Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Landenlijst corona Curacao

Laatste update: 1 januari 2022-
Deze pagina is vandaag () nog actueel.

Curacao heeft een systeem ingesteld om het land van herkomst van inkomende reizigers in te delen naar corona-risico.
Er zijn nu 2 risico-groepen:
Landen met een heel laag risico
Landen met een heel hoog risico

De risico-groepen Landen met een laag risico en Landen met een hoog risico zijn momenteel niet van toepassing.

Nederland is Zeer Hoog Risico-land

Vanwege de actuele situatie in Nederland, heeft Curacao besloten om Nederland per maandag 15 november 2021 in te delen als ‘Zeer Hoog Risico-land‘, Code Rood. Reizigers uit Nederland zijn welkom:
– Iedereen moet voor vertrek een PCR-test doen, plus een Antigeentest op de derde dag dat je op Curacao bent. Dit geldt voor iedereen van 12 jr. en ouder, dus ook als je volledig gevaccineerd bent.
Zie hieronder de complete lijst met landen. Landen die niet specifiek in de lijst vermeld worden, worden gezien als ‘Hoog Risico-land’ (Code Oranje).

20211231 Landenclassificatie lijst

Regels per risico-groep

Uiteraard is deze indeling van landen gemaakt om daarmee te kunnen bepalen welke eisen er gesteld worden aan de reizigers uit die landen.
Zie hieronder de tabel met de (test)verplichtingen. Reis je vanuit Nederland? Kijk dan in het rode blok.

curacao corona maatregelen
corona curacao maatregelen

Reizen vanuit Nederland

Dus nog even ter verduidelijking voor reizigers vanuit Nederland naar Curacao: Je moet een PCR-test doen binnen 48 uur voor vertrek, plus voor vertrek (bij het proces om de PLC online te regelen) plan je een Antigeentest voor de 3e dag dat je op Curacao bent. Dit geldt voor zowel inwoners van Curacao die vanuit Nederland terug naar huis reizen als ook voor toeristen uit Nederland. De vaccinatie-status maakt geen verschil; iedereen (van 12 jr. en ouder) moet voldoen aan deze testverplichting.