Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
reizen naar curacao

Reizen naar Curacao

Reizen naar Curacao

Laatste update: 6 juni 2022-
Deze pagina is vandaag () nog actueel.

Als je in deze periode wilt reizen naar Curacao, wat zijn dan de actueel geldende corona-maatregelen waar je rekening mee moet houden?

Corona-test

De verplichting tot een PCR-test is per 10 maart 2022 vervallen voor iedere reiziger naar Curacao wil reizen.
Dit geldt voor iedereen, ongeacht vaccinatiestatus. Je hebt dus ook geen QR-code o.i.d. nodig.
N.b.: Dit betekent dus niet dat het toegestaan is om naar Curacao te reizen als je mogelijk actief besmet bent! Dat is uiteraard nog steeds een groot risico dat je dan mede-reizigers zult besmetten. Bij twijfel, doe een (zelf)test en ga niet op reis als die positief is.

Stap 1. Inchecken

Begin met het inchecken voor je vlucht. Bij de volgende stap zal namelijk gevraagd worden om je stoelnummer in het vliegtuig, dus die kan je maar vast hebben.
Bij KLM kun je inchecken vanaf 30 uur voor vertrek, bij TUI is dit vanaf 24 uur voor vertrek. Dit zijn de standaard inchecktijden, bij o.a. Business Class kunnen ruimere incheckmogelijkheden gelden.

reizen naar curacao

Stap 2. DI-card

Dit is de Digital Immigration-card, het kaartje dat je altijd al moest invullen bij het reizen naar Curacao. Vroeger was dit het papiertje dat in het vliegtuig werd uitgedeeld, tegenwoordig doe je dit online.

De DI-card staat eigenlijk helemaal los van alle corona-maatregelen. Let op: de DI-Card is alleen voor toeristen. Inwoners van Curacao hoeven geen DI-Card in te vullen.
Meer over de DI Card

Passenger Locator Card (PLC)

Per 5 juni 2022 hoeft de PLC niet meer ingevuld te worden om naar Curacao te mogen reizen.
Meer over de Passenger Locator Card bij reizen naar Curacao.

Stap 3. Printen en gaan!

Van de DI Card heb je een bevestiging per mail ontvangen. Print de DI Card (De pdf in de bijlage) uit voordat je naar Schiphol gaat. Er wordt op gecontroleerd en als je dit document niet op papier kunt laten zien dan is de kans groot dat je geweigerd wordt voor de vlucht.

Hiermee heb je alles geregeld om lekker naar Curacao te kunnen reizen. Reken op ongeveer 5 tot 10 minuten per persoon om dit online te regelen, dus dat is allemaal nog wel te overzien (…. met een cocktail in het zonnetje in het vooruitzicht).

Stap 4. Terug naar Nederland

Momenteel heeft Curacao vanuit Nederland de status Code Groen (sinds 16 februari 2022). Dat betekent dat de Nederlandse overheid Curacao als veilige bestemming ziet in het algemeen, niet alleen m.b.t. corona. Je hebt ook geen test meer nodig om van Curacao naar Nederland te reizen, ook niet als je nog niet volledig gevaccineerd bent.

Fijne reis en geniet van Curacao!

Comments:

 • Chris
  17 januari 2022 at 09:49

  Ik begrijp van de overheids-site van Curacao, dat kinderen t/m 12 zich niet te hoeven laten testen. Ik neem aan dat je dan ook geen PLC hoeft/kunt invullen.
  De ED_cards heb ik voor de zekerheid ook voor alle kinderen ingevuld

 • John Pisters
  12 juli 2021 at 22:06

  Wij hebben een Reis geboekt naar Curaçao, op 29 July! Naar alle waarschijnlijk heid kleurt Nederland Rood. Zijn wij als Nederlanders dan nog welkom daar?

 • Stan
  12 juli 2021 at 01:34

  Waarom is er een antigeen test op dag 3 nodig als je toch niet wordt gecontroleerd bij je terugvlucht?

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.