Scooter huren Curaçao

Dan denk je op Curacao de lange files van Nederland achter je te laten, maar dat kan tegenvallen. Het blijft druk op sommige wegen met steeds meer inwoners, toeristen en stagiaires. De wegen zijn wel verbeterd, maar de infrastructuur van Curacao kan het aantal auto’s soms moeilijk aan. Steeds meer mensen kiezen er dus voor om met een scooter de weg op te gaan.

Scooter huren op Curacao?

Veel mensen hebben het wel eens gedaan tijdens een vakantie in b.v. Spanje of Griekenland: een scooter huren om met een lekker vrij gevoel de omgeving te verkennen. Vaak in korte broek en t-shirt en tuffen maar! Je kunt ook een scooter huren op Curacao. Maar voor je dit gaat regelen, bedenk wel dat de situatie anders is dan je wellicht gewend bent van het scooter huren tijdens een eerdere vakantie.

Let op met een scooter huren op Curacao

Een scooter huren op Curacao kan prima, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten:

1. Neem geen oud model scooter

Let er op dat je niet met een oude scooter de weg op wordt gestuurd. Helemaal gloednieuw hoeft zeker ook niet, maar oudere modellen zijn -zeker op Curacao- gevoeliger voor pech onderweg. Controleer ook de papieren van de scooter. Papieren van het voertuig, rijtuigenbelasting en verzekering.

Verzekering van je scooter

Wat betreft de verzekeringen: een scooter kan op Curacao niet all-risk verzekerd worden, maar een WA verzekering op commerciële polis is wel van toepassing. Zorg er zelf voor dat je een zorgverzekering (bij stage) of reisverzekering (bij vakantie) hebt met dekking op Curacao. Het is heel normaal dat de verhuurder je een borg vraagt van NAF 500 (€ 250) of meer voor de scooter.

 2. Kwaliteit van de weg

Het wegdek op Curacao wordt minder goed onderhouden dan we gewend zijn in Nederland (en ook de vakantielanden als Spanje of Griekenland!). Kuilen en scheuren zie je op vrijwel elke drukke weg. De kant van de weg is niet netjes afgewerkt met een stoeprandje, maar is vaak niet meer dan een zandstrookje. En in de woonwijken zijn de straatjes vaak niet meer dan een verhard zandpad. Niet voor niets ligt het percentage lekke autobanden op Curacao veel hoger dan in Nederland. Als je met de auto door een kuil rijdt is dat vaak niet meer dan een beetje schudden in de auto, maar op de scooter is dat natuurlijk een ander verhaal en kun je al snel onderuit gaan. Ook het zand dat het hele jaar door over de weg waait is natuurlijk een gevaar waar je over kunt uitglijden met je scooter.
Omdat lang niet alle wegen goed verlicht zijn, is ons advies om zoveel mogelijk de scooter niet in het donker te gebruiken.

3. Ander verkeer

Eigenlijk bestaat het verkeer op Curacao alleen uit autoverkeer. Slechts incidenteel zie je een motor, fiets of scooter rijden. Consequentie hiervan is dat veel autobestuurders op Curacao geen rekening houden met een (gemotoriseerde) tweewieler in het verkeer. Vooral bij het afslaan of langs de weg stoppen kan dit gevaarlijke momenten opleveren als de autobestuurder jou op je scooter nét niet gezien heeft.

4. Slechte weersomstandigheden

Tijdens of net na een tropische regenbui kan het ook gevaarlijk zijn om op een scooter te rijden op Curacao. Als je door een plas rijdt kun je vooraf niet zien of het een klein kuiltje is of dat het een diep gat in de weg is. Ook zorgt de regen er voor dat de weg glad wordt.

Voordelen van scooter huren op Curacao

Natuurlijk heeft het ook voordelen als je een scooter gaat huren op Curacao:

1. Voordelig vervoer

Scooter huren op Curacao is een goedkoop alternatief voor een vervoersmiddel. Zeker als je voor enkele maanden op Curacao bent, is een scooter huren zeker het overwegen waard.

2. Geen rijbewijs nodig

Net als in Nederland kun je een scooter huren op Curacao zonder rijbewijs. Vaak is dit de reden dat stagiaires op Curacao een scooter huren.

3. Geen files

Op sommige wegen is het ‘s ochtends en/of ‘s avonds in de spits toch echt wel file rijden. Met een scooter heb je daar uiteraard geen last van; fluitend rij je langs de stilstaande auto’s en in no-time ben je op je bestemming.

scooter huren curacao

Wel of niet scooter huren op Curacao

Als je aan 10 mensen op Curacao vraagt of het wel of niet veilig is om er met een scooter op uit te gaan op Curacao, zullen er altijd wel een paar mensen zijn die het je afraden. Mijn advies: Je kunt prima een scooter huren op Curacao, maar wees continu alert dat een scooter op Curacao gevaarlijker is dan in Nederland. Denk aan de tips hierboven en kijk goed uit.

Waar scooter huren?

Scooter Curacao

Scooter Curacao is een nieuwe verhuurder van scooters op Curacao (najaar 2022). Met allemaal nieuwe scooters, goede service en prima onderhoud. Alle scooters hebben een topkoffer voor extra bergruimte.

  • Op te halen op 2 locaties
  • Pechhulp tussen 08:00 en 20:00
  • Standaard met één helm en kettingslot (CE-keurmerk)
  • Eén model beschikbaar
  • Vanaf NAF 45 per dag, minimaal 3 dagen
  • incl. onderhoud bij lange termijn-huur
scooter curacao logo

Scooter huren

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Geboortedatum*
Adres (op Curacao)*
DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tips bij scooter huren op Curaçao

Vind je de gevaren te overzien en besluit je een scooter te huren op Curaçao, houd dan de volgende tips in gedachte:

  1. Als je voor langere tijd een scooter wilt huren (b.v. een stage-periode van enkele maanden) dan kun je meestal wel een speciale prijs afspreken met het scooterverhuurbedrijf.
  2. Draag echt ALTIJD een helm. Ja, je haar raakt in de war en het is warm, maar de kans op een ongeluk is nou eenmaal groter met een scooter op Curaçao dan in Nederland. En daarbij is het ook gewoon wettelijk verplicht om op Curaçao een helm te dragen op een scooter. De bekeuring op het scooter rijden zonder helm is NAF 75,-!
  3. Probeer zoveel mogelijk te vermijden dat je in het donker op de scooter rijdt. Zelf zie je de kuilen, scheuren en hobbels in de weg minder goed en ondanks je verlichting zien andere weggebruikers jou minder goed. Zeker later op de avond als de kans op dronken autobestuurders flink toeneemt wordt het voor scooters op Curaçao wat minder veilig.
  4. Op zich kun je met een scooter prima rijden op de Schottegatweg, de rondweg van Willemstad. Gewoon netjes rechts blijven rijden, dan komt het wel goed. Ook in de woonwijken zal het wel te overzien zijn. Het gevaar zit op de drukkere wegen die aansluiten op de Schottegatweg. Denk bv. aan de Caracasbaaiweg, Santa Rosaweg of Weg naar Westpunt. Dit zijn drukke wegen waar het verkeer hard kan rijden, maar vooral komt het gevaar van het verkeer dat op bijna alle plekken langs de weg kan stoppen of afslaan, of juist de weg op wil komen.
  5. Zorg dat je toeter het doet en gebruik hem! Als het er op lijkt dat een auto je over het hoofd ziet, druk op je toeter!
  6. Onthou dat je met een scooter niet de hoge Julianabrug over mag. Als je dus van Punda naar Otrobanda wilt (of v.v.) is de enige optie om met de scooter aan de hand over de pontjesbrug te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *