Curacao strand Lagun

Stranden: Lagun

Van alle stranden op Curaçao is Lagun voor velen toch wel een favoriet. Schitterend gelegen tussen de twee kliffen, allerlei voorzieningen en het loopt geleidelijk af dus ook ideaal met kinderen. Een toppertje!

Playa Lagun

Lagun ligt relatief ver weg richting Westpunt. Volg de weg naar Westpunt en ga linksaf als je het bord richting Soto en Lagun tegenkomt. Blijf nu de weg ruim een kwartier volgen tot je in Lagun komt. Hier geven de bordjes het strand al aan, ga linksaf en vrijwel direct zie je het prachtige Playa Lagun aan je rechterhand. Vanuit het centrum van Willemstad is het zo’n 45 minuten rijden naar Lagun.
Je kunt -afhankelijk van de drukte- letterlijk tot aan het strand komen met je auto. Je kunt de auto gratis en bewaakt parkeren, er zit namelijk gedurende de dag een bewaker.

Playa Lagun Curacao strand | Google Maps

Drukte

Omdat Lagun een vrij klein maar toch populair strand is, kan het er al snel redelijk druk worden. We adviseren dan ook om hier niet te laat naar toe te gaan, of juist weer einde van de middag als veel mensen weer vertrokken zijn. En het kan juist leuk zijn om hier vroeg te komen, dan kun je de lokale vissers zien die hier hun verse vis aan land brengen en direct (op het strand!) slachten en verkopen.

Snorkelparadijs

Playa Lagun is een kleiner strandje en geliefd bij toeristen. Veel mensen stoppen hier voor een paar uurtjes als ze een tour richting Westpunt rijden. Je kunt hier prachtig snorkelen langs de rotsen en er is een goede kans dat je schildpadden spot. Als je geluk hebt zie je misschien zelfs een hamerhaai. Er zit ook een kleine duikschool op Playa Lagun, genaamd Bahia Diving. Hier kun je je PADI halen, maar ook de opleiding tot Open Water Diver of Divemaster.

Faciliteiten bij Lagun

Playa Lagun is een openbaar strand, je hoeft dus geen entree te betalen en kunt gewoon neerstrijken op jouw handdoek. Tegen betaling zijn er ook strandbedjes en parasols aanwezig. Je kunt cash betalen, maar ook pinnen. Er is bij de duikschool aan de zijkant een wc en hokje waar je je kunt omkleden. Het strand ligt tussen twee rotsen in en aan de rechterkant van het strand zit een trap die naar een restaurant leidt met prachtig uitzicht over de hele baai. Hier kun je voor 1 gulden naar het toilet. Ook zit er een restaurant achter de parkeerplaats. Genoeg eetgelegenheid dus.

Lokale versnapering of je eigen koelbox?

Op de parkeerplaats staat een truck waar ze heerlijke batido’s, pastechi’s en zoetigheden verkopen. Batido’s zijn smoothies gemaakt van vers fruit, (kokos)melk en gemalen ijs. Op Curaçao zijn trucks met Batido’s erg populair. Ook de Curaçaose pastechi (gevulde pasteitjes) is hier te koop. Ze zijn vers en er zijn verschillende vullingen zoals vlees, kip en kaas. De truck is 7 dagen per week geopend. Het fijne aan een openbaar strand is dat je ook zelf je koelbox met snacks mee kunt nemen. Zeker als je gaat strandhoppen is het prettig om voldoende eten en drinken bij je te hebben.

Voldoende schaduw

Playa Lagun is klein, maar fijn te noemen. Er is voldoende schaduw te vinden door de bomen, maar er staan ook parasols. Zoals op bijna ieder strand op Curaçao is het zand wit en het water helder. Er liggen nogal wat stenen en rotsen op het strand en voor de kust, het is dus aan te raden om waterschoentjes aan te doen. Heb je geen waterschoenen bij je, dan kun je het beste aan de rechterkant van het strand de zee in.

Manzanillaboom

Als je het strand oploopt, heb je aan de linkerkant van het strand enkele bomen staan, dat zijn Manzanilla bomen. Pas op! de vruchten van die boom zien er uit als heerlijke kleine appeltjes, maar die zijn giftig. Sterker nog, heel de boom is giftig. Als je een takje afbreekt komt er sap uit dat irritatie aan je slijmvliezen en ogen kan geven door alleen al er dicht boven te hangen met je gezicht. Als het regent, ga dan ook niet onder deze boom schuilen, want de regendruppels die vanaf de boom op je huid vallen kunnen al irritatie geven.
Gelukkig word je hier ook op het strand goed voor gewaarschuwd met een bordje bij de bomen.

Leuk voor gezinnen

Playa Lagun is echt een gemoedelijk strandje te noemen en zeker leuk voor gezinnen. Het is overzichtelijk dus je kunt de kleine kinderen best wat vrijheid geven. De basis-voorzieningen zijn prima verzorgd en het strand loopt geleidelijk af zonder enorme golven. Een leuke bonus is dat in de vroege ochtend zullen hier de vissers vertrekken en aankomen, je ziet ook hun bootjes op het strand liggen. De vangst wordt op het strand klaargemaakt en verkocht. Leuk om een keer te zien dat vis ‘verser dan vers’ verhandeld wordt.

Een dag relaxen

Wil je een rustig stranddagje of ga je strand hoppen richting Westpunt? Dan ben je op Playa Lagun aan het juiste adres. Je kunt genieten van de zon tussen de bootjes op het strand of uren doorbrengen in het water. In het restaurant op de rotsen heb je een prachtig uitzicht en kun je lekker eten tussen de leguanen. Ben je meer van de eigen voorzieningen? Dan kun je ook je eigen koelbox meenemen en de barbecue aanzetten op Playa Lagun.

Wat vind jij?

Graag horen we wat jij van Playa Lagun vindt. Je kunt hieronder een berichtje achterlaten.

Playa Lagun Curacao strand

Toch liever een ander strand? Dat kan, bekijk hier de andere stranden van Curacao.

1 reviews op “Stranden: Lagun”

  1. Monique Veenstra

    Iedere dinsdag en donderdag middag vanaf 5 uur kun je op dit strand meedoen met aquajoggen, als je wilt. Er wordt slechts een kleine bijdrage van je gevraagd, maar daarvoor kun je dan een zwembelt en zwemnoodle lenen om de oefeningen te doen. Erg leuk, sportief en goed voor je gezondheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *