Boka Pistol | Shete Boka National Park Curacao

Shete Boka National Park

Naast de mooie stranden met helder blauw water en zacht wit zand, heeft Curacao ook schitterende ruige natuur. Om dat te ontdekken moet je naar de noordkust. Dikke tip hiervoor: ga naar Shete Boka National Park.

Shete Boka

Aan de noordkant van het eiland, vlakbij Westpunt, ligt Shete Boka National Park. Volg de weg naar Westpunt tot na het Christoffelpark, dan vind je aan je rechterhand Shete Boka. Het park is een gebied van 10 kilometer ruige natuur langs de kust met, de naam Shete Boka zegt het al, 7 boka’s. Aan deze kant van het eiland is de zee veel ruwer en daardoor slaan de golven op de kliffen van kalksteen. Dit geeft een indrukwekkend gezicht.
Je kunt door het park van boka naar boka rijden met je eigen (huur)auto, maar doe dit wel rustig en blijf op het aangegeven pad. Je zult flinke kuilen tegenkomen en ook wel forse stenen waar je overheen moet rijden. Op zich kun je hier ook met een klein huurautootje overheen, maar als je gaat crossen dan heb je grote kans op beschadiging van de auto en de natuur.

Wist je dat Shete Boka National Park in 2022 is uitgeroepen tot de Beste Caribische Attractie in Curacao in de 10Best Readers’Choice Awards van USA Today?

Shete Boka National Park Curacao on Google Maps

Genieten van natuurverschijnselen

Shete Boka is een van de unieke activiteiten op Curacao. Het is enorm indrukwekkend om de golven op de rotsen te zien slaan. Ben je tijdens het regenseizoen (september t/m december) op Curacao dan staat het park in bloei en dat maakt het nog mooier om een bezoek te brengen aan Shete Boka National Park. Is het een dagje wat minder zonnig? Dan is dit de perfecte activiteit. Maar het park is ook goed te combineren met een paar strandjes op het Westpunt zoals Playa Kalki of Playa Lagun.

Wandelroutes

Shete Boka bestaat voornamelijk uit vulkanisch gesteente waarop kalksteen zich ontwikkeld heeft.   Van links naar rechts zit helemaal links Boka Wandomi en hier vind je ook de natuurlijke brug. Daarnaast vindt je Boka Tabla en de grot. Iets verder naar rechts zit Boka Kalki en helemaal rechts heb je Boka Pistol.  Ben je wat sportiever en vind je het leuk om te wandelen? Dan kun je kiezen voor één van de twee trails. Route 1 loopt van Boka Kalki langs de kust naar Boka Pistol en route 2 voert je langs het lavagesteente rondom Boka Wandomi, naar de natuurlijke brug en verder richting Boka Tabla.
Heb je geen zin om één van de wandelroutes te doen, dan kun je ook gewoon met de auto van boka naar boka rijden.

Voorzieningen in het park

Je kunt je auto bij elke boka parkeren en dat maakt het gemakkelijk om op je eigen tempo door het Shete Boka Park heen te rijden. Je kunt je eigen eten en drinken meenemen en zelfs dieren die aan de lijn kunnen mogen mee. Er zijn toiletten bij de ingang van het park. Door de rotsachtige ondergrond is het park lastig begaanbaar voor mensen in een rolstoel of voor mensen die slecht ter been zijn. Om bij sommige boka’s te komen moet je eerst een pad bewandelen door de natuur, deze zijn alleen aan te raden als je goed ter been bent.

Neem drinken mee!

Let op: grote kans dat je in het park gaat wandelen als heerlijk de zon schijnt. Maar pas dan wel op, want het kan vrij warm zijn. Neem dan ook voldoende water mee tijdens het wandelen, en neem gerust af en toe even een pauze.

Opvang zeeschildpadden

Sommige boka’s zijn al wat verder uitgediept door het jarenlange slaan van de golven op de rotsen. Hier vind je kleine rotsachtige strandjes waar je van het uitzicht kunt genieten. Het park is opgericht in 1994 om belangrijke broedplaatsen voor zeeschildpadden te beschermen. Van mei tot december is het broedseizoen en als je geluk hebt kun je bij Boka Kalki zelfs, 3 verschillende soorten, zeeschildpadden hun eitjes zien leggen.

Openingstijden en tarieven

Shete Boka National park is 7 dagen per week geopend van 09:00 tot 16:30 uur, maar je kunt tot 16:00 naar binnen. Eenmaal op het terrein kun je voor 1 gulden een uitgebreide plattegrond aanschaffen. Zo weet je precies waar je heen moet. De entreeprijs voor Shete Boka is voor een volwassenen Naf 25,75, voor kinderen tussen 6-12 jaar Naf 2,- en kinderen t/m 5 jaar mogen gratis naar het park in.
Shete Boka is zeker de moeite waard om langs te gaan. Combineer het met een dagje strand op één van de mooie stranden richting Westpunt, dan heb je echt een topdag!

kaart van Shete Boka National Park Curacao

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *