Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
NaarCuracao.com / Restaurant Curaçao

Restaurants op Curaçao

restaurant curacao
Met zoveel toerisme is er natuurlijk ook veel keuze voor een restaurant op Curaçao. Keukens van over heel de wereld, vegetarisch, vis, vlees, bbq, haute cuisine, ..., voor elk wat wils!

Goed restaurant op Curaçao

Over het algemeen is de kwaliteit van een restaurant op Curaçao goed te noemen. De meeste restaurants zijn gericht op de westerse keuken met vlees en vis, waarbij sommige Curaçaose restaurants ook wel enkele lokale gerechten op de menukaart hebben staan.

Prijsniveau restaurant op Curaçao

Het prijsniveau van restaurants op Curaçao ligt over het algemeen iets onder wat we in Nederland kennen. Bij veel Curaçaose restaurants zitten de duurdere hoofdgerechten van de menukaart in de buurt van de NAF 50 tot NAF 60, zo’n €25 tot €30. Maar let op:

Soms moet er nog 6% omzetbelasting bovenop geteld worden. Er is een wet waardoor consumentenprijzen alleen nog incl. omzetbelasting genoemd mogen worden, maar nog lang niet elk restaurant op Curaçao heeft daar de menukaart op aangepast

Vanwege het toerisme kunnen de prijzen op de menukaart van een restaurant op Curaçao ook wel eens in US dollars staan.

Regelmatig komt er op de rekening nog een Service Charge bij van rond de 10%

Onze ervaring is dat wij (= gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen) meestal tussen zo’n NAF 200 betalen als we uit eten gaan bij een restaurant op Curaçao, voor hoofdgerecht met één of twee drankjes + nagerecht, incl. extra’s als belasting en fooi.

Curaçao Restaurants: onze Top 5

Op basis van onze ervaringen hier een Top 5 restaurants op Curaçao die wij je zeker willen aanraden:

1 – Karakter

Karakter Curacao restaurant

Bij Karakter ben je niet zo maar, maar het is het waard om naar toe te gaan! Op ongeveer een half uur rijden vanaf Punda vind je het resort Coral Estate. Op het resort ook nog even zoeken (weg blijven volgen tot rechts parkeerterrein, dan rechts achterin richting zee lopen). Een top-restaurant op Curaçao, aan het strand, waar je voor het eten ook nog heerlijk kunt loungen bij ondergaande zon. Kwaliteit is top, de bediening aardig en de prijs is o.k. Niet echt geschikt om kleine kinderen mee te nemen, of beter gezegd: een locatie die je vooral als volwassene zult waarderen. Voor ons een top restaurant Curaçao.
Karakter – Coral Estate (Banda Abou) – tel.+864 2233
> Karakter – meer info & reserveren

2 – El Grill & El Mexicano

Wil je eens echt lekker mexicaans eten, dan is El Grill & El Mexicano zeker een aanrader. Niet zomaar weer restaurantje waar ze met een sombrero op de tequila komen inschenken, maar echt een kwalitatief goed restaurant. Heerlijk eten, en vooral de grote variatie op de menukaart wordt door de gasten gewaardeerd. Het begint al met de locatie: op de eerste verdieping bij Mambo Beach Boulevard heb je een schitterend uitzicht en door de inrichting heb je gelijk al het gevoel dat je hier echt kunt genieten.

Specials

Zoals de naam al aangeeft is de menukaart verdeeld in een deel ‘Grill’ en een deel ‘Mexicaans’. Daarnaast is er elke dag nog een special, zoals de “All-you-can-eat taco’s” op maandag of het Vis-trio op dinsdag. Wij waren op woensdag en kozen voor de special Shrimp fajita’s en de Rib eye beef megaburger. Wow, echt heerlijk gegeten, en veel!
De volgende aangename verrassing was de rekening, die viel ons nog alles mee voor wat we gegeten en gedronken hadden. Dus ben je in de buurt van Mambo Beach, ga dan echt even eten bij El Mexicano. Zeker in het weekend kan het er druk zijn, dus reserveren is wenselijk. O ja, nog een tip: de pincho’s schijnen ook heel lekker te zijn en het is ook gezellig eten, zeker met kinderen erbij.
El Grill & El Mexicano – Mambo Beach Boulevard unit 22 – telnr. 461 1056
> Meer over El Grill & El Mexicano

3 – Azzuro

azzuro curacao blue bay restaurant

Azzuro is gelegen op Blue Bay, aan het strand. Maar het is zeker niet “zomaar weer een strandtent”. Azzuro is een restaurant met echt heerlijke gerechten waar de keuken met zorg aan gewerkt heeft. En dat proef je! Uiteraard kun je door de dag heen bij Azzuro terecht voor lunch (b.v. als je lekker op het strand van Blue Bay ligt), maar we raden je zeker aan om hier ook voor een heerlijk diner heen te gaan.

Pasta Night

Onze favoriete avond om naar Azzuro te gaan is maandag. Bij Azzuro is elke maandag Pasta Night! Je kunt tot in detail beslissen welk gerecht je wilt eten. Kies je pasta-soort, welk vlees je er in wilt, welke saus en wat je er verder nog bij wilt als bv. kaas, spekjes, of één van de andere heerlijke mogelijkheden. Natuurlijk drink je er een heerlijk wijntje bij en het is echt genieten!
En mocht je geen trek hebben in pasta, dan kun je uiteraard ook van de reguliere kaart kiezen. Dat is zeker niet minder lekker!
Azzuro Restaurant – Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort (aan het strand) – tel. 888 6495 – Monday Pasta Night vanaf 18:00

4 – Eetbar Op=Op (Café De Tijd)

Spareribs curacao op=op, de lekkerste!

Als je het hebt over uit eten op Curaçao, dan mogen de spare ribs zeker niet ontbreken! De inwoners van Curaçao vinden het heerlijk om met een bbq op het strand de zondag door te brengen, en spare ribs zijn daarbij het meest populair. Vandaar dat je bij veel restaurants op Curaçao spare ribs kunt krijgen, maar er kan er maar één de lekkerste spare ribs van Curaçao. En dat zijn die van Eetbar Op=Op!

Op=Op is een eetbar in/bij café De Tijd in Pietermaai, en ze houden het lekker simpel. De menukaart is een groot krijtbord bij de ingang, met eigenlijk maar een paar gerechten er op. Die zijn allemaal om te smullen, maar het meest populair zijn toch echt wel de spare ribs. Te verkrijgen in 500 gr. (1 ‘slab’), 750 gr. of zelfs 1.000 gr. voor als je echt enorme trek hebt. Volgens vele inwoners van Curaçao krijg je hier de beste spare ribs van Curaçao, en daar zijn wij het helemaal mee eens. Enne… die naam Op=Op is natuurlijk niet voor niets gekozen: als je te laat komt dan kunnen de spare ribs op zijn, dus we adviseren je om lekker vroeg te gaan smullen!

Eetbar Op=Op (Café De Tijd) – Pietermaai 1-7 – telnr. 690 1725
> Meer over Eetbar Op=Op

5- BBQ Night bij Scuba Lodge

In onze restaurant top 5 van Curaçao mag een BBQ niet ontbreken. Elke donderdagavond kun je bij Scuba Lodge (in Pietermaai) heerlijk genieten van een BBQ. Terwijl de kok het vlees braadt op de BBQ kun jij -onbeperkt- genieten van het all-you-can-eat buffet met de ‘accessoires’ als brood met lekkere smeerseltjes, friet en gebakken aardappeltjes en heerlijk frisse salades.
Zodra het vlees klaar is hoef je niet in de rij te gaan staan, maar komt de kok keurig het vlees (of de vis) serveren aan je tafel. Hoe relaxed is dat! Voetjes in het zand, een lekker wijntje of biertje erbij en genieten maar. Omdat de Scuba Lodge BBQ Night beroemd is op Curaçao zul je hier ook altijd veel locals zien. Het zit meestal aardig vol op BBQ Night, we raden je aan om tijdig een tafeltje te reserveren.
Het eerste vlees gaat altijd rond 19:30 op de BBQ. Tip: elke donderdag is het van 17:00 tot 19:00 Happy Hour bij het Dive City, de duikschool met stadsstrand direct naast Scuba Lodge. De ideale combi: eerst een gezellige borrel en direct daarna door naar het restaurant voor BBQ Night.
Scuba Lodge – Pietermaai 104 – tel. 465 2575 – BBQ Night donderdag vanaf 19:30.
reserveren kan via mail info@scubalodge.com

