TUI Dreamliner Curacao stoelindeling

TUI Dreamliner stoelindeling

Bij TUI kun je voor je vlucht naar Curaçao een stoel reserveren, zodat je zeker weet waar je zit. Zie hieronder de stoelindeling van de stoelen in de Boeing 787-8, de Dreamliner waarmee TUI je naar Curaçao vliegt. En lees even onze tips over welke stoelnummers je beter kunt vermijden.

De TUI Dreamliner stoelindeling biedt naar Curacao drie klasses aan:
– Economy: rij 20/21 t/m 41 (beenruimte 71-74 cm)
– Comfort: rij 5 t/m 19/20 (beenruimte 86 cm)
– Deluxe: rij 1 t/m 4 (beenruimte 106 cm)
Het verschil tussen Economy en Comfort klasse is de beenruimte. Verder is de service gelijk. Gemiddeld betaal je voor Comfort 30 tot 70 euro extra t.o.v. Economy (enkele reis), dus dat is te overzien. Mocht het je helpen in de afweging om wel of geen Comfort klasse te boeken voor de extra beenruimte: zelf ben ik 2 mtr. lang en dan is de max. 74 cm beenruimte van TUI Economy te krap. Voor een vlucht naar bv. Zuid-Europa zou het nog wel te doen zijn, maar voor een vlucht naar Curacao boek ik bij TUI de Comfort klasse. Ter vergelijk: bij de Economy klasse bij KLM naar Curacao heb je een beenruimte van gemiddeld 79 cm. Die paar centimeter (t.o.v. TUI) maakt voor mij het verschil: met KLM vind ik voor mijzelf Comfort klasse geen must, bij TUI wel.

TUI Dreamliner stoelindeling
klik op afbeelding voor grote weergave

Extra beenruimte

Met reguliere TUI Economy tickets kun je geen stoel regelen met extra beenruimte. De stoelen bij de nooduitgang die extra beenruimte hebben zijn alleen te vinden op rij 30 en die rij is (vanwege die extra beenruimte) ingedeeld als Comfort klasse; bij de overige uitgangen staat er een schot tussen de deur en de rij stoelen waardoor je mogelijk zelfs juist minder ruimte hebt dan op een gemiddelde stoel.
Dus: voor extra beenruimte boek je rij 30, maar let op: de extra beenruimte heb je op rij 30 alleen bij stoel B, C, G en H. Bij stoel A en J (de buitenste 2 stoelen in de rij) heb je juist vrijwel geen beenruimte omdat de nood-glijbaan in de deur jouw beenruimte blokkeert. Zit je rij 30 stoel D, E of F dan heb je een schot/muurtje voor je waardoor je je benen niet lekker languit kunt strekken.
Verder is er geen stoel met extra beenruimte beschikbaar, of je moet Deluxe willen boeken, kies dan rij 2, de middelste 3 stoelen.
Extra beenruimte:
– Economy klasse: niet beschikbaar
– Comfort klasse: rij 30, stoel B, C, G en H
– Deluxe klasse: rij 2, de middelste rij (maar met ruim 1 mtr. beenruimte bij deze klasse zit je overal wel goed.)

Meer keuze & voordeliger dan TUI

Wil je een excursie doen op Curacao, kijk dan even bij ons aanbod. We bieden meer keuze dan TUI en sowieso voordeliger.

Minder beenruimte

Het kan ook goed zijn om te weten waar je minder beenruimte hebt bij de TUI Dreamliner naar Curacao. Doorgaans is het o.k. om je benen even uit te strekken onder de stoel voor je, maar op sommige plekken staat er een houten afscheiding voor je, waardoor je je benen niet languit kunt doen. Dit heb je bij -opvallend- bij Comfort klasse rij 5, rij 10 en rij 30 stoel D, E, F. Ook helemaal vooraan, Deluxe rij 1 heb je een schot voor je. Maar daarbij is nog ruim voldoende afstand tussen het schot en de stoel. Rij 30 stoel A en J hebben de minste beenruimte van heel het vliegtuig omdat daar de nood-glijbaan van de deur letterlijk vlak voor je stoel de beenruimte blokkeert.

Bij toiletten

Het kan ook handig zijn om te weten waar de toiletten zijn. Je wilt er wellicht vanwege de overlast (stank, wachtrij) niet te direct naast zitten, maar een beetje in de buurt is toch wel handig. Zeker als je met kleine kinderen reist.
De toiletten in de Dreamliner zijn bij de volgende rijen:
– voor rij 1, links (alleen voor Deluxe passagiers)
– bij rij 6, rechts (voor Deluxe en Comfort passagiers)
– bij rij 30, midden
– achter rij 40, links en rechts. Let op: de stoelen van rij 40 kunnen hierdoor maar zeer beperkt achterover, dit is wel een beperking van je comfort.

Bij nooduitgang

Voel je je er prettiger bij als je vlakbij een nooduitgang zit? Je bent de enige niet! De nooduitgangen bij de TUI Dreamliner stoelindeling bevinden zich aan beide zijden van het vliegtuig ter hoogte van:
– helemaal voor rij 1
– achter rij 7
– voor rij 30, maar let op!! Op 30A en 30J zit je erg slecht. Je zit wel bij de nooduitgang maar dan heb je de ‘buik’ van de deur voor je waar de glijbaan in opgeborgen zit. Zelfs als je maar 1,60 mtr. bent kun je hier je benen niet lekker kwijt en moet je ze schuin wegsteken recht voor de stoel naast je.
– helemaal achteraan, achter de toiletten bij rij 40.

Op elke plek een eigen tv-tje

We krijgen regelmatig de vraag of je ook je eigen tv-tje hebt als je geen stoel voor je hebt, b.v. als je bij de nooduitgang zit. In de TUI Dreamliner naar Curacao heeft echt iedereen in het vliegtuig een eigen tv-tje met films, tv-series, etc. Bij de meeste stoelen zit deze verwerkt in de stoel voor je (zie foto bovenaan). Heb je geen stoel voor je, dan is de tv op een beugel in je armleuning weggestopt. Ook goed om te weten: met een 3.5 mm mini-jack, de standaard plug van een koptelefoon, kun je jouw koptelefoon aansluiten op de personal entertainment. Heb je niet zo’n koptelefoon bij je, dan is dat geen probleem: in het vliegtuig worden gratis oordopjes uitgedeeld die je hier op kunt aansluiten. Je hebt ook een USB-A aansluiting om b.v. je telefoon op te laden.

Raampje naast je stoel

Wil je tijdens de reis lekker door je raampje naar beneden kunnen kijken, zorg er dan voor dat je een stoel hebt die niet boven de vleugel zit. Is dit voor jou van toepassing, vermijd dan rij 13 t/m 20 (Comfort klasse) en rij 21 t/m 26 (Economy klasse).
Ook bij rij 38 geen zicht naar buiten, daar heb je helemaal geen raampje naast je.

TUI Dreamliner stoelindeling: de beste plek

Als je geen extra beenruimte wil, maar wel wil je alle minder goede plekken vermijden, wat zijn dan de beste standaardstoelen in de TUI Dreamliner naar Curaçao?
Economy: De beste Economy plekken in de TUI Dreamliner vind je in het achterste deel. Bij de stoelen op rij 20 t/m 27 kun je een mindere plek hebben vanwege minder goed uitzicht (boven de vleugel) of overlast van het toilet. Vanaf rij 30 t/m 39 zit je prima. Rij 40 en 41 zou ik proberen te vermijden i.v.m. overlast van het toilet.

Comfort: De Comfort-plekken met de minste kans op overlast, gemiddelde beenruimte en normaal uitzicht: rij 11 en 12.

Deluxe: altijd goed (uiteraard)! Waar je mogelijk wel op moet letten, juist omdat de beenruimte ruim genoeg is: het toilet bij Deluxe zit aan de linkerkant van het vliegtuig. Mensen die aan de rechterkant zitten willen dan mogelijk bij rij 1 voor de middelste stoelen langs lopen om naar het toilet te gaan (of terug naar hun stoel). Dat kan soms wel irritant zijn, b.v. als je ligt te slapen en men daardoor per ongeluk tegen je benen aantikt.

Hoe vond jij het?

Ben jij met de TUI Dreamliner naar Curacao gevlogen (en/of terug van Curacao naar Amsterdam), dan horen we graag jouw mening. Je kunt onderaan de pagina jouw ervaring delen. Om anderen er mee te helpen graag ook duidelijk je stoelnummer vermelden.

Vergeet de DI-Card niet!

Ben je ingecheckt voor je reis naar Curaçao, vergeet dan niet dat je ook nog een DI-Card moet invullen. Vooraf doen en op papier geprint meenemen (digitale versie vanaf je telefoon is officieel niet akkoord).

4 reviews op “TUI Dreamliner stoelindeling”

 1. In het artikel staat bij raampje met uitzicht naar beneden: vermijd dan rij 12 t/m 20 (Comfort klasse)
  En:
  Comfort: De Comfort-plekken met de minste kans op overlast, gemiddelde beenruimte en normaal uitzicht: rij 11 en 12.
  Zou bij het raampje vanaf rij 13 vermeden moeten worden ipv 12?

  Wat een geweldige info, hartelijk dank voor deze uitgebreide info. Die gaan we zeker mee nemen bij onze stoelreservering met onze kinderen van 1,5 en 5! Hierdoor ook al Comfort geboekt. Curacao here we come!

 2. Belachelijk dat je achteraf moet betalen om te reseveren. Niks over gezegd toen we boekte

 3. We hebben met onze 3 kinderen 2 jaar geleden ook gevlogen met de dreamliner en hebben toen voor de deluxe klasse gekozen.
  Perfecte serice en meer dan genoeg beenruimte. Dit jaar gaan we weer naar Curacao en hebben we weer voor de deluxe klasse gekozen!

 4. met de dreamliner naar Curacao en retour, je zit als haringen in een ton. Ben ook met een dreamliner van Qatar air gevlogen voldoende been ruimte en perfecte service. Bij Tui is het net even anders. ze hebben er veel meer stoelen ingezet en dan duurt de vlucht naar Curacao erg lang en je komt er gebroken uit. Alles mag je verder ook extra betalen , gaan we niet weer beleven met Tui , was 1 x maar niet weer. Vliegtijden waren wel super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *