Boutique Hotel Curacao - Wynwood

Wat is een Boutique Hotel

Op Curacao vind je volop accommodaties die zich Boutique Hotel noemen. Maar wat is nou eigenlijk een Boutique Hotel en wat zijn de mooiste Boutique Hotels van Curacao?

Boutique Hotel op Curacao

Een boutique hotel is een wat kleiner hotel met intieme sfeer. Een boutique hotel is dan ook nooit onderdeel van een grotere hotelketen, het zijn meestal hotels die gerund worden door een relatief klein team van medewerkers. Je gaat naar een boutique hotel voor de persoonlijke aandacht en informele sfeer. Vaak is het Boutique Hotel gevestigd rond een binnentuin/-plein, waar meestal ook het zwembad op je ligt te wachten. In alle rust kun je je afsluiten voor de hectiek van buiten het hotel, maar wel voorzien van luxe & comfort.

Kenmerken van een Boutique Hotel

  • Kleinschalig opgezet
  • Intieme sfeer & comfortabel
  • Trendy inrichting
  • Persoonlijke service
  • Elke kamer is weer anders
  • Kleurrijke authentieke panden
  • Stijlvol & luxe

Boutique Hotels – onze tips

Landhuis Bona Vista

Mahaai
Bij Landhuis Bona Vista verblijf je in een landhuis van ruim 200 jaar oud. Volledig opgeknapt voor een totaal ontspannen vakantie en voorzien van alle comfort.

Wynwood

Pietermaai
Wynwood is één van de nieuwste en ook de modernste Boutique Hotels op Curacao. Intieme sfeer met technische snufjes. Kleurrijk en midden in levendig Pietermaai.

Bayside Boutique

Blue Bay
Bayside Boutique Hotel ligt op het mooie Blue Bay Beach Resort. Op 100 mtr. lopen van het strand heb je hier een ideale accommodatie voor een topvakantie.

Scuba Lodge

Pietermaai
Scuba Lodge is het oudste duikhotel van Curacao. Ooit begonnen met één historisch Curacaos pand, ondertussen uitgegroeid tot het bekendste Boutique Hotel van Curacao.

Villa Tokara

Pietermaai
Villa Tokara is een kleinschalig Boutique Hotel in een schitterend historisch pand met grootse uitstraling. Slechts 5 kamers, dus persoonlijke aandacht gegarandeerd.

St. Tropez

Pietermaai
Saint Tropez is een stijlvol en trendy boutique hotel. Waar de meeste boutique hotels kleurrijk zijn, valt Saint Tropez op door een strakke wit/zwart inrichting.

Kura Botanica

Otrobanda
Kura Botanica is nieuw en gelegen op het prachtige historische terrein van Kura Hulanda, midden in de stad maar toch een oase aan rust. Adult Only met top service.

’t Klooster

Pietermaai
Boutique Hotel ’t Klooster dankt de naam aan de voormalige bestemming en het unieke pand. Leuke horeca in directe omgeving en op loopafstand van het centrum.

Pietermaai Boutique

Pietermaai
Pietermaai Boutique ligt echt hartje centrum van Pietermaai. Wil je midden tussen kleurrijke bars, top restaurants en bruisend nachtleven, dan is dit jouw hotel.

BijBlauw

Pietermaai
Bekend op Curacao door het restaurant, maar ook een heerlijk boutique hotel. Zoals ze zichzelf presenteren: “A home away from home” met luxe en sfeervolle kamers.

Bario Hotel

Otrobanda
Bario betekent ‘wijk’ en inderdaad ligt Bario Hotel midden in de authentieke wijk Otrobanda. Het hotel heeft van de wijk weer een trendy plek gemaakt.

Boho Bohemian

Pietermaai
Kleurrijk, artistiek, charmant: BOHO Bohemian Boutique Hotel heeft het. De unieke kamers zijn comfortabel en niet voor niets kun je deze locatie ook boeken voor photoshoots.

Voor wie is een Boutique Hotel

Boutique Hotels zijn meer geschikt voor stelletjes die op zoek zijn naar een sfeervolle en rustige ’thuisbasis’ voorzien van alle comfort.
Omdat Boutique Hotels doorgaans minder faciliteiten hebben (denk aan: geen groot zwembad met glijbanen, geen keuze uit 3 bars en 4 restaurants, geen animatie-team, etc.) zijn Boutique Hotels wat minder geschikt voor gezinnen met kinderen. Sommige Boutique Hotels dragen dit ook uit door zich neer te zetten als Adult Only-accommodatie.
Een Boutique Hotel ga je vooral heen voor de sfeer. De meeste dagen van je vakantie wil je er op uit om Curaçao te ontdekken, maar daarna is het prettig en comfortabel ’thuiskomen’ in een oase van rust die een Boutique Hotel altijd uitstraalt.

Unieke accommodatie

Het leuke van een Boutique Hotel is dat eigenlijk elke kamer weer anders is. Waar je bij de grote hotelketens in elk hotel vrijwel altijd dezelfde kamers zult zien, zijn bij een Boutique Hotel de kamers nooit gelijk aan elkaar. Wel qua grootte, comfort, indeling, etc., maar de inrichting en stijl is elke keer weer anders. Vaak zullen de kamers ook een naam hebben in plaats van een kamernummer, waarbij de naam vaak een verwijzing is naar een bepaald thema dat je in de kamer zult aantreffen.

Kleurig & trendy

Nog een mooi kenmerk van de Boutique Hotels op Curaçao is dat ze vaak de vrolijke Curaçaose kleuren gebruiken om een sfeervolle accommodatie neer te zetten. Roze, oranje, geel, blauw of groen: je komt alle kleurtjes tegen. Extra leuk aspect van Boutique Hotels op Curacao is dat ze vaak gevestigd zijn in mooie historische panden, de eeuwenoude herenhuizen die weer helemaal zijn opgeknapt om te voldoen aan de comfort-eisen van nu. Daarbij zijn de accommodaties trendy gestyled. Leuke kussentjes, spiegels en schilderijtjes aan de muur, authentieke meubels en meer accessoires die een warme sfeer geven.

Pietermaai

Vooral ook in de trendy wijk Pietermaai vind je volop Boutique Hotels. Dit komt vooral omdat de Boutique Hotels en de bars & restaurants een zelfde publiek aantrekken. Maar ondanks het levendige karakter van de wijk, vind je binnen de muren van de Boutique Hotels alle rust om even bij te komen van de dag.

Kortom, wil je samen met je partner een relaxte vakantie met intieme sfeer, persoonlijke aandacht van het personeel en heb je geen behoefte aan het massale van grotere accommodaties, dan is een Boutique Hotel ideaal voor jullie.

Toch liever wat anders?

Is een Boutique Hotel toch net niet wat jij zoekt? Geen probleem, Curacao kent zoveel meer mooie accommodaties. Heb je liever een Beach Resort met alles er op & er aan? Een groot hotel? Nieuwsgierig naar de nieuwste accommodaties? Of ga je voor het gemak van een All-Inclusive? Bekijk op je gemak alle pakketreizen.