Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
corona-test pcr-test voor vakantie naar Curaçao

Corona-test: PCR-test of Antigeentest

Corona-test in Nederland: PCR-Test voor Curacao

Als je naar Curacao wilt, dan gelden enkele verplichtingen vanwege corona. Eén van die verplichtingen is dat je een corona-test laat afnemen. Alles over de PCR-test lees je hier.

Laatste update: 6 juni 2022-
Deze pagina is vandaag () nog actueel.

Per donderdag 10 maart 2022 is de testverplichting vervallen voor alle reizigers die naar Curacao willen reizen. Geen PCR-test, geen Antigeentest.

Wat is een corona-test?

Voor reizigers naar Curacao die nog niet volledig gevaccineerd zijn, is het verplicht om een corona-test te laten afnemen kort voor vertrek naar Curacao. Omdat Nederland (per 15 november 2021) door Curacao gezien wordt als Hoog Risico-land moet dit een PCR-test zijn. Deze tests wordt pijnloos afgenomen, maar het afnemen van de test zal wel eventjes onprettig voelen met een stokje in je keel en/of diep in je neus.

Eisen van Curacao m.b.t. de corona-test

Voor je reis naar Curacao heeft de overheid van Curacao de volgende eisen m.b.t. de corona-test:

1- Wel of niet gevaccineerd? Iedereen testen!

De corona-test is verplicht voor iedereen. Dit geldt voor iedere reiziger van Nederland naar Curacao van 12 jr. of ouder. Ook voor inwoners van Curacao die terug reizen. Ook als je minimaal 2 weken volledig gevaccineerd bent. Enige uitzondering hierop is mogelijk als je recent corona hebt gehad waardoor de PCR-test en vals positieve uitslag kan geven.

2- Tijdslimiet

De PCR-test moet worden afgenomen binnen 48 uur voor vertrek. N.b.: het gaat hierbij om de geplande vertrektijd. Als het vertrek kort van tevoren enkele uren vertraagd wordt, dan heeft dit geen consequenties vanuit deze eis.

3- Goedgekeurd laboratorium

De test moet worden afgenomen bij een door het RIVM goedgekeurd laboratorium, die de uitslag communiceert op een formeel certificaat.

Waar testen?

Wil je een PCR-test laten doen, dan kun je hiervoor terecht bij één van de vele commerciële testorganisaties. Ongetwijfeld zal er ook wel zo’n testlocatie bij jou in de buurt zijn. Let goed op dat je wel een formeel reiscertificaat erbij krijgt. N.b.: Doe je de test bij de GGD, dan krijg je géén reiscertificaat. Een GGD-test is dan ook niet geschikt als test voor het reizen naar Curacao.

PCR-test via Corendon en TUI

Heb je een pakketreis geboekt via Corendon of TUI, dan wordt de test je waarschijnlijk gratis aangeboden. Bekijk hiervoor de voorwaarden van de reisorganisatie of jouw boeking hiervoor in aanmerking komt. Heb je alleen tickets geboekt bij TUI, dan krijg je van TUI mogelijk korting op de test.

pcr test curacao corona

Testcertificaat uploaden

Alleen de test doen is niet voldoende. De uitslag van de test krijg je op een formeel certificaat. Dat certificaat moet je in papieren vorm bij je hebben tijdens de reis, maar je moet het ook nog voor vertrek uploaden! Dat uploaden van het testcertificaat is één van de vragen als je een Passenger Locator Card (PLC) online aanvraagt. Je kunt dus ook pas een PLC online regelen als je het testcertificaat hebt.
Meer over Passenger Locator Card (PLC)

Recent corona gehad en toch naar Curacao

Heb je recent corona gehad (= binnen de afgelopen 3 maanden), dan is het mogelijk dat de PCR-test nog en positieve uitslag geeft ook al ben je niet meer actief besmet. Om dan toch een mogelijkheid te bieden dat je naar Curacao kunt, vraagt Curaçao je het volgende aan te leveren:
1- Een positieve PCR-test van max. 3 maanden oud + een positieve PCR-test binnen 48 uur voor vertrek. Er moet minimaal 10 dagen tussen deze twee tests zitten.
2- Je moet binnen 24 uur voor vertrek een Antigeentest doen. Deze móet negatief zijn. Dit moet dus wel via een commerciële organisatie met reiscertificaat.
Hiermee is een verklaring/brief van GGD of huisarts niet nodig.
> Meer info hierover

corona curacao mededeling

Ook vooraf te regelen

Naast de coronatest moet je nog meer regelen vóórdat je naar Schiphol vertrekt voor een vakantie naar Curacao:

Reisverzekering

Er wordt geacht dat iedere toerist die het eiland op wilt komen een goede reisverzekering afsluit, die voldoende dekking biedt voor alle mogelijke (medische) kosten. Met name de kosten die om de hoek komen als je tijdens je verblijf op Curacao verplicht in quarantaine moet, volledig op eigen kosten. Een reisverzekering (kortlopend) die wij hiervoor kunnen aanbevelen is die van Centraal Beheer. Dan kun je voor een klein bedrag extra de module ‘Medische kosten’ toevoegen, waardoor al je medische kosten (op Curacao) gedekt zijn die niet vallen onder je zorgverzekering.

Bereken premie reisverzekering

Passenger Locator Card

Per 5 juni 2022 is een Passenger Locator Card niet meer nodig om naar Curacao te mogen reizen.

Passenger Locator Card

Mondkapjes

Tijdens de vliegreis én op het vliegveld van Curacao ben je verplicht om een mondkapje te dragen. Op Schiphol is het niet verplicht maar wordt het wel geadviseerd. Let op: met even simpel één mondkapje redt je het niet. TUI stelt dat je in het vliegtuig het mondkapje elke 4 uur moet vervangen. Bij elkaar heb je dan al snel 13 uur of meer dat een mondkapje verplicht is (2 uur voor vertrek aanwezig op het vliegveld, een vliegtijd AMS-CUR van 9 à 10 uur, plus nog minimaal een uurtje op het vliegveld van Curacao voordat je door de douane bent en je koffer hebt), dus reken per enkele reis op minimaal 5 mondkapjes per persoon.

Mondkapjes bestellen

Digital Immigration Card

Naast alle corona-verplichtingen moet je ook nog een digitale immigratiekaart invullen, de Digital Immigration Card. Deze moet je altijd invullen en staat verder los van de extra corona-maatregelen.
Voor alle tips adviseren we je om onze Checklist er even bij te pakken.

Comments:

 • Esmeralda Knauff
  16 juli 2021 at 11:33

  Vanaf 19 juli is voor reizen naar Curacao de pcr test verplicht. Hoe zit het met de mensen die covid hebben gehad en nog steeds positief testen met de pcr. Zij kunnen alleen aantonen niet meer besmettelijk te zijn met een antigeentest. Of is deze mogelijkheid voor deze mensen komen te vervallen en zullen wij onze reis moeten annuleren?

 • Conny
  28 december 2020 at 14:48

  Beste Mark,
  Vanaf 29 dec a.s. is het ook verplicht om vanuit Curacao naar Nederland een PCR test te laten doen.
  Weet jij misschien waar op Curacao dit mogelijk is?
  Hoe vraag je deze aan?
  Dank je wel

 • Esther
  16 december 2020 at 12:51

  Wij hebben onze vakantie naar Curacao voor volgende week helaas geannuleerd. Nu had ik al een DI card ingevuld online. Kan ik deze ook ergens intrekken of annuleren of is dat niet nodig?
  Al het andere, afspraak voor vaccinatie etc. is al afgezegd.

 • Charlotte Assendelft
  4 december 2020 at 09:16

  Je moet toch 72 uur rekenen vanaf het moment dat je wordt getest?
  En het gaat om het moment van vertrek toch? Of moet ik rekening houden met de aankomsttijd in Curaçao en dus tijdsverschil?
  Wij vliegen op 28 december om 10.30 uur vanuit Nederland en komen aan op Curaçao om 15.30 uur (lokale tijd).

 • Peter Raedschelders
  28 september 2020 at 23:26

  Hallo Mark,
  Ik las op jouw site dat mensen uit België niet welkom zijn op Curaçao! Wij willen toch graag naar Curaçao omdat wij daar een eigen huis bezitten.
  Jij geeft aan dat men dan toestemming kan vragen en kan klikken op de link maar daar kun je niet invullen dat je voor vakantie( overwinteren komt).
  Wat zouden wij kunnen doen?

 • Monique peters
  22 september 2020 at 06:29

  Beste zijn mensen uit België dit moment welkom in Curacao?

 • Minx
  20 september 2020 at 16:36

  Klopt het dat er een corona test afgenomen moet worden op Curaçao, alvorens het vliegen naar Nederland? Door de toenemende positief geteste personen op het eiland?

 • Marga lankhorst
  14 september 2020 at 15:48

  Wat ik niet begrijp is het volgende.
  We moeten allemaal getest worden.. je bent niet besmet met het virus als je in het vliegtuig zit.. waarom dan die belachelijke mondkap/muilkorf om???
  Dat is dan toch nergens voor nodig???
  Onnodig!!!

 • Hans
  14 september 2020 at 10:09

  Hallo Marc,

  Nog even voor de zekerheid.
  Wij vliegen op zaterdag om 13:10 uur naar Curacao. Wij laten ons testen op woensdag om 17:00 uur (zodat testresultaat op tijd in ons bezit is). Stel er is vertraging van 6 uur. Tellen de resultaten van de test dan nog?
  Dank alvast.
  Groet, Hans

 • Berryl Linthorst
  8 september 2020 at 14:21

  Hoi, wat gebeurt er met de kosten voor je vliegticket en gehuurde accomodatie als je toch corona-positief wordt getest? Ben je dan alles kwijt of worden de kosten (deels) vergoed?

 • Silvana
  8 september 2020 at 13:37

  Dank je wel Mark!
  Dan ga ik snel ook een afspraak voor mijn dochter maken, want eerst was het vanaf 1 jaar.
  Daar gaat dan 700 euro gespaard vakantie geld 🙁

 • Silvana
  8 september 2020 at 13:07

  Hoi!

  Wij hebben net een test geboekt via KLM. Ik lees in het artikel dat coronaalab goedkoper is, maar dat klopt niet.
  Nu heb ik nog wel even een vraag want overal staat iets verschillends….
  Naar curaçao; moeten kinderen van 6 maanden nou ook testen? Of vanaf 1 jaar?
  Ik kan geen duidelijke richtlijn hierin vinden.

  Bedankt alvast!

 • Jo
  6 september 2020 at 23:33

  Dag Mark,

  Ik en mijn vriendin willen voor 19 september een reis naar curacao boeken en twijfelen erg tussen klm package deal of TUI.

  Vandaag las ik wederom dat Huisartslab (partner van TUI) nog steeds vertraging heeft en dat gisteren (5 sep) weer enkele reizigers op schiphol stonden en niet mee konden met hun vlucht terwijl ze de test beide binnen 69 uur hebben laten doen!

  Nadeel van KLM is dat de reis op zich duurder is, de coronatest niet inbegrepen is in de prijs én dat je geen transfer van Hato naar Willemstad/Jan Thiel hebt..

  Vandaar mijn vraag:

  Is het ook mogelijk/toegestaan dat je de pakketreis bij TUI boekt, en dan niet de gratis Huisartslab test pakt, maar in plaats daarvan de Coronalab.eu test van 150 euro?
  Of lijkt dit jou overbodig? Dan heb je de test wel zeker op tijd.

  Is weliswaar 150 euro duurder maar weet niet of TUI moeilijk doet als die niet van hun partner partij is?

  Thanks voor je antwoord!

  Ps, als je nog tips voor me hebt naar aanleiding van bovenstaand verhaal hoor ik ’t graag!

  Jo

 • Marsha Jansen
  1 september 2020 at 16:25

  Beste Mark.als ik vrijdag 11:20 zou vertrekken en ik laat mij testen op dinsdag 11:20.dan is dat precies 72 uur van tevoren.en stel dat vrijdags dan mijn vliegtuig vertraging heeft.is mijn test dan nig wel geldig?

 • Samantha Zillig
  28 augustus 2020 at 20:04

  Wij hadden een PCR test geboekt bij huisartslab en konden gister bij de veelgestelde vragen ineens het stukje test annuleren niet meer vinden. Gelukkig had ik ze een mail gestuurd en daar staat in de automatische reply gelukkig het stukje annulering nog wel vermeld. Moet overigens nog steeds een antwoord ontvangen.
  Wij hebben nu uiteindelijk er toch voor gekozen om een duurdere test te doen in Amsterdam. Maar wat ik me wel afvraag is dat er op deze website wordt aangegeven dat bij coronolab.eu kinderen tot 17 jaar 25 % korting krijgen. Wanneer je via de website van coronlab.eu een andere locatie moet kiezen wordt er niet meer gesproken over een korting voor kinderen. Bijvoorbeeld bij Coronatestservice,nl wordt met geen wordt gerept over korting en kost de test voor mijn dochter gewoon €149,95.
  Beetje een dooie mus op toch al hoge extra kosten.
  Nu zaten wij hetzelfde als Chantal hoe zit het met de test tijd als het vliegtuig vertraging heeft. KLM heeft nu inmiddels als 2x de vluchttijd aangepast. Dus mijn gedacht was als wij nou zondag laten testen om half 4 dan krijgen we bij coronatestservice.nl de uitslag maandag rond 22:00 bekend gemaakt, Dus dan zijn we op tijd.

 • Fransisca
  25 augustus 2020 at 23:45

  Gaat er een verandering komen voor reizigers uit België. Want de laatste lijst dateert van 6 augustus. En de gevallen momenteel per dag in België zijn niet meer dan Nederland.

 • Martin
  20 augustus 2020 at 13:49

  Wordt een certificaat van een PCR test uit Belgie ook geaccepteerd op Curacao?

 • Curacao toerist
  16 augustus 2020 at 04:32

  Laat je NIET testen bij het Huisartslab! Bij mij en vele anderen kwam de uitslag te laat binnen waardoor we de vlucht hebben gemist. Na vele mailtjes en telefoontjes (niemand te bereiken terwijl er wordt geadviseerd een tel.nr te bellen waarop inspreken niet mogelijk is) nog steeds geen excuses of oplossing gehad. SCHANDALIG !

 • Rutger
  14 augustus 2020 at 22:56

  Wij hebben de test donderdag om 9.15 uur af laten nemen en het is nu vrijdag 22.54 uur. Onze vlucht vertrekt zaterdag om 10.50 uur. Na meerdere belletjes maak ik me zorgen om de reactie snelheid van Huisartslab. Is 48 uur gegarandeerd voor resultaten?

 • Lois
  12 augustus 2020 at 16:55

  Mijn huisarts zei dat de GGD ook een verklaring stuurt naar je eigen huisarts en die kun je vervolgens opvragen? Dan heb je als het ware ook een certificaat, maar ik weet dit niet zeker. Vooral geen idee of dit geaccepteerd wordt door de officials op Curacao. Iemand hier ervaring mee of is iedereen echt naar zo’n instantie geweest zoals het huisartslab?

 • Chantal Essink
  11 augustus 2020 at 18:45

  Beste Mark,

  Als je op zondag om 10.50 uur vertrekt vanaf Schiphol. Kan je dan donderdag om 12 uur de test laten doen. Wat als het vliegtuig vertraging heeft is de test dan niet meer geldig. Groet Chantal

 • Halabi
  5 augustus 2020 at 15:37

  Mark ik kan in mijn eigen ziekenhuis een keel/wat pcr doen voor Corona.
  Is een academisch ziekenhuis. Is de test uitslag evt met begeleiden van een viroloog voldoende voor Curaçao ?

 • Marlou van Loon
  1 augustus 2020 at 19:34

  Ik zie dat huisartslab ook pcr-testen aanbied. Ze hebben het op de site over een keel/neus test (dus niet meer over een gorgeltest. Zij bieden het een stuk goedkoper aan. Klopt het dat deze ook gewoon goed wordt gekeurd door Curacao?

 • Jeanette van der Leest
  29 juni 2020 at 12:36

  Waar kan ik vinden vanaf welke leeftijd pcrt test verplicht is?

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.