Jan Thiel beach Curacao

Stranden: Jan Thiel

Eén van de meest bekende en populairste stranden op Curacao is ongetwijfeld Jan Thiel beach. Een heerlijk strand, voorzien van alle comfort en met volop beachbars en leuke shops er omheen.

Jan Thiel beach

In het zuidoosten van Curaçao, aan het eind van de Caracasbaaiweg, ligt de wijk Jan Thiel met aan de kust Jan Thiel Beach. Dit strand is privéterrein en je betaald dan ook NAF 6 p.p. voor toegang. Wel kun je gratis parkeren en staat je auto bewaakt achter een slagboom.
Het mooie van Jan Thiel beach is dat het op loopafstand ligt van veel populaire accommodaties. Jan Thiel is een echte hotspot voor m.n. de toeristen uit Nederland, met accommodaties als Papagayo, Chogogo, Livingstone en Morena Resort. Daarnaast zijn er ook veel hele mooie vakantievilla’s vlak achter het strand te vinden.
Ligt je accommodatie verder weg, dan zul je met de auto naar Jan Thiel moeten waarbij je er alleen komt via de Caracasbaaiweg.
Het strand van Jan Thiel is aangelegd (geen natuurlijk strand), waardoor het een prettig strand is. Geen waterschoentjes nodig, je loopt geleidelijk het water in en door de golfbrekers die de baai afschermen van de golven die vanaf zee komen heb je hier heerlijk rustig zeewater. Ideaal voor kinderen.

Jan Thiel beach Curacao

Jan Thiel beach: van alles te doen!

Jan Thiel Beach bestaat uit 4 Beach clubs en 5 restaurants, ieder met een volledig eigen identiteit. Het fijne aan Jan Thiel Beach zijn alle faciliteiten op en rondom het strand. Zo liggen er een aantal resorts op loopafstand van het strand, zit er een supermarkt naast het strand, net zoals een aantal leuke winkeltjes en zijn er volop sportgelegenheden te vinden.

Strandbedjes in alle prijsklassen

Alle Beachclubs hebben bedjes, schaduwplekken en ze serveren bij alle vier uit op het strand. Hoe comfortabel wil je het hebben! De luxe en de prijzen van de bedjes variëren, dat houdt in dat je bij Zanzibar al een bedje voor de dag hebt voor 6 NAF en bij Koko’s en Papagayo voor NAF 10. Wil je wat meer luxe? Dan kun je bij Zest en Papagayo cabana’s of palapa’s huren waar je met 2-4 personen op past. Hier liggen de prijzen tussen de NAF 60 en 100 inclusief een (leen)handdoek, fles water en bij Papagayo zelfs snacks.

Zon, zee, strand en zwembad

Je kunt niet alleen aan zee liggen bij Jan Thiel, bij Papagayo heb je ook een zoutwaterzwembad. Ideaal als je met kleine kinderen bent, niet van vissen houdt of wil chillen in het water met een drankje in de hand. De kinderen kunnen zich niet alleen vermaken in het zwembad, maar ook bij de nabijgelegen speeltuin. Om te kunnen snorkelen, naar het vlot te zwemmen of lekker te dobberen in de golven kun je bij Zest, Zanzibar en Koko’s wel de zee in lopen via het strand of een van de trappen.

Happy Hours

Jan Thiel Beach staat ook bekend om de gezellige zaterdagen bij Zanzibar. Hier beginnen ze ’s middags al met de opbouw van de bucketbar. Van 17.00 tot 18.00 uur heb je namelijk Happy Hour met goeie deals voor bier, wijn en cocktails. Het strand wordt dan ook echt omgebouwd tot een heus feestje met dj’s en livemuziek. Elke week staat er een andere band om het publiek te laten swingen. En zo’n feest is niet compleet zonder een lekkere take-away pizza uit de steenoven. En je hoeft niet bang te zijn dat je de volgende dag moe bent want het feestje duurt maar tot 00.00 uur. Niet alleen Zanzibar heeft een happy hour, bij Zest kun je op vrijdag van 18.00 tot 19.00 terecht voor een Happy Hour volledig in het teken van Aperol Spritz.

Altijd wat te doen bij Jan Thiel Beach

Als je graag iets actiefs wil doen ben je bij Jan Thiel Beach ook op de juiste plek. Zo kun je een leren flyboarden, beachtennissen of -volleyballen en (leren) duiken. Als je liever ’s avonds sport als het een beetje afgekoeld is, is het zeker aan te raden om een keer een kijkje te nemen bij de beach tennisbanen tussen Zest en Zanzibar in. Hier kun je de hele week een baan huren, maar ook meedoen met aan een van de racket nights op maandag en woensdag.
Wil je shoppen? Een nieuwe bikini, een luchtbed of souvenirtjes met de bekende Chichi dames erop halen? Dan kun je ook bij Jan Thiel Beach terecht. Zowel op de parkeerplaats bij Papagayo, als tussen Zanzibar en Koko’s in, zitten een paar leuke winkeltjes waar je even lekker kunt ontsnappen uit de warme zon. Daar houdt het nog niet op want zelfs beauty en wellness is te vinden op het strand. Zo zit er een massage hutje tussen Tinto Bar Y Cocina en Zanzibar in, waar je gewoon naar binnen kunt lopen of op afspraak een massage kunt krijgen. En bij Zanzibar kun je je op afspraak in de watten laten leggen met een manicure en/of pedicure.

Klein Curacao vanaf Jan Thiel beach

De nr. 1 excursie op Curacao is een dagtrip met de boot naar Klein Curacao. Het mooie van Jan Thiel beach is dat er vanaf dit strand 2 boten naar Klein Curacao vertrekken. Elke dag vertrekt er minimaal één catamaran van BlueFinn vanaf de steiger bij Zanzibar naar Klein Curacao, en minimaal 4x per week kun je opstappen op de stoere Powerboat.

Dineren (met de voetjes in het zand)

Voor ontbijt, lunch, snacks en diner kun je goed terecht op Jan Thiel Beach. Bij Papagayo kun je terecht van ontbijt tot en met diner, bij Zest kun je in het restaurant eten of op het strand Ontbijt serveren ze alleen in het restaurant. Ook bij Zanzibar kun je de hele dag en avond terecht en bij Kokos kun je heerlijk ontbijten, lunchen en snacken. Tussen Zanzibar en Koko’s in zit het enige restaurant wat alleen diner serveert vanaf 17.00 uur, Tinto Bar Y Cocina. Een tip voor de romantiek: Als je om 18:00 bij Tinto op de steiger een tafeltje hebt, zit je boven zee met een schitterend ‘golden hour’ van de zonsondergang.

Onbezorgd naar het strand

Op Jan Thiel Beach is alles goed geregeld. Er zijn douches aanwezig, (invalide) wc’s, looppaden en schaduwplekken. Dit maakt Jan Thiel Beach toegankelijk voor iedereen. Er loopt daarnaast altijd bewaking en je auto staat veilig achter de slagboom. Naast de goed geregelde faciliteiten is het hier ook nog is hartstikke mooi en gezellig. Door het veelzijdige aanbod kun je je hier dagenlang vermaken. Kortom: Jan Thiel beach móet je echt geweest zijn bij je vakantie op Curacao!

Toch liever een ander strand? Dat kan, bekijk hier de andere stranden van Curacao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *