Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Checklist vakantie Curacao

checklist Curaçao vakantie
Heerlijk, je hebt een vakantie naar Curaçao voor de boeg! Maar vaak begint je vakantie met 'inpak-stress'. Heb je alles geregeld?

1- Lang Parkeren Schiphol P3

Rijd je zelf naar Schiphol toe? Boek dan vooraf een voordelige parkeerplek op de officiële Schiphol Parking. Snel, makkelijk, veilig en betrouwbaar. Schiphol P3 Lang Parkeren is echt altijd open, 24/7 en 365 dagen per jaar. En elke 10 minuten rijdt de gratis snelbus naar de Vertrekhal, ook midden in de nacht.
> Meer over Lang parkeren Schiphol

Parkeren Schiphol regelen

?c=20904&m=1171977&a=182094&r=checklist&t=html

Checklist Vakantie Curacao

2- Pinpas activeren voor buitenland

Wil je op Curaçao betalen met je pinpas, dan moet je vooraf je pinpas instellen op ‘betalen buiten Europa’. Doe je dit niet, dan kun je niet pinnen op Curaçao! Je kunt dit eenvoudig zelf doen in de Mijn-omgeving op de website van je bank of in de app van de bank. Als back-up kun je een creditcard aanvragen, die wordt vrijwel overal op Curaçao geaccepteerd (je betaalt dan in US Dollars).

Betalen op Curaçao

Je kunt op Curaçao prima terecht met alle reguliere betaalmiddelen. Pinnen kan volop, creditcards worden overal geaccepteerd en contant geld uit de muur halen kan ook bij de vele pinmachines die je door heel Willemstad tegenkomt.
> Meer over betalen op Curaçao

Meer over Visa World Card

Checklist Vakantie Curacao

3- DI Card

Om naar Curacao te reizen moet je vooraf een Digital Immigration Card online regelen:

De douane van Curacao wil graag weten wie er naar het eiland komt, waarom je komt, voor hoe lang en waar je verblijft. Daarvoor moet je de Digital Immigration Card (DI Card) invullen, minimaal 24 uur voordat je naar Curaçao vertrekt.
Het is voor iedereen verplicht om deze digitale immigratiekaart te gebruiken, ook voor kinderen. Let er wel op bij kinderen dat je als email het email-adres van een ouder/voogd invult.

Meer over DI Card

E-gates op Hato

Het invullen van het digitale immigratieformulier heeft nóg een voordeel: Op Curaçao kun je op vliegveld Hato gebruik maken van de e-gates bij de douane. Je hoeft niet meer lang in de rij te wachten om langs het traditionele douane-hokje te mogen waar een douanier je papieren checkt, maar je kunt via de e-gates veel sneller alles elektronisch afhandelen. Maar daarvoor is het wel verplicht om een digitaal immigratieformulier te hebben ingevuld; met een papieren immigratieformulier kom je niet door de e-gates. En heb je kinderen jonger dan 18 jaar oud in je reisgezelschap, dan kan het ook niet. Er gelden nog wat ‘spelregels’ voor de e-gates, zie daarvoor deze video:

Checklist Vakantie Curacao

4- Activiteiten & excursies

Er is van alles te doen op Curaçao kunt doen, maar niet alles is onbeperkt mogelijk. Denk bv. aan een “must do” als een dagtocht naar Klein Curaçao waarbij de boten vaak een paar dagen van tevoren al volgeboekt zijn. Of wil je met dolfijnen zwemmen? De groepjes hiervoor worden bewust klein gehouden en zitten zo vol, zeker als er een cruiseschip in de St. Annabaai ligt. Vandaar het dringende advies om teleurstelling te voorkomen: Boek ruim op tijd! Bij voorkeur al voordat je naar Curaçao vertrekt zodat je nog vrij zeker kunt bepalen wanneer je welke excursie wilt doen.

Bekijk vooraf alvast wat de mogelijkheden zijn en zorg dat jij niet achter het net vist: boek nu al je excursie, het is in veel gevallen nog goedkoper ook dan wanneer je het pas op Curaçao boekt.

excursies curacao: klein curacao met catamaran
Klein Curaçao: een heerlijke excursie per catamaran!
De leukste excursies van Curacao

Checklist Vakantie Curacao

5- Reisgids Curacao

Er zijn diverse reisgidsen voor Curaçao, maar eentje springt er duidelijk bovenuit: Dit is Curaçao. Sowieso al omdat elk jaar een bijgewerkte versie uitkomt, zodat je ook op de hoogte bent van de nieuwste accommodaties, restaurantjes en attracties. Maar daarnaast krijg je er ook een gratis online video bij en een duidelijke wegenkaart om op Curaçao zelf de weg te kunnen vinden.
> Meer over reisgids Dit Is Curaçao

Reisgidsen voor Curacao

Checklist Vakantie Curacao

6- Auto huren

Als je een beetje de vrijheid wilt hebben om te gaan en staan waar je wilt, ontkom je er niet aan om een auto te huren op Curaçao. Het Openbaar Vervoer rijdt niet zo efficiënt als in Nederland, taxi’s zijn erg prijzig en lopen is geen optie door de warmte. Een auto huur je op Curaçao al vanaf een paar tientjes (euro’s) per dag, en daarmee kun je nog meer van Curaçao gaan genieten. Wat dacht je van de kleine baaitjes ten westen van Willemstad? De Christoffelberg? Leguaan eten bij Jaanchies? Je komt er eigenlijk niet zonder een huurauto.

Let op!

Door de corona-lockdown waren diverse (grotere) car rentals genoodzaakt om een deel van hun wagenpark te verkopen. Daardoor is er nu een structureel te kort aan huurauto’s op Curacao. Regel je huurauto op tijd!
> Meer over auto huren op Curacao

Offline navigatie

Om goed de weg te kunnen vinden mer je huurauto op Curaçao hoef je geen TomTom te huren (op Curaçao heet dit trouwens een Wara Wara). Je kunt veel eenvoudiger en gratis een offline navigatie-app op je smartphone zetten. Die kun je gebruiken zonder wifi of mobiele data-verbinding, alleen wel je gps aanzetten. Je moet de app vooraf op je smartphone geladen hebben. De meeste toeristen zijn erg tevreden met de app Maps.me, beschikbaar voor zowel Android als iPhone. Let op: Thuis moet je de app downloaden, maar ook de relevante data voor Curaçao! Vooral die laatste kan flink wat data zijn, dus doe dat lekker thuis op je wifi.

offline navigatie Curacao Mapfactor Navigator
Auto huren Curacao

Checklist Vakantie Curacao

7- Inkopen doen
checklist vakantie curacao

Bij een vakantie op Curaçao verwacht je dat je -bij wijze van spreken- niet veel meer nodig hebt dan zwemkleding en een tandenborstel, maar uiteindelijk kun je toch nog wel een leuke shopping list maken: spullen om de vliegreis aangenamer te maken, een nieuwe fles zonnebrandcrème, een snorkel-set, een Go Pro om onder water te filmen, en uiteraard nieuwe zwemkleding en een hippe zonnebril. We geven je zomaar wat suggesties om je koffer mee te vullen.

Checklist Vakantie Curacao

8- Weersverwachting

Eén van de redenen dat je op vakantie gaat naar Curaçao is natuurlijk het weer: je wilt gewoon elke dag een heerlijk zonnetje! Maar ja, hoe zonnig het meestal ook wel is op Curaçao, het is niet 365 dagen per jaar alleen maar stralend blauwe lucht met een aangenaam zeebriesje. Zeker in de regentijd (half september tot begin januari) kan er af en toe een flink buitje vallen. En ook in de rest van het jaar kan het toch wel handig zijn om even te checken waar je aan toe bent, bv. of het prettig is om een shirtje met lange mouwen mee te nemen omdat het ’s avonds wat afkoelt door de wind.
Bekijk daarom de Regenradar voor Curaçao! Of als je het weer continu wilt kunnen volgen, download dan de app van Weerplaza. Die ziet automatisch dat je op Curaçao bent en geeft je vanzelf updates over het lokale weer! #handig

Checklist Vakantie Curacao

9- Uit eten

Uit eten op Curacao is volop mogelijk. Maar de restaurants liggen nogal verspreid door Willemstad, dus als je alleen maar in de nabijheid van je accommodatie kijkt dan mis je zoveel goede restaurants! Check nu al een beetje bij welke restaurants je graag zou willen eten, zodat je tijdens je vakantie elke avond weer aangenaam verrast kunt worden in een ander restaurant.

Restaurants op Curaçao

Checklist Vakantie Curacao

10- Nagenieten in Nederland

Tsja… voor je het weet zit je vakantie er al weer op en sta je al weer op Schiphol. En natuurlijk wil je nog zo lang mogelijk nagenieten van je tijd op Curaçao. Dan kun je gaan mijmeren bij je mooie zelfgemaakte foto-album van je vakantie op Curaçao, maar daar hoort wel wat bij natuurlijk! Je Curaçao-vakantie herbeleef je veel beter met dit typisch Curaçaose biertje dat je ook gewoon in Nederland kunt kopen. Tip: Bestel Amstel Bright vóór je vakantie, zodat ze bij terugkomst uit Curaçao al heerlijk koud in je koelkast liggen!

Amstel Bright Curaçao
Amstel Bright

Checklist Vakantie Curacao

Fijne vakantie!