introductieduik curacao

Duiken – Introductieduik

€ 89
Een introductieduik is een ideale manier om op een relaxte manier kennis te maken met duiken. Wat basis-theorie en dan met persoonlijke begeleiding ga je het water in, zo ver en diep als je zelf wilt.

Om gelijk te beginnen met een PADI-cursus duiken van enkele dagen is wellicht ook weer teveel van het goede. Bij een introductieduik krijg je eerst de uitleg van de basics over o.a. het gebruik van je duik-uitrusting, hoe te communiceren onder water, etc. Daarna ga je op een rustig plekje het water in en kun je zo diep gaan als waar je je zelf prettig bij voelt.

Een introductieduik is elke dag mogelijk

Hoe ziet een introductieduik er uit?

De meeste mensen die via een introductieduik kennismaken met duiken, vinden het toch best wel een beetje spannend, en daar is uiteraard alle begrip voor. Een introductieduik vindt altijd plaats in relaxte sfeer, kleine groepjes en met professionele instructeurs die alle tijd voor je nemen.
Het begint met een theoretisch deel, waarbij je o.a. leert hoe je rustig moet ademen onder water met de duikfles op je rug. Er wordt uitgelegd hoe je onder water via universele duik-gebaren kunt communiceren met je duik-instructeur. En de instructeur zal wat vertellen over hoe je onder water moet gedragen (bv. geen koraal aanraken, etc.).

Proefduik in zwembad of zee

Zodra de instructeur alle informatie heeft uitgelegd, het gevoel heeft dat iedereen het snapt en er geen vragen meer zijn, wordt het tijd om de theorie geleidelijk aan in praktijk te gaan brengen. Eerst ga je, onder begeleiding uiteraard, er voor zorgen dat je duik-uitrusting compleet en correct is. Daarna ga je het water in. Je eerste duik-ervaring zal sowieso in zeer rustig water zijn. Dit kan een zwembad zijn, maar als het qua weersomstandigheden mogelijk is zal al snel een rustig strandje opgezocht worden waar weinig tot geen golfslag aan de kustlijn is. Want uiteindelijk is een (proef)duik in zee net even leuker en ‘echter’ dan in een zwembad, toch?

Als iedereen in het water staat (met het hoofd nog boven water) zal de instructeur stap voor stap nog eens doornemen wat de bedoeling is, waarna je op eigen tempo onder water gaat. De een snorkelt direct lekker weg en gaat ongemerkt gelijk al wat dieper, de ander vindt het nog steeds spannend en durft met het hoofd onder water nog niet teveel te bewegen. Geen probleem, jij bepaalt zelf tot hoever je gaat en uiteraard zal een instructeur bij je in de buurt blijven voor tips.

Uiteindelijk bepaal je zelf hoe leuk je het duiken vindt en of je echt een duikcursus wilt gaan doen.

Ontdek het duiken

  • Ontdek of duiken jouw nieuwe passie is
  • Alles op een rustig tempo
  • Continu professionele begeleiding
  • Bij een duikschool in de buurt
  • Vanaf 10 jr. oud kun je meedoen
duiken curacao cursus blue bay 500x278 1

De duikscholen

We hebben de twee van de meest populaire duikscholen van Curaçao voor je geselecteerd, waarvan we weten dat ze professioneel met de introductieduik omgaan. Uiteraard hebben deze twee duikscholen Nederlands sprekende duikinstructeurs en zijn ze allen PADI-gecertificeerd. Dus als je hier een duikcursus doet, dan wordt je duikbrevet wereldwijd geaccepteerd.
Combineer je liever je introductieduik met een dagtocht naar Klein Curaçao? Dat kan bij Miss Ann.

Dive Center Pietermaai

Dive Center Pietermaai is de duikschool van Scuba Lodge, het enige echte duikhotel van Curaçao. Dive Center Pietermaai bevindt zich op het stadsstrand in Pietermaai (centrum Willemstad) en brengt je op de mooiste duiklocaties met hun stoere Scuba Bus. Indicatie tijdsduur Introductieduik: 4 uur.

Scuba Do Jan Thiel

Scuba Do is dé duikschool van Jan Thiel, de wijk ten oosten van Willemstad en deze duikschool doet het erg goed onder de toeristen, ga dus zeker een keer langs. Bij Scuba Do doe je de introductieduik bij het huis-rif, of een andere locatie van het strand. Indicatie tijdsduur Introductieduik: 2 tot 2,5 uur.

De eerste stap naar een duikcursus, boek nu!

Boek je Introductieduik op Curaçao voor slechts € 89 p.p. Je betaalt nu alleen een aanbetaling van € 12 p.p., het restant betaal je pas bij het inchecken bij de duikschool.

Waarom via NaarCuracao.com?

Kies een duikschool in de buurt

Bij reserveren alleen een kleine aanbetaling

tot 24u vooraf gratis wijzigen/annuleren

Introductieduik

Duiken - Introductieduik

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ

Schrijf een review

algehele ervaring
bestemming/locatie
In verhouding tot de prijs
medewerker(s)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *