Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
NaarCuracao.com / Verhuizen naar Curaçao

Verhuizen naar Curaçao

verhuizen-curacao

Seminar “Emigratie naar Curaçao”

Overweeg je een verhuizing naar Curaçao of zit je al midden in de voorbereiding van de (tijdelijke) emigratie? Dan  is het seminar “Emigratie naar Curaçao” iets voor jou! Een hele middag met diverse experts, waarbij álle relevante info voorbij komt.

Meer info & aanmelden
Jaarlijks verhuizen ongeveer 3.500 mensen vanuit Nederland naar Curaçao. Eén van de hoofdbrekers daarbij is de verhuizing van je inboedel. Wat neem je mee naar Curaçao en wat niet, wat kost het, maar vooral: wie vertrouw je je persoonlijke inboedel toe? NaarCuracao.com heeft de meest gangbare vragen voorgelegd aan twee experts op het gebied van verhuizen naar Curaçao.

Verhuizen naar Curaçao – de marktleiders

Om wat meer inzicht te krijgen in wat er nou allemaal speelt bij een verhuizing naar Curaçao hebben we twee marktleiders uitgenodigd voor een gesprek: AGS KHZ en Transpack Shipping Services.
In een gezellige setting, onder het genot van een typisch Curaçaose Amstel Bright, bespreken we wat er allemaal komt kijken bij een verhuizing naar Curaçao met Lichella van Winsen (Move Coördinator bij Transpack) en Ineke Hulsbos (Account Manager bij AGS KHZ). Zij geven graag een ‘kijkje in de keuken’ om aan te tonen dat lang niet alle aanbieders van verhuizingen naar Curaçao zomaar met elkaar te vergelijken zijn, en dat er veel meer bij komt kijken dan alleen kiezen voor de goedkoopste partij.

Direct vrijblijvende verhuis-offerte aanvragen

AGS KHZ

AGS KHZ verhuizen curacao

AGS KHZ is één van de marktleiders op het gebied van internationale verhuizingen, en is uniek in haar soort als het aankomt op verhuizen naar Curaçao. Als enige Europese verhuizer beschikt de moederorganisatie van AGS KHZ over een eigen verhuisafdeling op Curaçao: Meyer Moving. AGS KHZ staat vooral voor kwaliteit en is dan ook een zeer betrouwbare partij om je inboedel aan toe te vertrouwen bij een (tijdelijke) emigratie naar Curaçao. Niet voor niets mag AGS KHZ de verhuizing organiseren voor o.a. de medewerkers van Defensie die van Nederland naar Curaçao emigreren!

Transpack Moving Services

Transpack logo

Transpack biedt een unieke service als verhuizend expediteur, gevestigd in Rotterdam. Met een team van 10 specialisten is Transpack al méér dan 20 jaar actief over de hele wereld. Transpack biedt oplossingen voor elk budget, zonder in te boeten in kwaliteit. Daarvoor maken ze slim gebruik van het internationale netwerk en het volume van de Voerman Group, waardoor de kosten zo laag mogelijk blijven. Op Curaçao werkt Transpack al meer dan 10 jaar met vaste partner Caribbean Moving Services zodat ook op Curaçao een professionele en ervaren partij klaar staat voor de klant.

1- Opties

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Wat zijn allemaal de opties bij een verhuizing naar Curaçao?

Ineke Hulsbos van KHZ Movers naar Curaçao

Ineke Hulsbos (Account Manager bij AGS KHZ)

Ineke: “Alles is mogelijk! Van 1 tot 100 kuub verhuizen, het meeste zelf doen of alles uit handen geven. Belangrijkste speerpunt van AGS KHZ is echter wel kwaliteit en daaraan worden geen concessies gedaan. Verhuizen doen mensen niet elke dag, en zeker niet naar Curaçao.

Lichella van Winsen (Transpack)

Lichella van Winsen (Move Coördinator bij Transpack Shipping Services)

“Mensen nemen juist goederen mee naar de andere kant van de wereld omdat ze daar een persoonlijke band mee hebben of omdat meubelen in dermate goede staat verkeren dat ze op Curaçao nog perfect kunnen fungeren als onderdeel van de inrichting.” Inderdaad is alles mogelijk,” aldus Lichella. “Verhuizen naar Curaçao is mogelijk voor ieders budget. Kleine hoeveelheden kunnen worden samengevoegd in een container zodat de kosten laag blijven. Het is ook mogelijk om je volledige inboedel te laten in- en uitpakken en verschepen, waarbij je zelf niets hoeft te doen. Alle combinaties daartussen zijn ook mogelijk bij Transpack, waarbij het wel altijd wenselijk is dat een verhuisspecialist meekijkt en adviseert.”

2- Een klein volume verschepen

Zo’n samengevoegde container (groupage), dat is in verhouding toch veel duurder?
Lichella: “Als een gezin gaat verhuizen naar Curaçao, hebben ze vaak al snel voldoende volume voor een volle container: 30 m³ voor een 20 ft. container of 60 m³ voor een 40-footer. Maar we verschepen ook voor veel klanten een kleiner volume. Vanwege een rechtstreekse verbinding met onze partner Caribbean Moving Services kunnen we kleinere inboedels verzamelen en deze, zodra wij een container geheel gevuld hebben, rechtstreeks verschepen naar Curaçao.” “Dat klopt,” vervolgt Ineke, “Bij onze partner Meyer Moving worden in de verhuisloods op Curaçao de inboedels weer gesplitst en vervolgens afgeleverd. Door het forse aanbod van kleinere zendingen ontstaat een bijzonder interessant inkoopvoordeel (denk hierbij o.a. aan gedeelde zeevrachtkosten) voor de klant. Zo is het voor AGS KHZ toch mogelijk om onze bekende hoge kwaliteit te leveren tegen een faire prijs, ook bij kleine hoeveelheden.”

Verhuizen naar Curaçao: Drie opties

Ook al is er in detail veel mogelijk, globaal zijn er drie mogelijkheden om je verhuizing naar Curaçao te regelen.
Optie A: Op Curaçao alles zelf regelen
Je pakt thuis in Nederland zelf alles in en levert het aan bij een centrale loods van het verhuisbedrijf (Transpack: Den Haag, AGS KHZ: Alphen a/d Rijn). Vanaf hier neemt het verhuisbedrijf de handling over tot aan de douane op Curaçao. Je moet dan op Curaçao alles zelf verzorgen: het inklaren van de goederen, het vervoeren naar je woning op Curaçao en het uitpakken van de spullen.
Optie B: Op Curacao alleen transport zelf regelen
Zie je het niet zitten om op Curaçao zelf de weg te zoeken in de administratieve afhandeling om je goederen door de douane te krijgen, dan kun je dat deel van het hele proces ook door het verhuisbedrijf laten regelen. Het enige wat je dan nog zelf hoeft te regelen is het vervoer van de spullen van de haven van Willemstad naar je nieuwe woning.
Optie C: Full service tot in huis
Je kunt er ook voor kiezen om op Curaçao ook het transport naar je woning en zelfs het uitpakken uit te besteden aan het verhuisbedrijf. Van je woning in Nederland tot aan je nieuwe tropenwoning op Curaçao wordt alles voor je gedaan. Je hoeft dan alleen nog maar te zeggen welke spullen in welke kast moeten!
> Vraag een vrijblijvende offerte aan

3- Prijsverschil offertes

Waarom kan er een flink prijsverschil zitten in een verhuizing naar Curaçao tussen het ene verhuisbedrijf en het andere?
Ineke: “Dat is een vrij voor de hand liggende vraag, maar ook meteen een belangrijke vraag. Kort door de bocht kun je verhuizen vergelijken met het verbouwen van een woning. Wie handig is en ruim voldoende tijd beschikbaar heeft, die kan best wat zaken zelf doen. Je moet dan wel zorgen dat je, bij het maken van de kostenraming vooraf, OVERAL aan denkt. Als je er onderweg achter komt dat je zelf je bad en ander sanitair moet ophalen bij een groothandel, en daarvoor dus onverwacht een bus moet huren of er aan het eind van de rit achter komt dat je nog tegels moet aanschaffen, dan kan de rekening oplopen. Daarnaast, als je zelf de verbouwing uitvoert, bij wie kun je dan terecht als je te maken krijgt met een lekkage (en de vaak zeer vervelende gevolgen daarvan)?
Ook niet onbelangrijk: kun je zelf een eindproduct leveren waar je nog lang van kunt genieten? Op een slecht afgewerkte badkamer raak je snel uitgekeken. Op een bank zitten met een scheur in de zitting is niet echt comfortabel.”

Welke services wel of niet inbegrepen

“Eigenlijk is het eenvoudig te verklaren waarom verhuizen naar Curaçao bij de ene partij flink goedkoper is dan bij de andere”, haakt Lichelle daar op in. “Een prijsverschil ontstaat doordat er een ander uurtarief wordt gehanteerd, een ander volume is geschat, een lager of hoger verzekerde waarde is of als er langer gewerkt wordt. Zo kan de een er voor kiezen met een ploeg van 4 te komen, wat een hoger uurtarief met zich meebrengt dan een ploeg van 2 man. Met het vergelijken van offertes is het belangrijk om goed te kijken naar welke services er wel zijn opgenomen in de offerte en welke niet. Vraag daarom ook altijd door waarom iets niet of wel is meegenomen.”. “Dat is inderdaad een belangrijke vraag waar je altijd aan moet denken, vooral als je verhuis-offertes gaat vergelijken”, zegt Ineke. “Zo zit er ook altijd een verschil zitten tussen het aandachts- en betrokkenheidsniveau van verhuizers (en verschepers). Bij AGS KHZ voelen we ons niet alleen verantwoordelijk om goederen van A naar B te krijgen, maar juist met het volledig ontzorgen maken wij bij onze klanten het verschil. Wij nemen onze klanten aan de hand en begeleiden elke stap van de verhuizing zeer persoonlijk. Dit gevoel van zekerheid is iets wat niet op papier te zetten is, je moet het ervaren. Het gevoel dat je weet dat je elk moment kunt aankloppen bij één persoonlijke verhuiscoördinator, die weet wie je bent en wat je wensen zijn, dat geeft gemoedsrust.”

4- Verhuis-volume bepalen

Als je een offerte voor verhuizen naar Curaçao wilt aanvragen, moet je een volume opgeven. Maar hoe bepaal je nou wat het volume van je complete inboedel is?
Lichella: “Dat is inderdaad lastig in te schatten voor iemand die daar niet in thuis is. Om eenvoudig je eigen volume in te schatten, kun je onze app gebruiken. Met deze app is het mogelijk om op elk gewenst tijdstip de nodige informatie op te geven, zonder dat je hoeft te wachten op een bezoek van een inspecteur. Wij kunnen je zo een gerichte prijs geven op basis van het volume. Dat scheelt tijd en dus geld. Uiteraard is het altijd mogelijk om een verhuizing aanvullend nog door te spreken.”
Ineke: “Bij AGS KHZ doen we dat anders. Tot een kuub of 5-7 is dit nog wel vrij gemakkelijk zelf in te schatten, eventueel inderdaad met behulp van de app die wij ook aanbieden. Bij grotere volumes, gecombineerd met een enigszins zekere koopbehoefte, gaan wij graag meteen bij aanvang al op bezoek bij de klant thuis. Niet alleen schatten wij het te verhuizen volume professioneel in, ook beantwoorden wij dan gelijk allerlei vragen en noteren wij de aanvullende wensen en zorgen. Aansluitend volgt dan een op maat gesneden voorstel.”

5- Onderweg

Wat gebeurt er allemaal met mijn inboedel zodra de container bij mij thuis vertrekt in Nederland, totdat de container op Curaçao bij mijn nieuwe woning wordt afgeleverd?
Lichelle: “De container wordt voor de deur van de klant verzegeld en gaat naar de haven van Rotterdam. In de tussentijd worden de export documenten naar de expediteur en de douane gestuurd. Het kan zijn dat de douane d.m.v. een steekproef de goederen wil bekijken. Als er groen licht wordt gegeven, zal de container worden afgeleverd bij de rederij die uiteindelijk voor verzending zal zorgen.
“En op Curaçao pakken onze partners het net zo professioneel op,” vervolgt Ineke. “De klant wordt op Curaçao van tevoren al uitgenodigd om langs te komen op het kantoor van onze partner Meyer Moving. Dan wordt nogmaals doorgenomen welke documenten aangeleverd moeten worden en wanneer, en worden de documenten alvast gecontroleerd op volledigheid en juistheid. Wanneer de container is gearriveerd wordt deze uit de haven opgehaald en dan start Meyer Moving (of Caribbean Moving Services namens Transpack) het inklaringsproces. De documentatie wordt bij de douane ingediend en een afspraak voor de fysieke douanecontrole (in de loods van Meyer Moving resp. Caribbean Moving Services) wordt gemaakt. Nadat de goederen zijn vrijgegeven kan de aflevering bij de woning worden ingepland.”
> Vraag een vrijblijvende offerte aan

6- Hoe lang duurt verhuizen naar Curaçao?

Hoe lang duurt het vanaf het moment dat ik mijn spullen bij jullie magazijn in Nederland aankomen, tot aan het moment dat op Curaçao mijn inboedel door de douane heen is?
Ineke: “De pure vaartijd van een boot is wat anders dan de totale transittijd van deur tot deur. Van de haven in Rotterdam tot de haven in Curaçao doet een boot er ongeveer een dag of 15 over. Echter de totale transit van de woning in Nederland tot de woning op Curaçao duurt gemiddeld 5 weken en kan soms nog langer duren (ook afhankelijk van het type verhuizing). Dit heeft er onder andere mee te maken wanneer de klant de goederen laat inpakken en ophalen en wanneer dan de eerstvolgende boot vertrekt. Tussen deze twee stappen kan zomaar een kleine week zitten. Wij zullen uiteraard altijd adviseren wanneer de klant het beste kan laten inpakken om zo de periode tussen de twee stappen zo kort mogelijk te houden.
Ineke, die als marathonloopster weet dat details in de voorbereiding de ‘eindtijd’ bepalen, vervolgt: “Daarnaast omvat de periode tussen aankomst van de boot op Curaçao en de uiteindelijke aflevering ook een bepaalde periode. Hoe lang de douane precies nodig heeft voor het inklaren en vrijgeven van uw goederen varieert. De gemiddelde periode is twee weken, echter het kan soms sneller maar in het zeer drukke hoogseizoen (juni-juli-augustus) of in de tweede helft van december kan het langer duren door respectievelijk een te groot aanbod en onderbezetting i.v.m. de feestdagen.

7- Misverstanden

Welk misverstand komen jullie vaak tegen rond verhuizen naar Curaçao?
Lichelle: “Vaak wordt gedacht dat er geen papieren nodig zijn voor het inklaren van de goederen, omdat Curaçao als een gemeente van Nederland wordt gezien. Dat is helaas niet het geval. Er moeten wel degelijk documenten worden opgemaakt, ook voor Curaçao. Ook al is Curaçao onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, op dit vlak is het ‘gewoon’ een ander land.”
Ineke: “Waar wij vaak vragen over krijgen is dat men de dienstverlening van ons vergelijkt met die van een verscheper, waardoor de verscheper veel goedkoper lijkt. Maar een verhuizer is een totaal andere dienstverlener dan een verscheper. Een verscheper biedt doorgaans slechts een deel van het pakket van een verhuizer aan en lijkt daarom dus goedkoper. AGS KHZ neemt graag de verantwoordelijkheid voor het complete traject op zich.” Lichelle benoemt nog een misverstand aan waar in de praktijk vaak problemen door ontstaan: “Waarschijnlijk hét grootste misverstand bij een verhuizing naar Curaçao is dat veel mensen denken dat je een auto zonder problemen op kunt vullen met je inboedel, om daarmee geld te besparen. Steeds meer is dit voor de douane op Curaçao een reden om de auto er tussenuit te pikken en aan een volledige en langdurige controle te onderwerpen, waarbij vooral ook heel scherp gekeken wordt of de invoerrechten voor de auto plus de inboedel correct is betaald. Gevolg is dan meestal dat het langer duurt voor de goederen worden vrijgegeven, plus dat je waarschijnlijk ook meer moet betalen aan invoerrechten.”

8- Verzekering

Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren tijdens het transport. Is dat dan verzekerd?
“Jazeker, een verzekering is bij Transpack altijd inbegrepen in de prijs,” aldus Lichelle. “De voorwaarde van de verzekering zal alleen wel verschillen. Hiervoor maken we altijd een advies op maat om je hierin te begeleiden, zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan.”

Averij grosse

“Er is nog een belangrijke reden om je verhuizing naar Curacao te verzekeren,” gaat Lichelle verder. “Als een schip in de problemen komt door bijvoorbeeld een storm, kan het zijn dat er reparaties moeten worden uitgevoerd of dat een schip zelfs strandt. Een schip dat niet kan varen kost geld en de kosten aan het schip komen voor rekening van de belanghebbenden. En daarvan ben jij als klant er dus één! De lading moet de kosten dekken (averij grosse) en dat kan oplopen tot een naheffing van vele duizenden of zelfs miljoenen euro’s. Het gaat hierbij dan ook om een transportverzekering en niet een inboedelverzekering!”

Berekening Transportverzekering

De kosten van een transportverzekering zijn makkelijk uit te rekenen: 1,7% van de waarde van de te verschepen inboedel plus de waarde van transport plus nog € 7,50 poliskosten.

Rekenvoorbeeld Transportverzekering
Waarde van de inboedel: 10.000,-
Waarde factuur verhuizing: 2.500,- => Totaal Waarde 12.500,-.
12.500,- x 1,7% = 212,50 + 7,50 poliskosten = 220,- totale verzekeringspremie.

“Dus de kosten van een goede verzekering vallen enorm mee als je gaat verhuizen naar Curaçao. En,” roept Lichelle, “hier gaat nog € 20,- korting vanaf als je de offerte aanvraagt via NaarCuracao.com!
Ineke: “Veel klanten realiseren zich dan niet dat verhuisbedrijven maar een beperkte aansprakelijkheid kennen in het geval van schade (of vermissing). Een rederij heeft daarnaast in de kleine lettertjes staan dat ze slechts een zeer beperkte, of zelfs bijna te verwaarlozen, vergoeding uitkeren bij aantoonbaar veroorzaakte schade of vermissing. Juist omdat er bij het vergelijken van offertes veel verschil kan zitten tussen wel of geen verzekering, is bij AGS KHZ de verzekering niet standaard inbegrepen in de prijs. We bespreken en adviseren het natuurlijk wel altijd.”
“Verzekeren van transport is een onderwerp waar meestal wat taboe op rust of waar klanten en verhuizers soms wat ongemakkelijk mee omgaan,” Gaat Ineke verder. “Wie heeft het er tijdens een verkoopstadium graag over wat er allemaal mis kan gaan? Wij ook niet, maar toch doen we het, en pro-actief! Niet omdat er van alles mis kan gaan bij ons maar omdat wij de klant een gevoel van zekerheid willen geven. Als er dan toch iets mis gaat, juist dan kunnen wij onze meerwaarde tonen. AGS KHZ neemt verantwoordelijkheid en lost problemen op! En die € 20,- korting op de transportverzekering geeft AGS KHZ ook aan alle klanten die een vrijblijvende offerte aanvragen via NaarCuracao.com!

9- Auto

Als ik mijn auto mee wil nemen, kan ik die dan gewoon in de container bij mijn inboedel doen?
Lichelle: “Ja hoor, geen probleem. Indien er ruimte is in de container bij de inboedel kan ook de auto worden geladen. Is er geen ruimte kan er altijd een aparte container voor worden geregeld. Maar, zoals ik net ook al zei, je kunt beter geen inboedel in je auto stoppen om ruimte te besparen!”

10- Administratie

Hoe zit het met de administratie rond een verscheping naar Curaçao? Wat is hiervoor nodig en wat kan/moet ik als klant zelf hiervoor regelen?
Ineke: “Bij KHZ bieden we per bestemming, dus ook bij verhuizen naar Curaçao, een handig overzicht met alle informatie die nodig is.” Lichelle: Er zijn documenten nodig zoals een kopie van het paspoort of de autopapieren. Als je er voor kiest om zelf je spullen in te pakken en te laden, dien je ook zelf een inventarislijst in te vullen.”

11- Terug naar Nederland

En als ik terug naar Nederland ga verhuizen, kan ik dat ook via jullie regelen of moet ik dan een verhuisbedrijf op Curaçao inschakelen?
Lichella: “Uiteraard kan Transpack ook een verhuizing van Curaçao naar Nederland verzorgen. Als we de klant eerder ook hebben mogen verhuizen is het vaak nog makkelijker ook, omdat een aantal zaken al bij ons bekend zijn en dat de klant exact weet wat hij van ons kan verwachten.” Ineke: “Dat geldt ook voor AGS KHZ. De klant kan dit vanuit Curaçao rechtstreeks met AGS KHZ regelen of lokaal met onze partner Meyer Moving.”

Zelf mijn spullen inpakken. Is dat verstandig?

Er zijn meerdere redenen waarom het afgeraden wordt dat een klant zelf goederen inpakt:

 1. Verzekeringsredenen
  KHZ en Transpack bieden optioneel een transportverzekering aan zodat de goederen gedurende de verhuizing verzekerd zijn tegen ieder van buitenaf komend onheil. Zij beseffen dat goederen die verhuisd worden waardevol zijn voor de klant en dat alleen een goede verpakking door professionele verhuizers niet altijd genoeg bescherming en gemoedsrust biedt. Om deze reden bieden zij allebei de meest uitgebreide transportverzekering aan die speciaal is ontwikkeld voor de verhuisbranche.
  Wanneer de klant transportverzekering aanvraagt bij AGS KHZ of Transpack, bestaat er geen discussie wie verantwoordelijk is wanneer er schade ontstaat. Wanneer iemand zelf dozen inpakt kan er nog steeds transportverzekering worden aangevraagd. Bij eventuele vermissing van de gehele doos kan er aanspraak worden gedaan op de transportverzekering, echter hoe wordt bepaald wat daarin zat, wanneer de klant deze zelf heeft ingepakt?
  Indien er schade ontstaat aan door de klant ingepakte goederen, en er is GEEN uitwendige schade zichtbaar (aan verhuisdoos of verpakking), dan is het aan de klant om te ‘bewijzen’ dat de schade niet is ontstaan door ‘ondeskundig’ inpakken door de klant.
 2. Douaneredenen
  Wanneer iemand zelf dozen inpakt dan zijn de verhuisbedrijven verplicht dit te vermelden op de paklijst/inventarislijst. Zij kunnen immers geen aansprakelijkheid dragen voor de inhoud van de dozen. Zij vermelden dan de term PBO. Zodra de douane in het land van bestemming deze term ziet staan op de paklijst, dan neemt het risico op een uitgebreide douanecontrole fors toe. Naast de extra kosten, het ongemak van door douane uitgepakte goederen en risico op vermissing kan een uitgebreide douanecontrole ook tot vertraging leiden. En meestal wordt door de douane op Curaçao niet weer correct ingepakt en dus is er een verhoogd risico op schade tijdens het transport op Curaçao.
 3. Het volume
  Het volume kan toenemen als je zelf inpakt. Het inpakken van inboedel en het inladen van een container of vrachtwagen is een puzzel die de professionele verhuizers van Transpack en AGS KHZ dagelijks maken. Bij het inpakken en inladen is het de kunst om elke kubieke centimeter trachten te benutten. Immers, hoe minder laadverlies, hoe strakker geladen, hoe lager het volume, hoe lager de kosten voor de klant. Bij het verpakken en inladen van een zending wordt gebruikt gemaakt van kleingoed om ruimtes op te vullen. Er wordt bijvoorbeeld een kussen tussen de poten van een kastje gedaan om die ruimte op te vullen, er worden dekbedden en tuinstoelkussens gebruikt om de bank ‘op te vullen’, etc. Wellicht denkt iemand zelf in te kunnen pakken om zo kosten te besparen maar in de praktijk kan het juist kosten vermeerderend werken. Denk ook aan de kosten die gemaakt worden voor het vooraf leveren van lege verhuisdozen? En wanneer iemand zelf dozen koopt bij een bouwmarkt of wanneer iemand bijvoorbeeld ‘bananendozen’ gebruikt, houdt er dan ook rekening mee dat door de verschillende maten nog meer ruimte in de container of vrachtwagen verloren gaat? En zijn die dozen sterk genoeg om niet door te zakken wanneer er meer dan drie op elkaar worden gestapeld? Allemaal redenen om -ook gedacht vanuit kosten!- de verhuizer te laten inpakken.

12- Tips

Hebben jullie tot slot nog tips voor iemand die zijn inboedel naar Curaçao gaat verhuizen?
Lichelle: “Je verhuist niet elke dag en zeker niet naar een verre bestemming als Curaçao. Gebruik van een professioneel en ervaren verhuisbedrijf zorgt dat de klant zich kan richten op de nieuwe toekomst. Wij zorgen voor de rest, de klant voelt zich thuis.”
Ineke: “Daar sluit ik me helemaal bij aan. Zeker bij een verhuizing naar Curaçao is de kwaliteit echt de factor die de prijs bepaalt. Transpack en AGS KHZ zijn niet voor niets de marktleiders voor verhuizen naar Curaçao.”

Verhuizen naar Curaçao: je meubels

 • Meubels: Het aanbod aan nieuwe meubels op Curaçao is niet heel groot, en vaak ook niet zo modern als je in Nederland gewend bent. Veel mensen op Curaçao laten hun nieuwe meubels verschepen vanuit Nederland of b.v. de USA. Dus als je nog redelijk happy bent met je meubels in Nederland, neem ze dan mee. Schroef ze zo veel mogelijk uit elkaar. Soms denkt men dat het juist handig is om de kasten intact te verschepen om er spullen in op te kunnen bergen in de container, maar bij een ruige zee kunnen je meubels dan al snel ontwricht raken. Schroef ze uit elkaar en neem ze als losse plakken mee.
 • Nieuwe inboedel meenemen: Als je juist nieuwe inboedel mee wilt nemen naar Curaçao, koop die dan minimaal 6 maanden voor vertrek, en neem het gewoon in gebruik. Als je iets wilt invoeren op Curaçao en je hebt het korter dan 6 maanden voor vertrek uit Nederland gekocht en/of het zit nog hagelnieuw in de verpakking, dan moet je er op Curaçao invoerrechten over betalen. En dat kan flink oplopen, tot wel 27% of meer!
 • Bonnetjes: Bij alles van je inboedel waarbij het een discussie met de douane kan worden of het wel of niet langer dan 6 maanden in je bezit is, is het handig om de bonnetjes/facturen te kunnen laten zien. Bewaar die dus goed! Stop ze niet in de container bij de inboedel, maar neem ze mee in je handbagage.
 • Alle details: Wil je echt alle details van de invoerrechten op Curacao weten, neem dan de Landsverordening tarief van invoerrechten door.

Transpack en AGS KHZ, aanbevolen door NaarCuracao.com

Bij NaarCuracao.com krijgen we regelmatig de vraag of we een goede verhuizer naar Curaçao kennen. Onze reactie hierbij is dan altijd dat Transpack en AGS KHZ twee ervaren, professionele en betrouwbare partners zijn om je inboedel te verhuizen naar Curaçao. Zoals Transpack en AGS KHZ in het gesprek hierboven ook al aangeven, is het vooral van belang om niet alleen maar te vergelijken op prijs. Uiteindelijk wil je gewoon dat je spullen zo goed mogelijk vervoerd worden. Uiteraard speelt de prijs ook mee, maar lees aandachtig de details van de offerte door, zodat je een goed beeld hebt van wat wel en wat niet is meegenomen in de offerte. Uit de reacties die wij terugkrijgen van mensen die de offertes van KHZ en Transpack hebben vergeleken, komt niet naar voren dat één van die twee per definitie een betere deal biedt dan de ander. Afhankelijk van de service die je zoekt, zal óf AGS KHZ óf Transpack beter bij je passen.

Exclusieve actie

Speciaal voor de lezers van NaarCuracao.com hebben we een exclusieve actie met KHZ en Transpack geregeld: Vraag via het formulier hieronder een vrijblijvende offerte aan voor een verhuizing naar Curaçao en je ontvangt € 20,- korting op je Transportverzekering!

Aanvragen offerte verhuizing naar Curaçao

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
× Kan ik je helpen?