Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
NaarCuracao.com / Reisgidsen over Curaçao

Reisgidsen over Curaçao

reisgids curacao
Als je naar Curaçao gaat, wil je je ook wel een beetje inlezen. Er is genoeg te lezen ter voorbereiding van vakantie of emigratie, maar ook voor tijdens je tijd op Curaçao. We geven je enkele tips.

1- Reisgidsen Curaçao

Een reisgids over Curaçao is eigenlijk echt wel nodig als je meer wilt zien dan alleen het strand. En zelfs dan nog, dan zul je niet zomaar die mooie baaitjes kunnen vinden. Maar uiteraard wil jij ook wel het eiland verkennen en kennis maken met wat Curaçao nog meer te bieden heeft. Kortom, elke toerist op Curaçao moet een reisgids ter beschikking hebben, de locals zullen het waarderen.

Dit is Curaçao 2019/2020

192 pagina’s – Nederlandstalig – uitgave feb. 2019 – 20,95

Dit is Curacao 2018/2019

Dit is toch wel dé aanrader als je dit jaar op vakantie gaat naar Curaçao. De meest recente reisgids die op dit moment beschikbaar is, 192 pagina’s met uitgebreide en praktische info. De mooiste stranden en de beste duikspots, maar ook alle actuele tips over het nachtleven en de restaurants. Voorzien van duidelijke plattegronden.

Gratis online video Curaçao

Als de deze reisgids van Curaçao aanschaft, krijg je er gratis een code bij waarmee je online al een video kunt bekijken over Curaçao. Een mooie sfeerreportage waarmee je al heerlijk weg kunt dromen naar een tropische vakantie op ‘dushi Korsou’.

Reisgids mét wegenkaart

Leuk zo’n reisgids Dit is Curaçao 2018/2019, maar al dat moois dat je leest wil je op Curaçao ook zien, dus je moet ook de weg vinden. Daarom krijg je bij Dit is Curaçao voor slechts 3 euro extra een wegenkaart van Curaçao erbij. En niet zomaar een wegenkaart van Curaçao, het is de meest actuele wegenkaart van Curaçao die op dit moment te krijgen is. Een ideale combinatie om theorie en praktijk van Curaçao samen te brengen. De wegenkaart van Curaçao is een duidelijke kaart die zowel de grote wegen als de kleine straatjes goed vermeld.

handig formaat

zéér compleet

dé hotspots, maar ook de unieke stille plekjes

leest lekker weg

met gratis enthousiast makende video

Overige reisgidsen

Er zijn meer reisgidsen die de moeite waard zijn; dit maakt onze Tip 5 compleet:
reisgids Curacao reishandboek

Reishandboek Curaçao

Geschreven door Petra Possel (2015) – Nederlandstalig – 165 pagina’s – incl. woordenlijst

  • Veel algemene informatie en geschiedenis van Curaçao
  • Voorzien van veel praktische tips en nuttige kaarten

Koop bij bol.com

Reisgids Curacao Puur Curacao

Puur Curaçao

Geschreven door Ellen de Vriend (2015) – Nederlandstalig – 120 pagina’s – incl. bespaartips

  • Met mooie kleurenfoto’s en veel kaartjes
  • Leuke adresjes om te overnachten of voor b.v. goedkope autohuur

Koop bij bol.com

Reisgids Curacao ANWB Extra

ANWB Extra Curaçao

Geschreven door Thijs Katerman (2012) – Nederlandstalig – 128 pagina’s – incl. grote kaart

  • Handig compact formaat
  • Incl. tips voor Aruba en Bonaire
  • Focust op de ‘must see’-bezienswaardigheden

Koop bij bol.com

Of lees onze review van How to Avoid The Other Tourists – Curaçao.

Wonen en kopen op Curaçao handboek

Ideaal handboek voor emigranten!

2- Emigreren naar Curaçao

Als je gaat emigreren naar Curaçao, wil je je ook wel een beetje inlezen. Dat kan uiteraard online op deze prachtige website van NaarCuracao.com :-), maar er is ook een mooi en duidelijk boek over emigreren naar Curaçao:

Wonen en kopen op Curaçao

Geschreven door P.L. Gillessen (2016) – Nederlandstalig – 328 pagina’s – zeer compleet!
Een handig naslagwerk voor als je naar Curaçao wilt emigreren. En met de in 2016 bijgewerkte 5e druk heb je alle actuele info bij de hand. Eigenlijk geeft de titel de indruk dat het voornamelijk gaat over het kopen van een woning, maar als je het boek leest krijg je echt heel veel meer informatie.
Ze helpen je stap-voor-stap door de oriëntatie- en de koopfase bij een woning of bouwgrond, maar daarnaast biedt het boek ook volop info over o.a.:

 • wat te doen als je uit Nederland vertrekt
 • de verzekeringen op Curaçao
 • ondernemen op Curaçao
 • en echt nog veel meer.

Het boek is zeker ook een aanrader als je kiest voor een huurwoning op Curaçao!
Koop bij bol.com

3- Curaçaos kookboek

Ongetwijfeld ben je op Curaçao in aanraking gekomen met de Curaçaose keuken. Heerlijke gerechten die je graag ook in Nederland zou willen eten. Helaas zijn de restaurants met Curaçaose gerechten op de menukaart. Maar je kunt natuurlijk ook lekker zelf gaan koken!

Nos Kushina Krioyo, het kookboek van de Anitilliaanse keuken

Hét kookboek van de Antilliaanse keuken

Antilliaans eten: Nos Kushina Krioyo

Jurino Ignacio, top-kok in de Antilliaanse keuken- heeft meerdere kookboeken geschreven. Nadat hij maar moeizaam Antilliaanse gerechten (kookboeken) kon vinden, besloot hij om dan zelf maar kookboeken te gaan schrijven. Ondertussen is zijn website antilliaans-eten.nl uitgegroeid tot het grootste online platform voor liefhebbers van de Antilliaanse keuken.

Twee boeken, twee varianten

Jurino heeft twee kookboeken geschreven: Nos Kushina Krioyo en Nos Kushina Moderno. En beide boeken zijn beschikbaar als papieren boekwerk (23,95), maar ook als e-book (11,95). Zelf hebben wij de e-book versie en die vinden wij ideaal: een tablet in de keuken is net even makkelijker dan een groot en dik kookboek.
>> Bestel de kookboeken van Jurino Ignacio