Beachtennis Curacao Jan Thiel

Curacao inspiratie: relaxen en actief zijn

Je komt naar Curacao vanwege ‘zon, zee & strand’, maar Curacao is zoveel meer dan dat! Als je actief wilt zijn kan dat ook op Curacao.

Curacao: Actief zijn tussen het relaxen door

Het is algemeen bekend dat Curacao bekend staat op haar prachtige stranden, vele zonuren gedurende het hele jaar en een, hele heldere, blauwe zee. Maar Curacao is niet alleen zon, zee en strand. Het is namelijk ook een hele goede bestemming om ook actieve dingen te doen. Hierdoor kun je jouw unieke en perfecte balans vinden tussen lekker relaxen en dingen ondernemen en actief op pad te gaan.

Is het altijd een strijd om een goede vakantiebestemming te vinden met jouw partner, het gezin of met je vrienden omdat jullie allemaal wat anders willen? De een wil graag 2 weken lang op het strand liggen, de ander kan niet stilzitten en weer een ander wil graag een combinatie van beiden. Zoek niet langer. Op Curacao kun je enorm veel actieve dingen te doen, maar er zijn ook ruim 30 stranden die je allemaal uit kunt proberen. Of beter gezegd, het is de perfecte bestemming voor gezelschappen die allemaal wat anders willen, maar toch samen op vakantie willen.

Actief op en in het water

Watersporten zijn enorm populair op Curacao en perfect te combineren voor een gezelschap waarvan de ene helft lekker in de zon wil liggen met een goed boek en een cocktail en de andere helft graag wat onderneemt. Op eigen initiatief een stuk snorkelen, kan op elk strand. Doe je liever een tour? Dan kun je o.a. bij Tugboat Beach terecht. Ook duiken is erg toegankelijk op Curacao. Op stranden als Kokomo, Porto Marie, Jan Thiel en Blue Bay vind je fijne duikscholen waar je een proefduik kunt maken. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je ook een hele duikcursus volgen.

Naast het ontdekken van de onderwaterwereld zijn er ook goede opties om óp het water te bewegen. Leren windsurfen, kitesurfen of zeilen? Het is allemaal mogelijk. Het Spaanse Water in Jan Thiel en de St. Jorisbaai aan de noordkant van het eiland zijn populaire plekken om deze watersporten te beoefenen. Je kunt hier zelf het water opgaan met eigen spullen, materiaal huren of een les/ cursus volgen.

Vind je het heerlijk om op het strand te liggen, maar vind je de afwisseling met een leuke activiteit tussendoor wel fijn? Dan kun je er ook voor kiezen om een jetski, kano of SUP. Dit kan onder andere op het Spaanse Water in Jan Thiel. Het is leuk om met een tour mee te gaan, maar de echte avonturier kan ook op eigen houtje op pad. Heb je na een uur wel weer genoeg bewogen? Dan plof je lekker bij Jan Thiel Beach of bij Karakter neer.

Duikles Curacao introductieduik

Met de benenwagen

Hiken is populair op Curacao, zo kun je de Christoffelberg en de Tafelberg beklimmen of kiezen voor een trail zoals de route van Jan Thiel naar Mambo Beach. Dit is een route van ongeveer 50 minuten. TIP: Download Maps.me en download de kaart van Curacao. Deze app werkt ook offline, dus zo verdwaal je nooit. Het fijne aan deze laatste route is dat je aan beide kanten van de route strand hebt en dus lekker kunt relaxen of een duik kunt nemen als je klaar bent. De Christoffelberg is goed te combineren met een van de mooie stranden op Westpunt. Want een duik heb je wel verdient als je 372 meter hoge berg beklommen hebt.
Gaat de rest naar het strand, maar wil jij het eiland al wandelend ontdekken? Ga mee met de georganiseerde hikes van Ingrid op een tour langs de grotten van Tera Kora, Landhuis Noordkant of de Zoutpannen van Boka Sami.

Dansen op Curacao

Voor sommige mensen is dansen heerlijk ontspannend en sommigen moeten er hard voor werken. Het is hoe dan ook leuk om te doen en leuk om naar te kijken. Op donderdagavond heb je bij Mundo Bizarro in de Nieuwestraat in Pietermaai een salsa avond. Je kunt lekker de dansvloer op gaan of een drankje bestellen en genieten van de live band en de ervaren dansers. Op zondagavond kun je voor salsa en merengue muziek terecht bij Hemingway op Mambo Beach met liveband Los Compadres.

Salsa dansen curacao Tropical Moves

Dansles, óók voor toeristen

Als je de smaak te pakken hebt kun je er ook voor kiezen om een dansles te volgen. Je kunt salsa leren dansen of toch voor Bachata gaan. Bij Tropical Moves kun je op maandag- en vrijdagavond in de Bamboe Bar in Saliña een beginnersles Salsa volgen en op zondagavond is er een Bachatales. Op woensdagavond kun je ook bij Restaurant Bijna Thuis aan de Caracasbaaiweg een salsa beginnersles volgen. Lesje doen? Stuur een berichtje via Whatsapp naar Tropical Moves (+599 9 6666334). Voor de duidelijkheid: bij Tropical Moves zijn ook toeristen welkom voor 1 of 2 lessen!
> Meer info via Facebook Tropical Moves

Have an ace day

Je hebt de hele dag op het strand gelegen en kan niet meer stil zitten of je wil de dag sportief beginnen om vervolgens voor de rest van de dag schaamteloos neer te strijken op een strandbedje, dat kan allebei. Huur op Jan Thiel één van de drie banen af en speel een uurtje beachtennis. Het enige wat je nodig hebt is 4 spelers want je kunt een racket en ballen huren bij de baan.
Net als over heel de wereld, wordt padel op Curacao ook steeds populairder. Dus neem je racket maar mee in je koffer want er zijn 3 locaties op het eiland waar je een baan kunt huren. Gelegen aan de Santa Rosa weg zit Ultimate Padel Curaçao met 2 buitenbanen. Wil je gezelschap liever kijken? Dan kunnen ze terecht bij het barretje wat uitkijkt op de banen. Op Scherpenheuvel kun je gebruikmaken van een binnen- en buitenbaan. Zo hoef je dus niet in de felle zon te spelen. Ook hier zit een barretje waar je een verfrissend drankje kunt bestellen na een uurtje zweten. Op beide locaties kun je van maandag tot en met zondag een baan huren. Wil je graag op zondag spelen? Dan moet je in Saliña zijn, hier zit de nieuwste padelclub op het eiland. Dit is de enige padelclub die 7 dagen per week geopend is.

Yoga op strand of op SUP-board

Je inspannen en toch ook ontspannen kan perfect tijdens een yogales. Er zijn verschillende aanbieders van yogalessen. Locaties variëren van het strand tot lokalen of zelfs op een SUP-board. Zo kun je bij Salty Soul op woensdag- en vrijdagochtend om 08.00 uur meedoen met de wekelijkse SUP Yoga lessen en kun je haar Instagram of Facebook checken voor extra lessen als de Sunset SUP yoga of SUP Yoga & Wine les. Ja dat lees je goed, wijn en suppen. Want het is tenslotte ook vakantie.

Yoga Curacao SaltySoul
Yoga op Curaçao met Salty Soul

Curacao: dé bestemming om te relaxen en te bewegen

Er is dus genoeg te doen op Curacao, het ene inspannender dan het andere. Het leuke is dat je het relaxen heel goed kunt combineren met bewegen. Voor de vakantieganger die alleen maar op het strand wil liggen is Curacao het perfecte eiland, maar ook voor degene die af en toe een uurtje wil bewegen en ook voor de actievelingen die niet stil kunnen zitten. En als iedereen in jouw gezelschap wat anders wil, kunnen jullie nog steeds samen op vakantie omdat je op bijna iedere plek en bij ieder strand kunt bewegen en/of relaxen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *