vakantiegevoel vasthouden

Hou vast dat vakantiegevoel!

Gelukkig hebben we de foto’s nog… Voor je het weet is die heerlijke vakantie op Curaçao al weer voorbij en zit je weer thuis. Voor je het weet ga je weer mee in de alledaagse hectiek en ben je dat relaxte vakantiegevoel snel weer kwijt. Hier wat tips om dat typische Curaçaose vakantiegevoel ook in Nederland nog wat langer vast te houden.

Andere shampoo

Een simpele truc die erg goed werkt om je vakantiegevoel vast te houden: gebruik tijdens je vakantie een andere shampoo dan je doorgaans thuis gebruikt. Eentje met een duidelijk herkenbare geur. Als je dan thuis ook weer dat vakantiegevoel op wilt roepen, moet je je haar wassen met die shampoo van de vakantie. Door de geur maken je hersenen al snel weer de link naar je vakantie op Curaçao, en voor je het weet loop je weer te stralen alsof je over de Pontjesbrug loopt! Dit trucje werkt ook met bv. zonnebrandcrème of after sun.

vakantiegevoel: andere shampoo gebruiken

Vrolijke muziek

Vrijwel iedereen die Curaçao kent, heeft het over ‘vrolijk’: de zomerse felle kleuren, de enthousiaste locals, de happy hours en de muziek die je zelfs midden op een druilerige dag op een suf kantoor nog laat swingen. Vrolijk dus, dat is Curaçao! Heb je dus weer even behoefte aan wat Curaçaose vrolijkheid, zet dan een vrolijk tropisch muziekje op, bij voorkeur iets actueels dat je regelmatig op het eiland hebt gehoord. Als tip geven we je deze twee tijdloze toppers:

Zorg voor mooie herinneringen

Je krijgt zo weer de ‘happy spirit’ te pakken als je denkt aan al de mooie momenten op Curaçao. Maar dan moet je wel mooie momenten maken op Curaçao! Als je een week lang alleen maar op het strand ligt, heb je niet veel om aan terug te denken. Dat zachte witte zand en die ongelofelijk blauwe zee zul je dan snel vergeten zijn. Ga er op uit en doe mooie, leuke, stoere, spannende dingen! Ga zwemmen met dolfijnen, verken de onderwater-wereld met een Aquafari, doe een dagtrip naar het onbewoonde bounty-eiland Klein Curaçao, beklim de Christoffelberg, etc. Als je maar unieke ervaringen opdoet. Wanneer je terug in Nederland weg zit te kwijnen op een regenachtige dag: denk weer even terug aan die mooie dingen die je gedaan hebt op Curaçao en je hebt zo weer een smile op je gezicht!

Dolphin Swim Curacao - lachen

Koop een lokaal aandenken

Het is misschien een beetje ‘fout toeristisch’, maar het helpt wel: koop een blijvend (toeristisch) aandenken aan Curaçao. Bijvoorbeeld aan de kade tussen Riffort en Pontjesbrug staan allerlei stalletjes met toeristische prullaria. Koop bv. een plankje zwerfhout waar de bekende fel gekleurde panden van de Handelskade op geschilderd zijn. Of een typisch Curaçaose Chichi. Echt waar: zodra je thuis weer even bewust een paar seconden naar dit aandenken kijkt zul je in gedachte weer afdwalen naar dat mooie kleine eilandje en heb je het vakantiegevoel weer te pakken!

Brasa

Het kan bijna niet anders dan dat je tijdens je vakantie genoten hebt van een Brasa. Dit typisch Curaçaose biertje is op Curaçao (en Aruba + Bonaire) vrijwel overal in de horeca verkrijgbaar. Een biertje met die unieke, tropische smaak die je altijd zult verbinden aan die vakantie op Curaçao. Guess what… Brasa is ook gewoon in Nederland verkrijgbaar. Lang niet in elke supermarkt of slijterij, maar wel gewoon via internet. Bestel nu nog en komend weekend geniet jij weer van dit Curaçaose bier vol met herinneringen aan de zwoele zomeravonden op Curaçao.

brasa bier openen 960x540 1

Ga op tijd naar bed

Iedereen herkent het wel: Op vakantie slaap je eindelijk goed uit en wordt je echt weer helemaal topfit wakker. En omdat je zo uitgerust en relaxed bent, zul je ook leuke dromen hebben die je beter zult herinneren als je wakker wordt. Hou dit vast! Bij thuiskomst niet gelijk weer laat naar bed om verloren tijd in te halen. Ga juist extra vroeg naar bed om nog even lekker terug te dromen over Curaçao en de volgende ochtend fit en vrolijk weer op te staan.

Bekijk foto’s en video’s

Zeker nu iedereen een smartphone meeneemt op vakantie is het makkelijker dan ooit om heel veel vakantie-foto’s te maken. Een selfie op het strand, een panorama-foto van de Handelskade, een serie foto’s van je beklimming van de Christoffelberg en uiteraard heb ook jij een foto gemaakt van ‘de mooiste zonsondergang ooit’. Heel leuk allemaal, maar thuis doen we er vaak weinig meer mee. Hadden we vroeger nog de ‘papieren´ foto’s die we fysiek nog wel eens ergens zagen liggen, de digitale foto’s kom je niet snel meer tegen tenzij je ze opzoekt. Doe dat dan ook! Maak een mooi foto-boek. Gebruik je Google Photos dan wordt er automatisch een filmpje gemaakt met de highlights van je vakantie. Post je mooiste foto’s op Facebook of Instagram en die ene echte top-foto laat je natuurlijk afdrukken en zet je ingelijst in je woonkamer. En heb je een Go Pro of andere video-camera mee genomen tijdens je vakantie, kijk dan regelmatig nog even terug naar die stoere actie-video’s van je kitesurf-lessen, je flyboard-sessie of je duik-cursus!

Fotoboek maken

Het bekende probleem van vrijwel iedere vakantieganger: tijdens je vakantie maak je zoveel leuke foto’s dat je er tegenop ziet om al die foto’s te sorteren en er een mooi fotoboek van te maken. Doe dit dan ook zo snel mogelijk nadat je weer thuis bent. Dan heb je sowieso het vakantiegevoel nog redelijk te pakken, en is het makkelijker om hier even voor te gaan zitten. En als je er eenmaal voor zit, zul je merken dat je er helemaal vrolijk van wordt en niet op kunt houden om het fotoboek nóg mooier te maken.
> Meer over fotoboek maken

Reünie

Ongetwijfeld heb je op vakantie nieuwe mensen leren kennen. Locals, maar waarschijnlijk ook wel andere vakantiegangers die bv. bij jou in dezelfde accommodatie zaten. Sowieso een tip voor tijdens je vakantie: maak contact met andere toeristen! Zij kunnen je ongetwijfeld goede tips geven voor lekker eten, een mooi strandje of die goedkope autohuur. En als het lekker klikt met hen, plan dan al snel na terugkomst een avondje om gezamenlijk nog allerlei herinneringen aan de vakantie op te halen (met Amstel Bright er bij natuurlijk!). Heerlijk toch, om tijdens een gezellig avondje weer even dat vakantiegevoel naar boven te halen?