> Meer over Scuba Lodge BBQ Night

Zoveel meer goede restaurants op Curaçao

Met bovenstaande top 5 wil ik zeker niet suggereren dat er verder geen goed restaurant op Curaçao te vinden is. In tegendeel, er zijn er genoeg! Hieronder een opsomming. Als we er geweest zijn een beknopte review van onze ervaring, zonder daarmee gelijk een waarde-oordeel te willen geven.

Top restaurants Curaçao

Naast een restaurant op Curaçao voor een gemiddeld avondje uit, zijn er ook nog enkele top restaurants op Curaçao te vinden als je wat luxer wilt dan heerlijke spare ribs of een goede steak. Uiteraard zit daar dan ook wel een ‘hoogstaand’ prijskaartje aan.
Baoase – Winterwijkstraat 2 – > Meer over Baoase
Kome – Johan van Walbeeckplein 6 – 465 0413 – > Meer over Kome
Fort Nassau – Schottegatweg Oost 82 – > Meer over Fort Nassau – Schitterend uitzicht!
Rozendaels – Penstraat 47 – 461 8806.

Dresscode uit eten op Curaçao

Denk er als toerist aan dat je niet zomaar een restaurant op Curaçao in kunt lopen in je zwem- of strandkleding. Je zult waarschijnlijk niet geweigerd worden, maar als je echt “uit eten” gaat na een stranddag, dan zal het gewaardeerd worden als je je even opfrist en netjes kleedt. Zeker in een restaurant op Curaçao dat niet direct aan het strand ligt is een nette lange broek en een shirt met lange mouwen (voor mannen) en een zomerjurkje/rok of lange broek met shirt (voor vrouwen) toch wel de standaard. In een gemiddeld restaurant op Curaçao kan een nette korte broek nog wel, maar dat is misschien niet zo handig i.v.m. de muggen. Datzelfde geldt voor slippers. Het hoeft ook weer niet ‘over the top’ dus laat je stropdas thuis. Twijfel je? Beter te netjes dan te casual!

Local food op Curaçao

Local food Curacao is heerlijk!Het local food op Curaçao (Krioyo) is vooral een combinatie van wat immigranten van over de hele wereld in de loop der tijd hebben overgebracht naar Curaçao. Uiteraard leguanensoep, maar ook funchi (puree van mais), stoba (stoofpotje) en kokossoep moet je geproefd hebben.
Heerlijk om eens te proberen, je zult positief verrast worden!
De bekende toeristische restaurants local food
Marsche Bieu (Punda)
Jaanchies Restaurant Bekend om de leguanen op het menu! (Westpunt)

Ben je nog niet helemaal zeker en twijfel je of de lokale gerechten je aanspreken, of als je gaat eten met mensen die geen zin hebben in local food, dan kan ik je Seaside Terrace zeker aanbevelen. Op het strand bij Marie Pampoen, direct naast Sunscape Resort. Hier hebben ze een mooie mix van enkele lokale gerechten en een westerse menukaart.

Reguliere restaurants Curaçao

Azzuro

Voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner met ‘mediterrane touch’ ga je naar Azzuro op Blue Bay. Mooi direct aan het strand gelegen kun je hier dagelijks terecht voor ontbijt en lunch, en op vrijdag t/m dinsdag kun je hier ook heerlijk dineren. Voor het diner kun je op zaterdag, zondag en dinsdag iets lekkers kiezen van de menukaart, maar op vrijdag is er Surinaams Buffet en op maandag is het Pasta Avond. Wij waren er op maandag en de pasta was echt om te smullen! Je kunt helemaal zelf je pasta-gerecht samenstellen. Wil je penne of tagliatelle? Met zalm of kip? Met Alfredo-saus of bolognese? Je kunt het vooraf allemaal zelf bepalen. Tijdens het wachten op je gerecht geniet je nog even van de zonsondergang en kies je vast een heerlijk wijntje uit voor bij de pasta. We hebben verschillende pasta’s geprobeerd en de ene was nog lekkerder dan de andere. Voor zover wij het kunnen beoordelen op basis van al onze restaurant-bezoeken op Curaçao, durven wij wel te stellen dat je bij Azzuro de lekkerste pasta’s van Curaçao vindt. Onthouden: maandagavond = pasta avond!
Azzuro – Blue Bay Resort – tel. 888 6495 – ontbijt & lunch dagelijks vanaf 07:00 – diner vrijdag t/m dinsdag vanaf 18:00
> Meer over Azzuro & reserveren

Koraal Rooftop Terrace

Koraal Curaçao restaurant lunch zwembad

Koraal: heerlijke lunch bij een schitterend uitzicht

Bij veel Curaçao-gangers is Karakter bekend voor een heerlijk diner op een top-locatie. Om het nog mooier te maken heb je precies daarboven nóg een topper zitten: Koraal Rooftop Terrace. Een schitterende locatie (supermooi uitzicht!) en voorzien van zwembad dus je kunt er heel goed een dag doorbrengen. Dat Koraal vooral ook geschikt is voor gezellig eten blijkt direct uit de menukaart, door de verdeling “to share” en “not to share”. Om gelijk een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de kok kozen wij de ‘Koraal Taste Platter’, waarbij je allerlei kleine gerechtjes vlees en vis krijgt. Al bij de eerste hap waren we verkocht: enorm lekker! Wat een heerlijk momentje: lekker eten, fantastisch uitzicht en verder even relaxen op een mooie en stijlvolle locatie.
Na de lunch konden we bij het zwembad ons badlaken uitrollen op één van de lounge-chairs voor een relaxte middag. Af en toe even het zwembad in, een drankje erbij, muziekje op de achtergrond… life is good bij Koraal! Het is echt de moeite waard om voor Koraal naar Coral Estate te rijden, maar plan wat meer tijd dan alleen de lunch zodat je ook van het zwembad kunt genieten.
Koraal Rooftop Terrace – Coral Estate (Banda Abou) – tel. 735 2884
> Koraal Rooftop Terrace – meer info & reserveren

Tabooshh!

Restaurant Tabooshh! is nieuw op Curaçao, maar zit op een vertrouwde locatie. Je vindt Tabooshh! waar voorheen De Kleine Wereld zat, aan het einde van de Caracasbaaiweg, net voor de flauwe bocht naar de rotonde.
Tabooshh! heeft een nieuwe en unieke menukaart. Niet alleen in vorm (grote houten platen), maar vooral qua gerechten. Een heerlijke combinatie van de Caribische keuken, aangevuld met recepten uit de eigen familie van eigenaar Martin van soms wel 100 jaar oud. Leuk om te proberen, lekker om te proeven! Wat denk je van Kabritu Stoba ku Kurie (gestoofd geitenvlees) of de Koko Man Go Rum (Kip bereid met kokosmelk, specerijen en mango rum saus)? Zelf koos ik voor de Keshi Yena Paradero (Gouda kaas met kip), een recept uit Martins familie. En dat was echt enorm lekker, zeker een aanrader!
Ook leuk en lekker zijn de “Island Tapas”, allerlei kleinere gerechten van het eiland. Heerlijke gebakken yucca of de “wereldberoemde” Johnny Cake.
Kortom, wil je wel eens wat anders dan een standaard ‘steak & vis’ restaurant, dan moet je zeker Tabooshh! overwegen. En dan zit je ook nog op een hele mooie locatie, aan de jachthaven van Spaanse Water. Doen!
Caracasbaaiweg 403N (Jan Thiel) – shuttle service
> Tabooshh! – meer info & reserveren

