Blogposts

Er is zoveel over Curacao te schrijven! Op deze pagina vind je allerlei blogs over allerlei onderwerpen die relevant zijn voor Curacao. Door onszelf geschreven of door gastschrijvers, maar altijd leuk om te lezen en met handige tips en info.


 • Snel door Schiphol

  Ga je voor een heerlijke vakantie naar Curacao, dan zul je waarschijnlijk vertrekken vanaf Schiphol. En dan ben je niet de enige. Met onderstaande tips kom je zo snel mogelijk door de checks en kan de vakantie echt beginnen!

 • Hotspots in Willemstad

  hoppen, lekker eten of wat drinken, leuke vakantiefoto’s maken of wat leren over de geschiedenis van het eiland. Het centrum van Willemstad is zeker een bezoekje waard. De wijken Punda, Pietermaai en Otrobanda kennen genoeg leuke plekjes die zich op loopafstand van elkaar bevinden.

 • Glutenvrij op Curacao

  Glutenallergie, maar ook lactose allergie of misschien zelfs intolerantie voor (één van) beiden zijn tegenwoordig niet meer zeldzaam. Sterker nog, steeds meer mensen eten glutenvrij en/ of lactosevrij. Ook op Curacao is het mogelijk om glutenvrije en lactosevrije producten te kopen of bestellen.

 • EK Voetbal kijken op Curacao (2024)

  Vanaf vrijdag 14 juni t/m zondag 14 juli 2024 wordt het EK Voetbal in Duitsland gehouden. Nederland is er ook bij, maar kun je op Curacao de wedstrijden van Oranje goed en vooral ook gezellig volgen? Ja, uiteraard!

 • Curaçao herstelt na hevige regen

  Op 4 mei 2024 werd westelijk Curaçao overvallen door enorme regenbuien, met overstromingen als gevolg. Hoe liggen de stranden er nu bij?

 • Vlucht Curacao vertraagd: compensatie?

  Je gaat lekker op vakantie naar Curacao, heerlijk! Maar je moet er nog wel heen vliegen. Doorgaans een vliegreis van 9 tot 10 uur, maar met wat pech erbij loop je vertraging op. Maar is de vertraging minimaal 3 uur, dan kun je tot € 600 p.p. compensatie krijgen!

 • Moederdag op Curacao (2024)

  Zondag 12 mei 2024 is het Moederdag, dé dag om je (schoon)moeder of misschien wel je oma in het zonnetje te zetten. Op Curaçao wordt Moederdag door velen gevierd met een heerlijk ontbijt, brunch of diner; we geven je de tips voor de leukste locaties.

 • Curacao inspiratie: relaxen en actief zijn

  Je komt naar Curaçao vanwege ‘zon, zee & strand’, maar Curaçao is zoveel meer dan dat! Als je actief wilt zijn kan dat ook op Curacao

 • Pasen op Curacao (2024)

  Zondag 31 maart is het al weer Pasen. Uiteraard wordt dat ook op Curacao gevierd, we geven je de tips.

 • Stranden: Karakter

  Wil je een heerlijk dagje chillen aan het strand? Of wil je liever naar het zwembad? Of nog beter, wil je beide? Dan kun je beachclub Karakter en Rooftop bar Koraal niet overslaan. Karakter en Koraal zitten gevestigd op Coral Estate, een resort richting Westpunt, bestaande uit privéwoningen, vakantiehuizen en een hotel.

 • Stranden: Lagun

  Van alle stranden op Curaçao is Lagun voor velen toch wel een favoriet. Schitterend gelegen tussen de twee kliffen, allerlei voorzieningen en het loopt geleidelijk af dus ook ideaal met kinderen. Een toppertje!

 • Curaçao inspiratie: Cultuur, Natuur & Geschiedenis

  Natuurlijk kom je naar Curaçao vanwege ‘zon, zee & strand’, maar Curaçao is zoveel meer dan dat! Vind jij het ook leuk om je volledig onder te dompelen in de geschiedenis en de cultuur van jouw vakantiebestemming? En wil je niet alleen volledig tot rust komen, maar ook wat leren? Dan is Curaçao dé bestemming voor jou.

 • Wonen in een Curacaos landhuis

  Op Curacao staan nog tientallen landhuizen uit de 17e en 18e eeuw. Sommigen zijn ruïnes en veruit onbewoonbaar. Maar er staan ook landhuizen die nog in goede staat zijn, vaak gerestaureerd en fijn om in te wonen. Een perfect voorbeeld hiervan is Huize Batavia in Otrobanda.

 • Lunch & Koffie op Curacao

  Op Curaçao heb je veel leuke tentjes voor een heerlijke koffie of lekkere lunch. Je kunt kiezen voor een plekje heerlijk in de airco of met uitzicht op zee. Om je een beetje wegwijs te maken hebben we een paar van onze favoriete koffie- & lunchplekken op een rijtje gezet.

 • Curacao Carnaval 2024

  Zaterdag 6 januari is het Carnaval seizoen op Curacao weer op feestelijke wijze geopend in het Curaçao Festival Center. Carnaval wordt op Curacao groots gevierd en er worden diverse evenementen georganiseerd tot 17 februari 2024.

 • Waarom Vroegboeken loont

  Het plannen van een vakantie is altijd een opwindende onderneming, vol dromen van exotische bestemmingen, ontspanning en nieuwe avonturen. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar enorm meehelpt voor een zorgeloze vakantie-ervaring, is het vroegboeken van je reis. Waarom? We leggen het uit.

 • Shete Boka National Park

  Naast de mooie stranden met helder blauw water en zacht wit zand, heeft Curacao ook schitterende ruige natuur. Om dat te ontdekken moet je naar de noordkust. Dikke tip hiervoor: ga naar Shete Boka National Park.

 • Ontdek de top van Curacao: beklim de Christoffelberg

  De Christoffelberg, met een hoogte van ongeveer 372 meter boven zeeniveau, torent trots uit boven het Christoffelpark, een beschermd natuurgebied dat meer dan 8.000 hectare flora en fauna omvat aan de westkant van Curacao. De beklimming van deze indrukwekkende berg biedt niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een unieke kans om het diverse ecosysteem van Curaçao te verkennen.

 • Kerstdiner op Curacao

  Kerst is op Curacao de drukste tijd van het jaar met toeristen. En uiteraard gaan ook veel inwoners van Curacao met de kerst lekker uit eten. Vandaar dat veel restaurants extra uitpakken. Zie hier de restaurants met de lekkerste kerstdiners.

 • Landhuizen van Curacao

  Curaçao kent een rijke geschiedenis en dat is o.a. nog zichtbaar door de vele traditionele landhuizen die nog over heel het eiland te zien zijn. En bij sommigen kun je ook naar binnen.

 • Stranden: Kokomo

  Kokomo is typisch zo’n strand waar iedereen graag komt en het altijd gezellig is. Een beetje tussen de stad en Banda Abou in en ‘Instagram-famous’ door de grote schommel.

 • Vliegen met Corendon

  Vrijdag 3 november 2023 was de allereerste vlucht van Corendon met hun eigen vliegtuig naar Curacao. Wij waren aan boord. […]

 • Winterzon op Curacao: 5 redenen om nú te boeken

  Als in Nederland de zomer voorbij is hebben we een paar donkere maanden voor de boeg. Op zich zeker sfeervol, […]

 • Stranden: Cas Abou

  Curacao heeft veel mooie stranden, maar volgens velen is Cas Abou het mooiste strand van allemaal. Wij snappen wel waarom!