emigreren naar curacao - 10 argumenten

Emigreren naar Curacao

Emigreren naar Curacao… velen dromen er van. Maar hoe pak je het aan? Waar moet je allemaal aan denken? Wat zijn de valkuilen, wat kost het, hoe vind je werk, waar woon je veilig, … zoveel vragen! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Oriëntatiefase

Curaçao voor beginners

curacao welkom

Wat weet je eigenlijk van Curaçao? Lees eerst eens allerlei feitjes over ‘dushi Korsou’!

Emigreren? Ja, graag!

snel-naar-curacao-emigreren

De argumenten om vandaag nog je emigratie naar Curaçao echt in gang te gaan zetten.

Emigreren, … of toch niet?

niet emigreren naar curacao

Curaçao is echt niet alleen maar zon, zee en gezelligheid. Er zitten ook wel wat minder leuke kanten aan dit mooie eilandje.

Voorbereiding

Informatiedag

emigratie curacao informatie

Dé kans voor informatie & tips van ervaringsdeskundigen en experts. Word zoveel wijzer in één middag en ontmoet mede-emigranten.

Blogs & vlogs

blog-vlog-curacao

Het voorbereiden van je emigratie naar Curaçao doe je vooral ook door heel veel in te lezen. We hebben diverse blogs & vlogs van mensen die je voor gegaan zijn met een emigratie van Nederland naar Curaçao.

Cost of Living

Curaçao cost of living

Curaçao is niet goedkoop! Het standaard levensonderhoud op Curaçao is best prijzig, ook als je wegblijft van (toeristische) horeca e.d. Waar moet je aan denken als je op Curaçao wilt gaan wonen?

Inschrijven

Wel of niet inschrijven?

kranshi 600x337 1

Als je op Curaçao gaat wonen, hoef je niet altijd direct in te schrijven als inwoner van Curaçao. Maar wat zijn hiervoor nou de regeltjes?

Verklaring van Rechtswege

Verklaring van Rechtswege VRW aanvragen

Wat is een Verklaring van Rechtswege, wanneer moet je hem aanvragen, hoe vraag je er dan eentje aan en wat kost het?

VOG

verklaring omtrent gedrag vog

Om voor Curaçao een VRW aan te vragen heb je o.a. een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Wat is het en hoe vraag je die aan?

Verhuizing & Wonen

Je inboedel verhuizen

verhuizen curacao

Als je op Curaçao gaat wonen, hoef je niet altijd direct in te schrijven als inwoner van Curaçao. Maar wat zijn hiervoor nou de regeltjes?

Een woning kiezen

woning-curacao

Waar ga je wonen op Curaçao? Dat is best nog wel lastig om zo vanuit Nederland ‘even’ online te regelen. We geven je enkele tips.

Veilig wonen

veilig-wonen-curacao

Zoals overal, is ook op Curacao kans op woning-inbraak. Wat zijn de mogelijkheden om je woning te beveiligen?

Werken & Ondernemen

Werk vinden

werk-curacao

De arbeidsmarkt op Curaçao zit net even anders in elkaar dan in Nederland. Dus het zoeken naar werk moet je ook net even anders aanpakken. Waar moet je op letten bij het zoeken van jouw nieuwe droombaan?

Ondernemen

bedrijf starten op curacao

Voor veel mensen is de emigratie naar Curaçao een mooi moment om een eigen bedrijf te starten en zelf te gaan ondernemen. Maar hoe pak je dat aan?

Solliciteren – 10 tips

solliciteren tips curacao

Solliciteren op Curaçao is niet zo simpel. Hoe pak je het aan? Waar moet je voor oppassen? Wat geeft de beste kans op succes? We geven je 10 tips om je verder te helpen een baan op Curaçao te krijgen.

Onderwijs

Basisscholen

basisschool curacao klein college funderend onderwijs

De juiste basisschool (Funderend Onderwijs geheten op Curaçao) vinden kan best nog wel een uitdaging zijn. Vrijwel alle Nederlandstalige scholen hebben een wachtlijst en privéscholen zijn vrij prijzig. Wat zijn de mogelijkheden?

Middelbare school

De middelbare school op Curaçao is grotendeels vergelijkbaar met de middelbare scholen in Nederland. Maar uiteraard zijn er wel wat verschillen.

Papiaments leren

papiamentse les: leren op curacaoofin nederland

Voor veel mensen is de emigratie naar Curaçao een mooi moment om een eigen bedrijf te starten en zelf te gaan ondernemen. Maar hoe pak je dat aan?

Auto

Auto op Curaçao

auto-curacao

Neem je je auto mee vanuit Nederland, of koop je op Curaçao een nieuwe? Hoe zit het met de Motorrijtuigenbelasting? De brandstofkosten? En kan ik mijn Europese automerk wel op Curaçao laten repareren? En kennen ze eigenlijk iets van een APK of zo? We vertellen het je allemaal.

Auto kopen of huren

auto kopen huren curacao

Als je tijdelijk op Curaçao gaat wonen is vaak de vraag of je een auto ter plekke huurt, of koopt en vlak voor vertrek weer verkoopt? Beide kennen voor jouw situatie voor- en nadelen, we zetten alles op een rijtje.

Autoverzekering

autoverzekering-curacao

Uiteraard wil je je auto op Curaçao wel goed verzekerd hebben. Maar hoe regel je dat? En wat doe je met je No-Claim korting uit Nederland?

Ook Curacao

Criminaliteit

criminaliteit op curacao

Relatief gezien is er meer criminaliteit op Curaçao dan in Nederland. Maar hoe erg is het dan, en waar moet je opletten om zo goed mogelijk te voorkomen dat je slachtoffer wordt?

ISLA

isla raffinaderij curacao

De ISLA Raffinaderijen midden op Curaçao zijn een ernstige bron van milieuverontreiniging en zelfs direct gerelateerd aan meerdere doden per jaar.