Auto huren op Curaçao


autoverhuur Curacao AVM Car Rental

Als je op Curaçao iets meer wilt zien dan alleen je eigen accommodatie en het strandje op loopafstand, dan is er eigenlijk maar één mogelijkheid om je over het eiland te vervoeren: je móet een auto huren op Curaçao.

Auto huren op Curaçao

Op Curaçao is een huurauto goed betaalbaar. Daarom moet je er snel een auto huren op Curaçao als je tijdens je vakantie niet zonder auto wilt zitten: voor je het weet is er geen auto meer beschikbaar. Naast de grotere car rentals op Curaçao als Hertz, Avis of Alamo zijn er ook goede lokale autoverhuur bedrijfjes op Curaçao.

Curaçao, Auto-eiland

De inwoners van Curaçao doen echt alles met de auto. Al moet je bij wijze van spreken 300 mtr. verderop zijn, je pakt de auto. De reden hiervoor is simpel: Het is te warm om te lopen en andere vormen van (vakantie)vervoer als een fiets of een scooter kunnen gevaarlijk zijn.

Car Rental vergelijkingssites

Maar hoe weet je nou welke van de grote car rentals voor jou de beste deal heeft? Je kunt zelf gaan zoeken bij b.v. Alamo of Hertz die een verhuurkantoor hebben op vliegveld Hato van Curaçao, maar dan kun je moeilijk zien wat nou de beste deal voor jou is.
Gelukkig zijn hiervoor goede en betrouwbare car rental vergelijkingssites beschikbaar als EasyTerra of CarDelMar waar wij zelf goede ervaringen mee hebben. Als je op hun website aangeeft wanneer je een auto wilt huren, zoeken zij de beste deal voor je op bij alle grote internationale car rentals. Je hoeft dus niet meer zelf alle websites af; op één vergelijkingssite krijg je direct alle beschikbare auto’s van alle internationale car rentals op Curaçao te zien.

Lokale autoverhuur op Curaçao

Wil je écht de beste deal, ga dan voor een betrouwbare lokale car rental. Je auto huren bij een lokale autoverhuur op Curaçao heeft meerdere voordelen:

 • Omdat de lokale autoverhuur-bedrijven op Curaçao geen grote kantoren (en hoofdkantoren in het buitenland) hoeven te financieren kunnen ze hun huurauto’s veel voordeliger aanbieden dan de grote car rentals.
 • Door de kleinschaligheid van de lokale car rentals krijg je nog echt die persoonlijke benadering. Geen zakelijke transactie, maar iemand die er trots op is dat je met zijn auto het mooie eiland wil gaan verkennen! Daardoor krijg je vaak ook nog een paar leuke tips mee over de leukste en mooiste plekjes op het eiland.
 • De lokale autoverhuur wil jou gewoon helpen met een huurauto. Ze begrijpen dat jij niet zit te wachten op een contract zoals bij de grote car rentals, die aan alle kanten is juridisch is dichtgetimmerd met allerlei voorwaarden waarbij je als klant vrijwel altijd aan het kortste eind trekt. Niet bij een Curaçaos autoverhuur bedrijf: Geen ellenlange voorwaarden waar niet doorheen te worstelen is. Uiteraard wel wat voorwaarden, maar gewoon het noodzakelijke en in heldere taal.

De beste lokale Car Rentals op Curaçao

Omdat we bij NaarCuracao.com regelmatig de vraag krijgen voor een betrouwbare lokale autoverhuur op Curaçao, hebben we twee partijen geselecteerd die wij graag willen aanbevelen: AVM Car Rental en Huurauto-Curaçao. Om te beginnen voldoen ze ruimschoots aan de drie hierboven genoemde voordelen. Beide autoverhuurders helpen je waar nodig, ze zijn betrouwbaar en de service is top. En uiteraard leveren ze ook gewoon prima auto’s.

10 redenen

Waar we bij de selectie van deze twee lokale autoverhuurbedrijven op Curaçao naar gekeken hebben:

 1. De auto’s zijn altijd tiptop in orde: keurig onderhouden, netjes schoongemaakt en moderne auto’s zonder ongemakken.
 2. De huurauto is standaard All-Risk verzekerd.
 3. Onze car rentals hebben 24×7 pechhulp beschikbaar.
 4. Kostenloos een tweede bestuurder opgeven.
 5. De huurauto wordt bij je accommodatie gebracht en opgehaald. Mogelijk tegen meerprijs als je accommodatie buiten Willemstad is, maar sowieso gratis als je accommodatie in Willemstad zit.
 6. Alle huurauto’s zijn voorzien van airco, radio + cd-speler en zijn een 4-deurs uitvoering.
 7. Nederlandse bedrijfsleiding die een prima service geeft.
 8. Bij deze twee verhuurbedrijven kun je ook met creditcard kan betalen (niet verplicht).
 9. Ook jonge automobilisten kunnen hier een auto huren: vanaf 18 jaar kun je een auto huren bij AVM (met iets meer borg) en bij Huurauto Curaçao kun je vanaf je 19e terecht (met minimaal één jaar rijbewijs in je bezit).
 10. Kinderstoeltjes: Je krijgt ze gratis mee (zolang beschikbaar)

