Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
Top
NaarCuracao.com / Dolfijnen op Curaçao

Zwemmen met dolfijnen

dolfijnen op curacao zie je bij de dolphin academy

Eén van de toeristische attracties waar Curaçao 'wereldberoemd' voor is, is de Dolphin Academy, waar je in verschillende settings een 'dolfijnen-ervaring' kunt hebben. Van een 'Meet & Greet' met een dolfijn tot aan duiken met dolfijnen in het wild: het kan allemaal op Curaçao!

Dolfijnen op Curaçao: Dolphin Academy

De dolfijnen op Curaçao wonen bij de Dolphin Academy op het Sea Aquarium Park (direct naast Mambo Beach). Het ligt een beetje verstopt als je het niet weet: je moet linksom (of dwars door) het Lion’s Dive & Beach Hotel om er te komen. Dolphin Academy opende in 2002 de deuren met vijf dolfijnen. Ondertussen is het uitgegroeid tot één van de grootste dolfinaria in de Caribbean met ruim 20 getrainde dolfijnen.

Goede verzorging

Je hoort nog wel eens van een dolfinarium waar de dolfijnen niet goed behandeld worden. Maar dat geldt niet voor de Dolphin Academy op Curaçao. Sterker nog, bij de Dolphin Academy staat dagelijks de ‘poort’ open voor de dolfijnen om naar open zee weg te zwemmen. Maar omdat ze het zo naar hun zin hebben, blijven de dolfijnen lekker op het park. Zelfs als ze voor de boottocht mee naar open zee moeten, lukt soms niet om ze mee te krijgen. Dus gelukkig hoef je bij de Dolphin Academy niet bang te zijn voor mishandeling of verwaarlozing.

Meer dan alleen dolfijnen

Naast de Dolphin Academy ligt Sea Aquarium Park, waar je allerlei ander zeeleven kunt bewonderen. Zo is er ook een zeehonden- & zeeleeuwenshow. Ook kun je er veel tropische vissen zien en zijn er ook enkele ondiepe bakken waar je o.a. roggen kunt aaien.
Alles bij elkaar kun je, naast één van de dolfijnen-excursies, met gemak een ochtend of middag doorbrengen in de Dolphin Academy en Sea Aquarium Park.

Dolphin Experiences

Zwemmen met dolfijnen op Curaçao

Zwemmen met dolfijnen op Curaçao

Waar het vooral om draait als je naar de Dolphin Academy gaat, zijn natuurlijk de dolfijnen. En met één van de Dolphin Experiences kun je een unieke ervaring ondergaan met één van de dolfijnen van de Dolphin Academy. Er zijn meerdere experiences, toegankelijk van jong tot oud, op niveau van niet-zwemmer tot gevorderd duiker. Voor elke Experience geldt wel dat de beschikbaarheid beperkt is. Dagelijks kunnen er per Experience maar enkele deelnemers toegelaten worden, o.a. omdat de veiligheid en gezondheid van de dolfijnen uiteraard voorop staat.

1. Boottocht met dolfijnen

Ideaal voor als je van dichtbij dolfijnen in het wild wilt zien, zonder zelf het water in te hoeven. De dolfijnen zijn in open zee en op een comfortabele boot vaar je met ze mee. De dolfijnen volgen de trainers naar het open water, waar ze volop spelen en springen. De boottocht duurt ongeveer 30 minuten en geschikt voor jong en oud. Je kunt al mee vanaf € 23,- p.p., kinderen tot 3 jaar gratis.
> Meer over Boottocht met dolfijnen en reserveren

2. Dolphin Encounter

Hoe leuk is het om uitgebreid een 1-op-1 ontmoeting met een dolfijn te hebben? Samen trucjes doen en knuffelen, en dat allemaal terwijl jij relaxed aan de kant van het bad staat, ongeveer tot je middel in het water. De trainer vertelt ondertussen allerlei interessante feitjes over de dolfijn en uiteraard komt een professionele fotograaf langs om enkele mooie foto’s van jou met de dolfijn te maken.

 • Een Dolphin Encounter duurt ongeveer 15 tot 20 minuten (excl. instructies vooraf)
 • Geschikt voor alle leeftijden, maar kinderen tot 8 jaar moeten begeleid worden door een betalende volwassene.
 • Slechts drie sessies per dag (08:00, 11:00 en 14:00), max. 6 personen per dolfijn
 • Beperkt aantal plaatsen, dus snel volgeboekt. Zeker als er een cruise-schip is aangemeerd!
 • Vanaf € 77,- p.p., incl. toegang tot Sea Aquarium Park

> Meer over Dolphin Encounter en reserveren

3. Zwemmen met dolfijnen

Uiteraard is het leuk om staand aan de kant van het bad contact met een dolfijn te hebben, maar het is natuurlijk nog veel leuker om echt met de dolfijn in het water bezig te zijn. Dat kan ook bij de Dolphin Academy, een echte Dolphin Swim. In de lagune kun je interacteren met de dolfijnen, en o.a. zul je handsignalen mogen maken waarmee je de dolfijnen kunstjes kunt laten doen.

 • Een Dolphin Swim duurt ongeveer 30 minuten (excl. instructies vooraf)
 • Je moet minimaal 8 jaar oud zijn en 1.30 lang, niet geschikt voor zwangere vrouwen
 • Je moet kunnen zwemmen en het is verplicht om zwemvinnen te gebruiken
 • Slechts 3 sessies per dag (08:00, 11:00 en 14:00), max. 6 personen per twee dolfijnen
 • Vanaf € 148,- p.p., incl. toegang tot Sea Aquarium Park

>Meer over Dolphin Swim en reserveren

4. Snorkelen met dolfijnen

Wil je het nog mooier maken dan alleen zwemmen met dolfijnen, dan is de Dolphin Free Dive wat voor jou. Snorkelend ervaar je wat het is om met dolfijnen net onder de waterspiegel te zwemmen en spelen. In de natuurlijke lagune bij de Dolphin Academy duiken de dolfijnen naast je mee de diepte in, en je leert ook nog wat over hoe dolfijnen gebruik maken van echo-locatie.

 • Een Dolphin Free Dive duurt ongeveer 30 minuten (excl. instructies)
 • De activiteit zal grotendeels onder water plaatsvinden, dus het helpt als je al enige ervaring hebt met snorkelen
 • Je moet minimaal 8 jaar oud zijn en 1.30 lang, niet geschikt voor zwangere vrouwen
 • Slechts 3 sessies per dag (08:00, 11:00 en 14:00), max. 6 personen per drie dolfijnen
 • Vanaf € 165,- p.p., incl. toegang tot Sea Aquarium Park

> Meer over Dolphin Free Dive en reserveren

5. Duiken met dolfijnen (zonder duik-ervaring)

Zwemmen en snorkelen met dolfijnen is al een mooie belevenis, maar de ervaring wordt écht mooi als je een duik maakt met dolfijnen. En dat ook als je nog geen duik-brevet hebt met de Dolphin Scuba Encounter. Aai de dolfijnen in alle rust en bekijk een dolfijn letterlijk van alle kanten. Het programma bestaat uit twee delen: eerst een duik-instructie, en de dag erna (!) de duik met dolfijnen.

 • Een Dolphin Scuba Encounter duurt ongeveer 30 minuten (excl. de duik-instructie)
 • Deze activiteit wordt georganiseerd door Ocean Encounters, de duikschool naast de ingang van Sea Aquarium Park. Daar dus ook melden, niet bij de Dolphin Academy!
 • Je moet minimaal 10 jaar oud zijn. Ook toegankelijk voor lichamelijk gehandicapten, maar dan wel vooraf overleg met Ocean Encounters.
 • Slechts 2 sessies per week: Op dinsdag en woensdag om 14:00, max. 4 personen per één dolfijn
 • Vanaf € 232,- p.p., incl. toegang tot Sea Aquarium Park

> Meer over Dolphin Scuba Encounter en reserveren

6. Duiken met dolfijnen (duik-brevet vereist)

Wil je echt de ultieme ervaring met dolfijnen, ga dan voor het duiken met dolfijnen in open zee. Dit is maar op enkele plekken in de wereld mogelijk, waaronder Curaçao! Vanzelfsprekend is de Dolphin Open Water Dive alleen toegankelijk voor mensen met een duikbrevet, maar het duikniveau is makkelijk tot gemiddeld. Je wordt met een boot naar Shipwreck Point gebracht, waar je onder water de dolfijnen (en trainers) zult ontmoeten.

