Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Duiken – Introductieduik

€ 95 per persoon
duiken op curacao: introductieduik in het zwembad

Snel reserveren:

Ontdek of duiken iets voor jou is

Degelijke theorie & leuke praktijk

Kies duikschool in de buurt

Ideale kennismaking met duiken

Introductieduik boeken

Introductieduik: ontdek het duiken!

Een introductieduik is een ideale manier om op een relaxte manier kennis te maken met duiken. Uiteindelijk is dit niet iets dat je zomaar even doet. Maar om gelijk te beginnen met een PADI-cursus duiken van enkele dagen is wellicht ook weer teveel van het goede. Bij een introductieduik krijg je eerst de uitleg van de basics over o.a. het gebruik van je duik-uitrusting, hoe te communiceren onder water, etc. Daarna ga je op een rustig plekje het water in en kun je zo diep gaan als waar je je zelf prettig bij voelt.

Een introductieduik is elke dag mogelijk

Ontdek het duiken

Ontdek of duiken jouw nieuwe passie kan worden

Alles op een rustig tempo

Continu professionele begeleiding, ook onder water

Bij een duikschool in de buurt van jouw accommodatie

De duikscholen

We hebben de drie beste duikscholen van Curaçao voor je geselecteerd, zodat er altijd eentje in de buurt van je accommodatie zal zijn. Uiteraard hebben deze drie duikscholen Nederlands sprekende duikinstructeurs en zijn ze allen PADI-gecertificeerd. Dus als je hier een duikcursus doet, dan wordt je buikbrevet wereldwijd geaccepteerd.
Combineer je liever je introductieduik met een dagtocht naar Klein Curaçao? Dat kan bij Miss Ann.

Blue Bay Dive

Blue Bay Dive is de duikschool op Blue Bay Golf & Beach Resort ten westen van Willemstad, je vindt ze op het privéstrand van het resort. Met twee prachtige huisriffen voor de deur kun je hier zo de zee inlopen voor een schitterende duik in rustig water. Indicatie tijdsduur Introductieduik: 2 uur.

Dive Center Pietermaai

Dive Center Pietermaai is de duikschool van Scuba Lodge, het enige echte duikhotel van Curaçao. Dive Center Pietermaai bevindt zich op het stadsstrand in Pietermaai (centrum Willemstad) en brengt je op de mooiste duiklocaties met hun stoere Scuba Bus. Indicatie tijdsduur Introductieduik: 4 uur.

Scuba Do

Scuba Do is dé duikschool van Jan Thiel, de wijk ten oosten van Willemstad en zeer populair bij toeristen. Bij Scuba Do doe je de introductieduik bij het huis-rif, of een andere locatie van het strand. Indicatie tijdsduur Introductieduik: 2 tot 2,5 uur.

De eerste stap naar een duikcursus, boek nu!

Boek je Introductieduik op Curaçao voor slechts € 95 p.p. Je betaalt nu alleen een aanbetaling van € 14 p.p., het restant betaal je pas bij het inchecken bij de duikschool.

Duiken - Introductieduik

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Tarief € 95 p.p., bij reservering alleen aanbetaling € 14 p.p.
 • € 0,00
  Het restant betaal je bij het inchecken bij de duikschool.

Hoe ziet een introductieduik er uit?

De meeste mensen die via een introductieduik kennismaken met duiken, vinden het toch best wel een beetje spannend, en daar is uiteraard alle begrip voor. Een introductieduik vindt altijd plaats in relaxte sfeer, kleine groepjes en met professionele instructeurs die alle tijd voor je nemen.
Het begint met een theoretisch deel, waarbij je o.a. leert hoe je rustig moet ademen onder water met de duikfles op je rug. Er wordt uitgelegd hoe je onder water via universele duik-gebaren kunt communiceren met je duik-instructeur. En de instructeur zal wat vertellen over hoe je onder water moet gedragen (bv. geen koraal aanraken, etc.).

Proefduik in zwembad of zee

Zodra de instructeur alle informatie heeft uitgelegd, het gevoel heeft dat iedereen het snapt en er geen vragen meer zijn, wordt het tijd om de theorie geleidelijk aan in praktijk te gaan brengen. Eerst ga je, onder begeleiding uiteraard, er voor zorgen dat je duik-uitrusting compleet en correct is. Daarna ga je het water in. Je eerste duik-ervaring zal sowieso in zeer rustig water zijn. Dit kan een zwembad zijn, maar als het qua weersomstandigheden mogelijk is zal al snel een rustig strandje opgezocht worden waar weinig tot geen golfslag aan de kustlijn is. Want uiteindelijk is een (proef)duik in zee net even leuker en ‘echter’ dan in een zwembad, toch?

Als iedereen in het water staat (met het hoofd nog boven water) zal de instructeur stap voor stap nog eens doornemen wat de bedoeling is, waarna je op eigen tempo onder water gaat. De een snorkelt direct lekker weg en gaat ongemerkt gelijk al wat dieper, de ander vindt het nog steeds spannend en durft met het hoofd onder water nog niet teveel te bewegen. Geen probleem, jij bepaalt zelf tot hoever je gaat en uiteraard zal een instructeur bij je in de buurt blijven voor tips.

Uiteindelijk bepaal je zelf hoe leuk je het duiken vindt en of je echt een duikcursus wilt gaan doen.

Een relaxte manier om te ontdekken of duiken jouw ding is!

Waarom via NaarCuracao.com

Kies een duikschool in de buurt

Bij reserveren alleen een kleine aanbetaling

laagste prijs, geen opslag voor tussenhandel

Introductieduik boeken
 • Kledingadvies
  zwemkleding; duik-uitrusting is inbegrepen bij de prijs
 • Inclusief
  Duiken – Introductieduik
  maandag
  dinsdag
  woensdag
  donderdag
  vrijdag
  zaterdag
  snorkel-attributen
 • Exclusief
  leuk voor kinderen
  drankjes (alcoholisch)
  drankjes (non-alcohol)
  snacks
  hotel pick-up (optioneel)
  zondag
  all-Inclusive
  lunch
  ontbijt

SCHRIJF EEN BEOORDELING

algehele ervaring
bestemming
catering/verzorging
In verhouding tot de prijs

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.