Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
curacao deutsch

Klein Curaçao boottochten

Als je naar Curaçao op vakantie gaat, móet je ook echt een boottocht naar Klein Curaçao maken. Dit kleine tropische en onbewoonde eilandje met witte strand en perfect blauwe zee mag je niet missen. Meer tropisch vakantie-gevoel dan op Klein Curaçao zul je niet vinden. Maar hoe kom je er? Vergelijk de boten en boek direct.

Wat is Klein Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond eiland ten zuid-oosten van Curaçao en biedt het witste én langste strand van Curaçao. Het ligt op zo’n 12 km van het meest oostelijke punt van Curaçao, maar vanaf de Vissershaven in Spaanse Water (waar de meeste boten naar Klein Curaçao liggen) is de vaarafstand zo’n 27 km. De oppervlakte is ongeveer 2 km² en als je wilt kun je in een uur of twee het eiland rondlopen. Het eilandje maakt officieel deel uit van Curaçao. In de vlag van Curaçao zie je een grote en een kleine ster, de kleine ster staat (je raadt het al…) voor “Klein”, zoals het eiland door de lokale bevolking genoemd wordt.

O.K., tot zover de feitjes, maar nu waar het echt om draait! Klein Curaçao is precies wat je je voorstelt bij een tropisch onbewoond eiland. Een klein paradijsje en een perfecte plek voor een dagtocht tijdens je vakantie naar Curaçao.

Vaarroute Klein Curaçao - Spaanse Water

Meest geboekt Klein Curaçao

1. Miss Ann

luxe klein curacao miss ann motorjacht serendipity

NAF 185,- /€ 94,-

luxe motorjacht

max. 60 personen

vaart op di, wo, vr, zo

van 07:00 tot 17:30

incl. ontbijt, BBQ-lunch en drankjes

geen aanbetaling; je betaalt pas als je op de boot stapt

Voordeel: beachhouse, meest luxe dagtocht

Boek Miss Ann

2. Black & White

zeilen klein curacao catamaran blackwhite

NAF 195,- (= € 95,-)

catamaran zeilboot

max. 75 personen

vaart op ma, di, wo, do, za

van 08:30 tot 17:30

incl. BBQ-lunch en drankjes

geen aanbetaling; je betaalt pas als je op de boot stapt

Voordeel: grootste catamaran, terugtocht altijd zeilend en met happy hour

Boek Black & White

3. Breeze

klein curacao met de breeze

NAF 175,- (= € 85,-)

luxe motorboot

max. 30 personen

vaart op ma, di, vr, za

van 08:00 tot 17:00

incl. ontbijt, BBQ-lunch en drankjes

geen aanbetaling; je betaalt als je op de boot stapt

Voordeel: kleinschalig en voordeligste all-in dagtocht

Boek Breeze

4. Powerboat

snel klein curacao powerboat

NAF 165,- (= € 80,-)

snelle rib-boot

6 tot 10 personen

vaart op ma, do, za

van 10:00 tot 16:30

incl. water en frisdrank

geen aanbetaling; je betaalt pas als je op de boot stapt

Voordeel: snelste vaartijd (45 min.), zelden zeeziekte

Boek Powerboat

Boek op tijd!

Nee, dit is geen verkooppraatje voor de boten om ze vol te krijgen, want de boten zitten vrijwel altijd toch wel vol! Daarom even deze tip. Boek ruim op tijd om zeker te zijn van een dagtocht naar Klein Curaçao op de door jou gewenste dag. Regelmatig worden wij benaderd of we toch nog ergens een plekje weten omdat mensen nú op het eiland zijn en nú pas een boottocht naar Klein Curaçao willen reserveren, maar alle boten blijken vol te zitten. Je moet er rekening mee houden dat de boten (uiteraard) maar een bepaalde maximum capaciteit hebben en slechts 1x per dag naar Klein Curaçao kunnen varen. En de meeste boten varen maar 3 of 4x per week, dus het aantal beschikbare plaatsen is gewoon beperkt. En met wekelijks zo’n 5.000 toeristen of meer alleen al uit Nederland is een boot al snel volgeboekt, zeker tijdens het hoogseizoen (schoolvakanties, half dec. t/m half jan., carnaval-periode).

Wil je op één bepaalde dag naar Klein Curaçao? Bekijk dan ons overzicht gesorteerd per dag.

1- Klein Curaçao met luxe motorjacht: Miss Ann

Een boottocht naar Klein Curaçao met Miss Ann Boattrips is de meest geboekte dagtocht naar Klein Curaçao en wij weten wel waarom. Wil je een tiptop verzorgde dag met alles er op en eraan, dan moet je voor Miss Ann Boattrips kiezen. Een heerlijke dagtocht van ’s ochtends vroeg tot einde van de middag, en van alle gemakken voorzien.

Rond 07:00 stap je aan boord van de Serendipity (of één van de andere boten, bv. de Miss Justine of de Miss Ann) in de haven bij Jan Sofat. In ongeveer 2 uur vaar je naar Klein Curaçao, waar je al snel kunt beginnen met het ontbijt. Daarna heb je heel de dag de tijd om van Klein Curaçao te genieten, pas na 16:00 moet je je spullen weer inpakken en op de boot stappen voor de terugreis. Met nog wat snacks onderweg terug kom je rond 17:30 ongetwijfeld voldaan weer aan op Curaçao.

Beachhouse

Een mooie extra van een dagtocht met Miss Ann Boattrips is dat je gebruik kunt maken van hun beachhouse op Klein Curaçao. Toiletten, gekoelde drankjes, tafels en stoelen voor als je gaat eten en palapa’s (= parasol): Met Miss Ann is alles tiptop verzorgd.

Catering

Inbegrepen in de prijs is ontbijt, lunch (BBQ + salades + fruit) en non-alcoholische drankjes (water/sap/frisdrank). Tegen kleine meerprijs is ook bier en wijn beschikbaar.

Extra’s met de Miss Ann

De Miss Ann biedt nog twee unieke extra’s: je kunt -tegen betaling- een heerlijke massage krijgen en in de middag kun je aanhaken bij de Snorkel Safari, op zoek naar grote zeeschildpadden!

Wanneer

De Miss Ann vaart elke dinsdag, woensdag, vrijdag, zondag. Je vertrekt rond 07:00 vanaf Jan Sofat, rond 17:30 ben je weer terug.

Transfer

Ook de Miss Ann biedt een transfer-mogelijkheid aan; vanaf € 8,- p.p. wordt je opgehaald en aan het einde van de dag weer terug naar je accommodatie gebracht.

Tarief

Met de Miss Ann naar Klein Curaçao boek je al vanaf al vanaf NAF 185,- p.p. (of € 94,-) Kinderen 4-11 jr. betalen slechts NAF 95,-.

Meer info
Boek Miss Ann

2- Klein Curaçao met catamaran: de Black & White

Sinds de zomer 2017 is er een mooie nieuwe boot voor een dagtocht naar Klein Curaçao: de Black & White van BlueFinn Charters. Een schitterende catamaran, de grootste catamaran van Curaçao! BlueFinn Charters doet het net even anders dan de andere dagtochten naar Klein Curaçao:

Het vertrek is net iets later dan de andere boten, rond 08:30. BlueFinn Charters biedt hun tochten naar Klein Curaçao aan zonder ontbijt. Daardoor zul je vrijwel zeker vooraf zelf al ontbeten hebben, wat weer meehelpt ter voorkoming van zeeziekte op de heenweg. Uiteraard is heel de dag inclusief lunch (BBQ) en drankjes. Leuk extraatje: De Black & White is de enige boot die de terugweg sowieso altijd zeilend doet én je kunt dan ook genieten van Captains Happy Hour.

Catamaran

De Black& White van BlueFinn Charters is de mooiste, nieuwste en grootste catamaran van Curaçao. Een schitterende zeilboot van 75 ft. (23 mtr.) lang waarbij je liggend op de hangnetten een heerlijke vaartocht zult hebben.

Catering

Ook BlueFinn Charters biedt de dagtocht naar Klein Curaçao als all-inclusive aan. Een heerlijke BBQ als lunch, drankjes wanneer je maar dorst hebt (frisdrank, water, bier, wijn, whiskey en rum) en op de terugweg is de ondertussen al beroemde Captains Happy Hour.

Wanneer

De Black & White vaart elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag. Je vertrekt om 08:30 vanaf Zanzibar (Jan Thiel). Rond 15:00 wordt het zeil gehesen voor terugtocht; rond 17:30 ben je weer bij Zanzibar.

Tarief

Een all-inclusive zeiltocht naar Klein Curaçao met de Black & White heb je al vanaf NAF 195,- p.p. (omgerekend € 90,-). Kinderen 4-12 jr. betalen maar de helft: NAF 97,50 (€ 45,-). Nog een voordeel: Je hoeft geen aanbetaling te doen. Je hoeft heel het bedrag pas te betalen op de dag van de tocht naar Klein Curaçao.

Meer info
Boek Black & White

3- Klein Curaçao met luxe motorboot: de Breeze

Met maximaal 30 personen op het luxe motorjacht is de Breeze net weer wat intiemer en persoonlijker dan de meeste andere boten (60 personen of meer). Extra prettig is natuurlijk ook wel dat Breeze Boattrips de voordeligste all-inclusive dagtocht naar Klein Curaçao is.

Als je rond 08:00 aan boord stapt, krijg je eerst een ontbijt. Wel zo lekker, want met een volle maag zul je minder snel zeeziek worden als op de heenweg naar Klein Curaçao de zeestroming net verkeerd staat. Na een lange dag op het onbewoonde eilandje zul je rond 17:00 weer terug aankomen op Curaçao (bij de Vissershaven in Caracasbaai).

Persoonlijk

Een dagtocht met de Breeze onderscheid zich van de andere dagtochten door de persoonlijke aanpak. Bij de Breeze gaat men niet voor een zo vol mogelijke boot met zoveel mogelijk toeristen. Ze begrijpen dat jouw dagtocht er niet mooier op wordt als je op Klein Curaçao “één van de velen” bent. Vandaar dat de Breeze met een groep van maximaal 30 personen vaart, de helft (of nog minder) dan de groepsgrootte bij de andere boten.

Catering

Inbegrepen in de prijs is ontbijt, lunch (BBQ + salades + fruit) en drankjes (water/sap/frisdrank). Vanaf 12:00 zijn ook alcoholische drankjes (bier, wijn, rum en wodka) beperkt beschikbaar. “Beperkt” houdt hierbij in dat er genoeg is voor iedereen, maar dat het niet de bedoeling is dat je enorm dronken wordt.

Wanneer

De Breeze vaart elke maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag.

Transfer

Zit je zonder eigen vervoer om bij het opstappunt van de Breeze te komen, dan is dat geen enkel probleem. Je kunt bij de Breeze ook een transfer bijboeken. Dan wordt je keurig opgehaald bij je accommodatie en -uiteraard- aan het einde van de dag weer netjes thuis gebracht.

Tarief

De Breeze is de voordeligste dagtocht naar Klein Curaçao. Al voor NAF 175,- (omgerekend zo’n € 85,-) kun je mee. Kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting. Er wordt geen aanbetaling gevraagd; heel het bedrag betaal je pas op het moment dat je op de boot stapt.

Meer info

4- Klein Curaçao met Powerboat

Vind je een een luxe motorjacht wat “gewoontjes” of ben je snel zeeziek, dan moet je je boottocht naar Klein Curaçao met een Powerboat maken; super stoer over de golven knallen! Zorg dat je stevig zit en houd je goed vast, want schiet je over het water in “no time” naar Klein Curaçao. Duidelijk een extra adrenaline-kick waar je op het eilandje nog van ligt na te genieten.

Geen zeeziekte!

O ja, nog een voordeel van de Powerboat is dat je veel minder kans hebt om zeeziek te worden. Omdat je bijna over de golven vliegt, stuiter je veel minder van golf op golf en blijft je maag een heel stuk rustiger. Dus wordt je makkelijk zeeziek, dan moet je zeker de Powerboat boeken.

Powerboat

Met een Powerboat naar Klein Curaçao is mooi om mee te maken, met enorme snelheid over de golven. Waar de andere boten er zo’n anderhalf uur over doen, is de Powerboat al met ongeveer 45 minuten op Klein Curaçao aangekomen. Maar door al dit ‘geweld’ is de Powerboat niet voor iedereen geschikt. Zwangere vrouwen, mensen met rug- en/of nekklachten en kinderen jonger dan 4 jaar wordt duidelijk afgeraden om de Powerboat te nemen.

Catering

Als je met de Powerboat naar Klein Curaçao gaat kun je dit alleen boeken zonder eten. Zorg zelf dus voor wat te eten (er is een koelbox aan boord waar je gebruik van kunt maken). De boottocht met de Powerboat is wel inclusief drinken (water, frisdrank).

Wanneer

De Powerboat vaart elke maandag, donderdag en zaterdag. Je vertrekt om 10:00 vanaf Zanzibar (Jan Thiel) en rond 16:30 ben je weer terug. Dat is op zaterdag keurig op tijd voor het beroemde Happy Hour bij Zanzibar die om 17:00 begint!

Tarief

Een stoere tocht naar Klein Curaçao met de Powerboat heb je al vanaf NAF 165,- (= ongeveer € 80,-). De tocht met de Powerboat gaat door vanaf 6 deelnemers, en er kunnen maximaal 10 personen mee met de Powerboat. Snel boeken dus, voor de boot al vol is.

Boek Powerboat

Wanneer welke boot naar Klein Curaçao?

Omdat je keuze voor je dagtocht waarschijnlijk vooral bepaald zal worden door de dag wanneer jij naar Klein Curaçao wilt/kunt gaan, zetten we de boten ook nog even per dag op een rijtje:

Privé boot naar Klein Curaçao

Ben je met een groep op Curaçao, dan kun je heel voordelig je eigen Privé Boottocht naar Klein Curaçao boeken. Al vanaf 10 personen kan een privéjacht voordeliger zijn dan mee met de standaard dagtochten naar Klein Curaçao.

  • Voor groepen vanaf 10 tot 50+ personen.
  • Dagelijks vertrek.
  • Doorgaans vertrek je 08:00 en ben je 16:00 terug, maar tijden zijn bespreekbaar.
  • Incl. snorkelspullen en waterspeelgoed voor de kids
  • Extra cateringpakket bij te boeken (frisdrank, bier, wijn, BBQ-lunch) à € 25,-

Bij een grote groep is het al snel voordeliger om met een privé-boot naar Klein Curaçao te gaan, maar daarnaast heb je uiteraard ook allerlei voordeel en gemak omdat je buiten je groep verder met niemand rekening hoeft te houden. Jullie bepalen zelf hoe laat je vertrekt en terugvaart, wanneer de BBQ-lunch geserveerd wordt, etc.
> Neem contact op voor een offerte op maat

Interessant voor groepen van 10 tot 75 personen

Dagelijks vertrek, wanneer jij wilt

Afvaart en terugvaart in overleg

Type boot afhankelijk van groepsgrootte

Overnachten op Klein Curaçao

Als je echt een mooie ‘Bounty Island Experience’ wilt, ga dan overnachten op Klein Curaçao! Je bent zonder begeleiding op het eiland, dus je bepaalt helemaal zelf je planning voor deze unieke ervaring. De boot blijft wel voor de kust liggen en je krijgt een portofoon om contact met de boot op te nemen. Als het donker wordt steek je een kampvuur aan, je bewondert de schitterende sterrenhemel en je wordt ’s ochtend wakker bij een mooi opkomend zonnetje. Op de boot zijn bbq, koelkast en coolbox te gebruiken, verder neem je zelf mee wat je nodig hebt. Je overnacht al op Klein Curaçao voor € 85,- p.p. N.B.: Dit is alleen mogelijk bij groepen vanaf 10 personen.
Interesse? Neem contact op voor een offerte ‘Overnachten op Klein Curaçao’.

Wat kun je doen op Klein Curaçao

Behalve heerlijk luieren, kun je tijdens een dagje Klein Curaçao ook nog wel wat activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan het bezichtigen van de vuurtoren of het gestrande schip, snorkelen (op zoek naar zeeschildpadden!), een ritje op de banaan achter een jetski, of strandspelletjes als beach-tennis. Neem sowieso je fototoestel mee!

De vuurtoren

Klein Curaçao vuurtorenIedereen die ooit op Klein Curaçao geweest is zal er een foto van hebben: de vuurtoren van Klein Curaçao. Ongetwijfeld ooit een belangrijke vuurtoren van zo’n klein eilandje dat je in het donker snel over het hoofd ziet, nu is het een vervallen maar kenmerkend gebouw op een verlaten eiland. De vuurtoren (officieel de Prins Hendriktoren) staat er sinds 1849 maar is ondertussen alleen nog in gebruik als zeer populair foto-materiaal voor de toeristen op het kleine eiland.

In 1879 is de vuurtoren grotendeels verwoest door een orkaan. Maar de restanten zijn altijd blijven staan en in het voorjaar van 2017 is de renovatie begonnen om de vuurtorenr helemaal op te bouwen tot wat het was voor de verwoesting. Fase 1 is in mei afgesloten: het dak is weer helemaal hersteld. In de loop van 2017 zal fase 2 starten, de renovatie van muren, deuren en ramen.

Als je de vuurtoren wilt gaan bekijken, dan kan dat maar het is niet zonder gevaren. Trek een paar slippers of schoenen aan: onderweg naar de toren groeien overal stekelplantjes.

Scheepswrak op Klein Curaçao

Scheepswrak Klein CuraçaoDe andere bezienswaardigheid op Klein Curaçao is het scheepswrak van het gestrande zeeschip. Het is onduidelijk hoe lang het schip er al ligt, maar waarschijnlijk ligt het er nu een jaar of vijftig. In de loop der tijd is het schip vrijwel compleet vergaan: een groot deel is door de zeestormen weggeslagen, en wat er nog over is, is totaal verroest. En daardoor is het dan ook gevaarlijk om je in of op het schip te begeven. Voor je het weet zak je door de verroeste bodem of haal je je zelf open aan een scherpe rand van een reeds afgescheurd stuk plaatwerk. Ga dus ook echt niet aan boord, dat kan letterlijk levensgevaarlijk zijn.

Pas ook een beetje op als je vanaf het strand bij het schip gaat kijken. De stenen die daar liggen kunnen scherp zijn en voor je het weet haal je je been of je voet er aan open.
Nog een laatste tip: Plan bij voorkeur je wandelingetje naar het schip in de ochtend: je loopt vol in de zon dus midden op de dag is dat erg heet. En in de middag heb je waarschijnlijk geen zin of puf meer om nog dat stuk te gaan lopen.

Meet the turtles!

zeeschildpad Klein CuraçaoTijdens je dagje Klein Curaçao moet je ook echt even gaan snorkelen in die fantastisch blauwe zee. Bij de boot of je beachhouse kun je wel even een snorkel en duikbril lenen (geen flippers, die zou je eventueel zelf mee moeten nemen) en ga heerlijk op het gemak eens kijken hoe mooi de onderwaterwereld van Klein Curaçao er uit ziet. Je hebt geen 100% garantie dat je zeeschildpadden zult zien, maar de kans er op is wel heel groot; tijdens elke dagtocht worden er wel een paar gespot.

Niet aanraken!

Je kunt redelijk dicht in de buurt komen, maar ga niet proberen de zeeschildpadden aan te raken, dat is niet prettig voor ze en ze zullen dan juist snel weer verdwijnen. Als je gewoon rustig met ze mee zwemt (dus ook niet hard naar de kant roepen dat iedereen moet komen kijken!), lijken ze het niet erg te vinden dat er mensen bij hen in de buurt zijn en met ze meezwemmen.
Echt een top-ervaring als je dit mag meemaken!

Kitesurfen op Klein Curaçao

kitesurfen Klein Curacao

Als je meer van de stoere activiteiten bent, kun je op Klein Curaçao ook waanzinnig lekker kitesurfen! Door de ligging van Klein Curaçao waait er vrijwel altijd een perfecte wind voor kitesurfen. Er is geen kitesurfschool of -verhuur op het eiland aanwezig, dus je moet wel zelf je spullen meenemen. En uiteraard moet je wel goed opletten op de zwemmers en vooral ook de snorkelaars, want die zien jou niet altijd aankomen!

Wil je een beetje ervaren hoe het is om op Klein Curaçao te kitesurfen, bekijk dan deze video. Waarschuwing: na het kijken wil je gegarandeerd ook! 🙂

Reserveer vooraf

Het wordt aangeraden om vooraf al je boottocht naar Klein Curaçao te reserveren, in Nederland dus. Het aantal boottochten is beperkt, vol is echt vol, en je kunt niet even op eigen gelegenheid naar Klein Curaçao. Elke week weer zijn er mensen teleurgesteld omdat ze er tijdens hun vakantie achter kwamen dat de boottochten naar Klein Curaçao al compleet volgeboekt waren. Bespaar jezelf die teleurstelling en reserveer nu alvast je plekje op één van de twee boten. Bijkomend voordeel: Via NaarCuracao.com boek je direct bij de boot, dus je betaalt de laagste prijs en pas op het moment dat je aan boord stapt!

1. Miss Ann

luxe klein curacao miss ann motorjacht serendipity

NAF 185,- /€ 94,-

luxe motorjacht

max. 60 personen

vaart op di, wo, vr, zo

van 07:00 tot 17:30

incl. ontbijt, BBQ-lunch en drankjes

geen aanbetaling; je betaalt pas als je op de boot stapt

Voordeel: beachhouse, meest luxe dagtocht

Boek Miss Ann

2. Black & White

zeilen klein curacao catamaran blackwhite

NAF 195,- (= € 95,-)

catamaran zeilboot

max. 75 personen

vaart op ma, di, wo, do, za

van 08:30 tot 17:30

incl. BBQ-lunch en drankjes

geen aanbetaling; je betaalt pas als je op de boot stapt

Voordeel: grootste catamaran, terugtocht altijd zeilend en met happy hour

Boek Black & White

3. Breeze

klein curacao met de breeze

NAF 175,- (= € 85,-)

luxe motorboot

max. 30 personen

vaart op ma, di, vr, za

van 08:00 tot 17:00

incl. ontbijt, BBQ-lunch en drankjes

geen aanbetaling; je betaalt als je op de boot stapt

Voordeel: kleinschalig en voordeligste all-in dagtocht

Boek Breeze

4. Powerboat

snel klein curacao powerboat

NAF 165,- (= € 80,-)

snelle rib-boot

6 tot 10 personen

vaart op ma, do, za

van 10:00 tot 16:30

incl. water en frisdrank

geen aanbetaling; je betaalt pas als je op de boot stapt

Voordeel: snelste vaartijd (45 min.), zelden zeeziekte

Boek Powerboat