Curacao Emigreren

Emigreren naar Curacao

Emigreren doe je niet zomaar, en zeker niet emigreren naar Curacao. Het ene moment weet je zeker dat je wilt verhuizen naar dit tropisch eiland, maar een dag later is er toch weer die twijfel of je op 9 uur vliegen van Nederland wilt wonen. Om je te helpen je keuze te maken om wel of niet te emigreren naar Curacao hebben we enkele voordelen van Curacao op een rijtje gezet en ook enkele nadelen van Curacao.

Emigreren? Ja, graag!

snel-naar-curacao-emigreren

Je denkt er al een tijdje over, maar nu geven we je de argumenten om vandaag nog je emigratie naar Curacao écht in gang te gaan zetten.

Emigreren, … of toch niet?

niet emigreren naar curacao

Curacao is echt niet alleen maar zon, zee en gezelligheid. Er zitten ook wel minder leuke kanten aan dit mooie eilandje.

Wel of niet inschrijven?

kranshi 600x337 1

Als je op Curacao gaat wonen, hoef je niet altijd direct in te schrijven als inwoner van Curacao. Maar wat zijn hiervoor nou de regeltjes?

Meer informatie over emigratie naar Curaçao

Ben je op zoek naar meer informatie over emigreren naar Curaçao of zoek je tips voor de voorbereiding, kijk dan in ons overzicht naar alle relevante informatie om je emigratie zo goed mogelijk voor te bereiden.

2 reviews op “Emigreren naar Curacao”

 1. hi Tristano,
  Het lijkt er op dat je je al aardig hebt ingelezen over wat je nodig hebt! 🙂
  Het enige wat ik hier nog aan kan toevoegen is dat je echt wel iets van vervoer nodig hebt. Sterke voorkeur voor een auto, maar als je geen rijbewijs hebt wil ik je adviseren een auto te nemen. Verder financieel: voor je woning heb je mogelijk als eerste storting naast huur en borg ook nog een maandtermijn als courtage voor de makelaar nodig, en zorg sowieso voor wat spaargeld als back-up. Zoals je waarschijnlijk ook wel al gelezen zult hebben zijn je inkomsten waarschijnlijk minder dan in NL, maar veel vaste kosten zijn wel net zo hoog of zelfs hoger dan in NL.
  Succes en geniet!
  Mark

 2. Tristano Tjon-A-Koy

  hallo,

  ik ga misschien emigreren naar curacao en ben nu een kosten plaatje aan het maken.
  tot nu toe heb ik het volgende:
  -vliegticket
  -inboedel
  -inschrijving Curacao
  -VOG
  -Huur+borg

  Dit is om daar naar toe te gaan en mijn eerste maand.
  is er nog iets waar ik aan moet denken ?

  mvg Tristano

Reacties zijn gesloten.