Bustour Discover Willemstad

Bus tour | Ontdek Willemstad

De Ontdek Willemstad bus tour heeft natuurlijk niet zomaar deze naam gekregen. Een mooie excursie waarbij je in en om Willemstad de cultuur en historie zult ontdekken.

Elke maandag, van 09:00 tot 13:00

5 stops

Met Blue Curaçao-proeverij

Complete tour in & om Willemstad

Leukste en gezelligste bustour door Willemstad

  • In de bekende vrolijk gekleurde bus
  • incl. transfer
  • Incl. toegangsfee bij bezichtigingen
  • Incl. Blue Curacao proeverij
  • Local lunch bij Plasa Bieu
Bustour Discover Curacao route met 5 stops

Tarief

Je doet deze superleuke bus tour al voor € 55 p.p. Bij reservering alleen een aanbetaling van € 11 p.p. Kinderen (4-12 jr.) mogen al mee voor € 37 (aanbetaling € 7 p.p.). De lunch bij Plasa Bieu is niet inbegrepen in dit tarief.

Hoe ziet de bus tour er uit

1e stop – Otrobanda

De tour begint in de wijk Otrobanda, het toeristisch centrum van Curacao en onderdeel van UNESCO Werelderfgoed. Wandel over de wereldberoemde Pontjesbrug, maak een foto van de gekleurde panden aan de Handelskade en ontdek tussen al deze historie ook de moderne street art die zo kenmerkend is voor Curacao.

2e stop – Fort Waakzaamheid

Vervolgens brengt de vrolijk gekleurde bus (zonder ramen, dus “natuurlijke airco”) je naar Fort Waakzaamheid. Het fort dat is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw is schitterend gelegen met fantastisch zicht over de kustlijn van Curacao en de ingang van de St. Annabaai. Hier maak je de mooie overzicht-foto’s van Willemstad.

3e stop – Landhuis Chobolobo

De derde stop is er eentje om te genieten: je gaat voor een tourtje naar Landhuis Chobolobo, de distilleerderij van de originele Blue Curaçao-likeur. Je kunt hier een leuke tour doen om te zien hoe de likeur gemaakt wordt. Uiteraard kun je ook likeur proeven en vergeet niet een flesje mee te nemen om thuis van te genieten.

4e stop – Plasa Bieu & Ronde Markt

De hoogste tijd voor een heerlijke lunch*. Hiervoor ga je naar Plasa Bieu, waar je kunt genieten van allerlei lokale gerechten volgens traditioneel recept. Iedereen schuift gezellig bij elkaar aan aan de lange picknicktafels. Na afloop kun je nog shoppen voor lokale snuisterijen in de naastgelegen Ronde Markt.
* lunch is niet inbegrepen in de prijs van de tour

5e stop – Parke Lucha pa Libertad

De laatste stop van deze tour is bij Parke Lucha pa Libertad. Dit park is ter herinnering aan de strijd tegen de slavernij. Hier vind je ook het Tula monument (officiële naam ‘Desekadená’ wat ‘ontketend’ betekent), vernoemd naar de leider van de slavenopstand in 1795.
Na dit bezoek is de bus tour ten einde en word je weer keurig naar je accommodatie gebracht.

Waarom via NaarCuracao.com?

Officiële reseller
van deze bustour

Bij reserveren alleen
kleine aanbetaling

Laagste prijs,
beste service

Discover Willemstad bus tour

Schrijf een review

algehele ervaring
bestemming/locatie
catering/verzorging
In verhouding tot de prijs

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *