Playa Kalki - strand Curacao

Stranden: Playa Kalki

Is het voor jou geen bezwaar om iets verder te rijden dan de meeste toeristen doen, maar dan wel een mooi strand te kunnen ontdekken? Neem dan vooral de moeite om een dag naar Playa Kalki te gaan. Een schitterend strand waar je helemaal tot rust kunt komen.

Playa Kalki

Dat ‘iets verder rijden’ valt uiteindelijk ook wel weer mee hoor, het is ten slotte Curacao waar je binnen 2 uur heel het eiland rond kunt rijden. Maar Playa Kalki ligt wel helemaal in het noordwestelijke puntje van Curacao. Het is vanaf de Julianabrug in Willemstad zo’n 3 kwartier tot één uur rijden. en het maakt weinig uit of je ‘bovenlangs’ of ‘onderlangs’ gaat, dat is allebei ongeveer even lang rijden. Rijd je via de noordkant, dan kom je o.a. door het Christoffelpark en langs Shete Boka National Park. Neem je de zuidelijke route dan kom je langs de afslagen naar al die mooie strandjes langs de zuidkust.
Advies is om niet te laat naar Playa Kalki te gaan: het is geen groot strand en sowieso zijn de parkeerplaatsen beperkt. Maar als je er eenmaal op een strandbedje ligt is het enorm genieten!

Playa Kalki Curacao
Playa Kalki in Google Maps

Playa Kalki: de sfeer

Op dit prachtige strand hangt een relaxte sfeer, kiezels en fijn zand wisselen elkaar hier af. Zodra je de trappen afloopt kom je terecht in het nieuwe restaurantje met een houten vlonder op het strand. Je kunt hier heerlijk zitten, met tapijten op de vloer en chille loungebanken vol kussens is hier een huiselijke sfeer gecreëerd. Het eten is weinig verrassend, maar goed bereid. Het restaurant zit in het midden van het strand en je kunt dan ook aan beide kanten van het restaurant liggen. Vanaf de vlonder kijk je uit over de hele baai. Op het strand kun je strandbedjes afhuren voor 15 NAF per stuk, onder de bomen in de schaduw liggen en gebruik maken van de grote palapa’s. Als je meer luxe wil zijn er ook grote cabana’s waar je heerlijk op kunt liggen. Kijk wel uit bij de bomen want dit zijn manzanillabomen en deze zijn giftig.

The Bachelor USA

Om aan te geven dat Playa Kalki echt ook wel gezien wordt als één van de mooiste stranden van Curacao: Playa Kalki wordt regelmatig vermeld in lijstjes van “mooiste stranden van de Caribbean” en enkele jaren terug was Playa Kalki het decor van een aflevering van The Bachelor U.S.A. Kortom, een strandje wat je eigenlijk gewoon niet mag overslaan.

Chillen op een vlot

De zee loop je gemakkelijk in en in het water liggen twee grote houten vlotten met stoelen en zelfs een tafel erop. Dit zie je op geen enkel ander strand op Curaçao. Aan de linkerkant van het strand ligt een haventje dat wordt afgebakend door een steiger met wat bootjes, je kunt hier ook prachtige vakantiekiekjes maken.

Eigen koelbox mee

Doordat het strand gelegen is in een baai moet je twee trappen af om hier te komen, dit maakt Playa Kalki minder toegankelijk voor mensen die slecht ter been of rolstoelafhankelijk zijn. Wat wel fijn is dat je je eigen koelbox mee mag nemen op het strand. Wil je dus een budgetdagje? Dan kan dat ook. Je kunt gratis parkeren bij het strand en net als het strand is ook de parkeergelegenheid niet zo groot. Het is dus aan te raden om vroeg naar Kalki te gaan. Dat brengt het voordeel met zich mee dat je een lange dag kunt genieten van dit prachtige strand.

Massage op het strand

Op het strand heb je een massagetentje waar je tegen betaling heerlijk kunt relaxen. De eigenaar van het restaurant en de massagetent is een hele vriendelijke man die je gelijk welkom laat voelen. Ook zijn er bij Playa Kalki douches en wc’s waar je gebruik van kunt maken tegen betaling (1 NAF)

Alice in Wonderland

Playa Kalki is een enorm populaire duikspot met de bijnaam Alice in Wonderland; er worden hier regelmatig zeepaardjes en schildpadden gespot. Ook vind je veel koraal bij Playa Kalki. Er zit een duikschool als je de eerste trap afloopt. Hier kun je al jouw spullen huren als je ze zelf niet bij je hebt. Maar je hoeft niet persé te duiken om van alles te zien. Ook als je snorkelt bij Playa Kalki kun je genieten van de onderwaterwereld. Niet alleen onder water vind je dieren. Op het strand lopen ook kleine witte zandkrabbetjes.

Playa Kalki: echt een uitstapje

Klein maar fijn is de perfecte omschrijving voor Playa Kalki, hier kun je echt tot rust komen. Omdat het wat verder rijden is en het een kleiner strandje is, zul je hier vooral stelletjes tegen komen en wat minder gezinnen. Het is een klein paradijsje met een azuurblauwe zee en wit zand. De sfeer die hier heerst maakt het helemaal af. Ondanks dat het een stukje rijden is vanuit Willemstad, is het die moeite meer dan waard.

Toch liever een ander strand? Dat kan, bekijk hier de andere stranden van Curacao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *