Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
reizen naar curacao

Reizen naar Curacao

Reizen naar Curacao

Laatste update: 16 mei 2022-
Deze pagina is vandaag () nog actueel.

Als je in deze periode wilt reizen naar Curacao dan moet je aan een aantal corona-maatregelen voldoen. We geven ze hier weer in de volgorde waarin je deze stappen het beste kunt nemen. Het lijkt veel, maar het is allemaal redelijk simpel te doen.

Corona-test

De verplichting tot een PCR-test is per 10 maart 2022 vervallen voor iedere reiziger naar Curacao wil reizen.
Dit geldt voor iedereen, ongeacht vaccinatiestatus. Je hebt dus ook geen QR-code o.i.d. nodig.
N.b.: Dit betekent dus niet dat het toegestaan is om naar Curacao te reizen als je mogelijk actief besmet bent! Dat is uiteraard nog steeds een groot risico dat je dan mede-reizigers zult besmetten. Bij twijfel, doe een (zelf)test en ga niet op reis als die positief is.

Stap 1. Inchecken

Begin met het inchecken voor je vlucht. Bij de volgende stappen zal namelijk gevraagd worden om je stoelnummer in het vliegtuig, dus die kan je maar vast hebben.
Bij KLM kun je inchecken vanaf 30 uur voor vertrek, bij TUI is dit vanaf 24 uur voor vertrek. Dit zijn de standaard inchecktijden, bij o.a. Business Class kunnen ruimere incheckmogelijkheden gelden.

reizen naar curacao

Stap 2. DI-card

Dit is de Digital Immigration-card, het kaartje dat je altijd al moest invullen bij het reizen naar Curacao. Vroeger was dit het papiertje dat in het vliegtuig werd uitgedeeld, tegenwoordig doe je dit online.

De DI-card is het enige document dat je ook al (veel) eerder in zou kunnen vullen, als je wilt al een paar weken voor vertrek. Let op: de DI-Card is alleen voor toeristen. Inwoners van Curacao kunnen deze stap overslaan.
Meer over de DI Card

Stap 3. Passenger Locator Card (PLC)

De volgende stap is het invullen van de PLC, de Passenger Locator Card.
Je mag de PLC pas invullen binnen 48 uur voor vertrek. Die termijn is o.a. gesteld omdat je ook moet aangeven of je kort voor het reizen naar Curacao last hebt van corona-verschijnselen of in contact bent geweest met een actief besmette persoon. Maar omdat je voor de PLC o.a. moet aangeven op welke stoel je zit in het vliegtuig en mogelijk ook de uitslag (het certificaat) van de test moet uploaden, heeft het geen zin om deze stap eerder te doen dan de hierboven gemelde stappen.
Let op: voorheen was een onderdeel van de PLC om ook een 3e dag Antigeentest te plannen. Die maatregel is per 21 februari 2022 vervallen voor alle reizigers.
Meer over de Passenger Locator Card bij reizen naar Curacao.

Stap 4. Printen en gaan!

Van stap 1 t/m 3 heb je enkele mails ontvangen. Print die allemaal uit voordat je naar Schiphol gaat. Er wordt op gecontroleerd en als je de documenten niet op papier kunt laten zien dan is de kans groot dat je geweigerd wordt voor de vlucht.

2 printjes!

Als je met je koffer en je paspoort de deur uit gaat richting Schiphol, check dan dat je de volgende 2 printjes bij je hebt: de DI-Card en de PLC.

Hiermee heb je alles geregeld om lekker naar Curacao te kunnen reizen. Reken op ongeveer 10 tot 15 minuten per persoon om dit online te regelen, dus dat is allemaal nog wel te overzien (…. met een cocktail in het zonnetje in het vooruitzicht).

Stap 5. Terug naar Nederland

Momenteel heeft Curacao vanuit Nederland de status Code Groen (sinds 16 februari 2022). Dat betekent dat de Nederlandse overheid Curacao als veilige bestemming ziet in het algemeen, niet alleen m.b.t. corona. Je hebt ook geen test meer nodig om van Curacao naar Nederland te reizen, ook niet als je nog niet volledig gevaccineerd bent.

Fijne reis en geniet van Curacao!

Comments:

 • Chris
  17 januari 2022 at 09:49

  Ik begrijp van de overheids-site van Curacao, dat kinderen t/m 12 zich niet te hoeven laten testen. Ik neem aan dat je dan ook geen PLC hoeft/kunt invullen.
  De ED_cards heb ik voor de zekerheid ook voor alle kinderen ingevuld

 • John Pisters
  12 juli 2021 at 22:06

  Wij hebben een Reis geboekt naar Curaçao, op 29 July! Naar alle waarschijnlijk heid kleurt Nederland Rood. Zijn wij als Nederlanders dan nog welkom daar?

 • Stan
  12 juli 2021 at 01:34

  Waarom is er een antigeen test op dag 3 nodig als je toch niet wordt gecontroleerd bij je terugvlucht?

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.