Glutenvrij op Curacao

Glutenvrij op Curacao

Glutenallergie, maar ook lactose allergie of misschien zelfs intolerantie voor (één van) beiden zijn tegenwoordig niet meer zeldzaam. Sterker nog, steeds meer mensen eten glutenvrij en/ of lactosevrij. Ook op Curacao is het mogelijk om glutenvrije en lactosevrije producten te kopen of bestellen.

Veel supermarkten krijgen een steeds uitgebreider assortiment en ook restaurants bieden steeds meer gerechten aan die glutenvrij en/of lactosevrij zijn. Om je op weg te helpen hebben we een aantal supermarkten en restaurants op een rijtje gezet waar je met een gerust hart kunt eten. 

Glutenvrij in supermarkt

Bij grote supermarkten als Van den Tweel in Zeelandia, Vreugdenhil in Dominguito en Centrum in Mahaai en Piscadera heb je een uitgebreid assortiment aan glutenvrije en lactosevrije producten. Van den Tweel en Vreugdenhil hebben een gangpad speciaal gewijd aan allergieën. Producten als cornflakes, crackers, pasta, meel en broden kun je bij beide supermarkten glutenvrij kopen. Bij beide is het assortiment ongeveer vergelijkbaar, maar Vreugdenhil is doorgaans voordeliger dan Van den Tweel.
Bij Centrum zijn de producten wat meer verspreid over de gangpaden. Ook lactosevrije producten zijn hier goed vertegenwoordigd. Zo staat er lactosevrije melk in de koeling, net zoals room en melk op basis van soja, haver en kokos.

Speciaalzaken glutenvrij & lactosevrij

Er zijn ook kleinere speciaalzaken met een goed assortiment aan glutenvrije producten op Curacao. Harmonia is een knusse winkel met soms voordeligere prijzen vanwege de kleinere omvang. Ondanks de bescheiden omvang is het aanbod groot. Er is een compleet pad gewijd aan glutenvrije producten, zoals repen, koekjes, broodmix, brood, pasta, cornflakes en pannenkoekenmix. Naast het ruime assortiment glutenvrije producten, zijn er ook voldoende opties voor mensen die geen lactose consumeren. Zo zijn cashewmelk, sojamelk, kokosmelk en amandelmelk allemaal verkrijgbaar bij Harmonia.
Harmonia, Professor Kernkampweg, tel. +5999 846 1135

Nut House is een 100% veganistische plek, waardoor het volledig toegankelijk is voor mensen die geen lactose consumeren. maar het merendeel van de producten is niet alleen lactosevrij, het is ook glutenvrij. Bij Nut House kun je genieten van een heerlijk ontbijt of lunch, maar je kunt er ook producten kopen. Ze bieden een verscheidenheid aan bloem, boters en melk, allemaal lactosevrij en op basis van noten of kokosnoot. En voor de kaasliefhebbers is er ook vegan kaas verkrijgbaar in de koeling. Als je even geen inspiratie hebt om te koken, delen ze ook supergezonde vegan recepten op hun sociale media. Bestel nu jouw gevulde dadel, brownie of gedroogd fruit bij Nut House.
Nut House, S.B.N. van Staverenweg 2, Mahaai

Nut House Caribbean Curacao

Ontbijt, lunchen en dineren

We willen je altijd aanraden om van tevoren te reserveren en aan te geven dat je allergieën hebt, zo kan het restaurant rekening houden met jouw voorkeuren en speciale wensen. Tegenwoordig heeft bijna ieder restaurant op Curacao wel gerechten die glutenvrij en/ of lactosevrij zijn. Zeker als je van te voren contact met ze opneemt. Maar om toch wat tips te geven: Voor een heerlijk ontbijt of lunch kun je aanschuiven bij De Dames of NumberTen. Beide lunchrooms hebben de optie voor glutenvrij brood en glutenvrije wraps. Wil je glutenvrije pizza of pasta eten? Dat kan bij Pizza Mare op de Mambo Beach Boulevard. Ook bij Bodega Siete Gotas in Otrobanda staan er een tal aan glutenvrije en lactosevrije gerechten op het menu. Zo kun je daar élk hoofdgerecht glutenvrij bestellen.

Glutenvrij Curacao op social media

Wil je echt alle ins en outs van glutenvrij op Curacao? Dan is het misschien handig om lid te worden van de Facebookgroep Curacao Glutenvrij. Hier kun je tips vragen, maar er worden ook veel ervaringen gedeeld van mensen met glutenallergie. Zo kun je onbezorgd van jouw vakantie genieten. En heb je zelf nog tips, zet ze hieronder in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *