Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
NaarCuracao.com / Auto huren op Curaçao

Auto huren op Curaçao

auto huren curao
Als je op Curaçao meer wilt zien dan alleen je accommodatie en het strandje vlakbij, dan móet je een auto huren op Curaçao.

Auto huren op Curaçao

Op Curaçao kun je voordelig een auto huren. Dat zorgt er ook voor dat er veel toeristen een auto huren tijdens hun vakantie op Curaçao. Wij helpen je graag om je auto te huren bij een autoverhuurbedrijf waar je zonder zorgen je huurauto kunt reserveren.

De beste lokale autoverhuur op Curaçao

Bij NaarCuracao.com krijgen we veel vragen voor een betrouwbare lokale autoverhuur op Curaçao. We hebben een lokale car rental op Curaçao geselecteerd die wij graag willen aanbevelen om een auto te huren:

Voordeliger dan de grote internationale car rentals

Top service met een persoonlijk tintje

Heldere algemene voorwaarden zonder addertjes

Onbeperkt kilometers en goed onderhouden auto's

All-Risk verzekerd, 24/7 pechhulp en gratis aflevering bij je accommodatie*

*: Aflevering alleen gratis bij accommodaties in Willemstad. Daarbuiten kan een toeslag berekend worden. Afleveren op het vliegveld is helaas door officiële regelgeving niet toegestaan.

Binnen één minuut heb je de beste deal

Geef aan wanneer je een huurauto wilt en je ziet direct welke modellen beschikbaar zijn en wat de tarieven zijn. Direct via de website reserveren, zonder direct het hele bedrag te moeten betalen.

Huurauto aanvragen
auto huren curacao huurauto

Huurauto Budget

Hyundai Eon of i10 of vergelijkbaar model

Een prima budget auto voor als je met max. 2 personen wil rijden op Curaçao. Van alle gemakken voorzien en toch voordelig rijden. Perfect voor als je een auto tot je beschikking wilt hebben voor korte ritjes en verder weinig zult rijden.

Type Budget

4 zitplaatsen + 1 koffer

Al vanaf € 30,- per dag

Beschikbaarheid huurauto Budget
goedkoop auto huren curacao huurauto

Huurauto Compact+

Hyundai Grand i10 of vergelijkbaar model

Net iets groter dan het kleine broertje van Categorie A. Je zit net even ruimer, maar verder gewoon nog wel een budget-model huurauto. Heb je behoefte aan net even wat meer ruimte maar wil je toch compact rijden? Dit is hem!

Type Compact+

4 zitplaatsen + 1 koffer

Al vanaf € 35,- per dag

Beschikbaarheid huurauto Compact+
Auto huren curacao gezin huurauto

Huurauto Sedan

Hyundai Accent of vergelijkbaar model

Net even iets meer auto voor je geld. Op de achterbank passen makkelijk 3 kinderen naast elkaar en je rijdt net weer even wat comfortabeler dan in de hierboven vermelde auto’s. Betaalbare family car, uiteraard in 4-deurs uitvoering.

Type sedan

4 à 5 zitplaatsen + 4 koffers

Al vanaf € 40,- per dag

Beschikbaarheid huurauto sedan

Huurauto SUV

Hyundai Tucson of vergelijkbaar model

Voor als je sportief maar toch ook luxe wilt rond rijden op Curaçao. Uiteraard erg prettig als je op de soms wat minder goed onderhouden weggetjes van Curaçao rijdt. Volop ruimte, niet voor niets is dit type wagen het meest verkocht op Curaçao.

Type SUV

5 zitplaatsen + 5 koffers

Al vanaf € 55,- per dag

Beschikbaarheid huurauto SUV

Transfer vliegveld Hato

Het is voor de lokale car rentals op Curaçao bij wet verboden om op vliegveld Hato de huurauto af te leveren of weer in te nemen. Voor een transfer van vliegveld Hato naar je accommodatie (of juist van je accommodatie naar het vliegveld voor je terugvlucht) adviseren wij Natasja Gibbs/Dushi Taxi.
Natasja is betrouwbaar en klantvriendelijk. Met haar mooie, ruime bus (met airco en wifi!) brengt ze je veilig en snel naar je accommodatie. Per wijk hanteert Dushi Taxi een vooraf vastgestelde prijs, dus daar kan ook geen onduidelijkheid over zijn.

Dushi Taxi: meer info & reserveren

Huurauto op vliegveld Hato

Wil je op vliegveld Hato echt dírect je huurauto ophalen, dan kun je alleen terecht bij de grote car rentals. Alleen zij mogen hun huurauto’s afleveren op het terrein van het vliegveld. Hiervoor kun je je huurauto regelen via EasyTerra. Dat is een vergelijkingssite voor car rentals, waar internationale autoverhuurbedrijven hun beste deals aanbieden. Kost niets extra ten opzichte van direct bij de car rental boeken, maar je hebt wel in één oogopslag alles bij elkaar staan. Handig!

Naar Easy Terra

Jonge bestuurders

Bij de grote internationale car rentals is het niet mogelijk om als jonge bestuurder (jonger dan 23 jr.) een auto te huren. De lokale autoverhuur waar wij mee samenwerken snapt dat ook de jongere toerist op Curaçao niet zonder auto kan. Vandaar dat zij het wel mogelijk maken voor de jonge bestuurders om een auto te huren. Je hebt hierbij wel een iets verhoogde borg, maar die krijg je uiteraard weer volledig retour als je de auto na afloop schadevrij inlevert.

Verzekering huurauto

Eén van de belangrijkste aspecten waar je naar moet kijken als je een auto huurt op Curaçao, is hoe de auto verzekerd is. Als je een aanrijding of andere schade krijgt, wil je natuurlijk niet te maken krijgen met allerlei extra kosten en een hoop rompslomp. Vandaar dat wij daar heel duidelijk in zijn: elke auto die via NaarCuracao.com verhuurd wordt is altijd All-Risk verzekerd. Minder dan All-Risk verzekeren is gewoon niet mogelijk. Bij veel car rentals op Curaçao heeft de klant hier een keuze in (Standaard WA of flink bijbetalen voor All-Risk), maar wij vinden het wel zo prettig en duidelijk om alleen de beste dekking aan te bieden.

Borg/Eigen Risico bij je huurauto

Waar je ook nog wel rekening mee moet houden bij autohuur, is de borg. Die bedraagt voor de kleinere auto’s al minimaal € 350,- en loopt op tot € 750,- voor grotere auto’s. De borg is de zekerheid voor de autoverhuur dat je de auto weer netjes terugbrengt na afloop van de huur. Daarnaast is het ook je Eigen Risico: als je schade rijdt, ben je (een deel van) de borg kwijt. Maar dat zijn de uitzonderlijke gevallen. Het verkeer op Curaçao is veel relaxter dan in Nederland, dus de kans dat je schade rijdt is ook veel kleiner. En brengt je de huurauto zonder schade terug, dan krijg je uiteraard ook de borg/Eigen Risico volledig terug.

Tip: Betaal borg met creditcard

Een tip die we je graag meegeven voor het betalen van de borg bij je huurauto: als het mogelijk is, betaal de borg dan met je creditcard. Dan betaal je namelijk niet werkelijk, er wordt alleen een reservering gemaakt op je creditcard voor het bedrag van de borg. Daarmee wordt dus de borg niet werkelijk met je afgerekend. Als je na afloop de auto weer schadevrij inlevert, dan laat de car rental de reservering vervallen en hoeft er dus ook niet terugbetaald te worden. Veel minder gedoe en niet onbelangrijk: de borg heeft geen impact op je vakantiebudget.
> Creditcard aanvragen

Selectiecriteria lokale autoverhuur

Het lokale autoverhuurbedrijf waar we mee samenwerken is niet zomaar gekozen. Ze voldoen aan een aantal criteria die wij belangrijk vinden bij autohuur:

Auto's zijn tiptop in orde: keurig onderhouden, netjes schoongemaakt en geen ongemakken.

24x7 pechhulp beschikbaar

Standaard All-Risk verzekerd

Tweede bestuurder gratis meeverzekerd (vooraf wel even aangeven).

Onbeperkt kilometers, zonder extra kosten.

Betalen met creditcard is mogelijk, maar niet verplicht.

Nederlandssprekende bedrijfsvoering

Gratis afleveren (en ophalen) huurauto bij de accommodatie binnen Willemstad

Heldere voorwaarden zonder ``kleine lettertjes``

Algemene Voorwaarden bij auto huren op Curaçao

Uiteraard heeft ook Huurauto-Curaçao algemene voorwaarden opgesteld waar je mee akkoord gaat als je een auto bij hen huurt. Op zich niets spannends, maar bekijk ze nog even om onduidelijkheid te voorkomen:
> Huurauto-Curacao algemene voorwaarden

Aandachtspunten bij autohuur op Curaçao

Waar moet je op letten als je op Curaçao een auto gaat huren? We zetten de tips even op een rijtje voor je:

 1. Absolute must: airco! Uiteraard kun je de raampjes tegen elkaar openzetten, maar de warme föhnwind op Curaçao brengt meestal geen verkoeling.
 2. Je zult op Curaçao niet veel kilometers maken. Binnen twee uur kun je een rondje om heel het eiland gereden hebben en de dagelijkse ritjes naar strand en horeca zijn vaak ook niet meer dan max. een kwartiertje rijden.
 3. Een navigatie-systeem als een TomTom (op Curaçao hebben ze de WaraWara) is eigenlijk niet nodig. Sowieso zul je al snel de weg kennen, en er zijn goede offline navigatie-apps voor op je smartphone (bv. MapFactor Navigator voor Android). Hier kun je dus geld op besparen.
 4. Autorijden op Curaçao is redelijk relaxed. Er zijn een paar verkeers(gedrags)regels net even anders dan je in Nederland gewend bent, maar je zult je snel aanpassen. Go with the (easy) flow! Lees hier meer over autorijden op Curaçao.
 5. Op Curaçao zul je zelden een auto met handgeschakelde versnellingsbak zien. Vrijwel alle auto’s hebben een automatische versnellingsbak. Hierdoor is het in de meeste gevallen goedkoper om een huurauto met automaat te huren.
 6. De benzine is goedkoop en -zoals al gemeld- je zult waarschijnlijk niet heel veel kilometers rijden. Een zuinige auto zal je niet veel winst opleveren als die duurder is om te huren dan een minder zuinige auto.

6 redenen om een auto te huren op Curaçao

Als je een vakantie geboekt hebt, is het altijd een vraag die vroeg of laat bij je opkomt: “Moeten we nog een auto huren?” => JA! is dan ons advies. Als je echt volop van Curaçao wilt genieten, kun je niet zonder huurauto.

 1. Om te beginnen de langgerekte kuststrook van Curaçao: de meeste toeristische adresjes (strand, horeca, accommodaties) liggen verspreid langs de kust van Willemstad. Van oost naar west is dat toch al snel 20 minuten tot een half uur met de auto (als het verkeer mee zit), dus dat loop je niet zomaar even.
 2. Bij gemiddeld 30 graden wil je niet meer lopen dan nodig.
 3. Ook al zit je midden in een toeristisch gebied (bv. Jan Thiel of Punda/Pietermaai), je hebt maar een beperkt aanbod van beach bars, restaurants en terrasjes op loopafstand. Wil je niet elke keer op dezelfde plek zitten, dan moet je verder weg.
 4. Als je naar toeristische toppers buiten Willemstad wilt (bv. de baaitjes, Christoffelberg, Shete Boka, eten bij Jaanchies, etc.) dan kom je er alleen met een auto.
 5. Openbaar vervoer (grote en kleine busjes) zijn erg onbetrouwbaar qua route en rijtijden. Taxi’s zijn erg prijzig.
 6. Helaas kan het ook op Curaçao gebeuren dat toeristen op straat overvallen worden als ze ’s avonds in het donker per ongeluk de verkeerde wijk inlopen. Dan kun je maar beter veilig in je huurauto zitten.
Huurauto reserveren