Monopoly Curacao versie 2023

Monopoly Curacao – een must voor de Curaçao-fans

Ben je ook zo’n liefhebber van Curaçao en wil je er eigenlijk zo vaak mogelijk zijn? Om je door de koude Nederlandse winter te helpen kun je dan af en toe eens Monopoly Curaçao-editie spelen: Koop de restaurants bij Jan Thiel of bouw een hotel bij Playa Forti. Het kan met Monopoly Curacao!

Monopoly Curacao: feest der herkenning

Als je de doos van Monopoly Curacao-editie ziet wordt je al vrolijk van de typische Curacaose locaties die je direct herkent. De grote afbeelding midden op het bord is het herkenbare Scuba Lodge, maar ook de Curaçaose restaurants als Tinto, Zanzibar of Karakter zullen bekend zijn. En natuurlijk betaal je bij Monopoly Curacao met de Antilliaanse Gulden!

Geen stations bij Monopoly Curacao

Er was nog wel een uitdaging voor de makers van de Curacao-versie van Monopoly: Op Curacao zijn geen stations. Op het speelbord zijn deze dan ook vervangen door de populaire hotels en resorts. En zeg nou zelf: je bent toch liever eigenaar van een mooi hotel in the Caribbean dan van een koud tochtig station in de Nederlandse polder?

Restaurants en resorts

Op dit wereldberoemde bordspel staan allerlei herkenbare toeristische plekken van Curacao, zoals restaurants, resorts, accommodaties en ook de Van den Tweel supermarkt (De Curacaose Albert Heijn) mag niet ontbreken natuurlijk. De Kans- en Algemeen Fonds kaarten zitten vol met typisch Curaçaose aspecten. Zo moet je drie stappen terug als de Pontjesbrug open staat en kun je je verjaardagsfeestje vieren op Jan Thiel. Altijd al een eigen strand of hotel op Curacao willen bezitten? De twee duurste straten zijn Penha (Leidsestraat) en de grootste bank van Curacao Maduro & Curiels Bank (Kalverstraat).
Uiteraard is er ook goed nagedacht over de spelregels: ze zijn beschikbaar in het Papiaments, Nederlands en Engels.

Monopoly Curacao: Leuk voor de feestdagen!

Voor de vele Curacao-fans in Nederland is Monopoly Curacao een leuk en origineel kado voor Sinterklaas of onder de kerstboom. En dat kan nu ook, het spel is nu (november 2023) eindelijk weer verkrijgbaar in een vernieuwde versie. En daar was het ook wel tijd voor; de eerste editie is al weer van 9 jaar geleden (2014).

Monopoly Curacao ligt niet zomaar in de speelgoedwinkels. Op Curacao is het alleen verkrijgbaar bij Van den Tweel, de supermarkt met een vestiging in Zeelandia en in Jan Thiel.
In Nederland kun je het spel online bestellen bij Bol. Het is in Nederland niet in fysieke winkels te verkrijgen.
Je moet er wel snel bij zijn; Er komt helaas maar een beperkt aantal dozen Monopoly Curacao naar Nederland en er is al een wachtlijst.

Monopoly Curacao speelset 2023