scooter huren curacao

Scooter huren Curacao

Dan denk je op Curacao de lange files van Nederland achter je te laten, maar dat kan tegenvallen. Het blijft druk op sommige wegen met steeds meer inwoners, toeristen en stagiaires. De wegen zijn verbeterd, maar de infrastructuur van Curacao kan het aantal auto’s soms moeilijk aan. Steeds meer mensen kiezen er dus voor om met een scooter de weg op te gaan.

Scooter huren op Curacao?

Een scooter huren op Curacao is een praktische oplossing die m.n. veel gedaan wordt door mensen die tijdelijk op Curacao komen wonen en geen auto kunnen of willen aanschaffen. Het is voordelig, makkelijk parkeren en je kunt soepel door de eventuele files heen.

Voordelen van scooter huren op Curacao

Natuurlijk heeft het ook voordelen als je een scooter gaat huren op Curacao:

1. Voordelig vervoer

Scooter huren op Curacao is een goedkoop alternatief voor een vervoersmiddel. Zeker als je maar voor enkele maanden op Curacao bent, is een scooter huren een prima oplossing om je over het eiland te kunnen begeven zonder dat je een paar duizend euro kwijt bent aan het kopen of huren van een autootje.
Je huurt al een scooter oor een minimale huurtermijn van 3 dagen en wil je voor een paar maanden huren dan zijn er interessante lange termijntarieven.

2. Geen rijbewijs nodig

Je kunt op Curacao een scooter huren zonder rijbewijs. Vaak is dit de reden dat stagiaires op Curacao een scooter huren. De minimum leeftijd om een scooter te huren op Curacao is 18 jaar.

3. Geen files

Op sommige wegen is het ‘s ochtends en/of ‘s avonds in de spits toch echt wel file rijden. Met een scooter heb je daar uiteraard geen last van; fluitend rij je langs de stilstaande auto’s en in no-time ben je op je bestemming.

Met de scooter op Curacao
scooter huren op Curacao

Scooter op Curacao: ideaal

Een scooter is een prima vervoersmiddel op Curacao. In de relatief kleine stad ben je met je scooter snel op je bestemming. En in de drukte (bv. elke ochtend en middag op de Caracasbaaiweg) kun je prima langs de stilstaande auto’s rijden. Een helm en slot krijg je erbij als je de scooter huurt, dus daar hoef je verder zelf niet achteraan.

Scooter op Curacao: verzekering

Een scooter kan op Curacao niet all-risk verzekerd worden, maar een WA verzekering is wel van toepassing. Zorg er zelf voor dat je een zorgverzekering (bij stage) of reisverzekering (bij vakantie) hebt met dekking op Curacao. Het is heel normaal dat de verhuurder je een borg vraagt van NAF 500 (€ 250) of meer voor de scooter.

Waar scooter huren op Curacao?

Scooter Curacao

Scooter Curacao is een nieuwe verhuurder van scooters op Curacao. Met allemaal nieuwe scooters, goede service en prima onderhoud. Alle scooters hebben een topkoffer voor extra bergruimte.

 • Op te halen op 2 locaties
 • Pechhulp tussen 08:00 en 20:00
 • Standaard met één helm en kettingslot (CE-keurmerk)
 • Eén model beschikbaar
 • Vanaf NAF 45 per dag, minimaal 3 dagen
 • incl. onderhoud bij lange termijn-huur
scooter curacao logo

Scooter huren

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Geboortedatum*
Adres (op Curacao)*
DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tips bij scooter huren op Curacao

Vind je de gevaren te overzien en besluit je een scooter te huren op Curacao, houd dan de volgende tips in gedachte:

 1. Als je voor langere tijd een scooter wilt huren (b.v. een stage-periode van enkele maanden) dan kun je meestal wel een speciale prijs afspreken met het scooterverhuurbedrijf.
 2. Draag echt ALTIJD een helm. Ja, je haar raakt in de war en het is warm, maar het gewoon wettelijk verplicht om op Curacao een helm te dragen op een scooter. De bekeuring op het scooter rijden zonder helm is NAF 75,-!
 3. Probeer zoveel mogelijk te vermijden dat je in het donker op de scooter rijdt. Zelf zie je de kuilen, scheuren en hobbels in de weg minder goed en ondanks je verlichting zien andere weggebruikers jou minder goed. Zeker later op de avond als de kans op dronken autobestuurders toeneemt kan het voor scooters op Curacao wat minder veilig worden.
 4. Op zich kun je met een scooter prima rijden op de Schottegatweg, de rondweg van Willemstad. Gewoon netjes rechts blijven rijden, dan komt het wel goed. Ook in de woonwijken zal het wel te overzien zijn. Het gevaar zit op de drukkere wegen die aansluiten op de Schottegatweg. Denk bv. aan de Caracasbaaiweg of Santa Rosaweg. Dit zijn drukke wegen waar het verkeer hard kan rijden, maar vooral komt het gevaar van het verkeer dat op bijna alle plekken langs de weg kan stoppen of afslaan, of juist de weg op wil komen.
 5. Zorg dat je toeter het doet en gebruik hem! Als het er op lijkt dat een auto je over het hoofd ziet, druk op je toeter!
 6. Onthou dat je met een scooter niet de hoge Julianabrug over mag. Als je dus van Punda naar Otrobanda wilt (of v.v.) is de enige optie om met de scooter aan de hand over de pontjesbrug te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *