dreamliner cabin

TUI Dreamliner stoelindeling

Bij TUI kun je voor je vlucht naar Curaçao een stoel reserveren, zodat je zeker weet waar je zit. Zie hieronder de stoelindeling van de stoelen in de Boeing 787-8, de Dreamliner waarmee TUI je naar Curaçao vliegt. En lees even onze tips over welke stoelnummers je beter kunt vermijden.

De TUI Dreamliner stoelindeling biedt naar Curacao drie klasses aan:
– Economy: rij 20/21 t/m 41 (beenruimte 71-74 cm)
– Comfort: rij 5 t/m 19/20 (beenruimte 86 cm)
– Deluxe: rij 1 t/m 4 (beenruimte 106 cm)
Het verschil tussen Economy en Comfort klasse is de beenruimte. Verder is de service gelijk. Gemiddeld betaal je voor Comfort 30 tot 70 euro extra t.o.v. Economy, dus dat is te overzien. Mocht het je helpen in de afweging om wel of geen Comfort klasse te boeken voor de extra beenruimte: zelf ben ik 2 mtr. lang en dan is de max. 74 cm beenruimte van TUI Economy net te krap. Voor een vlucht naar bv. Zuid-Europa zou het nog wel te doen zijn, maar voor een vlucht naar Curacao boek ik bij TUI de Comfort klasse. Ter vergelijk: bij de Economy klasse bij KLM naar Curacao heb je een beenruimte van gemiddeld 79 cm. Die paar centimeter (t.o.v. TUI) maakt voor mij het verschil: met KLM vind ik voor mijzelf Comfort klasse geen must, bij TUI wel.

TUI Dreamliner stoelindeling
klik op afbeelding voor grote weergave

Extra beenruimte

Met reguliere TUI Economy tickets kun je geen stoel regelen met extra beenruimte. De stoelen bij de nooduitgang die extra beenruimte hebben zijn alleen te vinden op rij 30 en die rij is (vanwege die extra beenruimte) ingedeeld als Comfort klasse; bij de overige uitgangen staat er een schot tussen de deur en de rij stoelen waardoor je mogelijk zelfs juist minder ruimte hebt dan op een gemiddelde stoel.
Dus: voor extra beenruimte boek je rij 30, maar let op: de extra beenruimte heb je op rij 30 alleen bij stoel B, C, G en H. Bij stoel A en J (de buitenste 2 stoelen in de rij) heb je vrijwel geen beenruimte omdat de nood-glijbaan in de deur jouw beenruimte blokkeert. Zit je rij 30 stoel D, E of F dan heb je een schot/muurtje voor je waardoor je je benen niet lekker languit kunt strekken.
Verder is er geen stoel met extra beenruimte beschikbaar, of je moet Deluxe willen boeken, kies dan rij 2, de middelste 3 stoelen.
Extra beenruimte:
– Economy klasse: niet beschikbaar
– Comfort klasse: rij 30, stoel B, C, G en H
– Deluxe klasse: rij 2, de middelste rij (maar met ruim 1 mtr. beenruimte bij deze klasse zit je overal wel goed.)

Meer keuze & voordeliger dan TUI

Wil je een excursie doen op Curacao, kijk dan even bij ons aanbod. We bieden meer keuze dan TUI en sowieso voordeliger.

Minder beenruimte

Het kan ook goed zijn om te weten waar je minder beenruimte hebt bij de TUI Dreamliner naar Curacao. Doorgaans is het o.k. om je benen even uit te strekken onder de stoel voor je, maar op sommige plekken staat er een houten afscheiding voor je, waardoor je je benen niet languit kunt doen. Dit heb je bij -opvallend- bij Comfort klasse rij 5, rij 10 en rij 30 stoel D, E, F. Ook helemaal vooraan, Deluxe rij 1 heb je een schot voor je. Maar daarbij is nog ruim voldoende afstand tussen het schot en de stoel. Rij 30 stoel A en J hebben de minste beenruimte van heel het vliegtuig omdat daar de nood-glijbaan van de deur letterlijk vlak voor je stoel de beenruimte blokkeert.

Bij toiletten

Het kan ook handig zijn om te weten waar de toiletten zijn. Je wilt er wellicht vanwege de overlast (stank, wachtrij) niet te direct naast zitten, maar een beetje in de buurt is toch wel handig. Zeker als je met kleine kinderen reist.
De toiletten in de Dreamliner zijn bij de volgende rijen:
– voor rij 1, links (alleen voor Deluxe passagiers)
– bij rij 6, rechts (voor Deluxe en Comfort passagiers)
– bij rij 30, midden
– achter rij 40, links en rechts. Let op: de stoelen van rij 40 kunnen hierdoor maar zeer beperkt achterover, dit is wel een beperking van je comfort.

Bij nooduitgang

Voel je je er prettiger bij als je vlakbij een nooduitgang zit? Je bent de enige niet! De nooduitgangen bij de TUI Dreamliner stoelindeling bevinden zich aan beide zijden van het vliegtuig ter hoogte van:
– helemaal voor rij 1
– achter rij 7
– voor rij 30, maar let op!! 30A en 30J zijn erg slecht. Je zit wel bij de nooduitgang maar dan heb je de ‘buik’ van de deur voor je neus waar de glijbaan in opgeborgen zit. Zelfs als je maar 1,60 mtr. bent kun je hier je benen niet kwijt.
– helemaal achteraan, achter de toiletten bij rij 40.

Op elke plek een eigen tv-tje

We krijgen regelmatig de vraag of je ook je eigen tv-tje hebt als je geen stoel voor je hebt, b.v. als je bij de nooduitgang zit. Uiteraard heb je ook dan een eigen tv-scherm voor je personal entertainment. Die zit dan op een beugel die je in je armleuning weg kunt klappen.

Boven de vleugel

Wil je tijdens de reis, en vooral kort na opstijgen en vlak voor de landing, lekker door je raampje naar beneden kunnen kijken, zorg er dan voor dat je een stoel hebt die niet boven de vleugel zit.
Is dit voor jou van toepassing, vermijd dan rij 12 t/m 20 (Comfort klasse) en rij 21 t/m 26 (Economy klasse).

TUI Dreamliner stoelindeling: de beste plek

Als je geen extra beenruimte wil, maar wel wil je alle minder goede plekken vermijden, wat zijn dan de beste stoelen in de TUI Dreamliner naar Curaçao?
Economy: De beste Economy plekken in de TUI Dreamliner vind je in het achterste deel. Bij de stoelen op rij 20 t/m 27 kun je een mindere plek hebben vanwege minder goed uitzicht (boven de vleugel) of overlast van het toilet. Vanaf rij 30 t/m 39 zit je prima. Rij 40 en 41 zou ik proberen te vermijden i.v.m. overlast van het toilet.

Comfort: De Comfort-plekken met de minste kans op overlast, gemiddelde beenruimte en normaal uitzicht: rij 11 en 12.

Deluxe: altijd goed (uiteraard)!

Vergeet de DI-Card niet!

Ben je ingecheckt voor je reis naar Curaçao, vergeet dan niet dat je ook nog een DI-Card moet invullen. Vooraf doen en op papier geprint meenemen (digitale versie vanaf je telefoon is officieel niet akkoord).