dolphin encounter curacao kiss

Dolphin Encounter

Meet the dolphins! Op Curacao kun je op een heel toegankelijke manier een “meet & greet“ met dolfijnen doen, een Dolphin Encounter. Ook zeer geschikt voor kinderen, een schitterende ervaring voor jong & oud!

Interactie met dolfijnen

Voor velen staat het hoog op de bucket list: interactie met dolfijnen. En op Curacao is het mogelijk! Bij de Dolphin Academy kun je een Dolphin Encounter doen, waarbij je -staand in de lagune aan de zijkant- met een dolfijn kunt spelen. Onder begeleiding van een ervaren dolfijnen-trainer krijg je tegelijk ook uitleg over het gedrag van een dolfijn.

Dinsdag t/m zaterdag, om 08:30, 11:00 en 14:00

Dolphin Encounter

 • 20 minuten in het water met een dolfijn, totale tijdsduur 1,5 uur
 • Max. 6 personen per 1 dolfijn
 • Geschikt voor kinderen (alle leeftijden); kinderen t/m 8 jr. alleen onder begeleiding van een betalende volwassene
 • Enige dolfijnen-activiteit die geschikt is voor zwangere vrouwen

Tarief Dolphin Encounter

Als officiële reseller van de Dolphin Academy mogen we de Dolphin Encounter aanbieden:
– Personen vanaf 5 jr. oud: € 108 p.p.
– Kinderen 1 t/m 4 jr. oud: € 64 p.p.
– Kinderen tot 12 maanden oud mogen gratis mee (wel aanmelden!).
Deze tarieven zijn inclusief heel de dag toegang tot Sea Aquarium Park.
Kinderen kleiner dan 1,30 mtr. moeten bij een Dolphin Encounter begeleid worden door een volwassene, max. 1 kind per 1 volwassene.

Hoe ziet een Dolphin Encounter er uit

Na de instructies ga je het water in. Je staat op een stevig platform aan de rand van de lagune. Volwassenen staan ongeveer tot hun middel in het water, kinderen ongeveer tot aan hun schouders. Vervolgens komt per groepje (max. 6 personen) de dolfijn kennis maken en de eerste kunstjes laten zien; ondertussen geeft de instructeur (één instructeur bij elk groepje) allerlei uitleg over de dolfijn. Bijna alle instructeurs spreken Nederlands, hier wordt bij de indeling van de deelnemers ook rekening mee gehouden.

Na enige uitleg mag je dan ook zelf de kunstjes met de dolfijn gaan doen. Laat de dolfijn spetteren of zingen en natuurlijk krijg je ook een kus van de dolfijn! Een professionele fotograaf maakt ondertussen foto’s van jouw Dolphin Encounter, die je na afloop kunt aanschaffen in de Photoshop. Deze fotograaf komt echt dichtbij en kan dus veel mooiere foto’s maken dan de meegekomen familie of vrienden die op het toeschouwers-platform staan.

Totaal ben je zo’n 20 minuten met de dolfijn in het water. Een schitterende activiteit als je echt eens rustig een dolfijn van dichtbij wilt bewonderen, eerste rang wilt genieten van de diverse kunstjes die de instructeur met de dolfijn kan doen en als je meer te weten wilt komen over dolfijnen.

Na afloop kun je nog een rondje lopen door het Sea Aquarium of bij de Photoshop jouw foto’s met de dolfijn bekijken en pas dan hoef je te kiezen of je ze wilt kopen of niet.

Dolphin Encounter – goed om te weten

 • Familie en vrienden kunnen foto’s maken vanaf de diverse toeschouwers-platforms; deelnemers mogen geen camera mee het water in nemen
 • Breng zwemkleding, handdoek en eventueel zonnebrand mee
 • Alle toeschouwers, inclusief ouder/voogd die moet tekenen voor minderjarige deelnemers, zijn verplicht toegang te betalen voor het Sea Aquarium Park

Deze activiteit wordt uitgevoerd door Dolphin Academy. Boek je deze activiteit dan ga je de overeenkomst met hen aan; Dolphin Academy is de verantwoordelijke partij voor de uitvoering en kwaliteit van de activiteit.

Waarom via NaarCuracao.com?

Gratis annuleren tot 24u van tevoren
Betrouwbaar betalen met iDeal of creditcard of PayPal
Goede klantenservice, ook buiten kantoortijden

Dolphin Encounter

1 review op “Dolphin Encounter”

Dit vinden anderen

Zie hier hoe deze excursie door anderen beoordeeld wordt. Heb jij de excursie ook gedaan, dan hopen we dat je een review wilt achterlaten. Geef je geen 5 sterren? Dat mag uiteraard, maar geef dan aan op welk vlak we kunnen verbeteren. Weet je geen verbeterpunten, dan zijn we blij met je 5 sterren-beoordeling.

5 / 5
sterren
algehele ervaring ;
bestemming ;
catering/verzorging ;
In verhouding tot de prijs ;
 1. Roy deijkers
  10 mei 2022 at 22:17

  Alles heel goed geregeld. En een trip naar de dolfijnen academie is echt een aanrader.

  algehele ervaring ;
  bestemming ;
  catering/verzorging ;
  In verhouding tot de prijs ;
 2. Bianca Oosterbroek
  24 augustus 2020 at 15:03

  Genoten van 2 Encounters met de kids. Voor mij was de Dolphin Academy al bekend terrein maar wat is er mooier dan je passie te delen met je kinderen. Zo is de oudste nu ruim 5 jaar later voor zijn 2e keer geweest en de jongste voor haar 1e keer. Super mooi om deze herinnering te maken en 2 stralende gezichtjes te zien. Dus 3 met mij:). De dolfijnen die we kregen waren geduldig en bij 1 encounter hadden mn dochter en ik prive met de trainer de encounter. Fantastisch gewoon. Genoten van shows en van de trainers die met passie en liefde hun vak vertellen.

  algehele ervaring ;
  bestemming ;
  catering/verzorging ;
  In verhouding tot de prijs ;

Schrijf een review

algehele ervaring
bestemming
catering/verzorging
In verhouding tot de prijs

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *