reizen naar Curacao met corona

Reizen naar Curacao

-Laatste update 5 juni 2022. Deze pagina is vandaag () nog actueel.-

Als je in deze periode wilt reizen naar Curacao dan kun je momenteel vrij simpel op reizen zonder aanvullende corona-maatregelen.

Corona-test

De verplichting tot een PCR-test is per 10 maart 2022 vervallen voor iedere reiziger naar Curacao wil reizen.
Dit geldt voor iedereen, ongeacht vaccinatiestatus. Je hebt dus ook geen QR-code o.i.d. nodig. N.b.: Dit betekent dus niet dat het toegestaan is om naar Curacao te reizen als je mogelijk actief besmet bent! Dat is uiteraard nog steeds een groot risico dat je dan mede-reizigers zult besmetten. Bij twijfel, doe een (zelf)test en ga niet op reis als die positief is.

Stap 1. Inchecken

Begin met het inchecken voor je vlucht. Bij de volgende stappen zal namelijk gevraagd worden om je stoelnummer in het vliegtuig, dus die kan je maar vast hebben. Bij KLM kun je inchecken vanaf 30 uur voor vertrek, bij TUI is dit vanaf 24 uur voor vertrek. Dit zijn de standaard inchecktijden, bij o.a. Business Class kunnen ruimere incheckmogelijkheden gelden.

Stap 2. DI-card

Dit is de Digital Immigration-card, het kaartje dat je altijd al moest invullen bij het reizen naar Curacao. Vroeger was dit het papiertje dat in het vliegtuig werd uitgedeeld, tegenwoordig doe je dit online. Nadat je de DI Card online hebt ingevuld krijg je per email hiervan de bevestiging. De bijlage van die mail (de daadwerkelijke DI Card) moet je op papier geprint bij je hebben tijdens de reis naar Curacao!

De DI-card is het enige document dat je ook al eerder in zou kunnen vullen, vanaf 7 dagen voor vertrek. Let op: de DI-Card is alleen voor toeristen. Inwoners van Curacao kunnen deze stap overslaan.
Meer over de DI Card

That’s it!

Dat is alles wat momenteel nodig is om naar Curacao te mogen reizen. Uiteraard wel ook even aan een geldig paspoort denken, maar verder zijn er geen (corona-)documenten nodig om naar Curacao te gaan.

Hiermee heb je alles geregeld om lekker naar Curacao te kunnen reizen. Reken op ongeveer 10 minuten per persoon om dit online te regelen, dus dat is allemaal nog wel te overzien (…. met een cocktail in het zonnetje in het vooruitzicht).

Terug naar Nederland

Momenteel heeft Curacao vanuit Nederland de status Code Groen (sinds 16 februari 2022). Dat betekent dat de Nederlandse overheid Curacao als veilige bestemming ziet in het algemeen, niet alleen m.b.t. corona. Je hebt ook geen test meer nodig om van Curacao naar Nederland te reizen, ook niet als je nog niet volledig gevaccineerd bent.

Fijne reis en geniet van Curacao!

6 reviews op “Reizen naar Curacao”

 1. Beste Chris,
  Nee, dat is een verkeerde aanname. Iedereen, ook kinderen t/m 12 jr., moet een PLC invullen. Het klopt wel dat je t/m 12 jr. geen test hoeft te doen. Niet voor vertrek en ook niet de 3e dag Antigeentest. De ED Card moet wel voor de kinderen.
  Dus:
  – ED Card: voor iedereen, ook kinderen.
  – Testverplichting (voor vertrek en 3e dag test): vrijstelling t/m 12 jr.
  – PLC: voor iedereen, ook kinderen.
  n.b.: Dit is de situatie per 17 januari 2022, deze reactie zal niet aangepast worden als de regels wijzigen.

  fijne vakantie!

  met vriendelijke groet,
  Mark/NaarCuracao.com

 2. Ik begrijp van de overheids-site van Curacao, dat kinderen t/m 12 zich niet te hoeven laten testen. Ik neem aan dat je dan ook geen PLC hoeft/kunt invullen.
  De ED_cards heb ik voor de zekerheid ook voor alle kinderen ingevuld

 3. Beste John,
  Ik weet niet op basis waarvan je de conclusie maakt dat Nederland eind juli Code Rood zal hebben. Uiteraard is dat mogelijk, maar die beslissing is uiteindelijk aan de overheid van Curaçao (!). Dus als diverse Europese landen Nederland op Rood zetten, heeft dat geen enkele invloed op de reis naar Curaçao. En andersom ook uiteraard: Als Curaçao Nederland morgen op Code Rood zet moeten we dat volgen als we naar Curaçao willen, ook als Nederland binnen Europa nog niet op Rood staat.
  Dat gezegd hebbende…
  Op basis van de huidige regels die Curaçao stelt aan ‘Code Rood-landen’, zijn de toeristen uit Nederland nog steeds welkom bij een Code Rood. Het enige verschil is dat je bij de test voor vertrek nu nog de keuze hebt tussen PCR of Antigeentest, maar bij Code Rood vervalt die keuze en moet het een PCR-test zijn. Aan de Antigeentest op dag 3 verandert niets.

  met vriendelijke groet,
  Mark/NaarCuracao.com

 4. John Pisters

  Wij hebben een Reis geboekt naar Curaçao, op 29 July! Naar alle waarschijnlijk heid kleurt Nederland Rood. Zijn wij als Nederlanders dan nog welkom daar?

 5. Beste Stan,
  De antigeentest op dag 3 heeft niets te maken met de terugvlucht, maar is voor het opvangen van besmettingen die zijn opgelopen in Nederland, nádat men de test voor vertrek gedaan heeft. En deze dag 3 test heeft zeker ook al aangetoond dat het nodig is: er druppelen toch nog wel wat besmette mensen binnen. Zo waren er gisteren 10 personen positief getest op Curaçao, waarvan 7 toeristen die er waarschijnlijk allemaal tussenuit zijn gepikt via deze dag 3 test.

  met vriendelijke groet,
  Mark/NaarCuracao.com

 6. Waarom is er een antigeen test op dag 3 nodig als je toch niet wordt gecontroleerd bij je terugvlucht?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *