnen schatten of je te maken hebt met een slechte of een goede makelaar op Curacao. Daarnaast speelt uiteraard ook je persoonlijke gevoel mee als je bv. een bezichtiging doet met een makelaar. Komt de makelaar professioneel over? Luistert de makelaar naar jouw vragen/wensen? Krijg je überhaupt een goed gevoel bij de makelaar?
Houd in gedachte dat het huren of kopen van een huis op Curacao voor jou een groot ding is, maar voor de makelaar ben je ‘dagelijkse business’. Als de makelaar jou niet het gevoel geeft dat hij/zij zich er echt voor in gaat zetten om het huis te vinden dat het beste bij jou past, dan kun je beter op zoek naar een andere makelaar.

Aankoopmakelaar

Ga je emigreren en wil je een huis kopen op Curacao, dan is het aan te raden om een Aankoopmakelaar in te schakelen. Redenen om een aankoopmakelaar op Curacao in te schakelen zijn o.a.:
1- De aankoopmakelaar kent de huizenmarkt van Curacao veel beter dan jij. Geef aan wat je zoekt, en de aankoopmakelaar kan via zijn netwerk een paar potentiële woningen zoeken.
2- De aankoopmakelaar weet wat details zijn om op te letten bij een bezichtiging, anders dan waar je in Nederland naar kijkt. Zo zijn er op Curacao redelijk wat huizen met overlast van termieten; iets waar je bij een woning in Nederland niet snel naar zult kijken.
3- De aankoopmakelaar is op de hoogte over de positieve en negatieve aspecten van de woonwijk.
4- De aankoopmakelaar kent de mogelijke valkuilen bij een koopovereenkomst en weet wat -juridisch- de rechten & plichten van beide partijen zijn.
5- De aankoopmakelaar kan veel beter dan jijzelf inschatten wat de realistische prijs van een woning op Curacao is.
6- Een aankoopmakelaar kan jou anoniem houden bij de zoektocht. Zodra een andere makelaar jouw naam weet, zal hij snel gaan claimen dat je “zijn klant” bent zodat hij provisie kan vragen bij een deal. En uiteraard: hoe meer makelaars zich melden voor provisie, hoe hoger de prijzen.

Tarief Aankoopmakelaar

Uiteraard moet de Aankoopmakelaar betaald worden, maar vrijwel altijd blijkt dat door expertise die de aankoopmakelaar meebrengt je meer van de vraagprijs afhaalt dan wat je zelf voor elkaar zou hebben gekregen. Vandaar dat je met een Aankoopmakelaar vaak uiteindelijk in totaal voordeliger uit bent dan wanneer je alles in je eentje gaat regelen.
En zoek je nog een betrouwbare Aankoopmakelaar, neem eens contact op met Dineke van Let’s Go Curacao.