local food walk curacao otrobanda

Local Food Walk

De Curacaose keuken kent een rijke historie met invloeden van over de hele wereld. Veel gerechten worden nog volgens eeuwenoud familierecept gemaakt. En terecht, het is smullen! Ontdek de authentiek culinair Curacao tijdens de Local Food Walk.

Elke dinsdag en donderdag, 15:00

Walking Tour met 3 culinaire verrassingen

Door de mooie wijk Otrobanda

Authentieke Curaçaose keuken

Nu alleen aanbetaling, de rest betaal je pas bij het inchecken

Hoe ziet de Local Food Walk er uit

Om 15:00 verzamelt de groep (minimaal 4, maximaal 10 personen) zich op het Brionplein, het bekende plein van Otrabanda tegenover de Handelskade. De Local Food Walk brengt je door authentiek Otrabanda, door de historische straatjes waar gecertificeerd stadsgids Jacqueline ook van alles over kan vertellen.

Mamita’s

Tijdens de Local Food Walk zul je 3 tastings doen; 3x zul je genieten van echt lokale gerechten, vaak gemaakt volgens eeuwenoud (familie-)recept. Deze verwennerij zal gemaakt en geserveerd worden door de Mamita’s, de dames uit de wijk die er trots op zijn om hun culinaire cultuur te presenteren. Om je een beeld te geven: de Mamita’s beginnen 1 tot 2 dagen voorafgaand aan de Local Food Walk al met de voorbereidingen.

3 Tastings

De 3 tastings zijn stuk voor stuk uniek en terwijl jij van het lekkere eten geniet zal gids Jacqueline je wat vertellen over de historie van het gerecht en de Curaçaose keuken. Elke Local Food Walk is weer anders: per keer kiezen de Mamita’s de gerechten die passen bij het seizoen en wat er beschikbaar is aan natuurlijke ingrediënten.

natuurlijke ingredienten local food walk curacao 650x402 1

Er kan van alles voorbij komen: kip en vis kom je veel tegen in de Curaçaose keuken, maar een heerlijke soep, een goed stukje vlees of een vegetarisch gerecht zal zeker ook regelmatig geserveerd worden. En uiteraard kun je bepaalde dieet-wensen doorgeven, daar wordt dan gewoon rekening mee gehouden.

Bij de mensen thuis

Je kunt hiervan genieten in gepaste sfeer. Niet in een fancy restaurant dat tiptop is gestyled voor toeristen, maar de Mamita’s dekken jouw tafel gewoon gezellig op een mooie plek in de wijk. Onder die ene mooie boom, of bij een Mamita in de tuin. Hiermee wordt het ook echt een mooie, unieke en authentieke ervaring van de Curaçaose keuken. En ook goed om te weten: de Mamita’s werken milieubewust. Er zal geen gebruik worden gemaakt van wegwerp-plastic.

Tegen 18:00 eindigt de Local Food Walk in Kura Hulanda. Geen zorgen, na de Local Food Walk is het echt niet meer nodig om nog ergens te gaan dineren, je zult met een volle buik lekker kunnen gaan nagenieten van een mooie en unieke ervaring.

Wie is Jacqueline

Jacqueline Presentacion is één van de weinige gecertificeerde professionele gidsen op Curacao. Met haar vrolijke, energieke en vriendelijke karakter is ze altijd welkom in de wijken en zorgt ze voor een glimlach bij de bewoners. In haar kenmerkende outfit brengt Jacqueline je op de mooiste plekjes in de wijk. Mede door haar goede kennis van de historie wordt Jacqueline ook steeds meer gevraagd door officiële instanties op Curacao om tours te doen. Kortom: Jacqueline is een expert die vol trots jou meeneemt door “haar” Curacao!

jacqueline dundu tours curacao

Tarief

De Local Food Walk doe je al voor € 64 p.p. Daarvoor krijg je:
– een tour van 3 uur door het mooie Otrobanda
– 3 tastings, bij de lokale bevolking in huiselijke sfeer
– incl. water en local juice
Bij reservering een aanbetaling van € 6,00 p.p.; het restant betaal je ter plekke bij Jacqueline.

Wanneer & waar

De Local Food Walk wordt standaard op dinsdag en donderdag gehouden, van 15:00 tot 18:00 (ongeveer). Bij interesse van minimaal 4 personen voor een andere dag dan is dat ook mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat de Mamita’s 2 dagen nodig hebben om al dat lekkers voor te bereiden.

De Local Food Walk brengt je door Otrabanda, één van de 4 stadsdelen van Willemstad. De Local Food Walk begint op het Brionplein.

Waarom met NaarCuracao.com?

Bij reservering alleen aanbetaling

NaarCuracao is de enige reseller van deze unieke tour

Beste klantenservice, ook buiten kantoortijden

Local Food Walk

Local Food Walk

 • DD dash MM dash JJJJ
  De Local Food Walk is elke dinsdag en donderdag om 15:00
 • € 0,00

2 reviews op “Local Food Walk”

Dit vinden anderen

Zie hier hoe deze excursie door anderen beoordeeld wordt. Heb jij de excursie ook gedaan, dan hopen we dat je een review wilt achterlaten. Geef je geen 5 sterren? Dat mag uiteraard, maar geef dan aan op welk vlak we kunnen verbeteren. Weet je geen verbeterpunten, dan zijn we blij met je 5 sterren-beoordeling.

4.8 / 5
sterren
algehele ervaring ;
bestemming/locatie ;
catering/verzorging ;
In verhouding tot de prijs ;
 1. Arjan
  25 november 2022 at 00:52

  We hebben vandaag deze wandeling gedaan.
  Met veel enthousiasme heeft de gids ons rondgeleid door het prachtige Otrabanda.

  De wijk is zich aan het ontwikkelen tot een parel en alles wat we te eten kregen was echt lokaal en heel smaakvol. Echt een ervaring en 100% een aanrader.

  algehele ervaring ;
  bestemming/locatie ;
  catering/verzorging ;
  In verhouding tot de prijs ;
 2. Eefke Panis
  23 juni 2021 at 16:37

  Gisteren hebben we deelgenomen aan deze Local Food Walk en het was echt heel tof!
  Jacqueline is een fijn mens, lekker open en ze kon onze groep goed lezen en haar info daar op aanpassen.

  We wonen hier nu 1,5 jaar en we zijn toch nog verrast door het heerlijke eten. Lekkerder dan in de meeste authentieke restaurants.

  Meestal ben ik niet zo goed in dit soort tours, omdat het teveel info is en te strak gepland. Dat was nu niet. Het was relaxt, we konden alle vragen stellen en het duurde toch allemaal niet te lang.

  Zeker een aanrader op ons fijne eilandje!

  algehele ervaring ;
  bestemming/locatie ;
  catering/verzorging ;
  In verhouding tot de prijs ;

Schrijf een review

algehele ervaring
bestemming/locatie
catering/verzorging
In verhouding tot de prijs

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *