Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
NaarCuracao.com / Regenseizoen op Curaçao

Regenseizoen op Curaçao

regen op curacao regenseizoen
Zoals vrijwel alle landen in Midden-Amerika heeft ook Curaçao soms forse overlast van regen. Maar wanneer is nou het regenseizoen op Curaçao en hoeveel last heb je er van als toerist?

Regenseizoen op Curaçao: wanneer?

Het regenseizoen op Curaçao is grofweg van september tot eind december, maar kan van jaar tot jaar wel een paar weken verschillen. De meest heftige regenbuien vallen meestal in oktober en november, maar ook de weken daarvoor en daarna kan er zeker wel wat regen vallen.

De regen op Curaçao

Op zich hoeft het regenseizoen op Curaçao helemaal geen probleem te zijn voor je vakantie naar Curaçao. Uiteraard heb je liever een vakantie zonder regen, maar de eerlijkheid is ook wel dat met name in oktober t/m half december de prijzen voor de vliegtickets en vakanties naar Curaçao wel wat lager liggen. En dat kan er dan net voor zorgen dat je de regen helemaal zo erg niet vindt.

Vooral ’s nachts

Uiteraard is er geen garantie, maar meestal valt de meeste regen op Curaçao in de nacht, als je heerlijk ligt te slapen onder je klamboe. Als je ’s ochtends wakker wordt zie je misschien nog wat natte plekken op straat en de druppels op de planten in de tuin, maar veel meer dan dat zul je er niet van merken dat je in het regenseizoen op Curaçao vakantie aan het vieren bent.

Regenradar Curaçao

Wil je een actueel beeld van de regen op Curaçao, dan kun je de Regenradar voor Curaçao bekijken. Super handig, want het komt regelmatig voor op Curaçao dat het ergens regent maar enkele kilometers verderop is er -letterlijk- geen wolkje te zien. Wil je weten wat het weer de komende dagen gaat doen, dan kun je ook de app van Infoplaza downloaden, met o.a. ook een push-bericht als het gaat regenen.
Meer over de Regenradar en weer-app voor Curaçao.

Hoeveel last heb je van het regenseizoen op Curaçao?

De overlast van de regen op Curaçao is echt niet zo dramatisch als het misschien lijkt. In de praktijk zal het betekenen dat er één of twee keer per dag een enorme stortbui valt van gemiddeld een kwartiertje. Vaak is het dan 10 minuten later al weer stralend zonnig met -letterlijk!- geen wolkje aan de lucht. Het is dan ook tijdens de regen nog gewoon heerlijk warm, en ook het regenwater heeft een prettige temperatuur. Onze kinderen vonden het dan ook vaak superleuk om door de regen te rennen en in de plassen te stampen, wat nog wel eens eindigde met liggen/rollen/zwemmen in de grote plassen op straat.

Onze ervaring met het regenseizoen op Curaçao

In al onze naïviteit was onze allereerste vakantie naar Curaçao geboekt voor eind november, dus zonder dat we dat vooraf wisten zaten we midden in het regenseizoen. Uiteindelijk viel het reuze mee. Sowieso vonden we het soms ook wel prettig dat het niet de hele dag een brandend hete zon was, en als we op het strand lagen en het begon te regenen, dan kropen we gewoon even onder de parasol. Een kwartiertje later was de bui weer voorbij en konden we weer op ons strandbedje in de zon liggen.

Overlast van het regenseizoen op Curaçao in het straatbeeld

Regenseizoen Curacao, Salina Curacao

Deze extreme regenval is echt uitzondering.

Als je tijdens een regenbui de straat op gaat moet je wel oppassen. Al het stof op straat zorgt er voor dat tijdens een regenbui de wegen aardig glad kunnen worden. Ook zitten er wel eens flinke kuilen in de weg. Als het droog is zie je die van een afstandje en kun je er gewoon omheen rijden. Maar tijdens een regenbui staan er volop plassen op de weg en kun je een gewone ondiepe plas niet meer onderscheiden van een diepe kuil. Probeer de plassen dus ook zoveel mogelijk te vermijden als je er met de auto op uit gaat tijdens of kort na een regenbui.

Water-afvoer op Curaçao

Het hemelwaterafvoer-systeem op Curacao is niet overal goed ingericht op een spontaan aanbod van een enorme hoeveelheid regenwater. Het gevolg is dat op sommige plekken de wegen compleet blank komen te staan. Dit komt bijvoorbeeld omdat de waterafvoer vrijwel het jaar niet gebruikt wordt, waardoor er allerlei afval in komt te liggen. Als er dan opeens heel veel regen valt, dan zorgt al dat afval er voor dat de water-afvoer verstopt raakt.

Regenseizoen = Muggentijd

Een nadeel van het regenseizoen op Curaçao is wel dat er meer overlast van de mug op Curaçao is. De kleine plasjes water die overal ontstaan door de regen (in afval, tuinen, kuilen, etc.) bieden een mooie kans voor de mug om eitjes te leggen. En de mug op Curaçao schijnt vooral dol te zijn op heerlijk toeristen-bloed, dus goed insmeren met DEET, anders nemen de muggen je echt fors te pakken.

Orkanen

In het regenseizoen hoor je ook altijd over de orkanen die door Midden-Amerika razen. Omdat Curaçao aan de zuidkant van Midden-Amerika ligt, gaan vrijwel altijd de orkanen en tropische stormen “boven langs” Curaçao.

Actuele weersvoorspeling Curaçao

Ga je de komende dagen naar Curaçao, bekijk hier dan de weersverwachting voor de komende 10 dagen.

Conclusie regenseizoen op Curaçao

Lang verhaal kort: Het regenseizoen op Curaçao hoeft geen reden te zijn om niet naar Curaçao te gaan, maar als je echt alleen maar supermooi en heet weer wilt moet je andere periode kiezen voor je vakantie naar Curaçao. Het regenseizoen is goed te doen, zeker als je je er op instelt dat je mogelijk één of twee keer per dag een korte en verfrissende (maar heftige) regenbui hebt. Maar daardoor is het de rest van de dag een aangename temperatuur, en gaan wij bijvoorbeeld liever met de regentijd naar Curaçao dan tijdens de enorme hitte van augustus. En meestal zijn de vliegtickets en accommodaties op Curaçao in deze periode ook wat goedkoper, dus dat is dan toch mooi meegenomen.
Regenseizoen op Curaçao = prima tijd op Curaçao!

Leave a Reply:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.