Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
corona-test pcr-test voor vakantie naar Curaçao

Corona-test: PCR-test

Corona-test, de PCR-test

Als je vanaf 1 juli 2020 naar Curaçao wilt, dan gelden er wel enkele verplichtingen vanwege corona. Eén van die verplichtingen is dat je een corona-test laat afnemen. Alles over deze PCR-test lees je hier.

Wat is een PCR-test?

Voor reizigers naar Curaçao, die geen klachten vertonen die mogelijk op corona wijzen, is het verplicht om een PCR-test te laten afnemen kort voor vertrek naar Curaçao. De PCR-test (Polymerase Chain Reaction) wordt heel snel, eenvoudig en pijnloos afgenomen. Bij een door het RIVM gecertificeerd laboratorium wordt door een erkend arts wat slijm afgenomen via een keelswab. met een wattenstaafje veegt de arts wat slijm op uit je mond/keel, en that’s it.
Vervolgens wordt het materiaal geanalyseerd in het laboratorium. De arts controleert de uitslag en stelt het formeel erkende COVID-19 certificaat op. Dit wordt nog dezelfde dag per mail toegestuurd.

Eisen van Curaçao m.b.t. de corona-test

Voor je vakantie naar Curaçao heeft de overheid van Curaçao de volgende eisen m.b.t. de PCR-test:

  • De PCR-test is verplicht voor iedereen, ook voor kleine kinderen en baby’s.
  • De test moet worden afgenomen binnen max. 72 uur oud voor vertrek naar Curaçao
  • De uitslag van de test moet op een formeel erkend COVID-19 certificaat vermeld staan. Dit certificaat dien je uiteraard bij je te hebben tijdens de reis (dus printen en bij je paspoort doen!). Er zal op gecontroleerd worden bij het inchecken op Schiphol. Ook moet je dit certificaat voor vertrek uploaden!

Waar kan ik een PCR-test laten afnemen?

Je kunt een PCR-test laten afnemen bij Coronalab in Amsterdam (Science Park 106), of bij de Travel Doctor in Den Bosch (Copernicuslaan 301). Vanaf 23 juni 2020 kun je ook terecht bij de Travel Doctor locaties op Eindhoven Airport en in Venray.

Wanneer kan ik een PCR-test laten afnemen?

Het belangrijkste hierbij is dat de test niet meer dan 72 uur voor vertrek naar Curaçao mag worden afgenomen. De test wordt in de ochtend afgenomen, op maandag, woensdag of vrijdag. Vanwege de te verwachten drukte kun je in de maand juli ook op zaterdag een test laten afnemen. Omdat je niet onbeperkt speling hebt qua datum (denk aan de max. 3 dagen dat de test oud mag zijn) is het advies om z.s.m. de afspraak in te plannen voor jouw PCR-test.

Plan nu je afspraak voor PCR-test

Wat kost een PCR-test?

Het tarief van een PCR-test bij Coronalab is € 149,95 p.p. Kinderen t/m 17 jaar krijgen een korting van 25%.

PCR-test via GGD

Helaas is het niet mogelijk om een PCR-test te laten afnemen bij de plaatselijke GGD. Een test bij de GGD is in principe voor iedereen mogelijk, maar wel onder de voorwaarde dat je klachten hebt die mogelijk op een corona-besmetting kunnen wijzen.
Daarbij zal de GGD ook geen COVID-19 certificaat overhandigen; de uitslag krijg je alleen telefonisch. En daarbij komt ook nog dat het bij de GGD meestal wat langer duurt voordat de uitslag bekend is.

Over Coronalab

Coronalab (Microbe&Lab) beschikt over een ISO gecertificeerd laboratorium op het Science park in Amsterdam. Het laboratorium is door het RIVM gevalideerd als laboratorium voor SARS-CoV-2 diagnostiek.
Coronalab wordt geleid door een Arts-Microbioloog. Samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten doet Coronalab veel onderzoek naar infectieziekten en ontwikkelen, certificeren en produceren ze hun eigen CE-IVD gemarkeerde testen. Deze worden gevalideerd en geïmplementeerd in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.
Microbe&Lab heeft meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van gecertificeerde medische testen.

Plan nu je afspraak voor PCR-test

Gratis PCR-test Corendon en TUI

Heb je een pakketreis geboekt via Corendon of TUI, dan wordt de test je gratis aangeboden. Dit geldt ook voor als je alleen vliegtickets via TUI hebt geboekt. Bekijk wel even de voorwaarden van de reisorganisatie of jouw boeking hiervoor in aanmerking komt.

PCR-certificaat uploaden

Alleen de test doen is niet voldoende. De uitslag van de test krijg je op een formeel certificaat. Dat certificaat moet je in papieren vorm bij je hebben tijdens de reis, maar je moet het ook nog voor vertrek uploaden!
Het uploaden van je PCR-certificaat doe je hier.

uploaden PCR-certificaat

Ook vooraf te regelen

Naast de PCR-test moet je nog meer regelen vóórdat je naar Schiphol vertrekt voor een vakantie naar Curaçao:

Reisverzekering

Er wordt geacht dat iedere toerist die het eiland op wilt komen een goede reisverzekering afsluit, die voldoende dekking biedt voor alle mogelijke (medische) kosten. Met name de kosten die om de hoek komen als je tijdens je verblijf op Curaçao verplicht in quarantaine moet, volledig op eigen kosten. Een reisverzekering (kortlopend) die wij hiervoor kunnen aanbevelen is die van Centraal Beheer. Dan kun je voor een klein bedrag extra de module ‘Medische kosten’ toevoegen, waardoor al je medische kosten (op Curaçao) gedekt zijn die niet vallen onder je zorgverzekering.

Bereken premie reisverzekering

Passenger Locator Card

Om bij eventuele corona-besmetting op Curaçao terug te kunnen zoeken met wie de betreffende persoon mogelijk in contact is geweest, ben je verplicht om een Passenger Locator Card in te vullen. Je moet deze PLC eerst downloaden en na het invullen ook weer uploaden. Print het uit en doe hem bij je reispapieren. Hier zal op Hato Airport naar gevraagd worden; een digitale versie op je smartphone voldoet niet!

Passenger Locator Card

Mondkapjes

Tijdens de vliegreis én op het vliegveld van Curaçao ben je verplicht om een mondkapje te dragen. Op Schiphol is het niet verplicht maar wordt het wel geadviseerd. Let op: met even simpel één mondkapje redt je het niet. TUI stelt dat je in het vliegtuig het mondkapje elke 4 uur moet vervangen. Bij elkaar heb je dan al snel 13 uur of meer dat een mondkapje verplicht is (2 uur voor vertrek aanwezig op het vliegveld, een vliegtijd AMS-CUR van 9 à 10 uur, plus nog minimaal een uurtje op het vliegveld van Curaçao voordat je door de douane bent en je koffer hebt), dus reken per enkele reis op minimaal 5 mondkapjes per persoon.

Mondkapjes bestellen

Digital Immigration Form

Naast alle corona-verplichtingen moet je ook nog een digitale immigratiekaart invullen, het Digital Immigration Form. Deze moet je altijd invullen en staat verder los van de extra corona-maatregelen. Let op: per 25 juni 2020 is dit formulier in herziene versie beschikbaar gekomen. Had je voor die datum het formulier ingevuld voor een verblijf op Curaçao vanaf 1 juli, dan moet je het opnieuw invullen.
Voor alle tips adviseren we je om onze Checklist er even bij te pakken.

Comments:

  • Jeanette van der Leest
    29 juni 2020 at 12:36

    Waar kan ik vinden vanaf welke leeftijd pcrt test verplicht is?

Leave a Reply:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.