 • Een Dolphin Open Water Dive duurt 20 tot 30 minuten, totale duiktijd 45 tot 50 minuten
 • Deze activiteit wordt georganiseerd door Ocean Encounters, de duikschool naast de ingang van Sea Aquarium Park. Daar dus ook melden, niet bij de Dolphin Academy!
 • Je moet minimaal 12 jaar oud zijn en een PADI-duikbrevet heben. Ook toegankelijk voor lichamelijk gehandicapten, maar dan wel vooraf overleg met Ocean Encounters.
 • Slechts 2 sessies per week: Op maandag en donderdag om 08:30
 • Vanaf € 232,- p.p., incl. toegang tot Sea Aquarium Park

> Meer over Dolphin Open Water Dive en reserveren

Korting op zwemmen met dolfijnen

Heb je er geen probleem mee om voor de dolfijnen vroeg je bed uit te gaan, dan kun je bij het ‘Zwemmen met Dolfijnen’ gebruik maken van de speciale prijs voor de 08:00 sessies. Dan betaal je geen € 160, maar slechts € 148 p.p.!
> Boek Dolphin Swim met korting

Cursus Dolfijnentrainer op Curaçao

Wil je het echt serieus aanpakken, dan kun je bij de Dolphin Academy ook je diploma’s halen om dolfijnentrainer te worden. Hiervoor zijn meerdere cursussen beschikbaar:

 • Assistent Trainer Level 1 (speciaal voor kinderen), vanaf US$ 349,-
 • Assistent Trainer Level 2 (speciaal voor kinderen), vanaf US$ 449,-
 • Dolphins in Depth Level 1, (vanaf 15 jaar oud), vanaf US$ 349,-
 • Dolphins in Depth Level 2, (vanaf 15 jaar oud), vanaf US$ 549,-

Deze dolfijnen-cursussen zijn uiteraard ‘het serieuzere werk’, en daardoor ook verdeel over 2 of 3 dagen.

Openingstijden Dolphin Academy

Dolfijnen op Curaçao De Dolphin Academy is dagelijks open van 08:00 tot 17:00.
Naast de speciale “dolfijnen experiences” wordt er dagelijks een leuke trainingsdemonstratie gegeven.Deze demonstraties duren ongeveer 15 minuten en beginnen om 10:30, 13:30 en 16:30.

Dolfijnen-therapie

Bij de Dolphin Academy wordt ook dolfijnen-therapie gegeven, via het CDTC-programma, het Curaçao Dolphin Therapy & Reseach Center. Enkele van de dolfijnen op Curaçao zijn speciaal getraind voor deze unieke en effectieve therapie, waarbij kinderen met speciale behoeften een programma kunnen volgen waardoor hun kwaliteit van leven kan verbeteren. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de website van CDTC.

Tijdig boeken!

Een tip: Als je tijdens je vakantie op met dolfijnen wilt knuffelen, zwemmen, snorkelen of duiken moet je tijdig reserveren. Zoals al beschreven op deze pagina zijn de meeste activiteiten maar 3x per dag, om de dolfijnen niet teveel te vermoeien. En om de sessies niet te intensief te maken, zijn er per sessie maar een beperkt aantal personen mogelijk. Je zult niet de eerste zijn die met een kleine teleurstelling terugkomt van een heerlijke vakantie op Curaçao omdat het nét niet perfect was door het ontbreken van een dolfijnen-activiteit. Zeker als er tijdens je vakantie een cruise-schip in Curaçao aanmeert (vrijwel wekelijks), dan gaat het hard: Op de cruiseschepen worden vooraf al de dolfijnen-excursies gereserveerd, en met een paar duizend cruise-gasten gaat het dan erg hard. Bijkomend voordeel: als je online boekt, boek je je dolfijnen-excursie op Curaçao goedkoop, je betaalt de laagste prijs!
> Check beschikbaarheid dolfijnen-excursies