Fire Grill Cafe

Wil je even weg van alle toeristische restaurants en ‘gewoon’ relaxed uit eten bij een restaurant waar ook de Curaçaoënaars zelf graag komen, denk dan eens aan de Fire Grill Cafe in Mahaai. Bijna verstopt tegenover supermarkt Centrum vind je dit cafe/restaurant met een gemoedelijke ambiance. De inrichting en de menukaart doet een beetje Amerikaans aan: grote bar in het midden, en daaromheen tafels in een ‘treinzit’-opstelling. De menukaart biedt volop keuze maar weinig spannends; en daarin lijkt juist de kracht te liggen van de Fire Grill Cafe. Geen tierelantijntjes, het is belangrijker om goed en lekker voedsel te serveren. En dat lukt! Lekker smullen van de ribs of steaks, aangevuld met voldoende side dishes om met een volle buik te vertrekken. Wij waren er op vrijdagavond, dan is er ook live muziek wat voor een gezellige drukte van locals zorgt. Her en der door het restaurants hangen tv’s, dus bij bepaalde (sport)activiteiten kun je een lekker diner combineren met gezellig samen tv kijken. De Fire Grill Cafe is typisch zo’n restaurant waar je weinig over hoort, maar wat je toch echt zeker eens moet proberen.
SBN van Staverenweg #6 – tel. 736 3444 – info@firegrillcafe.com
> Meer over Fire Grill Cafe

Brakkeput Mei Mei

Een mooie en leuke locatie! Het restaurant in dit landhuis is groots opgezet. Veel tafels in de grote tuinen, een podium waar regelmatig de lokale (of Nederlandse) top-artiesten optreden en ook nog een mooie grote speeltuin en een mini-golf baan. Gemiste kans is dat ze pas einde van de middag open gaan, dus je kunt er niet overdag langs voor een drankje of lunch terwijl de kinderen spelen in de speeltuin.
Het eten is goed, maar redelijk aan de prijs. Wij zijn hier met kerst geweest. Het buffet was prima, maar niet echt bijzonder zoals je met kerst misschien wel zou willen.
Aanrader: houd de lokale radio en krantjes in de gaten voor één van de regelmatige optredens of het kindertheater.
Jan Sofat, Spaanse Water
> Meer over Brakkeput Mei Mei

Bijna Thuis

Een prima eetcafé op Curaçao waar wij met plezier enkele keren zijn geweest. Als je binnen loopt, krijg je direct het gevoel dat je in een typisch Nederlands eetcafé bent die je in vrijwel elk Nederlands dorp wel hebt. Verwacht geen verrassende gerechten op de kaart, maar wat je krijgt is verrassend lekker! De bediening is informeel gezellig en behulpzaam. Buiten de kaart om is -bij wijze van spreken- alles mogelijk. Voor ons was het een heerlijke locatie waar we na de vrijdagmiddagborrel nog een hapje gingen eten. De kinderen vonden het er ook lekker (volop keuze uit fricandel, kroket, etc.) en vermaakten zich prima met de kleurplaten. Buiten zitten aan de (drukke) Caracasbaaiweg is mogelijk maar beperkt. De prijs ligt op het gemiddelde niveau voor Curaçao en elke dag een herkenbaar Nederlands dagmenu.
Eén potentieel minpuntje dat wij zelf nooit hebben ervaren: er zijn af en toe live optredens achterin het eetcafé. De muziek schijnt dan -logisch- flink hard te staan waardoor je gezellige etentje een beetje in het water kan vallen.
Geen zin om zelf te koken en zoek je iets tussen fastfood en ‘echt’ uit eten? Ga naar Bijna Thuis!
Caracasbaaiweg (naast NAPA, schuin tegenover de Heineken snek) – 461 6190
> Bijna Thuis – meer info

Rancho Sobrino

Het meest westelijk gelegen restaurant dat we met een tevreden gevoel verlaten hebben. Als je tegen de klok in de Weg naar Westpunt rijdt en je bent bij Westpunt net naar de zuidkust gereden dan kom je bij Rancho Sobrino. Een leuke locatie, waar je ook appartementen kunt huren. Wij hebben hier geluncht op één van onze tripjes naar Banda Abou en daarvoor kun je bij Rancho Sobrino goed terecht. Ruime keuze op de kaart, misschien iets wat aan de prijzige kant. Voor ons het beste alternatief in de buurt van Westpunt. Net even rustiger dan Jaanchies, veel goedkoper dan het luxe eettentje bij Playa Kalki.

Zambezi struisvogelfarm

De struisvogelboerderij op Curaçao is een leuke (maar iets wat dure) attractie, maar ook hebben ze er een volwaardig restaurant. Geen kantine-achtige snackbar van een gemiddeld attractiepark zoals we dat in Nederland hebben, maar een prima locatie waar je heerlijk kunt dineren. Ze zitten aan de St. Jorisbaai, dus wel een beetje in een oostelijke uithoek, maar voor een keertje zeker de moeite waard. En dan heb je ook wel een schitterend uitzicht over de St. Jorisbaai, waardoor je snel afdwaalt en eventjes zult denken in het Krugerpark te zitten. Voor de kinderen is er speelgelegenheid, en ze kunnen wat dieren bekijken.
Uiteraard de nodige struisvogel-gerechten op het menu, maar ook “gewoon” vlees of vis, en enkele kindergerechten. De struisvogel-gerechten zijn wat duur (vanaf NAF 55,-), maar hier is een mooi alternatief voor door het keuzemenu te nemen, waarbij diezelfde struisvogelbiefstuk een stuk goedkoper is. Lekker eten, leuke sfeer, maar let nog wel even op de omzetbelasting én de Service Charge die nog bovenop de prijzen van de menukaart komen.
West Groot St. Joris z/n – 747 2777 – geopend donderdag t/m zondag
> Zambezi – meer info

Overige restaurants Curaçao

Het gaat te ver om alle restaurants op Curaçao hier te beschrijven. Naast bovenstaande restaurants kunnen we de volgende restaurants ook zeker aanbevelen voor een gezellig en lekker etentje buiten de deur (gesorteerd op alfabet):
Belle Terrace – Penstraat 130 (Pietermaai) – Belle Terrace – meer info & reserveren
Boathouse – Brakkeput Ariba – Boathouse – meer info & reserveren
Cabana Beach – Bapor Kibra z/n (Mambo Beach) – Meer over Cabana Beach
Brasserie Chapter – Abraham de Veerstraat 12 (Pietermaai) – Chapter – meer info & reserveren
Cheesery – Riffort (Otrabanda) – Cheesery – meer info & reserveren
Chill Curaçao – Bapor Kibra z/n (Seaquarium Beach) – Chill – meer info & reserveren
Chopstix Sushi – Sta. Rosaweg 33c (Santa Rosa) – Chopstix – meer info & reserveren
Grand Cafe De Heeren – Shopping mall Zuikertuintje – De Heeren – meer info & reserveren
Di Zabbia – Riffort (Otrabanda) – Di Zabbia – meer info & reserveren
El Gaucho – Rooi Santoe 620 (Rooi Santu) – El Gaucho – meer info & reserveren
El Mexicano – Bapor Kibra z/n Eerste etage (Mambo Beach) – Meer over El Mexicano
Fuego Wok & Grill – Jan Thiel Beach F-1 z/n (Jan Thiel) – Fuego – meer info & reserveren
Hemingway – Lions Dive Hotel (Sea Aquarium area) – Hemingway – meer info & reserveren
Landhuis Klein Sta. Martha – Klein Sta. Martha 1 (Banda Bou) – Klein Sta. Martha – meer info
Moomba Beach Club – Piscadera Bay (Piscadera) – Moomba – meer info & reserveren
Mundo Bizarro – Nieuwestraat 18 (Pietermaai) – Mundo Bizarro – meer info & reserveren
Pirate Bay – Piscaderabaai z/n (Piscadera) – Meer over Pirate Bay
Pirates Nest – Caracasbaaiweg z/n (rotonde Caracasbaai) – Pirates Nest – meer info & reserveren
Pizzeria Il Forno Caracasbaai – Caracasbaaiweg 328 – Il Forno op Facebook
Pizzeria Il Forno Mahaai – S.B.N. Doormanweg35c – Il Forno op Facebook
Rodeo House of Ribs – Fokkerweg 3 (Parrera) – Rodeo – meer info & reserveren
Scampi’s – Waterfortstraat 41-42 (Punda) – Scampi’s – meer info & reserveren
Scuba Lodge -Pietermaai 10 (Pietermaai) – Scuba Lodge – meer info & reserveren
The Double Decker – Santa Rosaweg 124 (Santa Rosa) – The Double Decker – meer info & reserveren
The Pier – Caracasbaaiweg z/n (Jan Thiel) – The Pier – meer info & reserveren
Tomatoes Pizza – Piscadera Bay z/n (Piscadera) – Meer over Tomatoes Pizza
Tony Roma’s – Schottegatweg Oost 171H (Salina) – Tony Roma’s – meer info & reserveren

Shuttle Service

Als een restaurant op Curaçao wat verder weg zit van de toeristische locaties, begrijpt de eigenaar ook wel dat ze het toch wel voor een groot deel van de toeristen moeten hebben. Vandaar dat diverse restaurants een gratis shuttle service aanbieden. Vanaf de (grotere) resorts en hotels kun je met een busje opgehaald worden, en je wordt later op de avond ook weer keurig thuis gebracht.

Regel een oppas

Als je met je jonge gezin op vakantie naar Curaçao bent, wil je waarschijnlijk toch ook wel een avond met alleen je partner uit eten. Er zijn babysitters op Curaçao die zich richten op de toeristen: Ze spreken keurig Nederlands en Engels en kunnen met eigen vervoer naar je accommodatie komen.
>> Meer over een oppas op Curaçao

Online reserveren

Dinner Curacao voor restaurants online reserveren
Je keuze gemaakt voor een restaurant of juist nog niet? Neem dan ook eens een kijkje op dinnercuracao.com. Deze online reserverings-website voor restaurants op Curaçao is ideaal. Wat je o.a. op deze site kunt doen:

  • Zoek een restaurant op keuken, locatie of prijs
  • Lees per restaurant een beschrijving en de menukaart
  • Bekijk welke restaurants een ‘special deal’ hebben
  • Laat een review achter
  • Reserveer direct online het mooiste tafeltje!

>Reserveer een restaurant op dinnercuracao.com

De Snek op Curaçao

Je kunt ze niet missen in het straatbeeld van Curaçao: de snek. Om de paar honderd meter (of minder) zie je zel wel. Geliefd bij alle lagen van de bevolking en elke local heeft wel zijn of haar favoriet. Ik heb het natuurlijk over de Snek. Een soort van “open lucht buurtcafé”, vaak in combinatie met een mini market. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje, en je kunt gelijk meekletsen met de ‘talk of the town’ van dat moment. Een ervaring die je zeker gedaan moet hebben als je naar Curaçao bent geweest! Let wel een beetje op: bij een enkele snek in de buitenwijken van Willemstad kunnen (blanke) toeristen soms wel eens wat minder welkom zijn. Maar de sneks langs de grotere wegen kun je zeker met plezier bezoeken!

Fastfood op Curaçao

Zodra je op Curaçao bent zult het snel zelf zien: Er is voldoende fastfood verkrijgbaar. De bekende ketens van McDonald’s, KFC, Burger King, Pizza Hut en Subway zijn op Curaçao overal te vinden. Wat later op de avond kan het bij sommige fastfood restaurants erg druk zijn, het is een soort hangplek voor de Curaçaose jongeren. Tip: Als je bij een fastfood restaurant gaat eten, neem dan even een truitje mee. Bij veel fastfood restaurants staat de airco flink te blazen en is het binnen soms bibberen.
Ook is de vertrouwde Nederlandse snackbar op Curaçao te vinden. Op Mambo Beach bij Aloha en halverwege de Caracasbaaiweg zitten er twee vlak bij elkaar: De Hollandsche Snackbar vind je bij tankstation Vanddis op het terrein, en in het rijtje met de Heineken Snek zit het Friethuis. Langs de Weg naar Westpunt vind je bij Grote Berg de snackkar van Grote Berg Patat.

Eet smakelijk!

Staat jouw favoriete restaurant er niet tussen? Laat het ons weten!
Geef jouw favoriete restaurant door