huurauto curacao

Auto Huren Curacao

€ 35
Bij NaarCuracao krijgen we veel vragen voor een betrouwbare en goedkope lokale autoverhuur op Curacao. We hebben een lokale car rental op Curacao geselecteerd die wij graag willen aanbevelen om een auto te huren.

Gratis vrijblijvende offerte

Vraag nu heel eenvoudig een geheel vrijblijvende offerte aan voor een huurauto op Curacao. Je krijgt binnen 24 uur te horen of de auto beschikbaar is en wat de exacte kosten zullen zijn.

Nette moderne auto’s, goed onderhouden

Huurauto Curacao

Huren vanaf 18 jr., ook zonder creditcard

Huurauto Curacao

Voordeliger dan grote car rentals

Huurauto Curacao

Handig om te weten: er wordt een borg van NAF 500 gevraagd, die je uiteraard weer geheel terugkrijgt als je de auto weer netjes inlevert.

Huurauto op Curacao – Compact

auto huren curacao - compact

Kia Picanto, Hyundai i10 of vergelijkbaar model
Een prima budget auto voor als je met max. 2 personen (of een jong gezin) wilt rijden op Curacao. Van alle gemakken voorzien en toch een goedkope huurauto op Curacao. Perfect voor als je een auto tot je beschikking wilt hebben voor korte ritjes en verder weinig zult rijden.

 • Handgeschakeld of Automaat
 • 4 zitplaatsen + 1 koffer
 • Al vanaf NAF 65 per dag, borg NAF 500

Huurauto op Curacao – Sedan

image 4


Hyundai Accent of vergelijkbaar model

Net even iets meer auto voor je geld. Op de achterbank passen makkelijk 3 kinderen naast elkaar en je rijdt comfortabeler dan in een Compact model. Betaalbare familie-auto, uiteraard in 4-deurs uitvoering.

 • Automaat
 • 4 à 5 zitplaatsen + 4 koffers
 • Al vanaf NAF 85 per dag, borg NAF 500

Huurauto op Curacao – SUV

image 6


Kia Sportage of vergelijkbaar model

Voor als je sportief maar toch ook luxe wilt rijden op Curacao. Uiteraard extra prettig als je op de soms wat minder goed onderhouden wegen van Curacao rijdt. Volop ruimte, niet voor niets is dit type wagen het meest verkocht aan de inwoners van Curacao.

 • Automaat
 • 5 zitplaatsen + 5 koffers
 • Al vanaf NAF 125 per dag, borg NAF 500

Transfer vliegveld Hato

Het is voor de lokale car rentals op Curacao bij wet verboden om op vliegveld Hato de huurauto af te leveren of weer in te nemen. Voor een transfer van vliegveld Hato naar je accommodatie (of juist van je accommodatie naar het vliegveld voor je terugvlucht) adviseren wij Norwin. Deze altijd vrolijke taxichauffeur is betrouwbaar en klantvriendelijk. Met zijn mooie, ruime bus (tot 10 personen met bagage) brengt hij je veilig en snel naar je accommodatie. Per wijk hanteert Norwin een door de overheid vastgestelde prijs, dus daar kan ook geen onduidelijkheid over zijn.

Verzekering huurauto

Eén van de belangrijkste aspecten waar je naar moet kijken als je een auto huurt op Curaçao, is hoe de huurauto verzekerd is. Als je een aanrijding of andere schade krijgt, wil je natuurlijk niet te maken krijgen met allerlei extra kosten en een hoop rompslomp. Vandaar dat wij daar heel duidelijk in zijn: elke auto die via NaarCuracao.com verhuurd wordt is altijd goed verzekerd. Standaard huur je de auto WA verzekerd, en wil je nog meer zekerheid dan kun je voor slechts NAF 15 per dag extra de huurauto All-Risk verzekeren.

Huurauto op vliegveld Hato

Wil je op vliegveld Hato echt dírect je huurauto ophalen, dan kun je alleen terecht bij de grote car rentals. Alleen zij mogen hun huurauto’s afleveren op het terrein van het vliegveld. Hiervoor kun je je huurauto regelen via Sunny Cars. Dat is een betrouwbare internationale car rental, met keurige auto’s voor een faire prijs.

Borg/Eigen Risico bij je huurauto

Waar je ook rekening mee moet houden bij autohuur, is de borg. Die bedraagt NAF 500. De borg is de zekerheid voor de autoverhuur dat je de auto weer netjes terugbrengt na afloop van de huur. Daarnaast is het ook je Eigen Risico: als je schade rijdt, ben je (een deel van) de borg kwijt. Maar dat zijn de uitzonderlijke gevallen. Het verkeer op Curaçao is veel relaxter dan in Nederland, dus de kans dat je schade rijdt is ook veel kleiner. En brengt je de huurauto zonder schade terug, dan krijg je uiteraard ook de borg/Eigen Risico volledig terug.

Tip: Betaal borg met creditcard

Een tip die we je graag meegeven voor het betalen van de borg bij je huurauto: als het mogelijk is, betaal de borg dan met een creditcard. Het is niet verplicht, maar brengt wel veel gemak. Dan betaal je namelijk niet werkelijk, er wordt alleen een reservering gemaakt op je creditcard voor het bedrag van de borg. Daarmee wordt dus de borg niet direct met je afgerekend. Als je na afloop de auto weer schadevrij inlevert, dan laat de car rental de reservering vervallen en hoeft er dus ook niet terugbetaald te worden. Veel minder gedoe en niet onbelangrijk: de borg heeft geen impact op je vakantiebudget.
> Vraag een creditcard aan

Jonge bestuurders

Bij de grote internationale car rentals is het niet mogelijk om als jonge bestuurder (jonger dan 23 jr.) een auto te huren. De lokale autoverhuur waar wij mee samenwerken snapt dat ook de jongere toerist op Curaçao niet zonder auto kan. Vandaar dat zij het wel mogelijk maken voor de jonge bestuurders om een auto te huren. Je hebt hierbij wel een iets verhoogde borg, maar die krijg je uiteraard weer volledig retour als je de auto na afloop schadevrij inlevert.

Selectiecriteria lokale autoverhuur

Het lokale autoverhuurbedrijf waar we mee samenwerken is niet zomaar gekozen. Ze voldoen aan een aantal criteria die wij belangrijk vinden bij autohuur:

 • Auto’s zijn tiptop in orde: keurig onderhouden, netjes schoongemaakt en geen ongemakken.
 • 24×7 pechhulp beschikbaar
 • Standaard goed verzekerd
 • Tweede bestuurder gratis meeverzekerd.
 • Onbeperkt kilometers, zonder extra kosten.
 • Betalen met creditcard is mogelijk, maar niet verplicht.
 • Nederlandssprekende bedrijfsvoering
 • Je wordt gratis opgehaald bij je accommodatie en bij de huurauto gebracht
 • Heldere voorwaarden zonder ‘kleine lettertjes’

Aandachtspunten bij autohuur op Curacao

Waar moet je op letten als je op Curacao een auto gaat huren? We zetten de tips even op een rijtje voor je:

 1. Absolute must: airco! Uiteraard kun je de raampjes tegen elkaar openzetten, maar de warme föhnwind op Curacao brengt meestal geen verkoeling.
 2. Je zult op Curacao niet veel kilometers maken. Binnen twee uur kun je een rondje om heel het eiland gereden hebben en de dagelijkse ritjes naar strand en horeca zijn vaak ook niet meer dan max. een kwartiertje rijden.
 3. Een navigatie-systeem als een TomTom (op Curacao hebben ze de WaraWara) is eigenlijk niet nodig. Sowieso zul je al snel de weg kennen, en er zijn goede offline navigatie-apps voor op je smartphone (bv. MapFactor Navigator voor Android, of de offline-versie van Google Maps). Hier kun je dus geld op besparen. Let er wel even op dat je vooraf relatief veel data moet downloaden, dus doe dat via wifi.
 4. Autorijden op Curacao is redelijk relaxed. Er zijn een paar verkeers(gedrags)regels net even anders dan je in Nederland gewend bent, maar je zult je snel aanpassen. Go with the (easy) flow! Lees hier meer over autorijden op Curacao.
 5. Op Curacao zul je zelden een auto met handgeschakelde versnellingsbak zien. Vrijwel alle auto’s hebben een automatische versnellingsbak. Wil je toch echt een huurauto met handgeschakelde versnellingsbak, dan zijn daar uiteraard mogelijkheden voor.
 6. De benzine is goedkoop en -zoals al gemeld- je zult waarschijnlijk niet heel veel kilometers rijden. Voor de kosten van de huurauto is een zuinig verbruik dus geen factor om heel veel rekening mee te houden.

6 redenen om een auto te huren op Curacao

Als je een vakantie geboekt hebt, is het altijd een vraag die vroeg of laat bij je opkomt: “Moeten we nog een auto huren?” => JA! is dan ons advies. Als je echt volop van Curacao wilt genieten, kun je niet zonder huurauto.

 1. Om te beginnen de langgerekte kuststrook van Curacao: de meeste toeristische adresjes (strand, horeca, accommodaties) liggen verspreid langs de kust van Willemstad. Van oost naar west is dat toch al snel 20 minuten tot een half uur met de auto (als het verkeer mee zit), dus dat loop je niet zomaar even.
 2. Bij gemiddeld 30 graden wil je niet meer lopen dan nodig.
 3. Ook al zit je midden in een toeristisch gebied (bv. Jan Thiel of Punda/Pietermaai), je hebt maar een beperkt aanbod van beach bars, restaurants en terrasjes op loopafstand. Wil je niet elke keer op dezelfde plek zitten, dan moet je verder weg.
 4. Als je naar toeristische toppers buiten Willemstad wilt (bv. de baaitjes, Christoffelberg, Shete Boka, eten bij Jaanchies, etc.) dan kom je er alleen met een auto.
 5. Openbaar vervoer (grote en kleine busjes) zijn erg onbetrouwbaar qua route en rijtijden. Taxi’s zijn erg prijzig.
 6. Helaas kan het ook op Curacao gebeuren dat toeristen op straat overvallen worden als ze ’s avonds in het donker per ongeluk de verkeerde wijk inlopen. Dan kun je maar beter veilig in je huurauto zitten.

Waarom via NaarCuracao.com?

4,8 sterren op Trustpilot
Laagste prijs; beste service
Eenvoudig en gratis een vrijblijvende aanvraag

Ook leuk om te doen:

Autohuur

  • DD dash MM dash JJJJ
  • DD dash MM dash JJJJ
   De minimale huurtermijn is 4 dagen