Eén aanvraag, twee offertes

Vraag nu via NaarCuracao.com een huurauto aan, en je ontvangt binnen 36 uur twee offertes. Uiteraard zit je nog nergens aan vast, pas als jij aangeeft met een offerte akkoord te gaan, wordt de reservering gemaakt.
Er zijn verschillende modellen beschikbaar, dus eigenlijk altijd wel een auto die geschikt is voor jouw situatie:

Catergorie A

Hyundai Eon of i10 of vergelijkbaar model

Huurauto Curacao Hyundai i10 huurauto

Hyunday i10

Een prima compacte auto voor als je met max. 2 personen relaxed rond wil toeren op Curaçao. Van alle gemakken voorzien (airco + radio, 4 deurs) en toch goedkoop rijden. Perfect voor als je maar enkele dagen een huurauto wilt op Curaçao.
Categorie B

Hyundai Grand i10 of vergelijkbaar model

goedkoop auto huren op Curaçao via NaarCuracao.com

Hyundai Grand i10

Net iets groter dan het kleine broertje van Categorie A. Je zit net even ruimer, maar verder gewoon nog wel een budget-model huurauto. Heb je behoefte aan net even wat meer ruimte maar wil je toch compact rijden? Dit is hem!
Categorie C

Hyundai Accent of vergelijkbaar model

Auto huren Curaçao via NaarCuracao.com

Hyundai Accent

Net even iets meer auto voor je geld. Op de achterbank passen makkelijk 3 kinderen naast elkaar en je rijdt net weer even wat comfortabeler dan in de hierboven vermelde auto’s. Betaalbare family car, uiteraard in 4-deurs uitvoering.
Categorie D

Hyundai Tucson of vergelijkbaar model

Voordelige huurauto Curaçao via NaarCuracao.com

Hyundai Tucson

Voor als je sportief maar toch ook luxe wilt rond rijden op Curaçao. Uiteraard erg prettig als je op de soms wat minder goed onderhouden weggetjes van Curaçao rijdt. Volop ruimte, niet voor niets is dit type wagen het meest verkocht op Curaçao.
Categorie E

Hyundai Vera Cruz of vergelijkbaar model

Luxe auto huren Curaçao via NaarCuracao.com

Hyundai Vera Cruz

Als je écht luxe wit rondrijden op Curaçao dan is dit de huurauto voor jou. Op en top comfortabel. Lekkere hoge zit, dus goed uitzicht over de weg. Je kunt hier met 7 personen in zitten, dus ideaal als je met meer dan één gezin op vakantie bent.
Categorie F

Hyundai H1 of vergelijkbaar model

Goedkoop busje huren Curaçao via NaarCuracao.com

Hyundai H1

Kom je echt met een groepje naar Curaçao, huur dan gewoon deze luxe bus. Je kunt er met max. 12 personen in, dus zeer geschikt voor rondreis over het eiland. En natuurlijk ook van alle gemakken voorzien zoals airco.
Pick-up of Drop-off op vliegveld Hato

Het is voor de lokale car rentals op Curaçao verboden om op vliegveld Hato de huurauto af te leveren of weer in te nemen. Wil je toch je huurauto direct na aankomst oppikken of zo kort mogelijk voor vertrek inleveren, laat het even weten. Dan vinden we daar een passende oplossing voor.

Borg + Eigen Risico

AVM rekent standaard een borg van € 350,- per huurauto, voor de grotere auto’s wat meer (staat hierboven dan bij de auto vermeld). Bij Huurauto Curaçao is de borg € 500,-.
Bij beide car rentals is de borg ook gelijk het Eigen Risico. Bij Huurauto Curaçao is dat Eigen Risico af te kopen, bij AVM kan dat niet. Kosten voor afkopen Eigen Risico verschillen per type auto, je krijgt in de offerte dan ook twee prijzen van Huurauto Curaçao: een prijs zonder en een prijs met afkoop Eigen Risico.

Verzekering huurauto

Eén van de belangrijkste aspecten waar je naar moet kijken als je een auto huurt op Curaçao, is hoe de auto verzekerd is. Als je een aanrijding of andere schade krijgt, wil je natuurlijk niet te maken krijgen met allerlei extra kosten en een hoop rompslomp. Onze car rentals zijn daar ook heel duidelijk in: Automatisch zijn alle huurauto’s All-Risk verzekerd. Minder dan All-Risk verzekeren is gewoon niet mogelijk. Bij veel car rentals op Curaçao heeft de klant hier een keuze in (Standaard WA of flink bijbetalen voor All-Risk), maar wij vinden het wel net zo prettig om alleen de beste dekking aan te bieden.

Altijd All-Risk verzekering rondrijden

Als je schade rijdt, ben je je borg kwijt, that’s it. Geen verborgen extra kosten, geen langdurige vervelende nasleep. En lever je na afloop de huurauto zonder schade weer in, dan krijg je uiteraard je volledige borg terug en heb je dus niets extra betaald voor een verzekering waar je geen aanspraak op gemaakt hebt. Wel zo prettig!

Algemene Voorwaarden bij auto huren op Curaçao

Uiteraard hebben zowel AVM Car Rental als ook Huurauto-Curaçao algemene voorwaarden opgesteld waar je mee akkoord gaat als je een auto bij hen huurt. Op zich niets spannends, maar bekijk ze nog even om onduidelijkheid te voorkomen:
> AVM Car Rental algemene voorwaarden
> Huurauto-Curaçao algemene voorwaarden

Aandachtspunten bij autohuur op Curaçao

Waar moet je op letten als je op Curaçao een auto gaat huren? We zetten de tips even op een rijtje voor je:

 1. Absolute must: airco! Uiteraard kun je de raampjes tegen elkaar openzetten, maar de warme föhnwind op Curaçao brengt meestal geen verkoeling.
 2. Je zult op Curaçao niet veel kilometers maken. Binnen twee uur kun je een rondje om heel het eiland gereden hebben en de dagelijkse ritjes naar strand en horeca zijn vaak ook niet meer dan max. een kwartiertje rijden.
 3. Een navigatie-systeem als een TomTom (op Curaçao hebben ze de WaraWara) is eigenlijk niet nodig. Sowieso zul je al snel de weg kennen, en er zijn goede offline navigatie-apps voor op je smartphone (bv. MapFactor Navigator voor Android). Hier kun je dus geld op besparen.
 4. Autorijden op Curaçao is redelijk relaxed. Er zijn een paar verkeers(gedrags)regels net even anders dan je in Nederland gewend bent, maar je zult je snel aanpassen. Go with the (easy) flow! Lees hier meer over autorijden op Curaçao.
 5. Op Curaçao zul je zelden een auto met handgeschakelde versnellingsbak zien. Vrijwel alle auto’s hebben een automatische versnellingsbak. Hierdoor is het in de meeste gevallen goedkoper om een huurauto met automaat te huren.
 6. De benzine is goedkoop en -zoals al gemeld- je zult waarschijnlijk niet heel veel kilometers rijden. Een zuinige auto zal je niet veel winst opleveren als die duurder is om te huren dan een minder zuinige auto.

6 redenen om een auto te huren op Curaçao

Als je een vakantie geboekt hebt, is het altijd een vraag die vroeg of laat bij je opkomt: “Moeten we nog een auto huren?” => JA! is dan ons advies. Als je echt volop van Curaçao wilt genieten, kun je niet zonder huurauto.

 1. Om te beginnen de langgerekte kuststrook van Curaçao: de meeste toeristische adresjes (strand, horeca, accommodaties) liggen verspreid langs de kust van Willemstad. Van oost naar west is dat toch al snel 20 minuten tot een half uur met de auto (als het verkeer mee zit), dus dat loop je niet zomaar even.
 2. Bij gemiddeld 30 graden wil je niet meer lopen dan nodig.
 3. Ook al zit je midden in een toeristisch gebied (bv. Jan Thiel of Punda/Pietermaai), je hebt maar een beperkt aanbod van beach bars, restaurants en terrasjes op loopafstand. Wil je niet elke keer op dezelfde plek zitten, dan moet je verder weg.
 4. Als je naar toeristische toppers buiten Willemstad wilt (bv. de baaitjes, Christoffelberg, Shete Boka, eten bij Jaanchies, etc.) dan kom je er alleen met een auto.
 5. Openbaar vervoer (grote en kleine busjes) zijn erg onbetrouwbaar qua route en rijtijden. Taxi’s zijn erg prijzig.
 6. Helaas kan het ook op Curaçao gebeuren dat toeristen op straat overvallen worden als ze ’s avonds in het donker per ongeluk de verkeerde wijk inlopen. Dan kun je maar beter veilig in je huurauto zitten.
Huurauto aanvragen >>

Geeft deze pagina de info die je zocht?

Wat vind je van deze pagina? Zou je het aantal sterren kunnen aanklikken dat jouw mening weergeeft? Als je nog opmerkingen of vragen hebt kun je onderaan deze pagina een reactie achter laten.