Kokomo Beach Curacao strand | restaurant

Stranden: Kokomo

Kokomo is typisch zo’n strand waar iedereen graag komt en het altijd gezellig is. Een beetje tussen de stad en Banda Abou in en ‘Instagram-famous’ door de schommel in zee.

Kokomo Beach

Vind je het niet erg om de auto in te stappen, maar wil je niet helemaal richting Westpunt? Dan is Kokomo Beach met 15 minuten rijden vanaf hartje Willemstad hét perfecte strand. Je rijdt vanuit Willemstad richting Westpunt. op de Hermin Wiels Boulevard sla je af ter hoogte van de grote Centrum supermarkt, de Weg naar Bullenbaai op. Volg deze weg ongeveer 5 km en sla linksaf zodra je een bordje met ‘Kokomo Beach’ ziet staan.
Tip: Op de Weg naar Bullenbaai kom je langs het water (St, Michielsbaai), hier kun je regelmatig flamingo’s spotten.

Kokomo Beach Curacao op Google Maps 800x450 1

Toegankelijk voor iedereen

Bij Kokomo kun je gratis parkeren op de grote parkeerplaats direct aan het strand. Je betaalt niet voor toegang tot het strand, alleen voor de bedjes waar je gebruik van maakt. Daarnaast kun je de hele dag gebruik maken van de toiletten. Ook is er een invalide toilet aanwezig. Kokomo is een zandstrand met aan de zee wat rotsen. Er liggen veel stenen en grote rotspartijen voor de kust die wat glad kunnen zijn, waterschoentjes zijn dus geen overbodige luxe. Neem ook je snorkel mee want je kunt bij Kokomo mooi snorkelen.

De perfecte vakantiefoto

Als je het hebt over populaire foto plekjes op Curacao, dan heb je het over Kokomo Beach. Hier staat namelijk de welbekende schommel in het ondiepe water waarop velen je voor gingen voor het perfecte vakantiekiekje. Zoek op social media maar op ‘Kokomo curacao’ en je krijgt tientallen mooie foto’s te zien van deze locatie.
Maar naast de schommel heb je bij Kokomo Beach nog veel meer plekjes waar je mooie “Instagramwaardige” foto’s kunt schieten. De trap aan het eind van de steiger, de beachbar met schommels, de lounge in het restaurant en ook in de zee kun je prachtige foto’s maken.

Kokomo Beach Curacao | de beroemde schommel

Beachbar & restaurant

Het is niet de bedoeling dat je eigen consumpties meeneemt naar Kokomo, je hoeft dus niet te sjouwen met een koelbox of langs de supermarkt. De menukaart in het restaurant is super uitgebreid en je kunt ook drankjes bestellen bij de beachbar dus het is geen straf om hier wat lekkers te bestellen. Een rekening is gemakkelijk te openen en er is service op het strand. Er staan verschillende ligbedden op het strand, zo heb je simpele en comfortabele ligbedden en wat luxere 2-persoons cabana’s met schaduw. Heerlijk toch, relaxed op het strand liggen en je cocktail wordt bij je gebracht. Hoe meer vakantie kun je het maken?

Sunday Funday

Op zondag is Kokomo Beach een aanrader met een Happy Hour van 17.00 tot 18.00 uur en wekelijks livemuziek. ’s Middags begint de pret al met een DJ die speciaal voor jou de leukste hits draait. Aan het eind van de middag maakt de DJ plaats voor een live-act. Iedere week staat er een act op de planning welke wordt aangekondigd via de Facebookpagina van Kokomo. Je kunt dus altijd checken of het wat voor jou is.

Full Moon Party

Een paar keer per jaar wordt Kokomo Beach omgetoverd tot een ware feestlocatie. Er wordt een stage gebouwd en er worden extra wc’s neergezet. Het restaurant wordt gedeeltelijk leeggehaald en er wordt een vip-area geïnstalleerd. Artiesten als Hardwell, Lil Kleine, Sam Feldt en Tony Junior hebben Kokomo al weten om te toveren tot één groot feest. De Full Moon Party’s vinden maar een paar keer per jaar plaats. Houd deze dus goed in de gaten als je graag bij een Full Moon Party aanwezig wil zijn. O ja, ondanks de naam is dit feest niet gekoppeld aan de stand van de maan.

Kokomo per catamaran

BlueFinn Catamaran Westkust trip Kokomo

Ga mee met de mooie Westkust-trip van BlueFinn, de grootste catamaran van Curacao. Een heerlijke dagtrip waarbij je in de ochtend een stop maakt bij het mooie Cas Abou strand en in de middag bij dit heerlijke Kokomo Beach. Uiteraard is de trip voorzien van prima catering, het wordt puur genieten.

Duikschool

Op Kokomo Beach zit duikschool Trunk Divers gevestigd. Je kunt kiezen voor een introductieduik, volledige duikcursus of specialisatie. Ben je een ervaren duiker, maar paste jouw duikuitrusting niet meer in je koffer? Geen probleem, deze kun je ook huren. Deze duikschool staat bekend om zijn professionele, relaxte en persoonlijke service.

Gegarandeerd de moeite waard

Een dag genieten van de zon en de zee, luisteren naar livemuziek, dansen onder de sterren, de onderwaterwereld ontdekken, foto’s maken voor in de boeken of lekker eten. Bij Kokomo Beach vermaak je je gegarandeerd, waar je ook zin in hebt.