Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Klein Curacao

klein curacao boottocht

Klein Curacao

  • Diverse boottrips, all-inclusive
  • Nr.1 excursie op Curacao
  • Elke dag mogelijk
  • Vergelijk de boten
  • Vanaf € 78 p.p., nu alleen aanbetaling
Cool Runnings catamaran reserveren Miss Ann yacht reserveren
Als je naar Curacao op vakantie gaat, móet je ook echt naar Klein Curacao. Dit onbewoonde eilandje met witte strand en perfect blauwe zee mag je niet missen. Vergelijk de boten en boek direct.

Klein Curacao: wat is het

Klein Curacao is een onbewoond eiland ten zuid-oosten van Curacao met het witste én langste strand van Curacao. Het ligt op zo’n 12 km van het meest oostelijke punt van Curacao, maar vanaf de Vissershaven in Spaanse Water (waar de meeste boten naar Klein Curacao liggen) is de vaarafstand zo’n 27 km. De oppervlakte is ongeveer 2 km² en als je wilt kun je in een uur of twee het eiland rondlopen. Klein Curacao is precies wat je je voorstelt bij een tropisch onbewoond eiland. Een klein paradijsje en een perfecte plek voor een dagtocht tijdens je vakantie naar Curaçao.

Corona-maatregelen Klein Curacao

Alle boten hebben hun maatregelen genomen m.b.t. corona. Zo is het aantal passagiers dat mee kan flink verlaagd om de social distancing mogelijk te houden en wordt de passagiers gevraagd de handen te desinfecteren bij o.a. het aan boord gaan en voorafgaand aan de lunch.
Boek je er een transfer bij? Denk er dan aan dat je in de bus een mondkapje op moet.

Vaarroute Klein Curaçao - Spaanse Water

Klein Curacao boottrips

De hieronder getoonde dagtochten naar Klein Curacao zijn altijd All-Inclusive

1- Cool Runnings

klein curacao catamaran cool runnings jonalisa irie tours

€ 78

custom-made catamaran

vaart op ma, di, wo, do, za, zo

voordeel: twee boten beschikbaar; altijd plek

incl. ontbijt, lunch (hamburger & hot dogs) en drankjes (alcohol vanaf lunch)

van 07:30 tot 17:00

transfer mogelijk, € 9 p.p. (gratis vanaf Jan Thiel)

max. 25 personen (corona-proof)

aanbetaling € 16; betaal de rest op de boot

Reserveer Cool Runnings

2- Miss Ann

klein curacao luxe boottocht miss ann all-inclusive eigen beachhouse

€ 88

luxe motorjacht

vaart op di, do en zo

voordeel: eigen beachhouse, meest luxe dagtocht. Optioneel duiken en massage bij te boeken.

incl. ontbijt-buffet, BBQ-lunch en drankjes

van 07:00 tot 17:30

transfer mogelijk, € 10 p.p.

max. 50 personen (corona-proof)

aanbetaling € 18 ; betaal de rest op de boot

Reserveer Miss Ann

3- Black & White

Klein Curacao catamaran open bar all-inclusive

€ 90

grootste catamaran van Curacao

vaart op ma, di, wo, do, za

voordeel: terugtocht altijd zeilend en Premium Open Bar (A-merken)

incl. BBQ-lunch en drankjes (alcohol vanaf lunch)

van 08:30 tot 17:30

transfer niet mogelijk

max. 42 personen (corona-proof)

aanbetaling € 18,- ; betaal de rest kort voor de dagtocht online

Reserveer Black & White

4- Powerboat

powerboat klein curacao

€ 89

Supersnelle rib-boat

vaart op ma, do en zo

voordeel: supersnel & geen kans op zeeziekte!

incl. lunch (hamburgers op BBQ) en drankjes

van 10:00 tot 16:30

geen transfer mogelijk

max. 10 personen, snel vol!

aanbetaling € 18,- ; betaal de rest op de boot

Reserveer Powerboat

5- Kailani

kailani klein curacao

€ 82

custom-made motorboot

vaart op vr

voordeel: kleinschalig & persoonlijk. Premium Open Bar

incl. BBQ-lunch en drankjes (alcohol vanaf lunch)

van 09:00 tot 17:00

transfer niet mogelijk

max. 20 personen (corona-proof)

aanbetaling € 18,- ; betaal de rest kort voor de dagtocht online

Reserveer Kailani

6- Topcat (Breeze)

catamaran klein curacao

€ 84

medium catamaran

vaart op ma, vr, za, zo

voordeel: voordeligste all-inclusive en altijd een feestje!

incl. ontbijt + BBQ-lunch + drankjes (ook alcohol vanaf lunch)

van 08:00 tot 17:00

transfer mogelijk, prijs afh. van locatie

max. 25 personen (corona-proof)

aanbetaling € 12,- ; betaal de rest op de boot

Reserveer Topcat (Breeze)

Wil je op één bepaalde dag naar Klein Curacao? Bekijk dan ons overzicht gesorteerd per dag.

1- Cool Runnings (catamaran)

Cool Runnings catamaran Klein Curaçao Irie Tours
Cool Runnings catamaran naar Klein Curaçao

Catamaran – All-Inclusive (incl. alcoholisch vanaf lunch) – vertrek vanaf Caracasbaai – € 78 p.p.
De Cool Runnings is een populaire catamaran voor Klein Curacao. Recent weer helemaal opgeknapt dus tiptop in orde en voldoet aan alle eisen: stevig, zeker zeewaardig en zeer prettig om mee te varen. De Cool Runnings vaart op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag naar Klein Curacao.
En is de Cool Runnings vol? Dan gaat zijn “broertje” Rastamaran ook gewoon mee. Een identieke catamaran, dus er is altijd plek voor jou!

Catering Cool Runnings

De Cool Runnings biedt een all-inclusive dagtocht, dus ontbijt en lekkere lunch zitten al bij de prijs inbegrepen. Heel de dag door kun je frisdrank en water krijgen, vanaf lunch ook alcoholische drankjes (bier, rosé, witte wijn, rum, wodka); uiteraard ook alle drankjes all-inclusive. Lunch bestaat uit hamburgers en hotdogs.

Wanneer & waar

De Cool Runnings vaart maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag naar Klein Curacao. Je wordt rond 07:30 aan boord verwacht bij restaurant La Costa Nostra (voorheen Meat the Fish), rond 17:00 ben je weer terug.

Transfer

De Cool Runnings biedt een transfer-mogelijkheid aan; vanaf € 9,00 p.p. wordt je opgehaald en aan het einde van de dag weer terug naar je accommodatie gebracht. Zit je in Jan Thiel, dan is de pick-up service gratis.

Tarief

Met de Cool Runnings naar Klein Curacao boek je al vanaf al vanaf € 78,- p.p. Kinderen 4-12 jr. krijgen 50% korting. Bij het reserveren betaal je alleen een aanbetaling van € 16 p.p.; de rest betaal je pas bij het inchecken op de boot.

Cool Runnings reserveren

2- Miss Ann (luxe motorjacht)

klein curacao beachhouse luxe miss ann

Luxe motorjacht – All-Inclusive (alcoholisch tegen kleine meerprijs) – vertrek vanaf Sta. Barbara – € 88 p.p.
Een boottocht naar Klein Curacao met Miss Ann Boattrips is de meest luxe dagtocht naar Klein Curacao en wij weten wel waarom. Wil je een tiptop verzorgde dag met alles er op en eraan, dan moet je voor Miss Ann Boattrips kiezen.

Rond 07:00 stap je aan boord van dit luxe motorjacht bij Santa Barbara Beach & Golf Resort. In ongeveer 1 uur vaar je naar Klein Curacao, waar je al snel kunt beginnen met het ontbijtbuffet. Daarna heb je heel de dag om van Klein Curacao te genieten, pas na 16:00 vaar je weer terug. Met nog wat rum-punch onderweg terug, kom je rond 17:30 ongetwijfeld voldaan weer aan op Curacao.

Beachhouse

Een mooie extra van een boottocht met Miss Ann Boattrips is hun beachhouse op Klein Curacao. Toiletten, gekoelde drankjes, voor iedereen een strandbedje in de schaduw, tafels en stoelen voor als je gaat eten en palapa’s (= parasol): Met Miss Ann is alles tiptop verzorgd.

klein curacao boottocht

Catering

Inbegrepen in de prijs is ontbijtbuffet, lunch (BBQ + salades + fruit) en non-alcoholische drankjes (water/sap/frisdrank). Aanvullend kun je tegen meerpijs ook genieten van alcoholische drankjes (vanaf lunch). Je kunt de alcoholische drankjes los kopen, of bij reserveren al kiezen voor Premium Open Bar (onbeperkt bier, wijn, rum, wodka).

Extra’s met de Miss Ann

De Miss Ann biedt nog twee unieke extra’s: je kunt -tegen betaling- een heerlijke massage krijgen en in de middag kun je aanhaken bij de gratis Snorkel Safari, op zoek naar grote zeeschildpadden! En in het beachhouse van Miss Ann vind je ook een duikschool waar je -van beginner tot expert- je duik op Klein Curacao kunt regelen.

Wanneer & waar

De Miss Ann vaart elke dinsdag, donderdag en zondag. Je vertrekt rond 07:00 vanaf Santa Barbara Beach & Golf Resort, rond 17:30 ben je weer terug.

Hotel pick-up

Miss Ann biedt een Hotel pick-up aan; voor € 10,- p.p. wordt je opgehaald en aan het einde van de dag weer terug naar je accommodatie gebracht. Let op: de Hotel pick-up van Miss Ann is alleen mogelijk bij de grotere hotels/resorts in Willemstad (gaat niet verder dan de hotels in Piscadera).

Tarief

Met de Miss Ann naar Klein Curacao boek je al vanaf € 88 p.p.! Kinderen 4-11 jr. krijgen 50% korting. Bij reservering alleen een aanbetaling van € 18 p.p., de rest betaal je pas bij het inchecken op de boot.

Miss Ann reserveren

3- Black & White (catamaran)

curacao catamaran black white

Catamaran – All-Inclusive (incl. alcoholisch vanaf lunch) – vertrek vanaf Jan Thiel – € 90 p.p.
De Black & White van BlueFinn Charters is één van de nieuwste boten voor een dagtocht naar Klein Curacao. Een schitterende catamaran, de grootste catamaran van Curacao! BlueFinn Charters doet het net even anders dan de andere dagtochten naar Klein Curacao:

Het vertrek is net iets later dan de andere boten, rond 08:30. BlueFinn Charters biedt hun tochten naar Klein Curacao aan zonder ontbijt. Uiteraard is heel de dag inclusief lunch (BBQ) en drankjes. Leuk extraatje: De Black & White is de enige boot die de terugweg sowieso altijd zeilend doet én je kunt dan ook genieten van Captains Happy Hour

Catamaran

De Black& White van BlueFinn Charters is de nieuwste catamaran van Curacao. Een schitterende zeilboot van 75 ft. (23 mtr.) lang waarbij je liggend op de hangnetten een heerlijke vaartocht zult hebben.

Catering

BlueFinn Charters biedt de dagtocht naar Klein Curacao als all-inclusive aan. Een heerlijke BBQ als lunch, drankjes wanneer je maar dorst hebt (frisdrank, water, bier, wijn, whiskey en rum) en op de terugweg is de ondertussen al beroemde Captains Happy Hour.

Wanneer & waar

De Black & White vaart elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Je vertrekt om 08:30 vanaf Zanzibar (Jan Thiel). Rond 15:00 wordt het zeil gehesen voor terugtocht; rond 17:30 ben je weer bij Zanzibar.

Tarief

Een all-inclusive zeiltocht naar Klein Curacao met de Black & White heb je al voor € 90,- p.p., kinderen 4-12 jr. krijgen 50% korting. Je doet nu slechts een aanbetaling van € 18,- p.p.; voor het restant ontvang je enkele dagen van tevoren een betaallinkje van de boot.

Black & White reserveren

Je wilt naar Klein Curacao op …

Omdat je keuze voor je dagtocht waarschijnlijk vooral bepaald zal worden door de dag wanneer jij naar Klein Curacao wilt/kunt gaan, zetten we de boten ook nog even per dag op een rijtje:

MAANDAG

Cool Runnings
catamaran
all-inclusive
9,5 uur
€ 78

Black & White
catamaran
all-inclusive
9 uur
€ 90

Powerboat
snelle rib-boat
all-inclusive
6,5 uur
€ 89

Breeze
mini-catamaran
all-inclusive
9 uur
€ 84

DINSDAG

Cool Runnings
catamaran
all-inclusive
9,5 uur
€ 78

Miss Ann
luxe jacht & eigen beachhouse
all-inclusive (excl. alcoholisch)
10,5 uur
v.a. € 88

Black & White
catamaran
all-inclusive
9 uur
€ 90

WOENSDAG

Cool Runnings
catamaran
all-inclusive
9,5 uur
€ 78

Black & White
catamaran
all-inclusive
9 uur
€ 90

DONDERDAG

Cool Runnings
catamaran
all-inclusive
9,5 uur
€ 78

Miss Ann
luxe jacht & eigen beachhouse
all-inclusive (excl. alcoholisch)
10,5 uur
v.a. € 88

Black & White
catamaran
all-inclusive
9 uur
€ 90

Powerboat
snelle rib-boat
all-inclusive
6,5 uur
€ 89

VRIJDAG

Breeze
mini-catamaran
all-inclusive
9 uur
€ 84

Kailani
motorboot
all-inclusive
9 uur
€ 82

ZATERDAG

Cool Runnings
catamaran
all-inclusive
9,5 uur
€ 78

Black & White
catamaran
all-inclusive
9 uur
€ 90

Powerboat
snelle rib-boat
all-inclusive
6,5 uur
€ 89

Breeze
mini-catamaran
all-inclusive
9 uur
€ 84

ZONDAG

Cool Runnings
catamaran
all-inclusive
9,5 uur
€ 78

Miss Ann
luxe jacht & eigen beachhouse
all-inclusive (excl. alcoholisch)
10,5 uur
v.a. € 88

Black & White
catamaran
all-inclusive
9 uur
€ 90

Breeze
mini-catamaran
all-inclusive
9 uur
€ 84

PRIVÉBOOT

(Kies zelf je dag)

Diverse mogelijkheden
Vanaf € 850 (8 uur)

offerte privéboot

Privé boot naar Klein Curacao

Ben je met een groep op Curacao, dan kun je heel voordelig je eigen Privé Boottocht naar Klein Curacao boeken. Al vanaf 7 personen kan een privéjacht voordeliger zijn dan mee met de standaard dagtochten naar Klein Curacao.

  • Voor groepen vanaf 7 personen al interessant
  • Dagelijks vertrek
  • Doorgaans vertrek je 08:00 en ben je 16:00 terug, maar tijden zijn bespreekbaar
  • Incl. snorkelspullen en waterspeelgoed voor de kids
  • Doorgaans all-inclusive (drinks + bbq lunch), maar zonder catering of met andere invulling is bespreekbaar

Bij een grote groep is het al snel voordeliger om met een privé-boot naar Klein Curacao te gaan, maar daarnaast heb je uiteraard ook allerlei voordeel en gemak omdat je buiten je groep verder met niemand rekening hoeft te houden. Jullie bepalen zelf hoe laat je vertrekt en terugvaart, wanneer de BBQ-lunch geserveerd wordt, etc.
> Neem contact op voor een offerte op maat

Interessant voor groepen van 10 tot 75 personen

Dagelijks vertrek, wanneer jij wilt

Afvaart en terugvaart in overleg

Type boot afhankelijk van groepsgrootte

Wat kun je doen op Klein Curacao

Behalve heerlijk luieren, kun je tijdens een dagje Klein Curacao ook nog wel wat activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan het bezichtigen van de vuurtoren of het gestrande schip, snorkelen (op zoek naar zeeschildpadden!), een ritje op de banaan achter een jetski, of strandspelletjes als beach-tennis. Neem sowieso je fototoestel mee!

De vuurtoren van Klein Curacao

Klein Curacao vuurtoren

Iedereen die ooit op Klein Curacao geweest is zal er een foto van hebben: de vuurtoren van Klein Curacao. Ongetwijfeld ooit een belangrijke vuurtoren van zo’n klein eilandje dat je in het donker snel over het hoofd ziet, nu is het een vervallen maar kenmerkend gebouw op een verlaten eiland. De vuurtoren (officieel de Prins Hendriktoren) staat er sinds 1849 maar is ondertussen alleen nog in gebruik als zeer populair foto-materiaal voor de toeristen op het kleine eiland.
In 1879 is de vuurtoren grotendeels verwoest door een orkaan. Maar de restanten zijn altijd blijven staan en in het voorjaar van 2017 is de renovatie begonnen om de vuurtoren helemaal op te bouwen tot wat het was voor de verwoesting.
Als je de vuurtoren wilt gaan bekijken, dan kan dat maar het is niet zonder gevaren. Trek een paar slippers of schoenen aan: onderweg naar de toren groeien overal stekelplantjes.

Scheepswrak op Klein Curacao

Scheepswrak Klein Curacao

De andere bezienswaardigheid op Klein Curacao is het scheepswrak van het gestrande zeeschip. Het is onduidelijk hoe lang het schip er al ligt, maar waarschijnlijk ligt het er nu een jaar of vijftig. In de loop der tijd is het schip vrijwel compleet vergaan: een groot deel is door de zeestormen weggeslagen, en wat er nog over is, is totaal verroest. En daardoor is het dan ook gevaarlijk om je in of op het schip te begeven. Voor je het weet zak je door de verroeste bodem of haal je je zelf open aan een scherpe rand van een reeds afgescheurd stuk plaatwerk. Ga dus ook echt niet aan boord, dat kan letterlijk levensgevaarlijk zijn.

Pas ook een beetje op als je vanaf het strand bij het schip gaat kijken. De stenen die daar liggen kunnen scherp zijn en voor je het weet haal je je been of je voet er aan open. Nog een laatste tip: Plan bij voorkeur je wandelingetje naar het schip in de ochtend: je loopt vol in de zon dus midden op de dag is dat erg heet. En in de middag heb je waarschijnlijk geen zin of puf meer om nog dat stuk te gaan lopen.

Meet the turtles!

zeeschildpad Klein Curacao

Tijdens je dagje Klein Curacao moet je ook echt even gaan snorkelen in die fantastisch blauwe zee. Bij de boot of je beachhouse kun je wel even een snorkel en duikbril lenen (geen flippers, die zou je eventueel zelf mee moeten nemen) en ga heerlijk op het gemak eens kijken hoe mooi de onderwaterwereld van Klein Curacao er uit ziet. Je hebt geen 100% garantie dat je zeeschildpadden zult zien, maar de kans er op is wel heel groot; tijdens elke dagtocht worden er wel een paar gespot.

Niet aanraken!

Je kunt redelijk dicht in de buurt komen, maar ga niet proberen de zeeschildpadden aan te raken, dat is niet prettig voor ze en ze zullen dan juist snel weer verdwijnen. Als je gewoon rustig met ze mee zwemt (dus ook niet hard naar de kant roepen dat iedereen moet komen kijken!), lijken ze het niet erg te vinden dat er mensen bij hen in de buurt zijn en met ze mee zwemmen.
Echt een top-ervaring als je dit mag meemaken!

Kitesurfen op Klein Curacao

kitesurfen Klein Curacao

Als je meer van de stoere activiteiten bent, kun je op Klein Curacao ook waanzinnig lekker kitesurfen! Door de ligging van Klein Curacao waait er vrijwel altijd een perfecte wind voor kitesurfen. Er is geen kitesurfschool of -verhuur op het eiland aanwezig, dus je moet wel zelf je spullen meenemen. En uiteraard moet je wel goed opletten op de zwemmers en vooral ook de snorkelaars, want die zien jou niet altijd aankomen!

Wil je een beetje ervaren hoe het is om op Klein Curacao te kitesurfen, bekijk dan deze video. Waarschuwing: na het kijken wil je gegarandeerd ook! 🙂

Reserveer vooraf

Het wordt aangeraden om vooraf al je boottocht naar Klein Curacao te reserveren, in Nederland dus. Het aantal boottochten is beperkt, vol is echt vol, en je kunt niet even op eigen gelegenheid naar Klein Curacao. Elke week weer zijn er mensen teleurgesteld omdat ze er tijdens hun vakantie achter kwamen dat de boottochten naar Klein Curacao al compleet vol geboekt waren. Bespaar jezelf die teleurstelling en reserveer nu alvast je plekje op één van de boten. Bijkomend voordeel: Via NaarCuracao.com boek je direct bij de boot, dus je betaalt de laagste prijs en pas op het moment dat je aan boord stapt!

1- Cool Runnings

klein curacao catamaran cool runnings jonalisa irie tours

€ 78

custom-made catamaran

vaart op ma, di, wo, do, za, zo

voordeel: twee boten beschikbaar; altijd plek

incl. ontbijt, lunch (hamburger & hot dogs) en drankjes (alcohol vanaf lunch)

van 07:30 tot 17:00

transfer mogelijk, € 9 p.p. (gratis vanaf Jan Thiel)

max. 25 personen (corona-proof)

aanbetaling € 16; betaal de rest op de boot

Reserveer Cool Runnings

2- Miss Ann

klein curacao luxe boottocht miss ann all-inclusive eigen beachhouse

€ 88

luxe motorjacht

vaart op di, do en zo

voordeel: eigen beachhouse, meest luxe dagtocht. Optioneel duiken en massage bij te boeken.

incl. ontbijt-buffet, BBQ-lunch en drankjes

van 07:00 tot 17:30

transfer mogelijk, € 10 p.p.

max. 50 personen (corona-proof)

aanbetaling € 18 ; betaal de rest op de boot

Reserveer Miss Ann

3- Black & White

Klein Curacao catamaran open bar all-inclusive

€ 90

grootste catamaran van Curacao

vaart op ma, di, wo, do, za

voordeel: terugtocht altijd zeilend en Premium Open Bar (A-merken)

incl. BBQ-lunch en drankjes (alcohol vanaf lunch)

van 08:30 tot 17:30

transfer niet mogelijk

max. 42 personen (corona-proof)

aanbetaling € 18,- ; betaal de rest kort voor de dagtocht online

Reserveer Black & White

4- Powerboat

powerboat klein curacao

€ 89

Supersnelle rib-boat

vaart op ma, do en zo

voordeel: supersnel & geen kans op zeeziekte!

incl. lunch (hamburgers op BBQ) en drankjes

van 10:00 tot 16:30

geen transfer mogelijk

max. 10 personen, snel vol!

aanbetaling € 18,- ; betaal de rest op de boot

Reserveer Powerboat

5- Kailani

kailani klein curacao

€ 82

custom-made motorboot

vaart op ma, vr, za, zo

voordeel: kleinschalig & persoonlijk. Premium Open Bar

incl. BBQ-lunch en drankjes (alcohol vanaf lunch)

van 09:00 tot 17:00

transfer niet mogelijk

max. 20 personen (corona-proof)

aanbetaling € 18,- ; betaal de rest kort voor de dagtocht online

Reserveer Kailani

6- Topcat (Breeze)

catamaran klein curacao

€ 84

medium catamaran

vaart op ma, vr, za, zo

voordeel: voordeligste all-inclusive en altijd een feestje!

incl. ontbijt + BBQ-lunch + drankjes (ook alcohol vanaf lunch)

van 08:00 tot 17:00

transfer mogelijk, prijs afh. van locatie

max. 25 personen (corona-proof)

aanbetaling € 12,- ; betaal de rest op de boot

Reserveer Topcat (Breeze)
× Kan ik je helpen?