Cas Abou Curacao strand

Stranden: Cas Abou

Curacao heeft veel mooie stranden, maar volgens velen is Cas Abou het mooiste strand van allemaal. Wij snappen wel waarom!

Cas Abou

Om bij Cas Abao te komen rijdt je richting Westpunt en volg je de bordjes richting Soto. Na villapark Fontein kom je een gele muur tegen aan je linkerhand met een groot bord met ‘Cas Abao’. Hier sla je af en na een minuut of 8 zie je aan je rechterhand Landhuis Cas Abao en kun je links de zijweg oprijden richting het strand. Cas Abao ligt op een privéterrein en is dagelijks geopend van 08.00 tot 18.00 uur. Bij de slagboom betaal je per auto (max. 4 personen): maandag t/m vrijdag NAF 10, in het weekend en op feestdagen NAF 12,50.
De weg vanaf de slagboom is onverhard, dit houdt in dat als het regent de weg een beetje glibberig wordt en in een periode van droogte hard en hobbelig. Er is echter wel een grote parkeerplaats waar je je auto gratis neer kunt zetten. Op het strand vind je volop palapa’s, picknicktafels, bomen en ligbedden. De ligbedden zijn niet de meest comfortabele bedden, maar voor NAF 5 per bedje kun je hier een prima dag vertoeven.

Cas Abou - route vanaf Willemstad

Eén van de mooiste stranden ter wereld

Cas Abao is niet voor niets het favoriete strand van velen, zo heeft National Geographic Cas Abao als een van de mooiste stranden ter wereld benoemd. De zee is helderblauw en het zand is witter dan wit. Neem je waterschoentjes mee, want als je de zee inloopt kun je wat rotsen en stenen tegenkomen. Maar eenmaal in het water heb je nergens meer last van. Het water is rustig en je kunt makkelijk tot op de bodem kijken. Snorkelen is vooral leuk als je langs de rotsen aan de zijkant zwemt en wat dieper het water in gaat. Maar in de branding en het ondiepe water kun je genoeg visjes tussen je benen door zien zwemmen, zo helder is het. Het strand loopt geleidelijk op, hierdoor is het ook voor kinderen toegankelijk om zelfstandig het water in te gaan.

Faciliteiten op Cas Abou

Qua voorzieningen is het prima in orde bij Cas Abou. Er zijn douches, wc’s en zelfs lockers aanwezig op het strand, net zoals een duikschool, een massagehutje en verhuurder van supboards en kano’s. Voldoende faciliteiten dus. Het strand is vlak en zonder trap te bereiken, voor mensen die slecht ter been zijn of mensen met een rolstoel is Cas Abao dus ook toegankelijk. Omdat Cas Abao een behoorlijk grote baai is heb je altijd voldoende ruimte. Wel worden er regelmatig events gehouden waar een stuk strand voor afgehuurd kan worden. Cas Abao is een populair strand onder de lokalen dus zorg dat je op tijd komt in het weekend.

Beachbar met terras

Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen bij Cas Abou, maar je kunt ook lekker bij de beachbar aanschuiven. Het eten is simpel en voornamelijk gefrituurd. Wil je liever iets anders? Dan is de wrap met verse tonijnsalade een aanrader. Er is meer dan genoeg zitgelegenheid in de schaduw om van je hapjes en drankjes te genieten. Zo staat er een grote palapa met tafels en stoelen waar je even aan de zon kunt ontsnappen. Tip: bij de beachbar kun je gratis gebruik maken van wifi (wel even password vragen aan de medewerkers).

Westcoast catamaran met BBQ & Blue Room

Wil je meerdere stranden op één dag zien? Dan is het ook leuk om een Westcoast tour te doen met de grote catamaran. Behalve een stop bij Cas Abao, maakt de catamaran ook een stop bij Kokomo en Blue Room. Daarnaast wordt er een lekkere barbecue verzorgt en is de kans op zeeziekte minimaal, je wordt namelijk terug gebracht met de bus. Klik hier voor meer info.

Cas Abou

Alles bij elkaar is Cas Abou echt één van de mooiste stranden van Curacao. Goede voorzieningen, schitterend wit zand en kraakheldere blauwe zee. Deze móet echt op je lijstje staan om te gaan genieten. Veel plezier!

Toch liever een ander strand? Dat kan, bekijk hier de andere stranden van Curacao.

1 reviews op “Stranden: Cas Abou”

  1. Jammer dat een groot gedeelte vh strand gereserveerd wordt voor de gasten van de cruiseschepen, die niet elke dag komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *