winter zon curacao

Winterzon op Curacao: 5 redenen om nú te boeken

Als in Nederland de zomer voorbij is hebben we een paar donkere maanden voor de boeg. Op zich zeker sfeervol, maar om dat tussendoor even te onderbreken met een heerlijke winterzon-vakantie is zo gek nog niet. En dat kan prima op Curacao! Waarom? We geven je 5 redenen om vandaag nog je koffers te gaan pakken.

Winterzon op Curacao

Curacao is bij uitstek geschikt om in het najaar of de winter even heerlijk een weekje zon te pakken. En als je deze argumenten hebt gelezen, wil je vandaag nog jouw weekje winterzon gaan boeken.

1- Zonzeker 100%

Dat is natuurlijk de hoofdreden om er even tussenuit te gaan: je wilt eventjes maximaal genieten van het zonnetje. In tegenstelling tot o.a. Spanje, Portugal, Griekenland en overige landen in Zuid-Europa, is Curacao zonzeker en temperatuurzeker. Curacao heeft een zeer stabiel klimaat waardoor heel het jaar vrijwel altijd hetzelfde weer is. De gemiddelde dagtemperatuur ligt 12 maanden per jaar rond de 30 graden. In de zomer of in de winter; vrijwel even warm. Prettige bijkomstigheid is dat hierdoor het zeewater ook heel het jaar zo’n 28 graden is. Ja, Curacao heeft van september t/m december het regenseizoen, maar dat is doorgaans niet meer dan af en toe een (flinke) bui en dan snel weer het zonnetje en een strak blauwe lucht. Gemiddeld heeft elke dag zo’n 8 à 9 zonuren, ook in de winter. Dus wil je zon, dan krijg je zon op Curacao! 100% Zonzeker. Nou o.k., we moeten wel eerlijk zijn: 99% zonzeker op Curacao.

winterzon op Curacao Handelskade
Winterzon op de kleurige Handelskade

2- Dagelijks meerdere vluchten

Je kunt naar Curacao vliegen met TUI, KLM en Corendon. Bij TUI en KLM vertrekt er elke dag minimaal 1 vliegtuig naar Curacao, vaak zelfs 2. Corendon vliegt 5x per week naar Curacao. Daarmee heb je dus volop keuze om dagelijks naar Curacao te vliegen. Ben je vanaf morgen vrij, dan kun je morgen direct naar het zonnetje vliegen. Met zo’n 9 à 10 uur vliegen ben je van Amsterdam in Curaçao. Dat is dus eigenlijk net zo lang als wanneer je met de auto naar de wintersport zou rijden.

i?c=433&m=2016838&a=182094&r=winterzon&t=html

3- Meer dan 40 stranden

Curacao heeft ruim 40 stranden. De bekende stranden als Jan Thiel, Mambo of Cas Abou, maar er zijn ook nog de pareltjes die nog onbekend zijn bij het grote publiek. Kortom, voor iedereen is wel een strandje dat precies is wat je zoekt en sowieso volop keuze. Is het ene strandje te druk (of juist te rustig), dan rijd je een paar minuten door naar het volgende strandje. Bij de meeste (bekendere) stranden waar de toeristen komen kun je altijd wel een strandbedje huren met palapa voor een beetje schaduw. En huppatee, snel de zee in om af te koelen. Heerlijk!

cocktails op strand Curacao
Cocktails op het strand van Curacao

4- Heel het jaar ‘open’

Waar in de Zuid-Europese vakantielanden in de winter veel restaurantjes, excursies, etc. gesloten zijn omdat het laagseizoen is, is op Curacao heel het jaar alles geopend. Het eilandje staat 365 dagen per jaar volledig in het teken van het toerisme en kent eigenlijk ook geen “slaapstand”. Elke dag weer die vrolijke lach van het lokale personeel dat je direct een goed gevoel geeft dat je welkom bent op dit mooie eiland. Bon bini!

5- Voordeliger dan het lijkt

Bij een vakantie in de Caribbean krijg je misschien al snel het idee dat dit vrij prijzig is. Maar dat valt echt wel mee. Je hebt al een 9-daagse pakketreis vanaf zo’n € 700. Dat is dus voor vliegticket én accommodatie. Dat is dus zeker wel goed te doen, vooral ook als je in gedachte houdt dat je die 9 dagen dan thuis niet de dure kachel aan hoeft te doen.
En ook qua uitgaven op Curacao is het goed te doen. De horeca is voordeliger dan in Nederland. Waar je in Nederland al snel € 100 kwijt bent voor een etentje voor 2, zal dat doorgaans op Curacao zo’n NAF 120 tot NAF 150 kosten, omgerekend zo’n € 60 tot € 75. Of ga voor all-inclusive, dan heb je -als je wilt- helemaal geen uitgaven meer aan eten of drinken tijdens je vakantie.

Vrouw op strand Curacao in winterzon
Zie je jezelf al liggen?

Pakketreis Curacao

Als je al tot hier gelezen hebt, dan heb je alle 5 de argumenten gelezen en kun je niet anders dan bevestigen dat een weekje winterzon op Curacao voor jou zo gek nog niet is. Als je het een beetje slim plant (buiten de Nederlandse schoolvakanties) dan kun je voordelig een pakketreis naar Curacao boeken. Veel accommodaties bieden juist ook in het najaar en de winter vaak een leuke actie. Zie hieronder de tour-operators die een mooi aanbod hebben voor Curacao.

TUI logo
Bekijk bij TUI »
Bekijk bij Corendon »
Bekijk bij Corendon »
stip reizen pakketreis Curacao
Bekijk bij Stip Reizen »
By June Curacao logo
Bekijk bij By June »