Vroegboekkorting 2024 Curacao

Waarom Vroegboeken loont

Het plannen van een vakantie is altijd een opwindende onderneming, vol dromen van exotische bestemmingen, ontspanning en nieuwe avonturen. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar enorm meehelpt voor een zorgeloze vakantie-ervaring, is het vroegboeken van je reis. Waarom? We leggen het uit.

1. Vroegboekkorting

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van vroegboeken zijn de aantrekkelijke kortingen die beschikbaar zijn. Veel reisorganisaties bieden vroegboekkorting aan voor degenen die hun reis ruim van tevoren plannen. Door gebruik te maken van deze aanbiedingen, kun je aanzienlijk besparen op de totale kosten van je vakantie. Dit kan voor vakanties naar Curacao oplopen tot € 150 of zelfs € 200 korting p.p. Dit extra geld kun je weer besteden aan leuke activiteiten ter plaatse of aan het upgraden van je accommodatie.

2. Ruime keuze

Nog een reden die redelijk voor de hand ligt is dat Vroegboeken je de luxe geeft om te kiezen uit een breed scala aan accommodaties. De populaire hotels en resorts zijn vaak snel volgeboekt, vooral tijdens het hoogseizoen. Door vroeg te boeken, vergroot je de kans om een kamer te bemachtigen in je favoriete hotel of op een gewilde locatie. Dit betekent niet alleen meer keuzemogelijkheden, maar ook de kans om te profiteren van speciale arrangementen die later niet meer beschikbaar zijn.

Chogogo Curacao Dive & Beach Resort - Time to Smile
Chogogo Beach Resort, meest geboekte accommodatie op Curacao

3. Optimale vluchtschema’s & extra comfort

Het vroeg boeken van je vakantie biedt niet alleen financiële voordelen, maar geeft je ook toegang tot de meest gunstige vluchtschema’s. Je hebt de mogelijkheid om de beste vertrek- en aankomsttijden te kiezen, waardoor je kostbare vakantietijd maximaal benut wordt. KLM en TUI vliegen in het hoogseizoen meestal met 2 toestellen per dag naar Curaçao. Vaak gaat één van die vluchten rechtstreeks van Amsterdam naar Curacao, en de ander met een tussenstop op b.v. Bonaire of Aruba. Dat is als snel anderhalf uur extra reistijd, tijd die je beter op Curacao kunt besteden, toch? En denk ook aan de terugreis: Vaak gaat een vlucht einde van de middag terug en eentje halverwege de avond. Als je de laatste dag van je vakantie nog maximaal wilt genieten, dan moet je er snel bij zijn en kies dan de vlucht die halverwege de avond pas vertrekt.

Boek je een vakantie of los ticket met Corendon, dan kun je hier zeker voordeel halen door er vroeg bij te zijn. Corendon vliegt 5x per week naar Curaçao. Dus afhankelijk van je planning kun je hier al één of meer vakantiedagen verspelen omdat het vliegtuig al vol zit of niet vliegt op de voor jou meest geschikte reisdag. En dat geldt uiteraard ook voor de terugvlucht, dus met een beetje pech heb je zomaar 2 of 3 vakantiedagen minder dan eigenlijk zou kunnen als je te laat boekt.

Extra comfort

Als je vroeg je vliegticket boekt, heb je nog een voordeel: je hebt nog volop keuze uit de -vaak beperkte- extra comfortplekken in het vliegtuig. Bij KLM en TUI kun je Economy Comfort boeken, stoelen met extra beenruimte. Bij Corendon is dat de XL-stoel plus dat Corendon ook nog Adult Only aanbiedt.
Voor de heenweg van Nederland naar Curaçao is deze extra comfort wellicht niet zo nodig, maar voor de terugweg (= nachtvlucht) kan dit net het verschil zijn tussen ‘redelijk slapen’ en ‘slecht slapen’.

4. Stressvrije voorbereiding

Stressvrije voorbereiding: Vroegboeken draagt bij aan een stressvrije vakantievoorbereiding. Terwijl last-minute boekers zich haasten om geschikte accommodaties en vluchten te vinden, kun jij ontspannen achterover leunen, wetende dat alles al geregeld is. Dit geeft je de kans om je te concentreren op andere aspecten van je vakantie, zoals het plannen van activiteiten, het verkennen van bezienswaardigheden en het inpakken zonder last-minute stress. Je kunt rustig onderzoeken welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken, welke excursies je wilt maken en welke lokale gerechten je wilt proberen. Bovendien kun je rekening houden met specifieke evenementen of festivals die tijdens je verblijf plaatsvinden, waardoor je vakantie nog specialer wordt.

i?c=433&m=2303877&a=182094&r=vroegboekblog&t=html

5. Vrij van je werk

Niet geheel onbelangrijk: je moet wel vrij hebben van je werk om überhaupt op vakantie te kunnen. Vrij vragen van je werk kan lastiger worden als je dit later in het jaar doet omdat je collega’s dan waarschijnljik hun vakantie al gepland hebben. Dan kun je er maar beter als één van de eersten bij zijn met het vrij vragen van je werk.

Extra tip:

Wil je juist wachten op een mooie Last Minute aanbieding, dan zal de keuze heel beperkt worden voor je. Er zijn zeker wel mooie last minutes naar Curacao te krijgen, maar dan heb je het meestal over ‘vandaag boeken, binnen 3 of 4 dagen vertrekken‘ en de weinige keuze die je hebt zal vooral zijn uit de minder populaire accommodaties of de duurdere pakketreizen. Curacao is een zeer populaire vakantie-bestemming en er wordt momenteel veel gebouwd aan nieuwe accommodaties. Maar zolang die er nog niet zijn moet je er echt snel bij zijn als je een top-accommodatie wilt voor een fair tarief. Alles wordt snel geboekt en zeker de populaire resorts zijn in het voorjaar al zo goed als vol geboekt voor heel de zomer.

Conclusie

Het vroegboeken van je vakantie biedt niet alleen flink financieel voordeel, maar ook een scala aan mogelijkheden om je reiservaring te verbeteren. Van kortingen en ruime accommodatiekeuze tot optimale vluchtschema’s en stressvrije voorbereiding, de voordelen zijn er zeker. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van die droomvakantie en geniet van alle voordelen die vroegboeken met zich meebrengt!

Vroegboeken pakketreizen

De meeste Vroegboekkorting pak je op een pakketreis. De meeste keuze in pakketreizen heb je met TUI en Corendon voor de grotere accommodaties, maar met By June kun je de pareltjes van de kleinere accommodaties boeken als pakketreis.

Vroegboeken TUI

TUI biedt Vroegboekkorting tot €100 per persoon op de meest populaire accommodaties op Curacao. Keuze uit meer dan 35 accommodaties.

TUI logo
Bekijk bij TUI »

Vroegboeken Corendon

Corendon biedt mooie grote accommodaties op Curaçao aan, vaak all-inclusive. Vroegboekkorting tot € 400 per boeking op vakanties naar Curacao.

Bekijk bij Corendon »
Bekijk bij Corendon »

Vroegboeken By June

Via By June krijg je toegang tot de mooiste kleinschalige accommodaties op Curaçao en je huurt altijd inclusief huurauto. Vroegboekkorting tot € 100 per boeking.

By June Curacao logo
Bekijk bij By June »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *