Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
NaarCuracao.com / Auto huren op Curaçao

Auto huren op Curaçao

auto huren curao

In het kort

 • Waarom een auto huren op Curaçao
 • Verzekering – Borg – Jonge bestuurders
 • Huren zonder creditcard mogelijk
 • Waar op letten bij autohuur op Curaçao
Huurauto aanvragen
Als je op Curaçao meer wilt zien dan alleen je accommodatie en het strandje vlakbij, dan móet je een auto huren op Curaçao.

Auto huren op Curaçao

Op Curaçao kun je voordelig een auto huren. Dat zorgt er ook voor dat er veel toeristen een auto huren tijdens hun vakantie op Curaçao. Wij helpen je graag om je auto te huren bij een autoverhuurbedrijf waar je zonder zorgen je huurauto kunt reserveren.

De beste lokale autoverhuur op Curaçao

Bij NaarCuracao.com krijgen we veel vragen voor een betrouwbare lokale autoverhuur op Curaçao. We hebben een lokale car rental op Curaçao geselecteerd die wij graag willen aanbevelen om een auto te huren:

Voordeliger dan de grote internationale car rentals

Top service met een persoonlijk tintje (Nederlands gesproken)

Heldere algemene voorwaarden zonder addertjes

Onbeperkt kilometers en goed onderhouden auto's

Keurig verzekerd, 24/7 pechhulp en huren zonder creditcard mogelijk

Voor bestuurders vanaf 18 jaar

Binnen 1 minuut de beste deal

Laat je gegevens achter en geef aan wanneer je welke auto wilt huren. Dat is alles wat je hoeft te doen om een offerte te krijgen voor een mooie deal. Een keurige auto met prima service voor een fair tarief.

Huurauto aanvragen

Huurauto op Curaçao – Compact

goedkope huurauto curacao kia picanto de vos car rental

Kia Picanto, Hyundai i10 of vergelijkbaar model
Een prima budget auto voor als je met max. 2 personen (of een jong gezin) wilt rijden op Curaçao. Van alle gemakken voorzien en toch een goedkope huurauto op Curaçao. Perfect voor als je een auto tot je beschikking wilt hebben voor korte ritjes en verder weinig zult rijden.

Handgeschakeld of Automaat

4 zitplaatsen + 1 koffer

Al vanaf NAF 65 (€ 34) per dag

Beschikbaarheid huurauto Compact

Huurauto op Curaçao – Sedan

ruime huurauto curacao car rental

Hyundai Accent of vergelijkbaar model
Net even iets meer auto voor je geld. Op de achterbank passen makkelijk 3 kinderen naast elkaar en je rijdt net weer even wat comfortabeler dan in een Compact model. Betaalbare family car, uiteraard in 4-deurs uitvoering.

Automaat

4 à 5 zitplaatsen + 4 koffers

Al vanaf NAF 85 (€ 44) per dag

Beschikbaarheid huurauto Sedan

Huurauto op Curaçao – SUV

suv huren curacao

Hyundai Tucson of vergelijkbaar model
Voor als je sportief maar toch ook luxe wilt rijden op Curaçao. Uiteraard extra prettig als je op de soms wat minder goed onderhouden wegen van Curaçao rijdt. Volop ruimte, niet voor niets is dit type wagen het meest verkocht aan de inwoners van Curaçao.

Automaat

5 zitplaatsen + 5 koffers

Al vanaf NAF 125 (€ 65) per dag

Beschikbaarheid huurauto SUV

Transfer vliegveld Hato

Het is voor de lokale car rentals op Curaçao bij wet verboden om op vliegveld Hato de huurauto af te leveren of weer in te nemen. Voor een transfer van vliegveld Hato naar je accommodatie (of juist van je accommodatie naar het vliegveld voor je terugvlucht) adviseren wij Natasja Gibbs/Dushi Taxi.
Natasja is betrouwbaar en klantvriendelijk. Met haar mooie, ruime bus (met airco en wifi!) brengt ze je veilig en snel naar je accommodatie. Per wijk hanteert Dushi Taxi een vooraf vastgestelde prijs, dus daar kan ook geen onduidelijkheid over zijn.

Dushi Taxi: meer info & reserveren

Huurauto op vliegveld Hato

Wil je op vliegveld Hato echt dírect je huurauto ophalen, dan kun je alleen terecht bij de grote car rentals. Alleen zij mogen hun huurauto’s afleveren op het terrein van het vliegveld. Hiervoor kun je je huurauto regelen via EasyTerra. Dat is een vergelijkingssite voor car rentals, waar internationale autoverhuurbedrijven hun beste deals aanbieden. Kost niets extra ten opzichte van direct bij de car rental boeken, maar je hebt wel in één oogopslag alles bij elkaar staan. Handig!

Naar Easy Terra

Jonge bestuurders

Bij de grote internationale car rentals is het niet mogelijk om als jonge bestuurder (jonger dan 23 jr.) een auto te huren. De lokale autoverhuur waar wij mee samenwerken snapt dat ook de jongere toerist op Curaçao niet zonder auto kan. Vandaar dat zij het wel mogelijk maken voor de jonge bestuurders om een auto te huren. Je hebt hierbij wel een iets verhoogde borg, maar die krijg je uiteraard weer volledig retour als je de auto na afloop schadevrij inlevert.

Verzekering huurauto

Eén van de belangrijkste aspecten waar je naar moet kijken als je een auto huurt op Curaçao, is hoe de auto verzekerd is. Als je een aanrijding of andere schade krijgt, wil je natuurlijk niet te maken krijgen met allerlei extra kosten en een hoop rompslomp. Vandaar dat wij daar heel duidelijk in zijn: elke auto die via NaarCuracao.com verhuurd wordt is altijd goed verzekerd. Standaard huur je de auto WA verzekerd, en wil je nog meer zekerheid dan kun je voor slechts NAF 15 per dag extra de auto All-Risk verzekeren.

Borg/Eigen Risico bij je huurauto

Waar je ook nog wel rekening mee moet houden bij autohuur, is de borg. Die bedraagt voor de kleinere auto’s al minimaal € 350,- en loopt op tot € 750,- voor grotere auto’s. De borg is de zekerheid voor de autoverhuur dat je de auto weer netjes terugbrengt na afloop van de huur. Daarnaast is het ook je Eigen Risico: als je schade rijdt, ben je (een deel van) de borg kwijt. Maar dat zijn de uitzonderlijke gevallen. Het verkeer op Curaçao is veel relaxter dan in Nederland, dus de kans dat je schade rijdt is ook veel kleiner. En brengt je de huurauto zonder schade terug, dan krijg je uiteraard ook de borg/Eigen Risico volledig terug.

Tip: Betaal borg met creditcard

Een tip die we je graag meegeven voor het betalen van de borg bij je huurauto: als het mogelijk is, betaal de borg dan met je creditcard. Dan betaal je namelijk niet werkelijk, er wordt alleen een reservering gemaakt op je creditcard voor het bedrag van de borg. Daarmee wordt dus de borg niet werkelijk met je afgerekend. Als je na afloop de auto weer schadevrij inlevert, dan laat de car rental de reservering vervallen en hoeft er dus ook niet terugbetaald te worden. Veel minder gedoe en niet onbelangrijk: de borg heeft geen impact op je vakantiebudget.
Vraag een creditcard aan

Selectiecriteria lokale autoverhuur

Het lokale autoverhuurbedrijf waar we mee samenwerken is niet zomaar gekozen. Ze voldoen aan een aantal criteria die wij belangrijk vinden bij autohuur:

Auto's zijn tiptop in orde: keurig onderhouden, netjes schoongemaakt en geen ongemakken.

24x7 pechhulp beschikbaar

Standaard goed verzekerd

Tweede bestuurder gratis meeverzekerd (vooraf wel even aangeven).

Onbeperkt kilometers, zonder extra kosten.

Betalen met creditcard is mogelijk, maar niet verplicht.

Nederlandssprekende bedrijfsvoering

Gratis afleveren (en ophalen) huurauto bij de accommodatie binnen Willemstad

Heldere voorwaarden zonder ``kleine lettertjes``

Algemene Voorwaarden bij auto huren op Curaçao

Uiteraard heeft ook De Vos Autoverhuur Curaçao bepaalde voorwaarden opgesteld. Op zich niets spannends, maar bekijk ze nog even om onduidelijkheid te voorkomen:
De Vos Autoverhuur Curaçao

Aandachtspunten bij autohuur op Curaçao

Waar moet je op letten als je op Curaçao een auto gaat huren? We zetten de tips even op een rijtje voor je:

 1. Absolute must: airco! Uiteraard kun je de raampjes tegen elkaar openzetten, maar de warme föhnwind op Curaçao brengt meestal geen verkoeling.
 2. Je zult op Curaçao niet veel kilometers maken. Binnen twee uur kun je een rondje om heel het eiland gereden hebben en de dagelijkse ritjes naar strand en horeca zijn vaak ook niet meer dan max. een kwartiertje rijden.
 3. Een navigatie-systeem als een TomTom (op Curaçao hebben ze de WaraWara) is eigenlijk niet nodig. Sowieso zul je al snel de weg kennen, en er zijn goede offline navigatie-apps voor op je smartphone (bv. MapFactor Navigator voor Android). Hier kun je dus geld op besparen.
 4. Autorijden op Curaçao is redelijk relaxed. Er zijn een paar verkeers(gedrags)regels net even anders dan je in Nederland gewend bent, maar je zult je snel aanpassen. Go with the (easy) flow! Lees hier meer over autorijden op Curaçao.
 5. Op Curaçao zul je zelden een auto met handgeschakelde versnellingsbak zien. Vrijwel alle auto’s hebben een automatische versnellingsbak. Hierdoor is het in de meeste gevallen goedkoper om een huurauto met automaat te huren.
 6. De benzine is goedkoop en -zoals al gemeld- je zult waarschijnlijk niet heel veel kilometers rijden. Een zuinige auto zal je niet veel winst opleveren als die duurder is om te huren dan een minder zuinige auto.

6 redenen om een auto te huren op Curaçao

Als je een vakantie geboekt hebt, is het altijd een vraag die vroeg of laat bij je opkomt: “Moeten we nog een auto huren?” => JA! is dan ons advies. Als je echt volop van Curaçao wilt genieten, kun je niet zonder huurauto.

 1. Om te beginnen de langgerekte kuststrook van Curaçao: de meeste toeristische adresjes (strand, horeca, accommodaties) liggen verspreid langs de kust van Willemstad. Van oost naar west is dat toch al snel 20 minuten tot een half uur met de auto (als het verkeer mee zit), dus dat loop je niet zomaar even.
 2. Bij gemiddeld 30 graden wil je niet meer lopen dan nodig.
 3. Ook al zit je midden in een toeristisch gebied (bv. Jan Thiel of Punda/Pietermaai), je hebt maar een beperkt aanbod van beach bars, restaurants en terrasjes op loopafstand. Wil je niet elke keer op dezelfde plek zitten, dan moet je verder weg.
 4. Als je naar toeristische toppers buiten Willemstad wilt (bv. de baaitjes, Christoffelberg, Shete Boka, eten bij Jaanchies, etc.) dan kom je er alleen met een auto.
 5. Openbaar vervoer (grote en kleine busjes) zijn erg onbetrouwbaar qua route en rijtijden. Taxi’s zijn erg prijzig.
 6. Helaas kan het ook op Curaçao gebeuren dat toeristen op straat overvallen worden als ze ’s avonds in het donker per ongeluk de verkeerde wijk inlopen. Dan kun je maar beter veilig in je huurauto zitten.
Huurauto reserveren