UItzicht bij Grote Knip, strand Curacao

Stranden: Kleine Knip en Grote Knip

De stranden Kleine Knip en Grote Knip zijn de meer bekende stranden van Curacao. Vrijwel elke toerist is er geweest, maar ook de lokale bevolking van Curacao komt hier graag. En dat snappen wij best!

Kleine Knip en Grote Knip

De stranden Kleine Knip en Grote Knip liggen op het landgoed van Landhuis Kenepa (= Knip). Twee heerlijke stranden en zeker Grote Knip is ook ‘wereldberoemd’ omdat het het meest gefotografeerde strand van Curacao is. Je komt er vrij makkelijk: Volg de Weg naar Westpunt en net voorbij Tera Korá kun je linksaf bij Kaminda Monica Kapel Matheeuw (je ziet o.a. ook Knip aangegeven op de borden langs de weg). Blijf de weg volgen, bij Lagun wel even opletten dat je bij het strand rechtsaf moet anders rijd je het dorpje in. En dan kom je vanzelf een bordje tegen dat aangeeft dat je de afslag moet nemen voor Knip. Vanuit het centrum van Willemstad rij je in ongeveer een uurtje naar Kleine Knip. Op ongeveer 1 minuut rijden vind je ook Grote Knip. Je kunt deze twee stranden dus prima combineren als je een dagje die kant op gaat. Het zijn beide openbare stranden: je hoeft geen entree te betalen en zit niet vast aan openingstijden.

Kleine Knip Grote Knip strand Curacao
Kleine Knip en Grote Knip, aan de westkant van Curacao

Drukte

Vooral Grote Knip kan vrij druk zijn. Dat is op zich heel gezellig, maar als je een beetje de drukte wilt vermijden dan moet je niet in het weekend gaan. In het weekend is dit één van de populairste stranden onder de lokale bevolking. Kleine Knip is doorgaans wat minder druk, hier kun je eigenlijk altijd wel een prima plek vinden om je een paar uur te vermaken.

Kleine Knip (Playa Kenepa Chicki)

Als je Kleine Knip vroeger bezocht had je niet veel, behalve een hagelwit zandstrand en helderblauwe zee. Tegenwoordig wordt Kleine Knip een steeds prettiger strand om te bezoeken. Zo staan er op het kleine strandje voldoende ligbedden met parasols die je kunt huren. Ook staan er palapa’s, met of zonder picknicktafels. Volop schaduw dus. Het is officieel niet toegestaan om te barbecueën op Kleine Knip, toch wordt dit wel vaak gedaan door de lokale bevolking zonder dat daar tegen wordt opgetreden.

Plezier op het water

Kleine Knip leent zich perfect voor een dagje snorkelen. Het water is makkelijk toegankelijk en waterschoentjes zijn niet noodzakelijk. Heb je zelf geen snorkelspullen of ben je ze vergeten? Dat is geen probleem bij Kleine Knip! Het is namelijk mogelijk om een snorkelset te huren. En niet alleen dat. Je kunt ook kayaks en opblaasbare dingen huren. Zo hebben ze transparante kayaks waar je doorheen kunt kijken. Dat is natuurlijk een must met dit heldere blauwe water. Vind je dit toch een spannend idee? Dan kun je ook een Ocean Kayak XL huren en een mooie kayak-tour maken.

Eigen koelbox

Ondanks dat Kleine knip een aantal faciliteiten heeft is er helaas geen openbaar toilet te vinden. Er zitten geen eetgelegenheden, neem dus een koelbox met je eigen eten en drinken mee. Of rijd door naar Grote knip voor wat te eten of drinken. Wat wel een fijne ontwikkeling is, is dat je kunt pinnen op Kleine Knip. Je bedje of kanotrip hoef je dus niet meer cash af te rekenen. Wat ook leuk is aan Kleine Knip, is dat er regelmatig een ijscotruck langs komt op de parkeerplaats. Zo kun je toch een welkome verkoeling halen.

Grote Knip (Playa Kenepa Grandi)

Op nog geen minuut rijden van Kleine Knip vindt je Grote knip. Het water net zo helder, en het zandstrand net zo wit. Grote Knip is wat meer toeristisch en dat zie je al gelijk als je de prachtig aangelegde parkeerplaats op rijdt. Grote Knip heeft een bekend uitkijkpunt waar je zicht hebt over de hele baai. Een goede plek om het perfecte vakantiekiekje te schieten dus. Om op het strand van Grote Knip te komen moet je een trap af, hierdoor is het strand niet zo toegankelijk voor mensen in een rolstoel of voor mensen die slecht ter been zijn. Er is een aflopend pad naar beneden, deze is echter niet volledig afgemaakt. Hierdoor stopt het pad ongeveer een halve meter boven het strand.

Eetgelegenheden, toiletten en een douche

Anders dan op Kleine Knip heb je op Grote Knip wel een snackbar en een tentje waar je heerlijke fruitsmoothies kunt halen. Maar ook voor softdrinks, koffie of een biertje kun je hier terecht. Daarnaast lopen er geregeld verkopers over het strand die lekkere cocktails verkopen. Naast eetgelegenheden zijn er ook toiletten waar je gebruik van kunt maken en een douche (tegen betaling).

Schaduw en ligbedden

Je hebt, op beide stranden, al een ligbedje voor de dag vanaf 7,50 NAF. Heb je je eigen stoeltjes mee of lig je liever op het zand? Dan kun je ook alleen een parasol huren voor 15 NAF. En wil je de complete deal met een parasol en 2 bedden? Dan betaal je 25 NAF voor een dag.

Varkentjes & Snorkelen

Wi-Fi heb je op beide stranden niet, maar met zulke uitzichten hoef je ook helemaal niet op je telefoon te kijken. Bovendien lopen er op Grote Knip varkentjes rond. Dit is echt een leuk gezicht. Als je niet uitkijkt en je tas onbewaakt achterlaat is de kans groot dat ze de zak chips, of rol met koekjes, waar je zo’n zin in had al op hebben. Je kunt ook bij Grote Knip prachtig snorkelen, met je eigen of gehuurde snorkelset. De kans dat je hier zeeschildpadden ziet is namelijk best groot. Als je van een beetje avontuur houdt kun je bij Grote Knip aan beide kanten van de baai van de rotsen in zee springen. Wil je liever chillen? Dan heb je een perfect uitzicht vanaf je ligbed op de andere springers.

Grote Knip & Kleine Knip

Kortom, beide stranden zijn zeker het bezoeken waard. Het prachtige witte zand en het mooie heldere en blauwe water vervelen nooit. Daarnaast kun je je op beide stranden goed vermaken door te snorkelen of een kayak te huren. Er is genoeg schaduw te vinden zodat je niet de hele dag in de hete zon zit én je kunt in je koelbox alles meenemen waar je die dag zin in hebt.

Toch liever een ander strand? Dat kan, bekijk hier de andere stranden van Curacao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *