Escape Game Curacao

Escape Game

€ 35

  • Spel om Punda of Otrobanda te ontdekken
  • Te spelen met 2 tot 4 personen
  • Duurt 1 tot max. 2 uur
  • Geen gids nodig, doe wanneer jij het wilt
  • Leuke activiteit met het gezin of met vrienden
  • Speel met je telefoon, offline
Op een speelse wijze Curaçao ontdekken? Laat je hersens kraken, los de puzzels op en leer wat over Curacao terwijl de opdrachten je door Otrobanda of Punda leiden. Dat is de Escape Game!

Ongetwijfeld ken je de welbekende Escape Rooms waar je binnen een korte tijd uit een kamer moet ontsnappen door puzzels en raadsels op te lossen, samenwerkend met je teamgenoten. Op Curacao kun je een openlucht versie spelen waar je niet uit een ruimte moet ontsnappen, maar uit één van de wijken, Otrobanda of Punda. Strijd tegen andere teams om de snelste tijd neer te zetten.

Ontdek Otrobanda of Punda op speelse wijze
Elke dag en op ieder tijdstip mogelijk
Speurtocht en wandeltour in één

Handig om te weten:
Je speelt de Escape Game op je telefoon, maar je hebt geen internet nodig tijdens het spelen.

Escape Game Curacao Brion plein

Tarief

  • € 35 per spel, voor 2 tot 4 spelers

Bij reservering een aanbetaling van € 7 p.p., het restant betaal je uiterlijk 24 uur voor vertrek

Vervoer

De Escape Game doe je lopend door de wijk Otrobanda of Punda. Er wordt geen hotel pickup aangeboden om je naar deze wijken in het centrum van Willemstad te brengen. Mocht je toch vervoer nodig hebben dan kunnen we een taxi regelen.

Met de code die je van ons ontvangt kun je het spel opstarten op je telefoon. Dat kan op elk moment dat jij het wilt. Dus je kunt het al aanschaffen en pas over een paar weken activeren om te spelen.

De Escape Game is al te spelen in je eentje, maar we zouden adviseren om met minimaal 2 en maximaal 4 personen te spelen. Zo kunnen jullie de krachten bundelen, maar blijft het nog wel uitdagend. De Escape Game is leuk voor alle leeftijden, jong en oud. Omdat je echt wel na moet denken over de opdrachten is er voor Otrobanda een adviesleeftijd van minimaal 7 jaar en in Punda ligt deze op 12 jaar. Daarnaast adviseren we dat er altijd minimaal 1 volwassene meeloopt. Slecht ter been of rolstoelafhankelijk? Dan raden we je aan om voor de Escape Game Punda te kiezen, hier is alles gelijkvloers. In het spel in Otrobanda komen ook trappen voor.

Je kunt de Escape Game 7 dagen per week, op ieder tijdstip spelen. Je hoeft namelijk nergens naar binnen. We adviseren echter wel om de Escape Game in de ochtend of wat later op de middag te doen in verband met de hitte. TIP: Neem een flesje water mee, smeer je in, neem je zonnebril mee of doe een petje op.

Elke groep krijgt 2 uur de tijd om de Escape Game uit te spelen. Punda duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur en Otrobanda 1 tot 1,5 uur.

Hoe zit de Escape Game er uit?

Je kunt kiezen; de wijk Otrobanda ontdekken of je gaat de Pontjesbrug over en kiest voor Punda. Jullie hebben ervoor gekozen om uit Otrobanda te ontsnappen. Je download de app Escape Games Caribbean, ontvangt de mail met de code en voert deze thuis of in het hotel in op de Wi-Fi. Klik op beginnen. Bij het beginpunt (vermeld in de app) krijg je de eerste opdracht.

Je speelt de Escape Game op één telefoon. Tijdens het spel krijg je informatie over het eiland en de wijk. Je moet elke puzzel en elke opdracht goed beantwoorden om door te mogen. Hints kunnen opgevraagd worden dus je kunt de Escape Game altijd uitspelen. Doel: binnen 2 uur “ontsnappen” uit de wijk waar je de game speelt. Tussen de opdrachten door krijg je een routebeschrijving en plattegrond te zien om naar de volgende opdracht te lopen. Hierdoor hoef je de app niet af te sluiten en heb je ook geen internet nodig. De ene opdracht is moeilijker dan de ander, er wordt een beroep gedaan op jullie rekenkunsten en creativiteit en soms moeten jullie gewoon heel goed kijken.

Tijdens het lopen naar de volgende opdracht kun je de wijk ontdekken. Trekpleisters als het Riffort, de pontjesbrug en Kura Hulanda komen allemaal voorbij als je de Escape Game in Otrobanda speelt. Daarnaast staat Otrobanda bekend om haar mooie muurschilderingen en graffiti. De buurt is steeds meer in opkomst en daarom is het leuk om de straatjes en kunstwerken te ontdekken die je normaliter niet zo snel zou tegenkomen. Ook kom je plekken tegen voor de perfecte vakantiefoto, met mooi uitzicht over de skyline van Curacao en met leuke souvenirtjes. De Escape Game is een speelse manier om de wijk te leren kennen, wat te leren over de geschiedenis van Curacao en de hersens te laten kraken. En, niet geheel belangrijk, het is jullie kans om als snelste groep uit Otrobanda te ontsnappen. Jullie gaan natuurlijk wel voor de winst.

Hebben jullie alle opdrachten opgelost en een mooie tijd neergezet? Dan kun je in de app een groepsnaam invoeren en jouw tijd opsturen. Zo kun je zien of jullie geplaatst zijn in de top 25. Onderweg een leuk restaurant of barretje gezien? Je kent de wijk nu op je duimpje en kunt lekker gaan zitten voor een verfrissend drankje of wat te eten. Dat hebben jullie wel verdiend.

Bij reservering alleen een aanbetaling
Laagste prijs, beste service
Geen Escape game gekleurde trappen otrobanda-600×600

Escape Game Curacao

Escape game gekleurde trappen otrobanda
Grafitti Nino Feliz Otrobanda
Escape Game Curacao Riffort

Escape Game

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf een review

algehele ervaring
bestemming/locatie
In verhouding tot de prijs
medewerker(s)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *