Karakter strand Coral Estate Curacao

Stranden: Karakter

Wil je een heerlijk dagje chillen aan het strand? Of wil je liever naar het zwembad? Of nog beter, wil je beide? Dan kun je beachclub Karakter en Rooftop bar Koraal niet overslaan. Karakter en Koraal zitten gevestigd op Coral Estate, een resort richting Westpunt, bestaande uit privéwoningen, vakantiehuizen en een hotel.

Karakter & Koraal

In 35 tot 40 minuten rijd je vanuit het centrum van Willemstad naar beachclub Karakter en rooftopbar Koraal. Beiden ziten op het resort Coral Estate, waar je een mix van privéhuizen en vakantie accommodaties vindt.
Om hier te komen (vanuit de stad) neem je de Weg naar Westpunt. Net voorbij Grote Berg pak je de afslag linksaf naar Kunuku Aqua Resort en St. Willibrordus. Blijf deze weg volgen; geniet ter hoogte van Jan Kok van de flamingo’s en als je bij St. Willibrordus bent aangekomen sla je linksaf voor de gele kerk (kan niet missen). Volg de bordjes Coral Estate, pas wel een beetje op voor de kuilen in de weg. Het terrein is beveiligd, vergeet dus niet je ID of rijbewijs zodat je deze kunt laten zien bij de slagbomen als je Coral Estate oprijdt.

Karakter Coral Estate route Google Maps

Rooftopbar Koraal

Als je graag bij het zwembad ligt, of een keer niet onder het zand wil zitten, dan kun je een plekje uitzoeken bij Rooftopbar Koraal. Omdat de bar en het zwembad tegen een rots aanliggen kun je vanuit het zwembad prachtig uitkijken over het strand en de zee. Het zwembad bestaat uit 2 delen, een wat dieper gedeelte en een kindvriendelijk, ondiep gedeelte. Rondom het zwembad vind je bedjes, hangmatten
en parasols waar je kan gaan liggen. Hier betaal je niks voor indien je wel wat consumeert. Er komt personeel langs bij je bedje voor drinken en/ of eten. Je kunt ook plaats nemen in de bar aan een tafeltje. Het fijne is dat je een rekening kunt openen die je aan het eind van de dag in één keer betaald.

Beach, lounge en restaurant Karakter

Lig je toch liever aan het strand? Dan kun je de trap aflopen en kom je terecht bij het restaurant van Karakter. Als je doorloopt kun je een lekker plekje uitkiezen in de schaduw, onder een parasol of in de zon. Er staan zowel banken om te relaxen, strandbedjes en stoelen waarin je kunt relaxen. Karakter is aangelegd en dat betekent dat je niet direct de zee in kunt lopen. Via 1 van de 2 trappen kun je de zee
in om heerlijk af te koelen of te snorkelen. Na afloop kun je gebruik maken van de buitendouche. Ook op het strand hoef je niet voor de bedjes te betalen. Wel is het de bedoeling dat je wat besteld bij het restaurant. Dit kan terwijl je in de zon ligt te bakken op je strandbedje of je kunt in het restaurant plaatsnemen.

Ontspannen & relaxen

Naast Koraal zit 8 The Experience, een spa en salon waar je kunt genieten van een heerlijke massage, gezichtsbehandeling of lichaamsbehandeling. Je kunt hier op de dag zelf binnen lopen, maar het is een aanrader om te reserveren. Ook kun je genieten van de sauna en een zwembad waar alleen spa gasten mogen komen. Wil je een hele dag relaxen, dan kun je ook een dag pas nemen. Zo kom je helemaal tot
rust.

Faciliteiten

Om bij Beachclub Karakter te komen moet je een trap af. Hierdoor is het strand niet bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Gelukkig is Koraal wel gelijkvloers en rolstoeltoegankelijk. Er zijn zowel boven bij Koraal, als onderweg naar Karakter op de trap naar beneden, toiletten gevestigd.
Je kunt genieten van verschillende eetgelegenheden. Zo kun je eten op het strand en in het restaurant bij Karakter, in de rooftopbar bij Koraal, maar ook bij de parkeerplaats zit een bakkerij en pizzazaak in één; Bread and more/ Pizza and More. Wist je dat je zelfs de gezonde goodies van NutHouse online kunt bestellen en op donderdag op kunt halen bij Bread and more?!
Heerlijk! Naast heerlijk eten, kun je ook souvenirs en sieraden shoppen.

Duikles

Als je graag wil (leren) duiken of wil watersporten kun je ook bij Karakter terecht. Hier zit namelijk duikschool Coral Divers gevestigd. Zij bieden een breed arrangement aan activiteiten aan waaronder het behalen van je PADI, het volgen van een Advanced Diving cursus, het huren van een SUP of Kayak en freedive cursussen.

Heerlijke massage

Of je nou strandliefhebber, zwembadliefhebber, massageliefhebber, duiker of allemaal bent, bij Karakter en Koraal ben je aan het juiste adres. Of je nou met gezin, ouderen, partner of vrienden gaat, zowel strand als zwembad zijn toegankelijk voor een breed publiek. De sfeer is relaxed en de service en het eten zijn goed. Je bent dus hoe dan ook gegarandeerd van een heerlijke dag.

Toch liever een ander strand? Dat kan, bekijk hier de andere stranden van Curacao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *